icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

pietra
8. dec 2011

podla mna toto na ciernu listinu nepatri. Ale do hodnotenia by som to napisala, strucne, bez emocii

missy97231
8. dec 2011

@zuuzzz pravda... s tou postou je to fakt hrozne... este kedysi daaaavno ked som bola v UK, som zvykla na sviatky posielat nejake libry v obalke s pohladnicou... Samozrejme ze parkrat libry skoncili u nejakej postarky, no pohladnica prisla,,,,, ale stalo sa, ze bola obalka s celym obsahom dorucena... Teraz od 6.12 cakam balicek - 1trieda - zajtra (7.12) ho mate 😀 😀 no, ale zajtra uz je 9teho 😠 snad konecne pride...

janka196
8. dec 2011

@heni79
@traktor
@pietra oki baby, urcite pockam nech mi to vysvetli.
takze si myslite ze radsej hodnotenie ako cierna listina??

heni79
8. dec 2011

@janka196
Ja si myslím, že nagatko skôr. resp. neutrálne, že sa neozýva a nevieš príčinu.
Čierna listina je zbytočne negatívna. A definitívna.

rainee
8. dec 2011

@garzonka mne sa to uz tiez viac krat stalo ale je to bezne, nedavala som negatko aj ked som bola tiez z kupujucej sklamana. mne sa zas stalo ze kupujuca si dala dlho rezervovat vec nakoniec napisala ze to neberie lebo je na tom zle financne a potom som si len tak zo zaujimavosti kukla jej hodnotenia a veru kupuje pekne dalej 😒 stacilo napisat rozmyslela som si to a nie si takto vymyslat.
a este jedna pikoska ktora ma utvrdila v tom ze nikdy neposielat na dobierku. pani chcela na dobierku, vynimocne som suhlasila a ona mi potom napise ze to neberie lebo si to rozmyslela. tovar som nastastie este neodoslala lebo som nemala dnes cestu na postu ale keby som ho uz stihla odoslat tak som zas za blbu a platim zbytocne postovne, balik by sa mi tiez vratil bohvie kedy a stratila by som mozno dalsich kupujucich.
fakt sa nedivm ze dnes nikto neveri nikomu nic 🙂

traktor
8. dec 2011

@janka196 cierna listina je pre mna, ked niekto vie, ze tovar nie je ok, aj napriek tomu ho bez upozornenia preda, ked niekto nechce vratit peniazky..ked niekto toho druheho okradne...za toto by som nedala na ciernu listinu..obchod neprebehol, nic ti neukradla..pre mna je to len neutral..lebo nedodrzala dohodu..nie den, dva tri..2 tt je ozaj dlho..

garzonka
8. dec 2011

@traktor
@bartokami
@heni79
@janka196

Dakujem za vase rekacie a nazory. Mamicke som odpisala svoj pohlad na vec, uvidim co mi napise. Samozrejme jej rozumiem, ze ak babka kupila, tak uz netreba dalsie z bazaru...no na druhej strane zavazna rezervacia je zavazna a preto aj ten kto prejavi vazny zaujem by mal mat nejake tie povinnosti...je to moj nazor, ide mi o princip. mnohe z vas to mozu vidiet inak a vysli by jej opat v ustrety, predali by jej len to co chce. Aj tak sa da 🙂
A este jedna vec: uz nie raz sa mi stalo, ze naozaj som v priebehu par dni mala na jednu a tu istu vec 2 zaujemkyne ale kedze som to rezervovala tej prvej, druhu som odmietla. no zial ta prva neposlala peniaze a ani sa neozvala a ked som oslovila druhu, ci ma este zaujem, tak uz si to medzitym stihla kupit inde 😖. to len naokraj, nastastie som teraz pri svetriku mala len 1 zaujemcu...
P.S. V jej hodnoteni som nasla jedno negatko: mamicka tovar nezaplatila ani po oddialeni platby... asi ma aktivnu babicku 🙂
Ja ju urcite na ciernu listinu nedam, to naozaj nie, suhlasim ze to je pre podvodnikov 😉

traktor
8. dec 2011

ja poviem , preco som za ten neutral..lebo su tu / nie len tu/ baby co vecne nieco chcu rezervovat a nikdy si nic neprevezmu..neviem ci nuda, ci co../ netvrdim , ze je to tento pripad/..a tak ked si pozriem hodnotenie, vidim , ze sa to stalo viac krat, tak uz jej tu rezervacku nedam..teraz hovorim o dlhsich rezervaciach..nie den, dva..ta moja mi to povedala den predtym, ako mala zaplatit..a teda len takto * nemam uz zaujem*..to je komunikacia?..trosku slusnosti by nezaskodilo..ked ja som bola ochotna cakat tak dlho.. 😖 ..tiez ma velmi stve, ked tu citam, ako ste niektore nespokojne, bojujete doslova za svoje peniaze..a ked ich dostanete, zle hodnotenie stiahnete..preco?ako ma potom clovek vediet, ci ten predavajuci je ok?..su tu take dohody..ja ti vratim peniaze..ty mi zmazes hodnotenie..a to nie je dobre..

rainee
8. dec 2011

@traktor vies to je mozno aj preto ze ked ty das niekomu negatko opravnene, dostanes ho automaticky spät aj ty aj ked si v prave.....
a k tej komunikacii - tiez sa nestiham niekedy divit - ziadne dobry den dakujem prosim dovidenia podpis. ako v JRD 😉

nikolca
8. dec 2011

aj mne jedna mamička pisala na zimny overal,chcela pomerať,napisala že ho berie to bolo 2 decembra odvtedy je pozastaveny,napisala že to bude vkladať šekom na pošte,poslala som jej aj adresu aj č.učtu,do dnes uhrada neprebehla,dnes som jej pisala či ma o ten overal ešte záujem,no ani obraz ani zvuk,ona ma v ponuke len jeden inzerat budem slledovať či ho aktualizuje aby som sa uistila že tu na mk je a ignoruje len moje spravy,potom jej prostrednictvom ip zadakujem a ponuknem na predaj dalej 🙂

heni79
8. dec 2011

@traktor
Priznávam bez mučenia, tiež som tak sľúbila urobiť. Ale vyriešila som to inak. Dala som "dobré" hodnotenie, citujem: "reklamácia prebehla na jednotku. A ak aj nie ste s tovarom spokojné, o peniaze neprídete."
Šalamúnske riešenie. 😀 😅 😉
Aj to o niečom povie.
A na to,aby som nemazala negatko, ma tu nakriakli dievčatá. Ale ja som to už sľúbila a som poctivec. 😒 Tak som dala toto. Medzi tými 80 dobrými som i tak čierna ovca. No vravím si, ak vymazali negatko aj nejaké predo mnou, tak som mohla mať ušetrené komplikácie.

rainee
8. dec 2011

@nikolca ja uz pisem vsade ze rezervujem max.5 dni dovtedy ma cas zaplatit a potom automaticky posuvam dalej. bud mam peniaze na tovar a chcem ho alebo nie. dlhsie rezervacie sa mi tiez neosvedcili, ked niekto nekupi hned potom uz moc spekuluje a nakoniec nezoberie, aspon moja skusenost.

traktor
8. dec 2011

@rainee ale ked ho dostanes neopravnene, admin ti ho zmaze..cize tu nevidim problem.. 😉

garzonka
8. dec 2011

@nikolca
ja osobne "pozastavujem" az vtedy ked mi nabehne platba na ucet, vtedy je inzerat dostupny len pre mna a kupujucu..
kym peniazky nie su, inzerat aktivujem stale,.... ze uz niekto prejavil zaujem to predsa vidiet a niekedy napisem aj " zatial je v rezervácii"

traktor
8. dec 2011

@heni79 ale je to tam napisane..aj ked tak inak..ale je 😀 😉 ..a to je dôlezite 😉

nikolca
8. dec 2011

@rainee no to sa nestiham niekedy ani ja diviť ☹ rano som si našla spravu pri inzerate:výmena?a akože ani dobry deň,ani ahoj no proste des,ale už som si povedala že tak začnem aj ja komunikovať,ked najdem pri inzerate vymena?odpišem:ano?možno?neviem?no som zvedava ako bude komunikacia pokračovať potom! 🙂

heni79
8. dec 2011

@rainee
Ak dostneš nagatko ako rekciu na udelené tebou, je to proti pravidlám bazáru. Admin ti ho môže odstrániť, ale chce preposlať mokunikáciu. Aspoň od mňa chcel. Tak nemaž veci. 😉

rainee
8. dec 2011

@traktor vidis to som zatial neriesila. lenze ako dokazem ze je neopravnene, je to tvrdenie proti tvrdeniu 😕

nikolca
8. dec 2011

@rainee už to tak musim aj ja robiť,pod inzerat dam rezervacia do vtedy a dovtedy,ked nebude uhradene a bude mať zaujem druhy tak posuniem dalej,lenže už sa mi stalo že mi mamička pisala po troch tyždnoch že dufa že som vecičky ktore si zajednala nepredala ale že sa ospravedlnuje že jej nečakane ochorela 11mesačna dcerka a museli isť do nemocnice,no naštastie to predané nebolo a hned to uhradila
@garzonka

traktor
8. dec 2011

@rainee prave tou komunikaciou co mas..bud v bazare alebo v IP..ak ti preda poskodeny tovar, bez toho aby ta na chybu upozornila..ty jej das negatko..ona ti ho vrati..za co ti ho dala?..za to, ze si jej poslala peniaze za brak..ze ty si splnila co ona chcela, ale ona ta oklamala?..v takom pripade to riesi admin, tebe negatko odstrani, jej ho necha..ak ti ho ona da zas, bude upozornena, môze byt aj blokovana ,ak si neda povedat..

benne
8. dec 2011

ja osobne neznášam, ked hladam inzeráty a naďabím na vec, ktorá sa mi páči, cenovo, vzhladovo.. a ked otvorím, píše, že "rezervácia", mne to vyznieva ako špekulantstvo predávajúcej, akoby čakala, kto dá vyššiu ponuku.. ved ak má záujemcu, vidím "hlavičku" na inzeráte a prvá otázka bude, či je vec k dispozícii

čo sa rezervovania týka.. tak stalo sa aj mne, že niekto z rodiny kúpil po mesiaci.. a čo .. dýcham, idem dalej, nevravím, že mi tlak nestúpne na pár minút, ale každý máme právo vec nekúpiť. Okrem toho, ja mám v podmienkach, že po 24 hodinách ticha bez dohody, dávam vec automaticky dalej, ja dokonca mažem aj tú "hlavičku", nech mi tam nesvieti, inzerát beriem ako úplne voľný - a to hlavne kvôli otázkam záujemcv typu: je to voľné? máte ešte? aká by bola cena s poštovným? dá sa spustiť cena? -- pri týchto "záujmoch" asi v polovici prípadov ani k dalšej komunikácii nikdy nedošlo

traktor
8. dec 2011

ja ked ma niekto zaujem / aj ked sa dohodneme, ze mi to zaplati na matersku/, inzerat pozastavim..nech mi tam nepribuda zaujemcov..

garzonka
8. dec 2011

@benne
ja pisem "rezervacia" prave preto ze zaujemca je, ale nie je iste ze sa to preda , hlavne ked sa inzerat stale aktivuje a za dalsie : tu sa nemusi zaujemca zobrazit, ale vec mam v rezervacii na inom bazare...cize sa snazim aby ini, ktorym sa to paci tak mohli reagovat, ale su upozorneni na to ze nie su prvi

garzonka
8. dec 2011

mne tedy nikdy nenapadne ked vidim "rezervacia" ze ide o spekulantstvo, ze kto da viac 😕, vsak ide len o upozornenie

trnka77
8. dec 2011

@nikolca aj mne sa jedna ozvala týmto spôsobom a ke´d som jej pekne napísala,že nie ďakujem,pretože som nič nenašla pre deti a pre seba nekupujem........vynadala mi,že čo som to za matku,keď deťom kupujem na bazáre,ale sebe nie!!!! 😠 😠 ..no čo povieš takej osobe....skoro som sa s ňou pustila do "bitky 😀 😀 ",ešteže bol pri mne mm a rovno ju vymazal......inak by to zle dopadlo 😨

jonas17
8. dec 2011

@traktor no, nezmaže...mne ho vtedy nezmazal, ani nepýtal komunikáciu, ktorú mám odloženú...neviem, či si pamätáte, ked som kúpila rifle inej značky, ako udávala predávajúca..dala som jej negatko, lebo mi kázala rifel predať dalej, že jej to je ľúto, lebo jej sestre boli dobré 😕 ja som balík uhradila dopredu, tak ona mala byť spokojná, ale na oplatku mi dala aj ona vymyslené nepravdy...a tu je vyjadrenie martinajansena:

hodnotenia nechavam na obidvoch stranach. Hodnotenie vzdy odraza subjektivny pohlad na ochod, ktory prebehol (neuskutocnil sa z nejakych dovodou). Jej hodnotenie nema formu utoku, ani nepouziva hrube slova takze splna pravidla bazaru.

garzonka
8. dec 2011

@jonas17
tu komunikaciu by som mu aj tak poslala a ty si predsa neurobila zaidnu chybu, tak ti to negatko nepatri
P.S. to je to jednoslovne negatko?

nikolca
8. dec 2011

@trnka77 no tak to fakt je do bitky 🙂 mne napisala jedna na čiapku nenosenu la gear,je to taka baranica veľmi tepla za 12,90 a ona mi napisala že ma zaujem ale či nespustm cenu na 5 suro,tak som jej napisala že nie že je nova a bola draha,no ona sa nevzdavala a napisala mi že bola v predajni gate a tam maju tu čiapku za 6 euro,no neviem do tej predajni sem tam aj ja nakuknem no ešte som tam nikdy nič nekupila a na anglicku značku la gear som veru štastie nemala,ale som jej napisala že ked ju tam videla čomu horko tažko uverim tak nech si ju tam kupi 🙂 a viac sa neozvala 🙂

nikolca
8. dec 2011

@jonas17 no tak na toto pozor takych je viac ktorym hodnotenie admin nechala,ja si pamätam jednu predavajucu ktora strašne dlho adminom vypisovala aby jej hodnotenie zmazali že ho ma nepravom,aj im vypisovala do forum otazky pre adminov,no pravdy sa nedovolala,hodnotenie jej zostalo a admin napisal že hodnotenie nie je album kde sa zbieraju iba dobre známky ☹

luciferova
8. dec 2011

mne sa pacia inzeraty, ktore maju v popise napisane PREDANE 😀 😀 uz som aj na take natrafila