icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sakura77
9. dec 2011

@janka196 aj ja som posielala uz viackrat

janka196
9. dec 2011

@zuzana_m ahoj ja si myslim ze ano ze je to tvoja chyba ☹ bolo by nefer od kupujucej pytat tie zvysne peniaze. teda to je moj nazor 🙂

gabika7706
9. dec 2011

@zuzana_m preco postovne 2,20 € islo to ako obycajny balik? Nedalo sa to poslat ako list do 1 kg za 1,60 € napr?
Ja by som doplatok neziadala, nie je to jej vina. Ale na druhej strane, ja som jedna z tych, ze ked vidim, ze predavajuca platila viac ako som ja zaplatila, tak vzdy doplatim...

benne
9. dec 2011

@zuzana_m ja by som nechala tak, lebo ved.. aj sa mi to už stalo, a bola to moja chyba, že som si nepožiadala primerané poštovné 😒

benne
9. dec 2011

@gabika7706 isto to bolo ťažšie ako 1kg a preto 2,20, ako balík (doporučko nad 1 kg stojí až 2,60)

traktor
9. dec 2011

@zuzana_m nechala by som to tak..za toto kupujuca nemôze..je to tvoja chyba 😖

janka196
9. dec 2011

@zuzana_m aj si myslim ze naposte ta obabrali. sak ten sveter urcite nad kilo nevazil/ kolko bola vaha aj s krabicou?

gabika7706
9. dec 2011

@benne viem, ale poslat obycajny balik... ked sa strati, posta toho vela naspat nevrati...
a tiez si myslim ako @janka196, ze to nemohlo mat nad kilo, ci?@zuzana_m

mirush01
9. dec 2011

a nedaju si pokoj a nedaju...
lenka.danielka@azet.sk - lenka kinačova (neregistrovaná/ý)
"pani bute taka diobra kebi ste mi to mohla poslat zadarmo zijem sama uplne sama nemozem si nic dovolit platim elektrinu plin a neostava mi ani na zivobitie a neto este si nieco kupit manzel ma nechal po 10 rokoch preto ze nemozem mat deti ah jeto taske nevism koho mam obvinit zato nechal ma pre moju chorobu zijem dos biedne a pisala som do modroho zneba us mi volali a pridu donas po novom roku tak bi som vam podakovala kebi ste mi to mohla podarovat podakovala bi som sa vam takto priamo ces obrazovku a zobrala bi som to na seba lebo nemam co na obliect nesom registrovana na modrom koniku iba imeil vam dam kamoskin ja nemam internet chodim do kamoski ja neviem nato jak is vopred vam dakujem a modre zneba domna ide preto ze som bola zaplavenena tak mi budu prerabat dom lebo mam vsetko mokre steni dakujem za pochopene"

benne
9. dec 2011

@janka196 záleží či detský sveter, alebo predlžený dámsky 😉 Ja osm posielala dámsky a platila som 2,20

benne
9. dec 2011

@gabika7706 poslať obyčajný list tak sa bojím, balík sa dá dohľadať podľa podacieho čísla rovnako ako doporučený list, tam rozdiel nevidím

janka196
9. dec 2011

@benne tak to musel byt asi aj taky hrubsi ze 🙂

gabika7706
9. dec 2011

@benne je tam rozdiel, da sa sice dohladat, ale ked sa "strati" a je posielany len obycajne, posta nevrati sumu tak ako pri doporucenych zasielkach alebo poistenom baliku, len nejake postovne, proste malo

zuzana_m
9. dec 2011

Dik baby 🙂 Ja som nechcela od nej pytať peniaze, len ma fakt zaujimalo, ako to robite vy. 😉 Apon sa poučím,lebo mám zatial málo skúseností. Tá milá "teta za okienkom" mi nebola ochotná pomoct ako naj to poslať. Poslala som to doporučene,len to išlo ako balik. Len dufam že dojde v poriadku lebo tie krabice sa daju otvorit a nechcela mi dat kus lepiacej pasky. No budem pre istotu nosit so sebou 😀 ...a vy v čom posielate? Ja som zatial v takych tych obalkach posielala ,čo vo vnutry je to pukacie (neviem teraz ako sa to vola 😅 )
A bol to dámsky, dlhý, hrubý sveter.

benne
9. dec 2011

@gabika7706 toto neviem, ešte som neriešila, hladala som asi 2 balíky, ale boli na danej pošte (len žltý papierik sa stratil), ja ked som posielala drahu vec, tak som pripoistila balík vždy, tých 30 centov mi za tú istotu stálo, kolkonásobok poštovného vracaju za stratený balík?

juliankaaa
9. dec 2011

@zuzana_m na posielanie su super plastove obalky, za dobre ceny ich kupis na MMB a aj postovne je tam potom nizsie, nie su take tazke a posiela sa ako dop.list 😉

fukylove
9. dec 2011

@janka196 - ja som posielala kocik cez kuriera slov. posty - potrebujes s niecim poradit...?

zuzana_m
9. dec 2011

@mirush01 fuuha, prepracovala svoj pribeh 🙄 😠 😀

gabika7706
9. dec 2011

@zuzana_m bud to islo ako doporucena zasielka alebo ako balik, podla ceny to slo ako obycajny balik 2. triedy.
Ja posielam v plastovych obalkach, kt. aj @juliankaaa spomina, prip. vacsie veci balim do baliaceho papiera, po vianociach sa stava, ze aj do darcekoveho z druhej strany 🙂

benne
9. dec 2011

@gabika7706 jak po vianociach.. ja balila okolo velkej noci, bo vtedy bol vianočný v totálne najnižšej výpredajovej cene 😀 😀 😀

gabika7706
9. dec 2011

@benne jaj tak ja balim do toho, co zostane po vianociach nepouzity, lebo nakupime vselijake vzory, farby a nikdy to vsetko neminieme

janka196
9. dec 2011

@zuzana_m inak mne dnes prisla otvorena krabica na jednej strane. manzel daval robit vianocne pohladnice a kalendare tak asi bol niekto zvedavi co tam je :( zrejme si uz vyberaju na poste darceky na vianoce 😠 teraz je aj kopec sutazi a kolko krat sa stalo ze vyhra bola poslana len nniekde zahadne zmizla 🙄
ja ked mam doma pukacie folie z niecoho tak odkladam a balim tak ze dam tu foliu a kupujem take velke papiere na balenie biele a odstrihnem si kolko potrebujem a paskou prelepim a jeto. a ked nemam tie folie tak to dam len do nejakej tasky alebo sacku a tak ten papier 🙂 myslim ze je to najlacnejsi sposob a zatial sa nikto nestazoval 🙂

janka196
9. dec 2011

@benne
@gabika7706 dobry napad s tym vianocnym 😀 😀 😀 😀 😀

benne
9. dec 2011

@janka196 ja si kupujem na pošte ten hnedý papier, je trochu menej tvárny a hoci sa zdá pevný, vie sa ľahko potrhať, no stojí len 17centov za ks a je to veliký hárok, dávam sáčky, tesco-tašky /hoci odkedy su zelene body, tak ich mam menej/ 😅 , občas maju v tescu také naskladané papiere baliace - narodeninové v super akcii, tie som tiež jeden čas mala nakúpené, hocakú krabičku viem rozložiť a opačne zlepiť, takže mám aj kam napísať adresu a nemusím baliť.. no do sáčkov dávam vždy, lebo tiež mam skusenosť so zvedavcami 🙄 a samozrejme.. kilometre a kilometre lepiacej pásky 😝 🙂 🙂 🙂

zuzana_m
9. dec 2011

@janka196 No super, tak budem trpnut do pondelka/utorka aby balik prišiel v poriadku 🙄 To su čo za ludia,ked otvoria niekomu balik. Mne včera prišiel balik- velka krabica s detskou kuchynkou, poistený, a jedna strana total pomliaždená 🙄 bohvie ako hádžu tie balíky a je im jedno či roztrepú veci.
A dik baby za rady, už budem aj ja tak baliť 😉

gabika7706
9. dec 2011

@benne neviem, ci to bude vidno...ale mozes kuk aj sem...http://www.posturad.sk/images/upload/zakon_c_ 3... paragraf 39

janka196
9. dec 2011

@benne tak to je este lacnejsie ten co ja kupijem je kus po 20 centov

@zuzana_m tak vidis stava sa hocico a hlavne teraz pred sviatkami ☹ a stym balenim je stym trosku viac robotky ako s obalkou kde to len das dnu a zalepis ale tie obalky su dost nakladne podla mna 😉

gabika7706
9. dec 2011

@janka196 no tak ja som kupovala bal.papier za 0,30/ks 😠 tak som sa rozhodla pre plastove obalky.

benne
9. dec 2011

@gabika7706 vidno, dik.. iba neviem, kolko je tá najnižšia poštová sadzba, ani ako by som dokázala skutočnú škodu - len mojim slovom? a je to zaujímavé, to som nevedela, že balík je taký "rizikový"
-ozaj, čo ten bod d), čo je zaručená lehota dodania, niečo špeciálne? alebo tie ich odhady dodacej doby čo maju na stránke?

benne
9. dec 2011

@gabika7706
@janka196 taký istý hnedý papier, ako ja kupujem na pošte, predávajú v tescu za 1,99€ , musím pozrieť, kolko m to má, ale nezdá sa mi, že viac, než ked ja si kupim 3x po 0,17€