icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

svetkaadamko
11. dec 2011

@traktor
@nikolca dakujem,presne ona mi pisala, sa mi zdalo,ze ju tu uz niekto spominal, ale nebola som si ista ci to je ona, tak pevne verim, ze mi pomoze... uz som aj premyslala, ze napisem tej tave, ze sa dohodneme, ze si tie negatka zmenime, ale potom som si povedala, ze ani nahodou, to ako sa zachovala ku mne, to bolo maximalne nezodpovedne, keby som videla, ze ma snahu, tak nepoviem

traktor
11. dec 2011

@svetkaadamko ja som ju tu aj minule spominala..fakt môzem len odporucat, vie velmi pomôct 😉 ..a tej babe negatko nechaj..to by teda bolo, nedat jej ho..ked ma take chovanie, ..ak to tak urobi kazdy, sa necudujem, ze ma potom len dobre hodnotenia a ona si kludne môze chodit vyskerene po svete, ved jej vzdy vsetko prejde....obrat sa na lucku, ona ti pomôze..a ta baba si velmi dobre rozmysli, ci jej to za to stoji..aby bola blokovana..

svetkaadamko
11. dec 2011

@traktor uz sme si s Luckou pisali, bola velmi mila, ale akurat prisiel vikend, ked som jej pisala o tom negatku pre mna, takze cakam na pondelok 🙂 ja sa len bojim toho, ze najprv jej Lucka napise a ona to poprekruca a obrati vsetko proti mne, tak ako to robi aj teraz a aj tak mi to negatko nezmazu.... a presne aj ja mam taky nazor o tych hodnoteniach, ona sa tam ohana, ze ma 114 pozitivnych a zrazu 1 negativne, tak si tam dala aj odkaz pre ostatnych ludi a mne napisala, ze co ma teraz robit, ked sa jej ludia pytaju ci jej mozu verit, ked ma negatko....no asi velmi nemozu 😖

traktor
11. dec 2011

@svetkaadamko neboj, lucka si pozrie celu vasu konverzaciu 😉 ..a uz len to, ze poslala poskodenu vec, uz to nie je ok..tak sa neboj..urcite sa to vyriesi k tvojej spokojnosti 😉

mici11
11. dec 2011

no baby veru tolka slava sa mi ujde v tom modrom z neba :D......inak ta co uz nevymysli....:D

zuzana17
11. dec 2011

@poleva sorry, ale neriešim tu tých 0,10€, ale to, či by ste sa ozvali dotyčnej, alebo nechali proste tak a nič nepovedali. To aby sa človek už radšej na nič nepýtal!
Jasne som napísala, že jej tovar pošlem a neriešila som to, len som chcela vedieť, či sa niekto s takýmto stretol a ako sa k tomu postavil.

marinko1988
11. dec 2011

@svetkaadamko neozvala lebo mi nesiel internet

magika6479
11. dec 2011

@svetkaadamko no ja si myslím ,že tie negatka...je to vlastne jedno---tá moja ma všetky dobré hodnotenia ( alexa 0417 ) a aj tak ma okradla!! 😠 😠 😠 😠

svetkaadamko
11. dec 2011

@marinko1988 ok rozumiem 😉
@magika6479 ved to 😖

fukylove
11. dec 2011

@zuzana17 ja by som kupujucu na to upozornila a aj sa opytala preco... ano - 10centov je mozno len par drobnych... ale ide o princip... si predavajuca, urcila si cenu a ja nevidim dovod preco by mal niekto poslat menej ako ste sa dohodli... takze - ja osobne - aj ked sa jedna len o 10 centov - by som najskor kontaktovala kupujucu a az nasledne riesila tovar a pod... a moze sa tu niekto smiat ze 10 centov hore, 10 dole... ked sa to stane pri viacerych obchodikoch, tak sa nazbiera pekna sumicka...

janus32
11. dec 2011

@zuzana17 Zuzulik ja by som sa veru ohradila,ze preco o 10centov menej.Nie som ziaden skrob,ale vecicky mam fakt lacne a ak ma chce niekto ogabat este aj na takej sume,tak ako kde sme???Keby som veci predavala po 10€,tak kaslem na 10centov...a akoze 10centov su 3koruny,aspon rohlik si kupim 😀

traktor
11. dec 2011

tu nejde o 10 centov , ale o pricip..ja, ked si ako predavajuca urcim sumu, poslem podklad k platbe a nedohodli sme sa inak, tak ocakavam na ucte taku sumu , aku som uviedla..ak je to dnes 10 centov, nabuduce to bude 20 centov..neskôr mozno euro , dva..vsak co, vsetko jedno 😖 ..ja by som uz neziadala doplatit..ale napisala by som jej, preco zaplatila inu sumu , nez na akej sme sa dohodli..aby vedela mozno aj pre buducnost, ze cenu si nemôze ona menit ako chce.. 😉

magika6479
11. dec 2011

@traktor jasnééé!!máš celkom pravdu! je to tak! No a ja dokonca ked mám platiť napr.niečo 5,95e alebo čo sa blíži k celej,tak pošlem celú sumu,v tomto prípade 6e ,A nikdy som nedostala odpoved že prečo? Niekto to berie ako samozrejmosť.. 😀

fukylove
11. dec 2011

@janus32 u nas v jednote stoji roztek 6 centov... tj pridas este k tym desiatim dva z penazenky a mas rozky dva 😀

a tiez suhlasim ze ide o princip - cena bola stanovena, chyba sa mohla urobit... ale je dobre na to upozornit...

fukylove
11. dec 2011

@magika6479 - ja ale nevidim dovod preco posielas inu sumu ako ste sa dohodli 😉 a kedze je to v prospech predavajucej, tak mmi nepride divne ze sa nepyta, poslala si jej viac dobrovolne... 😉

garzonka
11. dec 2011

@zuzana17 ja som sa s tym este nestretla, ze mi kupujuca posle inu sumu, hoc aj o par centov (korun) menej....suhlasim s predchadzajucimi nazormi: poslat tovar ale upozornit ze zaslala menej
a ano, ide o princip...pretoze dôsledné predavajuce si "vychovavaju" dôsledné kupujúce... 😉

zuzana17
11. dec 2011

@garzonka presne tak, ide o princíp nie o tých 0,10€ 🙂

magika6479
12. dec 2011

@fukylove ved ja viem..ale mne ked príde suma celá -zaokrúhlená tak sa spýtam prečo? poteší ma to aj ked je to len 0,05cenrov ale máličko sa to stáva...No a preto aj ja sem-tam poteším tiež 🙂

svetkaadamko
12. dec 2011

@zuzana17 tak tak ako sa pise, proste sa jej normalne opytaj, ze ci sa pomylila alebo co, ved ked je korektna, tak ti aj normalne odpovie, mne minule jedna maminka poslala namiesto 0.80 Eur cele 1 Eur, nakoniec som aj tak na poste platila to 1Eur, ale ja som si urcila nizsiu sumu tak premyslam ci jej to vratit, poslala som jej aj pre synceka kinderko 🙂
ozaj a na tom MMB sa to poriesilo, sme si to nakoniec vydiskutovali, ja uz som nemala nervy to citat dookola a sa rozculovat tak sme sa ospravedlnili jedna druhej, vratila peniaze a kazda si ideme po svojom, ale urcite uz od nej nic nevezmem 🙂

zuzana17
12. dec 2011

@svetkaadamko zatiaľ sa mi neozvala, aj tak jej to dnes idem poslať, tak dúfam, že aspoň dá vedieť keď jej to príde 🙂

lulana79
12. dec 2011

Čítajte, čo sa mne stalo... Asi 10 dní dozadu som posielala balíček - veci po mne- 3 polokošele za 5 eur a 4 tielka za 2 eurá, takže 7 eur za kopu vecí... Jedno tielko malo fľaky, ostatné všetko nositeľné a kupujúca sa krásne v hodnotení poďakovala, vraj sú ako nové a teší sa im. Včera mi napísala do IP, či jej môžem poslať fotky tých vecí, lebo dve chce posunúť ďalej a jej sa ich nechce fotiť, keď už ich ja pofotené mám. Akože vôbec som na prvýkrat nepochopila, kto je, čo je, lebo meno mi nič nehovorilo a odvtedy som posielala zopár balíčkov, takže na tielka som zabudla... až v druhej správe mi vysvetlila, o čo ide... Tak som jej slušne napísala, nech sa nehnevá, ale fotky v PC už nemám a sťahovať ich zo zmazaných inzerátov, ukladať na plochu a jej posielať do mailu je, pre mňa, robota navyše na ktorú nemám ani čas, ani chuť... Asi som ju nahnevala, lebo mi zmazala hodnotenie. A to som si myslela, že hodnotenie sa dáva za spokojnosť (alebo nespokojnosť) z objednaného tovaru, že mi ho niekto zmaže po skoro dvoch týždňoch, aj keď bol s tovarom nadmieru spokojný, by ma veru nenapadlo... Mňa by ale ani nenapadlo žiadať fotky od predajcu s tým, že idem tú vec predať aj ja... Ale tak kýždý je iný

zuzana17
12. dec 2011

@lulana79 tak tomu sa hovorí sila 😠 . Nechápem o čo niektorým ľuďom ide 😒 . Máš pravdu, hodnotenie sa dáva za prebehnutý obchod, čiže za spokojnosť alebo nespokojnosť.
Dobre si spravila, že si jej fotky neposlala, veď keď už chce vec ktorú kúpila predať, tak nech si ju sama aj nafotí 😠

traktor
12. dec 2011

@lulana79 😅 😕 ..no napisala by som jej peknu IP v tom zmysle, ze hodnotenie ti dala za spokojnost s tovarom..nemala ti ho preco mazat..ak ta nabuduce bude zas o nieco ziadat v IP a ty jej nebudes vediet pomôct, tak ti za tento jeden obchodik smari negatko?to co je za pristup?..dost, ze je leniva, este aj..

garzonka
12. dec 2011

@lulana79
No ono by sa to podla mna ani nemalo takto posuvat si fotky od inych, lebo ona to moze este ponosit, hoci aj inezrat moze mat hodeny...a pritom da tam fotky ktore odpovedaju stavu este pred tym nez ich kupila od teba...to moze byt zavadzajuce

garzonka
12. dec 2011

Su aj take vtipne maminky, co sa ani neunuvaju opytat a supnu inzerat s mojou vlastnou fotkou 😀

lulana79
12. dec 2011

@traktor ja už som to potom neriešila... ak jej pomohlo aspoň to zmazanie, keď už fotky nemá, tak nech jej to padne na úžitok...

magika6479
12. dec 2011

@svetkaadamko tak to je super,že ti vrátila peniažky!

lulana79
12. dec 2011

@garzonka fakt? no tak to tá moja kupujúca bola ešte taká "slušná", že si ich odomňa pýtala 😅

magika6479
12. dec 2011

@lulana79 tak to je sila!! čo sa tu ešte človek nedozvie... 😕 😕 😕

garzonka
12. dec 2011

mna by inak zaujimalo ci sa to vobec moze inzerovat s fotkou od predavajucej aj keby s tym suhlasila.... 😕
asi nie, si myslím...