icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nikolca
14. dec 2011

@katka3012 aj odomna chcela jedna mamina obliečky kde som mala uvedene že su do detskej postielky,nemala som tam rozmery a ona mi napisala že si ich zoberie aby som jej poslala č.učtu,tak som jej poslala č.učtu pripojila som aj rozmery a ona na to ježiiiiiiiiiiiiiiišiiiiiiiiiiii no ešte že ste nnapisali lebo ja som si myslela že to su obliečky na veľku posteľ a pritom som mala napisane že su do detskej postielky 🙂 🙂 🙂 🙂 a ty si kupila do detskej postielky a nesedia ti miery,odmeraj,prilož sem foto kolko ukazuje na metry a posudime či sa miery zhodnu s tym ake uviedla pri tvojom hodnotení 🙂

bartokami
14. dec 2011

no mile mamicky :su rozne rozmery na detsku postielku,viem to z vlastnej skusenosti....a pani co predavala neuviedla rozmery,iba napisala,ze je to obliecka na detsku postielku,takze podla mna zavadzala. 😠 ..dala by som jej 1.negatko (v pripade vratenia penazi zmenila na neutral,ze bola ochotna dohodnut sa) ,2.ziadala o vratenie penazi, a po3. nakoniec aj dala na ciernu listinu,.....ak by mi vratila peniaze,nieje problem poziadat adminov ,o stiahnutie ju z ciernej listiny...

bartokami
14. dec 2011

podla mna je neskoro pisat do hodnoteni ake su to rozmery 😉

simisi
14. dec 2011

@bartokami a ja zasa ak by som bola kupujuca,by som si urcite pytala rozmery skor nez by som zaplatila 😉

nikolca
14. dec 2011

@bartokami ja ked kupujem a nie su uvedene rozmery tak o ne požiadam,bez toho ani nekupim ved aj topanky môžu mať rovnake čislovania a vnutorna dlžky môže byť na každych ina,takisto aj oblečenie,nie je veľ.98 ako 98,jedno menšie druhe väčšie,pokial nemala uvedene miery tak sa mala kupujuca pytať no aspon podla mna

traktor
14. dec 2011

preco zavadzala?...pisala , ze su do detskej postielky..a aj su..zavadzala by, keby uviedla rozmer a poslala by uplne iny..aj nakupujuca sa mohla opytat aky maju rozmer..ved kazdy vie, ze aj ked sa kupuje v obchode, tak je tam milion rozmerov na postelnom pradle..a dalsia vec , co sa mi teda vôbec nepaci..ci je pravda na jednej, ci na druhej strane..vzdy sa dava jedno hodnotenie...nie viac..kolko obchodov preslo,? 😖

piacere
14. dec 2011

@bartokami nuž neviem, ale ja keď chcem niečo kúpiť, tak otravujem predávajúcu s premeraním aj keď tam má uvedenú veľkosť napr. 86... pretože viem, že niektoré značky sú malému v tomto čísle už malé, niektoré akurát a niektoré dokonca veľké.... takže pokiaľ sa kupujúca nepýtala na rozmer, predávajúca neklamala... ja osobne napr. ani netuším, že sú detské obliečky rôznych rozmerov...

zuzana17
14. dec 2011

@bartokami podľa mňa to nie je zavádzanie, ak predávajúca do inzerátu nenapísala rozmery. Veď kto má záujem, tak sa môže kľudne pýtať. Podobne je to s topánkami, oblečením, ... Ja som predávala tiež obliečky do detskej postieľky, rozmery som nemala napísané, myslela som si, že keď sú klasické, tak pasujú všetkým, no ale hneď prvá záujemkyňa pýtala rozmery, ja som zmerala, a odpoveď bola, že jej nebudú pasovať a potom ďalšia záujemkyňa takisto. Potom som samozrejme rozmery hneď uviedla v inzeráte. Mamička si mala pred zaplatením pýtať rozmery, no a ak nepýtala, a obliečky nesedia, je to len jej chyba, nie predávajúcej!

bartokami
14. dec 2011

@simisi
@nikolca
@piacere je neskoro pisat do hodnotenia,ze davam teraz rozmery ☹ mala ju upozornit predavajuca vopred...ja sa tiez vzyd pytam na rozemry,bez toho nezaplatim,ked niesom si ista..ale si zas zoberte,ze moze byt novacikom pani..a verila .ked napisala su na detsku postielku,ze budu na detsku postielku...a nakoniec ja by som ako predavajuca normalne komunikovala aj o vrateni,pretoze nielen kupujuca tu zlyhala,ze si nepytala rozmery,ale aj predavajuca,ze ju neupozornila,a mie do hodnotenia vypisovat..teraz vam davam rozmery.,hm..

traktor
14. dec 2011

@piacere jj ja sa tiez stale pytam..napr. oblecenie ma maťko malo, ale ma v 92, najviac ma v 98, ale ma aj 104..cize len sa pytat a merat, ine neostava..a tak je to pri vsetkom

bartokami
14. dec 2011

@traktor jasne nemala davat 2hodnotenia...admini to vymazu,to nije problem..a mozno ani to pani nevie ,ze sa dava len 1hodnotenie... 😒

bartokami
14. dec 2011

@traktor jasne,ale nechapem,preco sa neda dohodnut o vrateni?ty by si tiez nevratila?

bartokami
14. dec 2011

nechcem sa tu nikoho zastavat...mne len ide o to,ze neboli tam uvedene rozmery....takze chyba nebola len na strane kupujucej,,ale aj predavajucej..a znova to napisem,,ze je neskoro pisat rozmery do hodnotenia!

zuzana17
14. dec 2011

@bartokami súhlasím s tým, že do hodnotenia sa rozmery nepíšu 😀
no ale nechápem, prečo by predávajúca mala písať rozmery? 😲 Veď koľko je tu inzerátov, že napr. tričko XL a žiadne rozmery. Keď si ho kúpim bez toho že si opýtam rozmery a mi nesadne, tak na vine je predávajúca? Lebo ona neuviedla rozmery??? 😕 Nechápem 😨

sisaha
14. dec 2011

@bartokami ona ich v hodnoteni pravdepodobne uviedla preto, ze ju obvinila, ze to pradlo je na velku postel a nie na detsku..

traktor
14. dec 2011

ono vies..je to take..neviem..ani napr. pri trickach nie je uvedeny rozmer / teda vo väcsine pripadov/, je tam napr. S..a sko je siroky pojem..zalezi od strihu, od vyrobcu atd..môze mi byt dobre, môze mi byt velke..ak si odo mna niekto kupi to S , neopyta sa na presny rozmer, doma zisti, ze v nom plava, tak preto mi patri negatko a som nutena mu vratit peniazky?tak je to aj teraz..bolo uvedene len, ze je to postelne pradlo do postielky..hm..tu sa da o tom fakt diskutovat a nikdy nedas presne pravdu jednej strane..kazdy sa na to pozera inak..je len na nich dvoch ako sa dohodnu,,

traktor
14. dec 2011

@zuzana17 kym som to dala dokopy..v podstate si napisala to iste 😀 😉

bartokami
14. dec 2011

@zuzana17 ved jasne...ja netvrdim,ze kupujuca neurobila chybu...je mi jej luto 8€ su dost..

traktor
14. dec 2011

@bartokami nie..nevratila by som jej peniazky..a prave preto, ze sa nepytala na ten rozmer..ak by som bola riadny predajca, a predavala s blockom, nie je problem..ale takto..preco?..je to postelne pradlo do postielky?je..nie je poskodene, nezavadzala som..nie je co riesit..a ano..8 eur je dost..ale stale sa vsade pise..treba sa pytat, pytat, pytat..

gemini2
14. dec 2011

ja som teraz od jednej mamky kupila bombule- zlate. nic viac neviem ani som ich nevidela, len viem ze ich je 12 tak dufam ze ten obchodik vyjde. peniaze som poslalaa cakam 🙂

bartokami
14. dec 2011

@traktor nejako by som sa dohodla urcite a nezvalovala by som vinu len na kupujucu...!ani predavajuca nieje bez chyby!ja by som taketo jednanie predavajucej nemala...

nikolca
14. dec 2011

@bartokami aj ja som tu raz kupila trička s dlhym rukavom pre malu bolo uvedene len veľ.92 no a všetky nam boli male,miery uvedene neboli a ja som si ich ani nevyžiadala,a dala som za ne 10 euro!!bola to chyba predavajucej?ved ja som mala požiadať o premeranie!no nič trička som pofotila,pridala k nim miery a predala dalej 🙂 🙂

bartokami
14. dec 2011

@traktor sorry,mne by tie oblecky nepasovali,a to mam 2 rozne detske postelne pradlo...od pani co uviedla rozmery by mi ani na jedno nepasovali--rozmerovo!ale tak uz nebudem o tom pisat..nieje iba jeden rozmer detskej postelnej bielizne 😉

bartokami
14. dec 2011

@nikolca joj,oblecenie to je ine.. 😉

nikolca
14. dec 2011

@bartokami
a prečo by to bolo ine?ved my sme nosili oblečko vo veľ.92 a aj trička som v tej velkosti kupila a maleeeeee 😉

traktor
14. dec 2011

@bartokami ja viem, ze ich je viac..mame 3 supravy perina + vankus a kazda je ina rozmerovo..aj napriek tomu si myslim, ze predavajuca neurobila chybu..a je len na nej , ci vrati peniazky alebo nie..je v nasom vlastnom zaujme, kedze kupujeme cez net, pytat sa na rozmer.. preco je oblecenie ine?..nie je..je to to iste..tiez nedavas pri kazdom tricku, svetriku...komlet rozmer..ci?..ak predas 5 svetrikov velkost 92 a napisu ti 4 , ze im nesadla velkost, vratis im peniazky?..nemali sa pytat na rozmer?

bartokami
14. dec 2011

@sisaha aha...mne ty inac vyznelo 😒

bartokami
14. dec 2011

@traktor ja som chcela len poukazat aj na tu svetlejsi stranku..,,ze da sa,ak sa chce,,...a to uz je uz na samotnom clovekovi ako sa k tomu postavi.. 🙂

littledevil
14. dec 2011

Len tak zo zvedavosti som si pozrela rozmery tych obliecok a musim povedat, ze tiez som predavala obliecky presne s takymi rozmermi a boli do detskej postielky - dostali sme darom a tiez nam nesedeli. Asi to zalezi aj od vyrobcu. Ja sa snazim v inzerate uviest rozmery a ak treba, tak na poziadanie vzdy premeriam. Osobne si myslim, ze sa kupujuca mala na rozmery spytat a urcite by som zato nikoho nedala na ciernu listinu 😒 .

sisaha
14. dec 2011

@bartokami v kazdom pripade si myslim, ze na ciernu listinu to nie je, mozno na neutral hodnotko, lebo jej neposlala nic špinave, roztrhane. Urcite je to vsak jej chyba, ze si rozmery nepytala. A ak mam hovorit za seba, ja by som rozmery pradla, ktore predavam uviedla..