icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
14. dec 2011

@bartokami chapem, co myslis..a poviem..u mna velmi zavazi aj komunikacia..ako, akym stylom mi clovek napise.. 😉

bartokami
14. dec 2011

@traktor inac ja som taky clovek,ze okrem toho co popisem v inzerate,este aj toho az-az popisem v konverzacii...mimo okrajovo,ze vie mamicka nacom je🙂 aspon sa snazim

bartokami
14. dec 2011

mne to tiez pripada padnute na hlavu,ze kupim nieco a nepytam si rozmery... 😀

traktor
14. dec 2011

@bartokami 😀 😀 😀 😀 teraz si zabila 😀 😀 😀 😀

eliskalorinczova
14. dec 2011

Dobry vecer. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze raz budem predmetom takehotoo negativneho zaujmu. Fakt by som chcela poprosit maminku, ktorej som predala to pradlo o rozmery, ktore namerala ona. Kym som necitala Vase predchadzajuce riadky, fakt som ani netusila, ze su este aj nejake ine detske obliecky, teda v inych rozmeroch. Ako par centimetrov hore-dole to hej, la ezeby boli vacsie rozdiely, to som ani netusila. Vcera, ked mi pani pisala aka je nespokojna s nasim obchodom som si cez google namatkovo vybrala par stranok s detskymi oblieckami a vsetky uvadzali tieto rozmery. A na tie moje obliecky, boli rozmery take, ake som uviedla, bohuzial dodatocne. Ale ani podla fotky nevyzerali mensie, aky rozmer aj v skutocnosti maju. Na ilustraciu pridavam fotku.

traktor
14. dec 2011

@eliskalorinczova ja uz som k tomu pisala vyssie..myslim, ze tu nepatri negatko..mala ste uvedene detske obliecky..nakupujuca sa mala, mohla opytat na rozmer..

eliskalorinczova
14. dec 2011

Ano, ved som to citala. Dakujem za podporu. Priznavam aj moju chybu, ale naozaj keby si pytala rozmery, tak jej ich bez vsetkeho poslem. A keby som vedela, ze bude takyto problem.... No mam poucenie. Ale nepaci sa mi ako zavadzajuco to maminka uviedla na " nespolahlivych predajcoch".

zuzana17
14. dec 2011

@eliskalorinczova ja by som kontaktovala admina, aby mi vymazal hodnotenie 😕

pallacinka
14. dec 2011

@eliskalorinczova Aj podla mna ste nespravili chybu, ja by som konala rovnako, tiez neuvadzam miery a necham rozhodnutie na kupujucej, ci si ich vypyta alebo chce tovar aj bez nich. Ja by som pristupila na vratenie tovaru s tym, ze postovne zaplati kupujuca. Negativne hodnotenie ci nebodaj ciernu listinu si vobec nezasluzite.

annie13
14. dec 2011

@eliskalorinczova urcite napiste adminovi neadekvatne hodnotenie + na ciernu listinu
napr. na MMB ma kopec predavajucich dokonca uvedene nic nepremeriavam a nakupujuci sa ma pytat na rozmery, suseda ma perinky ikea a nejde na to zohnat obliecky len v ikei pretoze su ine rozmery
je to do detskej postielky je a tym to hasne @katka3012

annie13
14. dec 2011

@katka3012
mimochodom predavate vankusiky a neuvadzate rozmery co ked kupujucemu potom nebude sediet obliecka??? 😉

eliskalorinczova
14. dec 2011

Dakujem Vam zienky. Toto mam take obrovske ponaucenie. Teraz pred vianocami riesim taketo veci. Dakujem za rady. Vsetko dobre.

zuzana17
14. dec 2011

@eliskalorinczova ja by som to už neriešila, len u admina 😉

lilliaan
14. dec 2011

@bartokami to myslíš ozaj vážne? dať ju na čiernu listinu, lebo sú rôzne rozmery detskej postielky? Veď predsa pani mala pravdu! SÚ to obliečky na detskú postieľku! To, že kupujúcu nezaujímajú rozmery, je podľa mňa len jej problém, keď niečo kupujem a informácie, ktoré požadujem nie sú v inzeráte uvedené, tak sa opýtam 😉 Pani predsa neklamala nie? Teda pokiaľ som to pochopila správne. Zavádzala by, pokiaľ by uviedla rozmery, ktoré nie sú pravdivé.

Ak sa teda mýlim, tak sa ospravedlňujem... ale ja vnímam fakt, že predávajúca neuvedie rozmery do inzerátu ako úplne v poriadku. Kto chce, nech sa opýta 😉

svetkaadamko
14. dec 2011

@eliskalorinczova jednoznacne na ciernu listinu ani medzi nespolahlive predavajuce NEPATRITE 😉 pardon, ale to skor @katka3012 tu teraz patri, kedze okolo toho urobila take halooo, ociernila vas a je to velmi velmi smutne ☹

wilagrande
14. dec 2011

jedna maminka si odomna kupila bundu (mam aj fotku fotila som ju asi tyzden pred predajom)bunda je pekna ale ona mi napisala ze je sediva oprata a ma vraj flak na rukave a prisaham ze bunda bola na 100% v poriadku kazala som jej nech ten flak teda odfoti a ukaze mi foto!!!...akoze ked ju nechce tak ja ju vezmem nazad ale som znechutena s toho ja tu bundu dam do mojho bazaru este raz a skuste mi napisat ci ta bunda je v dezolatnom stave ako mi to ona napisala ze vhodna do mastale je mi s toho do placu lebo a ma to velmi dotklo:( pani ked chce bundu ktora nebola prana tak taku by si mala kupit v obchode nie na bazare neviem co mam na to povedat je mi az zle s toho 😖

dominika1988
14. dec 2011

suhlasim s liliaan, predavajuca predsa nie je povinna vsetko merat a pisat k inzeratom, ked chce kupujuca vediet, ma sa opytat, neopyta sa, hold smola, to nie je vina predavajucej...ani by ma nenapadlo davat ju na ciernu listinu, je to len a len moj problem, ze neviem o tom, ze existuje viac rozmerov obliecok...zanadavam si sama na seba, poucim sa do buducnosti a pri dalsej kupe sa uz budem pytat...presne to iste sa stalo aj mne...nadavala som ako pohan, ked sa mi nedarilo obliecku narvat na paplon 😀 ale bola to moja chyba, potom som sa uz vzdy pytala na rozmery

wilagrande
14. dec 2011

toto je ta bunda v dezolatnom stave vhodna len do mastale 😢

traktor
15. dec 2011

@wilagrande na foto vela nevidiet..vyzera pekne..ja ked som si ista, ze bunda je uplne v poriadku, ziadam foto..nech nafoti nedostatky, ..az tak by som to riesila..ak ma nedostatky, tak ma narok na vratenie peniazkov + spätne postovne, ak nema a len sa jej nepaci, tak by som to neriesila..

zuzana17
15. dec 2011

@wilagrande tu vyzerá dobre, do maštale určite nie 😀 . V takomto prípade si pýtaj fotky, nech ti pofotí a pošle. Tak ako píše traktor, ak sa jej len nepáči a vymýšľa, nerieš to, ale ak má pravdu a si si toho vedomá, tak jej vráť peniaze 😉

katka3012
15. dec 2011

@svetkaadamko
@lilliaan
@annie13
@traktor
@bartokami Mile mamicky,ked pride na niake ohovaranie,alebo na niaku moznost zapojit sa do temy,mate kazda jedna reci,ako indian sipov.Kazda mate svoje skusenosti a rady,ale keby to bolo z mojej strany,ze ja by som poslala mensi rozmer obliecok takych ,ako mam ja,tak by ste spravili,najvacsiu kravu z eliskalorinczova ,ked ste take mudre a sikovne a dokazete si vyguglit na internete vsetko,tak ako tam pisete a rozpravate ,tak zistite,ze su rozne rozmery navliecok,coz sa stalo mojou chybou ,ze som sa nespytala na rozmery,prisli mi obliecky vacsie ,ako som potrebovala,ktorych cena bola smiesnych 8,20 eur.A kedze by mi boli obliecky nepotrebne ,tak som ihned po prebrati zasielky kontaktovala predavajucu s prosbou o vratenie penazi a vobec tu neislo o tie peniaze ,ale o ignoraciu a neochotu,takejto predavajucej.Ked vy nemate ziadne podobne skusenosti,tak sa zamyslite nad tym,ako by ste sa citili vy,keby sa vam taketo nieco podobne stalo,alebo ci by ste sa zapajali do temy o ktorej neviete,ako nas obchod prebiehal.
@pallacinka

katka3012
15. dec 2011

@traktor
@svetkaadamko
@annie13
@bartokami A este ja nepotrebujem byt stredobodom pozornosti,takejto negativnej pozornosti,na zaklade mojho pochybenia si priznavam svoju chybu ,ze som sa nespytala na rozmery obliecok ,cim sa poucila do buducnosti,tak vymazavam ohodnotenie,ale aj tak si stojim za svojim,a myslim si,ze keby to bola uprimna predavajuca,tak by sa nevyhybala a nemala ziaden problem s vratenim penazi.
@eliskalorinczova

traktor
15. dec 2011

@katka3012 tak moment..ja neohovaram..ani nic podobne..tato tema sa vola skusenosti..tu sa ma poradit a pomôct , ked sa vie..a fakt je, ze pri kupe tovaru cez bazar sa ma pytat, pytat, pytat..ohovaranie by v mojom pripade vyzeralo uplne inak 😅 😉 ..a za vsetkym, co som napisala si stojim..a ano, ak by sa to stalo mne, tak by som si za to sama niesla zodpovednost, kedze som sa nepytala na rozmer..tu to nie je kamenny obchod, ale bazar..inak to nejde ..treba len komunikovat..je mi luto, ze si sklamana..ale..

katka3012
15. dec 2011

@traktor mozno,ze vy ste jedna z mala z tych,ktory vedia pochopit obe strany a nemusite to pocitit na vlastnej kozi,ale co ma mrzi ,ze niektory vidia v takomto probleme len to,zapojit sa do temy a rozoberat co a ako by spravili ked vidia veci po lopate a nevedia ako to nasledovalo .

bodka13
15. dec 2011

@annie13 katka3012 nepredáva obliečky-bola kupujúca 😉

@katka3012
@eliskalorinczova
niečo k vášmu "sporu" ...nie je to na negatko ani na čiernu listinu....kupujúca sa mohla=mala spýtať na rozmery...predávajúca nie je povinná vrátiť €...a celé nedorozumenie je,že jedna sa teší že predala a druhá je smutná,lebo prišla o € keď si nepýtala rozmery....riešenie problému: @katka3012 nafoťte obliečky ,pridajte rozmery a šupnite ich do bazárika 🙂

rubinka
15. dec 2011

@katka3012 - Môj názor je taký že vy ste sa mala na rozmery opýtať, predávajúca podľa mňa nepochybila. Ja ked niečo kupujem vždy sa pýtam na rozmery, vždy a aj na stav aby nedošlo k nedorozumeniam. Ja rozmery pri svojom tovare neuvádzam s tým že kto chce, ten sa opýta, mne sa tiež párkrát stalo že som kupovala a nepýtala sa na rozmer a nebolo nám to dobré ale nešla som hned dávať niekoho na čiernu listinu ved moja chyba že som sa neopýtala. Odvtedy sa vždy pýtam. Predávajúci ti v takom prípade nie je povinný vec vziať spať a vrátiť peniaze, nie si v obchode že kúpiš a prídeš vrátiť lebo ti nesedí veľkosť.

bartokami
15. dec 2011

vcera som sa tu snazila poukazat ze ked sa chce tak sa da dohodnut,no ..a dnes ked tu tak citam obe stranky ,ako komunikuju medzi sebou,hm ani jedna nieje bez chyby,zlyhali obidve a nikdy medzi nimi nedojde k dohode...

bartokami
15. dec 2011

ja byt kupujuca,tak sa vykaslem s prosikanim u predavajucej a ponuknem to tu 😀 a uviedla by som aj rozmery!nech mamicka na druhej stranke vie o ake obliecky ide 😕

svetkaadamko
15. dec 2011

@rubinka
@bartokami presne tak 🙂 😉

mne sa teraz stalo na MMB, ze som kupila malemu novu Next ciapku, krasnu, s traktorom, velkost 3-6 rokov, obvod napisany 52cm, predavajuca ma zial v podmienkach predaja, ze nepremeriava nextove oblecko, tak reku maly nema este ani 3 roky, obvod hlavky ma 51cm bude dobre, vcera mi to prislo a cuduj sa svete, ciapka je totalne malicka, ma obvod 40cm!!! ... napisala som predavajucej, ze nech sa nehneva, ale mala by to vziat spat, ked nechcela premerat oblecko, ale ona, ze sorry, ale nextove veci spat neberie (asi vie preco ☹ ), tak sme sa ponatahovali a skoncilo to tak, ze ja mam malu ciapku a ju to "mrzi" a nevezme to spat..... no cija je to teraz chyba? 😖

katka3012
15. dec 2011

@bartokami ved ja tu uz dalej ani rozoberat nechcem a ani nebudem,Konec koncov moja chyba,ze som si to nedala premerat,hodnotenie som jej vymazala ,ja som sa tiez doposial nestretla ,s takymi rozmermi na navliecky,a co uz ,ked tak dam ich do bazarika a je to vyriesene.