Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
tak toto sa mi ešte nestalo...30.novembra som posielala doporučený balíček jednej panej-kúpila odo mňa mikinku.Klasika-platba nabehla na účet,poslala som balík. 10.decembra mi písala,či som balík poslala-pritom som ju toho 30.11 informovala o odoslaní.Napísala som je ,že "ano,ved to máte tu v správach" a poslala som jej číslo podacieho lístka,nech sa ide spýtať na poštu,ak jej nedali lístoček do schránky,určite to na pošte bude.Viac sa neozvala a dnes po 22 dňoch sa mi balík vrátil ako "neprevzatá zásielka" ! Nechápem!!! Zaplatila si a potom to nepreberie? Poštu má na sídlisku ani nie daleko od paneláku,kde býva-poznám to tam,tak prečo pre to nešla?A ako vidím,medzitým tu bola prihlásená.Už som jej teraz písala,že čo to má znamenať? Poradte,čo mám robiť? To jej mám na svoje náklady posielať balík znova či ako? 😒
@anett9 mne sa stalo dačo podobne,posielala som teplaky detske,pani ich chcela poslať obyčajne,tak som jej napisala že na jej zodpovednosť,no potom mi pisala že či som jej ich posielala lebo že jej neprišli,tak som ju poslala že nech sa ide spýtať na poštu,nech jej to skusia pohladať medzi obyčajnymi zasielkami,za dalšie dva dni mi napisala že sa na pošte bola pýtať a že to tam nie je,a mne sa baliček vratil späť,myslim že na tej pošte sa pytať nebola,tak som jej napisala že jej vratim peniažky ktore mi zaplatila alebo jej ich pošlem ešte raz a doporučene ale poštu si uhradi ona,určite by som to neposielala na svoje naklady,a nakoniec sa rozhodla pre vrátenie platby
@anett9 informovala si ju o odoslani..komunikovali ste spolu, vedela, ze ma cakat balik..tak jej napis, ze sa ti vratil, nech ti prevedie este raz postovne a ty jej ho posles..nie je to tvoja chyba, ze si balik neprevzala ..ak vsak spekuluje a neprevzala len preto, ze si to rozmyslela..a bude ta ziadat o vratenie penazi..tak ty si s tych penazi odpocitaj postovne, za ktore si balik posielala....predsa nebudes stratova
@anett9 urobila by som ako píše traktor... len s tým, že ja by som to už druhýkrát neposielala, len by som jej previedla na účet peniaze po odrátaní poštovného, ktoré ma to stálo... Ja takýmto špekulantkám už neverím.... to im v ten čas poumiera polka rodiny, druhá polka leží na ARE a ona má k tomu zlomenú nohu a nadobro zatvorenú poštu... Proste by som sa bála, že to takto dopadne aj druhýkrát....
Ja som toho názoru, že: teším sa, ak sa mi podarí niečo na bazáre predať, ale nie za cenu šľak trafenia...
@nikolca
@traktor
@piacere uvídim čo mi odpíše,ak teda odpíše 🙂 inak,mikinku si objednávala ešte v polke novembra,dokonca som jej navrhla,že jej ju môžem doručiť osobne-čiže bez poštovného,lebo som cestovala koncom novembra do toho mesta na 3 dni a dokonca na to sídlisko,kde býva.Na to nereagovala vôbec,ked sme sa vrátili domov,písala,že poslala platbu. Presne 30.11 platba prišla,ešte v ten deň som balík poslala.Je na ňom napísané,že 1.12-teda na druhý deň jej bol doručený-neúspešne.Balík chcela poslať na adresu jej priateľa,ten je vraj dlhodobo v zahraničí,ona asi žije v jeho byte. Písala,že má chorého syna,preto aj s platbou meškala skoro 2 týždne.Človek už nevie čomu má veriť 😒
@traktor a ako by si prosim ťa riešila toto:predala som zimnu kombinezu,v popise som mala len orientačne že je asi na 2 roky,pri popise som rozmery nemala,kupujuca si rozmery vyžiadala,tak som ju riadne premerala a prave teraz mi napisala že malemu je kombineza velka/a pritom to bola ružova kombineza dievčenska/,no teraz neviem či si myslela že je to chlapčenska,že ved poštovne mi uhradi chce je zameniť za inu kombinezu ☹
@nikolca ak si jej rozmer poslala, tak si ona dieta mala riadne premerat, pocitat aj s vôlou, na oblecenie pod overal..cize, tu by som to neriesila..je to jej chyba, ze zle pomerala..a ze chce vymenit za inu kombinezu..no a ked sa jej nebude pacit ani ta, tak bude vymienat za dalsiu a potom este za dalsiu vec?
@traktor dačo ine by bolo keby som ju ja zle pomerala,ale ja som ju aj tri krat premerala,nepiše nič o tom že by to bolo nebodaj zle zmerane,napisala len že malemu je veľka,že či sa da vymeniť,to bola ružova typicky dievčenska kombineza a ona ju chce zameniť za modru,ked mi na tu ružovu kombinezu pisala tak sa vôbec nezmienila o tom že to zhana pre chlapčeka a ja som ani nevyzvedala,ale keby napisala že to chce pre chlapčeka tak by som jej napisala že to je kombinéza dievčenska
@nikolca tak asi ruzova nebude pre chlapceka 🙂 tiez by som to riesila ako radia baby, rozmery mala farbu videla (pokial nie je farboslepa) tak co. mne sa stalo pred casom nieco podobne a pani mi svacla negatko. vraj jej nesedel rozmer potom mala problem s dalsimi vecami pricom na stav tovaru bola upozornena a to som jej este davala zlavu, posuvala rezervaciu a neviem co este. podla mna sa jej to nepacilo alebo si rozmyslela tak to chcela vratit co som ja povazovala za neopodstatnene. ale je to tvrdenie proti tvrdeniu takze to negatko mi admin asi nezmaze. nastastie nikto z mojich x dalsich kupujucich taky problem nemal a uz to dalej ani neriesim 😉
@nikolca negatka sa vobec neboj, admin ho zmaze urcite, ked sa dozvie pravdu 😉
@gemini2 tak toto je sila, ona tebe negatko??? to uz je fakt chore 😠
inak baby, neviem co mam robit, jedna pani odo mna vzala zadarmo dva svetriky, poslala mi 0.80 Eur za postovne a ja ich balim a mam pocit, ze mi to nevezmu ako list ale ako balik ☹ aj ked na stranke posty je uvedene, ze list ma mat rozmery maximalne s+h+v = 90cm a toto nema ani 80cm, ale raz som nieco podobne posielala a kazali mi to uz dat k balikom, tak teraz neviem, lebo balik ma vyjde na 2.20 a ja prerobim 1.40 😖 ja viem, ze to je moja chyba, ze som si to skor neuvedomila, a myslim, ze by mi ani nedoplatila, lebo sa ma pytala, ci to vyjde do 1 Eur... ja som to poriadne postlacala, vytlacila z toho vzduch a polepila, ale aj tak sa bojim a ked sa s tym vytrepem na postu a potom naspat domov, tak to sa mi velmi nechce ..... ale ako pisem, fakt nemam chut doplacat zo svojho 1.40 a este sa s nou nebodaj natahovat 😒
@rainee akurat som pozerala tvoje hodnotka,to je asi to napiš stručne........max150znakov ☹ ,ja som jej už napisala,no zatial mi nenapisa,pozerala som jej profil a ma chlapčeka Sebastiana ktory ma 2 roky a jeden mesiac a kombinezu za ktoru chce vymeniť ta je zas na 1 a pol ročne dieťa čiže ta by im zas bola určite mala!!! ☹
@svetkaadamko ja som posielala škatulu od topánok ako list obyčajný za 1€, prípadne si zisti rovno číslo na oblastnú manažérku a z fleku jej tam pred "pracovníčkami" zavolaj 😅
@svetkaadamko ja som posielala damsku bundu,zimnu,dosť hrubu aj baličisko to bol riadny,vzali mi to ako list,posielala som to obyčajne a poštovne bolo 2 eura,no vypytala som 1 euro tak som to nejak neodhadla a prerobila som ☹
@svetkaadamko
@rainee no tak už zareagovala,kopirujem No, to som si nevšimla, že je to v dievčenskej katogórii :( a na fotke vyzerá skôr červená ako krikľavo ružová. a nemali ste na túto kombinézku žiadnych záujemcov? Lebo vidím, že 4 odpovedali. Tak by som to skúsila im ponúknut.A tá zelená, čo máte je o koľko menšia od tejto čo som kúpila? Ďakujem
@benne no tak jedine takto to riesit 🙂
@lenocka84 to je jedno ci to ma do 2kg, pokial je to prilis velke, uz je to ako balik, minule som tak mala do 1kg a bolo to velke tak som musela dat ako balik 😖 presne ako pises, vela zalezi od pracovnicky a ked nahodou, tak sa ohradim, ze viem, ze su tam tie rozmery maximalne 90cm a nech to premera ked chce 🙂
@nikolca aj mne sa stalo, ze na foto vyzerala mikinka ako modra a pritom mi prisla ruzovo-fialova, ani mi nenapadlo sa pytat a pani nenapadlo, ze v mojom pc bude ta farba vyzerat inac, ale potom mi to vzala naspat, to je ten lepsi pripad, ale bola moja chyba, ze som sa neopytala 🙂
@svetkaadamko ak to ma sucet s+v+h mensi ako 90cm, zaroven ani jedna strana nema viac ako 60cm a vazi to menej ako 2kg, tak ti to ako list musia zobrat. Na poste maju na to aj take sablony, kam to prikladaju. Tak keby ti to nechceli zobrat, ziadaj vysvetlenie.

@emogeon ja si tiež myslim že väčšina je tych čo nečitaju,a akonahle napišem že v podmienkach mam uvedené že ceny su bez poštovneho,viac sa neozvu ☹ čo sa im to zda drahe s poštovnym?predavala som jednu zimnu supravu nenosenu za 15,90 a pani chcela že pokial je to s poštovnym tak ju berie hned,a predavala ju tu jedna mamička presne tu istu supravu len o čislo menšiu tiež nenosenú za 24,90 a ta moja sa jej zdala asi draha 😒