Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
mala by som otazku, ak mi bol dnes rano poslany balicek 1. triedou, pride v pondelok? 😅
dakujem
@fukylove a prosím ako si ten kočiar zabalila aby ho nepoškodili, lebo u mňa ide o komodu 😲 😀
@silvia1983 - mal by prist v pondelok, problem by bol keby si ho posielala niekedy az poobede, resp. podvecer.. to niektore posty beru akoby ho prijali az dalsi den (zavisi od toho kedy na tvoju postu chodi "zvoz" - napr. vo velkych mestach je mozne podat balik prvej triedy aj do siestej vecer...)
@martinka17 - na tvojom mieste - ak je moznost - by som asi komodu oblozila kartonom - stacilo by aj poleti rozne krabice a este dodatocne by som ju celu presla strech foliou (nieco ako potravinova folia, len je hrubsia a sirsia - dostat v Baumaxe)
ja som kocik balila iba do tej folie, niekolkokrat po sebe som presla a bolo to v pohode, prisiel bez skrabanca... a isto si vyziadaj aj to poistenie - je v cene, no treba to na listok napisat... a ked tak si este zisti, ci sa da priplatit aj krehke alebo tak.... stoji to za to.... aby prisla neposkodena 🙂
@fukylove poistenie balíka nie je v cene, dopláca sa v sume 0,30€ (aj to pri sume do 30€, vyššie som zatiaľ neposielala) , nálepka "krehké" stojí 0,50€, ale určite by som toľko "investovala" 😉 😉
@martinka17 posielala som kočík obalený len v igelite aj v krabici, oba došli v pohode, dala som vyššie uvedene priplácané služby
@benne - bavili sme sa o posielani balika prostrednictvom kuriera slov. posty a to v cene do cca 800 eur (nepamatam si presne sumu ktoru mi kurier povedal pri kociku) je 😉 😉 😉 😉 a krehke pri kurierovi slov. posty netusim kolko stoji... ci je to tak isto ako pri klasickych balickoch alebo viac 😉
@martinka17
kocky,viem ze je to banalita,oproti posielaniu komody alebo kocika 😉 potrebujem poslat plysaka cca 30cm,staci do igelitu,tasky,prelepit?vezmu to ako obyc.list?Dakujem za radu 🙂
@simisi ja keď viem, že predávam niečo, čo po zabalení nebude vyzerať ako štandardný list, pýtam v poštovnom o 20 centov viac s tým, že ak ich nezaplatím, tak obratom vrátim na účet...
Niekto sa možno chytí za hlavu, ale 20 centov tu, 20 centov tam... a môžem vec hodiť do koša... Minule sa mi tak stalo... balík: 2x polodupačky plus 1x zimný overal... za 5€ aj s poštou (dohodli sme sa na obyčajnom 0,60€).. a na pošte teta zaspievala: 1€ (jak keby mi na hubu niekto dal 😀 )...
ja si to vzdy odvazim a potom napisem kolko je postovne ak sa jedna o nieco vacsie alebo viac veci...
@emogeon
@nikolca váha bola ok, bol to príplatok za ten tvar listu... posielala som raz termoobal na fľaše v obálke ako list a nadhodili mi 20 centov, lebo to bolo veľmi vypuklé-okrúhle. A posielala som aj odrážadlo a tam mi poštárka prirátala 50 centov za atypický tvar (aj mi to povedala)... takže naozaj pozor na to 🙂 Nie je list ako list 🙂
@piacere to že balík ak nemá aspon jeden pravý uhol je braný ako "neskladný", to viem, ale žeby mi prirátali centy za list atypického tvaru, to sa mi ešte nestalo.. ja balím všetko tak, aby to vyzeralo 4-uhlo.. čo si myslím, že polodupačky a overal asi hviezdicový tvar nemali 😅 .. a ty vidíš na váhu, ked vážia balíček? Mne niekedy váha ukáže pod 500g, ale na pošte je to pár gramov nad a teda jasné, z 60centov je zrazu euro.. naozaj nemám vedomosť, žeby sa malo za list priplácať.. nikdy sa mi to nestalo..
ahojte,ako by ste posielali zimnu ciapku so siltom,aby sa ten silt cestou nahodou nezlomil? do krabice?a zoberu to potom ako list a nebude z toho balik? 🙂
@little84 krabicu vam vezmu, ako listovu zasielku, ak nepresiahne urcite rozmery a urcitu vahu. presne udaje neviem, ale ciapocku poslat urcite ako list mozete aj v krabicke, alebo do obalky vlozte len z kazdej strany karton z krabice vo velkosti obalky, aby to bolo dost tvrde a nezohlo sa to.

@martinka17 http://www.posta.sk/potrebujem/zakaznicky-servis
sem staci zavolat a objednat... v cene je myslim aj poistenie do 800 eur alebo tak nejako. ja som takto posielala kocik, co mal bez mala 20kg so vsetkym co som este k tomu pribalila 😉 a cena vysla malicko cez 10eur a to bola aj s dobierkou