icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

piacere
2. jan 2012

@benne naozaj 😅 Posielala som už aj fľašu - tiež to bolo atypické, okrúhle a bolo klasické poštovné... pri tom termoobale mi narátala za tvar - videla som na váhu, vážila to na cenu 0,60 centy, platila som 80... aj ten overal... na dĺžku to malo tak ako obálka A4, ale bolo to hrubé - vysoké... tiež mi prihodila 20 centy (váha sedela)... 😠

benne
2. jan 2012

@piacere aby si sa vedela ohradiť, tak nabudúce, list pravidelných tvarov, je kváder kde: max: d + š + h (hrúbka) = maximálne 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm

piacere
2. jan 2012

@benne 😠 ani nevedia vymyslieť, čo by si všetko naúčtovali... hlavne, že list ide cez Ameriku dva týždne... 🙄

akika722
2. jan 2012

@piacere vidim že maš tiež problem na našej pošte..daj pozor na tu mladu..mne ta priratava VžDY preto si radšej vyberam druhe okienko ak pri nom niekto je..už sa mi aj stalo že som povedala 1trieda a ona dala druhu a zaratala ako za prvu 😠

piacere
2. jan 2012

@akika722 🙄

veronika81
2. jan 2012

Baby, potrebujem poradiť. Poslali by ste vec za 5€ na dobierku neregistrovanej?
Nikdy som na dobierku neposielala, ako sa tam približne pohybujú ceny? Bol by to balíček ako list, do 1kg. Oplatí sa mi s takou nízkou sumou podstúpiť riziko neprevzatia?

nadhera
2. jan 2012

@veronika81 neriskuj 😉

martinka17
2. jan 2012

@veronika81 ja posielam pravidelne🙂, ešte raz sa jej opýtaj, či má fajt záujem, či súphlasí s cenou 5 € plus 85 centov dobierka a poštovné podľa váhy.. pri takej malej sume to podľa mňa myslí vážne. Ale skús si jej adresu hodiť do googlu, čo ti vyhodí 😀

veronika81
3. jan 2012

@nadhera veľmi rozmýšľam..

@martinka17 prosím ťa, tá cena 85 centov je všeobecne za dobierku alebo aj tam sa to počíta podľa váhy? A v prípade, že by to neprevzala a vráti sa mi to..tak ešte platím niečo navyše?

katka211
3. jan 2012

Ja som včera posielala na dobierku a suma doporučene do 500g bola 1,2 a plus na dobierku 0,85 takže celá suma bola 2,05

missy97231
3. jan 2012

@veronika81 ja som dnes posielala dobierku,,, vec za 3ecka, dobierka 2,05... Ak neprevezme, vyjde ma to drahsie akoby som zarobila 😀 kedze pocitam ze by som zaplatila pri neprevzatej dobierke to iste postovne.. No co uz, hadam sa nepopalim.

veronika81
3. jan 2012

@missy97231 takže ak by sa ti to vrátilo, musela by si znova poštárke platiť 2,05 €?

veronika81
3. jan 2012

@martinka17 hľadal mi google podľa mailovej adresy..a našla som tú pani na pokeci. Ale čo z toho.. 😀 Vidím akurát tak fotku a koľko má rokov (45).

sofokleska
3. jan 2012

@akika722 mne sa zase stava že poviem druha tieda a da mi prvu, tak odteraz už kričím a ukazujem.... 😀

tenty
3. jan 2012

ahojte, baby,prosim o radu 🙂 to sa da previest peniaze cez bankomat? jedna neregistrovana pani mi pisala, ze mi prevedie cez bankomat, este som o tom nepocula, dakujem vam 😉

bodka13
3. jan 2012

@tenty dá 🙂 teda aspoň v SLSP áno,kým sme nemali IB nie raz som tak platila

tenty
3. jan 2012

@bodka13 dakujem, a to si banka uctuje aj nejaky poplatok za to?

bodka13
Odpoveď bola odstránená
benne
3. jan 2012

@tenty prevod cez bankomat sa dá, tebe už nestrhnú nič, je to rovnako, ako keby to zadali cez IB, ibaže mám skúsenosť, že to trvá o deň dlhšie kým nabehnú peniaze 😉

tenty
3. jan 2012

@benne
@bodka13 dakujem vam 😵

stanislavao
3. jan 2012

@veronika81
dobierka je podla vahy, presne, ako iny list. moja rada je, na dobierku neposielat ani registrovanym, co maju 100 dobrych hodnoteni, lebo sa mozete oklamat a pridete o peniaze. ja som za dobierku platila 2,04e, ktore mi predavajuca nechcela uhradit, ale nastastie zasielku prevzala, ale kvoli vysokemu postovnemu na dobierku neposielam.

stanislavao
3. jan 2012

hudecova.jana@centrum.sk
- tuto neregistrovanu pani mozem vrelo odporucit. velmi mila, peniaze poslala podla dohody, nemala som s nou problem.

veronika81
3. jan 2012

@stanislavao a nemala by som to potom urobiť tak, že na dobierku uvediem cenu spolu už aj s poštovným..a keď to bude preberať, tak musí uhradiť celú sumu, nie?
A ešte sa opýtam..ak to neprevezme, musím pri vrátení balíčka znova platiť poštovné?
Možno sa divne pýtam 😅 ale zatiaľ som na dobierku neposielala..

piacere
3. jan 2012

@veronika81 to, že jej napíšeš presnú sumu ešte pred odoslaním ti nepomôže, pretože človek nasľubuje hory-doly a keď balík príde, jednoducho neprevezme (dôvod mne dosť neznámy, ak niečo chcem a dám si to poslať, tak to predsa prevezmem...). Ak sa ti balík vráti, platíš aj spätné poštovné... čiže si stratová o eurá za 2 poštovné... Mňa osobne by nikto nikdy na dobierku nepresvedčil 😅

benne
3. jan 2012

@veronika81 ale samozrejme, že poštovné a dobierkové prirátaš k cene tovaru, ktorý posielaš, ibaže ideš do rizika, že ak to dotyčná neprevezme, tak musíš zaplatiť spätné poštovné. Mne sa zatiaľ dobierka nevrátila, ak chcem predať, risknem, vždy ale ponúknem, že lacnejšie vyjde internetový prevod. Mimochodom, ak si dáš dobierku poslať nie na adresu (tie peniaze myslím), ale priamo na svoj účet, dobierkové je len 0,45€, inak 0,85€, čo vychádza z pohľadu kupujúcej lacnejšie, než keby sa dotrepala do banky a spravila priamy vklad. Hlavne, ak budeš posielať tu dobierku, podací lístok vyplníš normálne, ale šek na peniaze obrátene.. ty budeš adresát, ona odosielateľ

stanislavao
3. jan 2012

@veronika81 ano, cenu za balik na balik uvediete celu vratane postovneho a aj postovu poukazku, co budete musiet k baliku prilozit si vypiste na celu sumu, vratane postovneho. ja osobne nemam skusenost s tym, ze pri pratenej zasielke ptreba platit postovne. netusim, ako to je. sestre sa dobierky uz nejake vratili a neplatila nic, ale co tu mamicky pisu, tak vraj musia platit, tak neviem, ako to je. opytajte sa na poste. ale viete co je zvlastne? ze pani je ochotna za 5e vec zaplatit 2,05 postovneho - nezda sa mi to. davajte pozor, aby ste neprisli zbytocne o peniaze. skuste jej radsej napisat, ze pri platbe predom ma postovne 1,20 doporucene a nie 2,05, ako pri dobierke. je to dost penazi. ja dobierky neposielam. pre istotu. vela stastia. cize cenu urcite aj s postovnym, ze ked to ona prebera, tak zaplati vsetko {tovar + postovne} a vam to pride na ucet v tej sume. dajte si radsej peniaze na ucet, lebo ked si date domov na adresu, tak zaplatite este viac, neviem, ci nahodou tam neni este 50 centov priplatok. to si na poste vypytajte pouzazku na poslanie penazi na ucet k dobierke. pani na poste vam istotne vsetko vysvetli. vela stastia.

benne
3. jan 2012

@stanislavao Posielala som dobierku napríklad aj pani, ktorá bola na PN, bývala v dedine, kde boli obmedzené otváracie hodiny a preto bola ochotná aj za "lacnejší" tovar zaplatiť väčšie poštovné. Ako som písala, dobierkové na adresu je 0,85€, ale na účet len 0,45€, čiže list 2.triedou do pol kila stojí 1.65€ 😉

stanislavao
3. jan 2012

@benne
viete co, ked vedela ist na postu pre dobierku, tak vedela cez tu istu postu poslat aj peniaze postovou poukazkou na ucet. mne tak bezne chodia peniaze cez postu. ale tak mali ste stastie, ze vam to prebrala. nie vsetky su take "ochotne". objednaju, kym pride balik, tak si to rozmyslia a uz nepreberu.

veronika81
3. jan 2012

@piacere @benne @stanislavao ďakujem vám pekne za rady a postrehy. Inak celá tá komunikácia je taká divná, tá pani najskôr zjednala cenu (pôvodne som mala 6€ - nová spoločenská kabelka, mám to na Moja svadba..), ale žiadne Dobrý deň, Ahoj.. iba rovno otázka: spustíte z ceny? Tak som odpísala, že dám za 5.. A ona ďalšia otázka: na dobierku pošlete? 😕 Popritom v podmienkach mám uvedené, že posielam po prevode na účet...
Asi sa na to vykašlem.

stanislavao
3. jan 2012

@veronika81 kvoli 5e ktore by ste zarobili sa vam podla mna neoplati riskovat 4e, ktore by ste prerobili, keby to neprevzala. moj nazor.