icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nikolca
5. jan 2012

vedel by mi niekto poradiť,už som tu raz o tom pisala,predala som zimny overal,nenoseny len vyprany,dievčensky,kupujucej som riadne poskytla miery ktore si vyžiadala,no ked jej overal prišiel tak mi pisala že im je overal velky,pozrela som jej profil a ona ma chlapca!!a odo mna kupila dievčensky overal!! tked som jej pisala že ked ma chlapca prečo kupovala dievčensky overal odo mna?tak mi napisala že ona si nevšimla že hore ked sa zadava inzerat,tak je v dievčenskej kategorii 😠 😠 😠 😠 a chcela ten overal vymeniť,za menši ktory som mala v bazare!ja som jej ho nevymenila ved čo ak by im bol malý,veľky,alebo by im farba nesedela?ved ja som nepochybila!!!navrhla som jej aby ho predala v svojom bazare 😉 a dnes mi napisala toto kopirujem:DObrý deň, prepáčte, že zase otravujem, ale náhodou som sa dostala k otázke a odpovedi z Obchodnej inšpekcie a dozvedela som sa, že predávajúci, ktorý inzeruje nové či použité veci cez internet, je takisto ako aj podnikateľ,teda obchod povinný zobrať tovar naspäť,keď kupujúúcemu nevyhovuje. Tak sa chcem spýtať, či mi vrátite peniaze, alebo to spravíme výmenou? Ďakujem pekne. Dagmar PS: Nechcem aby ste to brala zle, ale niekedy je dobré vedieť takéto fakty.

czechzuzanaba
5. jan 2012

@nikolca A proc jsi nebyla ochotna ho vymenit? Kdyby ona zaplatila postovne treba.... 🙂

ada1702
5. jan 2012

@nikolca áno, predajca musí vziať vec naspäť, aj keď je to neférové, ale pozor, peniažky naspäť sa posielajú až po obdržaní tovaru a prekontrolovaní, či je v tom stave, v akom bol posielaný a tiež, suma späť sa posiela bez dokázateľných výdavkov, čiže bez poštovného, pretože to ste reálne minula
ako dlhoročná predávajúca a hlavne nakupujúca z netu, si vždy dávam pozor na hodnotenie dotyčnej, veľa to napovie o charaktere, o tom, čo môžete čakať, voľakedy mi robilo problém dať zlé hodnotenie, ale teraz po rôznych skúsenostiach, napíšem

andilka
5. jan 2012

@nikolca vobec by som to neriesila, kazdy vie, co si predsa kupuje.

nikolca
5. jan 2012

@czechzuzanaba viacere maminy mi tu pisali že aby som jej ho nevymenila,ved čo ak bude znovu špekulovať a znovu jej dačo nesadne a znovu bude chcieť vymenu?ten overal čo mam v ponuke tak sadne na 1 a pol ročne dieťa! a ich maly ma okolo dva roky a dva mesiace takže ten im bude určite maly?a čo potom?potom bude žiadať vratiť peniaze?ved ja som jej rozmery udala!

lulana79
5. jan 2012

A keď jej to späť nevezmete tak čo? Nahlási vás na inšpekcii? Ak sa chce riadiť zákonmi, tak nech nakupuje v obchodoch a na oficiálnych stránkach a nie u mamičiek cez bazár...

traktor
5. jan 2012

@czechzuzanaba a preco by mala vymenit?..poskytla vsetky udaje..to , ze sa nakupujecej nakoniec ten overal nehodi..tak zial..ale je to jej problem..a ak by aj vymenila a ani ten druhy sa jej nebude pacit, tak bude zas chciet vymenit?
@nikolca pokial viem, pouzite veci , ktore predavas , nie si povinna zobrat spät..toto je bazar..treba sa pytat..ak ty ako predavajuca poskytnes vsetky potrebne udaje a tovar sa tej druhej strane len nepaci, nevyhovuje, nesedi miera, lebo si to ona zle pomerala....ty to uz nemusis riesit..

traktor
5. jan 2012

musi vziat spät ak zavadzal..udal zlu mieru, farbu, stav veci..inak nie

lenocka84
5. jan 2012

@ada1702 a prečo? ved toto je bazar, nie oficialny obchod! a chybu urobila mamicka ked si to objednavala ze nepozrela farbu.

@nikolca nech ho na vlastne naklady posle spat, a potom jej vrat peniaze. urcite nemen. to uz kde sme.

ada1702
5. jan 2012

@lulana79 nahlásiť na inšpekciu to môže a inšpekcia sa tým aj bude zaoberať, ale skončí to tak, ako som napísala predtým, dáma vráti overal a nikolca peniažky bez poštovného, tak isto to je u zásielkových predajoch (Quelle....), tovar čo nechcete, im vrátite, ale platíte 2x poštovné - ktoré Vám už nikto nevráti (jedno za doručenie, druhé že im to posielate späť)

nikolca
5. jan 2012

ja som volala tiež na inšpekciu potom ako mi ona napisala,do Prievidze lebo boli v Trenčine a sa odsťahovali tam,a mne povedali že ony take veci neriešia,ved som jej dodala to čo som mala uvedene,že nie som ani majitelkou stranky ani komerčna predavajuca,ani som jej nepredala poškodeny tovar,že nie som povinna ho zobrať späť,ani vratiť platbu

lenocka84
5. jan 2012

@ada1702 ale ona nie je obchod!!!!haloooooo

czechzuzanaba
5. jan 2012

@nikolca tak ja nerikam, ze ho musis vymenit....ja jen ze kdyby ona zaplatila postovne, tak bys s tim zadne dalsi naklady nemela a "zakaznice" by byla spokojena.....
Ja nevim, tak to beru ze kdybych neco ja prodala, a ta dotycna by me poprosila, ze ji to nesedlo, ci by nemohla vymenit, tak bych vymenila...Vsak jsme tu vsechny maminky a prece jen by ten bazar mohl probirat trosku na vic lidstejsi urovni nez kdyz jdu nekam do obchodu...
@traktor kdyby chtela vymenit aj ten druhy, tak to uz bych asi nevymenila. Ale tak to zatim nechce, tak to nemusime o tom premyslet.

traktor
5. jan 2012

ine je zasielkovy predaj..ine je sukromnik, ktory predava novy tovar a uplne ine je baba, ktora predava po svojich detoch noseny tovar.. @nikolca nemusi uz nic riesit..a ak dostane negatko, bude jej zmazane..nema ho preco dostat, nema byt preco riesena inspekciou..to je len take bububu..

ada1702
5. jan 2012

@lenocka84 áno, je toto len obchodík "neregistrovaný" medzi ľuďmi, čo za to neodvádzajú dane, nemajú registračné pokladnice a pod., ale je to obchod taký istý, ako keď si kúpite čokoľvek z netu, každý predávajúci aj kupujúci je postihnuteľný, dnes to funguje tak, že bez udania dôvodu sa vec vráti späť a predávajúci je povinný vrátiť peniaze, ale opakujem bez poštovného, to že dotyčná pani vymýšľa je iná vec, ale takto to je podľa pravidiel

lulana79
5. jan 2012

ja plne súhlasím s @traktor

lenocka84
5. jan 2012

@ada1702 mne ked sa nieco nepacilo, resp prislo a bolo to malemu male, tak som neobtazovala predavajucu, ale hodila som to na predaj. a pohoda.
pani odo mna kupovala kocik, k nemu bola podlozka aj fusak, to sa jej nehodilo, tak ich dala hned ten den na predaj. a uplna pohoda.
toto cele mi pride zo strany kupujucej ako riadne vymyslanie, takze urcite by som to riesila max tak nech to preda ked jej to nevyhovuje.

nelinka0401
5. jan 2012

@ada1702
@nikolca čítala som to tu vtedy ked si mala ten problém..prečo sa znovu ozvala až teraz 😒 😒 všetko si jej premerala a je len jej chyba,že si poriadne nepozrela kategoriu..a ked máš v podmienkach,že veci nevymieňaš tak by to mala brať do úvahy,všetko čo chcela si jej napísala,pomerala..podla mňa len špekuluje..toto je bazar a nie internetový obchod nových vecí čo majú záruku...podla mňa 😒

benne
5. jan 2012

@ada1702 tak ak by to bolo ako vravíš, asi by to @nikolca na tej inšpekcii povedali,

je to predaj medzi občanmi a ona neklamala, poskytla všetky údaje, tam už nie je čo viac riešiť

ada1702
5. jan 2012

kamoška riešila podobný problém a keď sa to na inšpekciu dá, tá je povinná to riešiť, dokonca aj polícia je povinná riešiť a aj rieši, ak niekto zaplatí a nie je mu dodaný tovar, samozrejme, tam už je určená nejaká spodná hranica, kedy to aj riešiť začína, čo sa týka tohto problému, ja by som si overal vzala späť, jej vrátila peniaze a mala s ňou pokoj, samozrejme, ak by ma strašne vytočila, overal by som nevzala, mala odložené maily, kde sa sama priznáva, že si nevšimla pre koho to je (chlapček/dievčatko) a veľkosť a nech skúsi to dať na inšpekciu, budem pripravená, prinajhoršom mi povedia, nech jej vrátim peniaze a ona mi vráti overal, vyriešené

argyro
5. jan 2012

@nikolca ja by som vymenila hneď na začiatku, z dôvodov, o ktorých píše @czechzuzanaba proste stane sa, pomýlila sa...
Ale - vyhrážanie SOI-kou sa mi nepáči, tá výmena by bola tvoja dobrá vôľa a nie povinnosť - mala si právo ju odmietnuť.. takže teraz by som to nechala už tak..

nikolca
Odpoveď bola odstránená
ada1702
5. jan 2012

@lenocka84 presne takto sa správajú normálny ľudia, čiže aj ja 😀 keby som mala vracať všetko, čo som si zle pomerala, dokonca to, čo bolo úplne inej veľkosti ako som potrebovala, to by bolo strašné, obyčajne sa to tu, či na iných bazároch kupuje za také sumy, že keď mám platiť 2x poštovné, tak sa mi vráti 1 - 3€, tak to proste zavesím medzi svoje inzeráty a ide sa, ja sa riadim heslom: nepredá sa dnes, niekedy určite, ja mám našťastie príjemné skúsenosti s predávajúcimi aj kupujúcimi a asi 4 menej príjemné, ale stále nie zlé

traktor
5. jan 2012

@nikolca moja odpoved by aj tak bola stale rovnaka..tovar som presne opisala, to ze vam nesadol ma mrzi, ale ja som ziadnu chybu neurobila a nebudem to uz dalej riesit..

benne
5. jan 2012

@nikolca odpíš jej, že tovar cez internet je bez udania dôvodu možné vrátiť do 7 dní, čo ona neurobila 😝

argyro
5. jan 2012

Rozhodne by som už nič viac neriešila. A hlavne po prečítaní celej konverzácie. Veď ty si jej ho celý komplet premerala! A napriek tomu je veľký?? Načo si sa potom obťažovala meraním, hm.

benne
5. jan 2012

@ada1702 a ja to riešim napríklad tak, že si vyžiadam späť polovicu zaplatenej sumy, a stalo sa mi to 2x, raz to boli veci udané v nesprávnej veľkosti a s chýbajúcim opaskom k šatočkám a raz sveter uvedený ako značkový a normál čínan to bol..a tiež zlá veľkosť.. aj s vadou a obe predávajúce uznali svoju chybu, poslali mi polovicu sumy.. ak by mne dokázali kupujuce pochybenie, ved stať sa môže hocičo, tiež by sombola ochotná pristúpiť na dohodu, no tuto, v tomto konkrétnom prípade, nevidím dôvod na vrátenie

ada1702
5. jan 2012

v tomto prípade po prečítaní konverzácie nie je o čom, peniažky by som nevrátila a tiež súhlasím s názorom, že ozvať sa mala do 7 dní, ja čakám max 5 dní a potom vymazávam inzerát, a po takom presnom pomeraní, to je jasná jej chyba, ďalšia vec meno Dagmar Tothova mi niečo hovorí a keďže si to meno pamätám, bude problémové, posielam link, ak ho nevymažú, tak sú zaujímavé mená 😎 http://www.mimibazar.sk/diskuse.php?forum=298 tie @benne 4 problematickejšie obchodíky boli presne takéto: prvé 2 boli moja chyba, veď aj ja som len človek, boli to červené šaty s čiernymi kvetmi no a pani si po doručení všimla, že na jednom voláne je popísané čiernou fixkou, dostala na výber, buď jej vrátim polovicu peňazí, alebo mi šaty vráti a vrátim jej celú sumu, okrem poštovného a veci pribalené navyše si samozrejme mohla nechať, to mala ako bolestné, samozrejme, je mi to trápne ešte dnes, tiež som riešila obchodíky, kde tovar nezodpovedal stavu a mieram a vždy sme sa s predávajúcimi dohodli na vrátení časti peňazí a boli sme spokojné obe, akurát že takto to robia normálni ľudia, ktorí nemajú chuť si znepríjemňovať život

heni79
5. jan 2012

@nikolca Súhlasím s babami, všetko si pomerala podľa požiadaviek kupujúcej. Niet o čom. Ja by som tiež spätný obchod odmietla, nakoľko si nepochybila. A výmenu tiež nie, lebo ten iný overal by bol najpravdepodobnejšie zas malý.
A vyhrážanie sa SOI ma dosť pobavilo. 😀

martinka17
5. jan 2012

@nelinka0401 zháňala som klubúčik goralský pre chrústa, mala som na bb inzerát, som sa chytila. Našťastie len 10€ 😠 ale aj tak to štve, že som tak naletela 😖