icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nikolca
5. jan 2012

@lenocka84 ja ked som jej ten overal nevzala späť,tak si ho dala na predaj do svojho bazara,no asi sa jej nedari predať preto sa mi znovu ozvala,mne sa tiež sem tam stalo že som malej kupila,trička tu na mmk boli male,pofotila som,ponukla na predaj,a predala,nie hned ale predala!na mma som jej kupila zimne topanky nove kde bolo uvedene vnutorna dlžka 14,5cm,malej som nohu nepremerala lebo by som ju musela priviazať k stoličke 🙂 aby si ju nechala zmerať,je velmi živá neobsedi a samozrejme topanky ju tlačia!a čia to bola chyba?ved moja!predavaju ca mala riadne uvedenu vnutornu dlžku ktora aj zodpovedala,ani som jej nepisala že su nam male,napisala som jej že su velmi pekne dakujeme,topanky som pofotila a predala 🙂

lenocka84
5. jan 2012

@nikolca tak treba pozriet jej bazar ci ho tam ma

nikolca
5. jan 2012

@lenocka84 ano ma ho tam stale,dnes som pozerala

nelinka0401
5. jan 2012

@martinka17 no aj 10 eur je dosť..a čo ti odpísala,prečo ho neposlala? či ani žiadny nemala??admini ako?

lenocka84
5. jan 2012

@nikolca tak to je uz cista spekulacia, jednoznacne

nikolca
5. jan 2012

@lenocka84 ponuka ho za tu istu cenu ako ho odo mna kupila,a asi ho nemôže predať preto sa mi znovu ozvala,nema tam pri inzerate žiadneho zaujemcu pokial nevymazala

annie13
5. jan 2012

@nikolca dievcata maju pravdu, neries nic, napis jej ze vsetky potrebne informacie mala poskytnute a aj ona sama ma prvu vetu v podmienkach predaja tovar neberiem spat, tak nech sa neobhana OI

nikolca
5. jan 2012

@annie13 už som jej napisala,že všetky potrebne udaje poskytnute mala,tak som zvedava či sa ešte ozve

lenocka84
5. jan 2012

@nikolca uz jej ani nepis, a keby ti nahodou hodila zle hodnotko, tak to ries cez adminov, inak to uz nema vyznam

martinka17
5. jan 2012

@nelinka0401 ja som zistila, že nič nepríde tak, že som našla jej konto bloknuté a negatko....neriešim to, ani nebudem, lebo nemám na to energiu, riešim iné veci, dôležitejšie 😉

b1105
5. jan 2012

ahoj uz sa vam stalo ze ste si nieco objednali zaplatili a nic neprislo a predavajuca sa stale vyhovara na nieco uz slubila aj peniaze vratit a nic da sa to nejako riesit?

garzonka
5. jan 2012

@b1105
Urcite sa to riesit da. Ide o bazar na MK ?
Napis adminovi presne o aky problem ide + nick predavajucej + o aku sumu sa jedna.
On to bude riesit
A smelo dotoho! Uz nie málo mamičkám sa tu pomohlo ...

bodka13
5. jan 2012

@ada1702 ešte som nedočítala celú diskusiu okolo výmeny a vrátenia ...ale žiaden predávajúci (v kamennom obchode na 100%) nie je povinný vrátiť peniaze alebo vymeniť tovar ak sa nám nepáči,nehodí sa nám farba či veľkosť - je to jeho dobrá vôľa,ako vyjsť v ústrety zákazníkom 😉 ...nie je na to žiaden zákon...internetový predaj má iné pravidlá,ale aj to preto že nie je možnosť si tovar vyskúšať/ochytať

traktor
5. jan 2012

@b1105 je to tu na tomto bazariku?...ak ano, pisala si jej, ona sa len vyhovara a neriesi..urcite nezabudni na negatko /vtedy sa zvyknu spamätat a zacnu riesit/..neviem , aku dobu cakas na balicek...este zajtra by som jej posledny krat napisala, ze ak ti ho neposle, kontaktujes admina a budes to riesit cez neho..kludne ho oslov, martinjasen ti urcite pomôze tvoj problem vyriesit, staci mu napisat IP 😉

elina313
5. jan 2012

@traktor ach jaj ty si neskutočné žieňa, 4 deti, kuchtíš samé dobrotky a ešte aj dobré rady rozdávaš 😉 😉 😉

svetkaadamko
5. jan 2012

@annie13 ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 😢 prijmi uprimnu sustrast, strasne, ani nemam slov

@nikolca ja napisem to co ostatne baby, tiez by som neriesila, ale pobavilo ma vyjadrenie, ze "nahodou som sa dostala k otazke a odpovedi od SOI" 😀 😀 jasne uplne nahodou ...... fakt nechapem niektore zeny

@b1105 tak ako radia baby, cez admina, cez negatko, cez forum, ries to, isto sa poriesi .... niektore predavajuce proste cakaju co bude a ked to kupujuca necha tak, su spokojne, ale ked sa do toho obujes, tak sa snad spamata 😉

annie13
6. jan 2012

@svetkaadamko dakujem

traktor
6. jan 2012

@annie13 uprimnu sustrast 😔

traktor
6. jan 2012

@elina313 dakujem, vsak ako kazda tu 😉

annie13
6. jan 2012

@traktor dakujem

ada1702
6. jan 2012

@bodka13 áno, v kamennom obchode to je inak, pretože tam si veci môžeš chytiť a hlavne vyskúšať, ale máš 2 ročnú záruku, po pravde, využíva sa akurát tak pri topánkach a tiež nie je ochotný každý obchod ju uznať, ale koľkokrát sa už stalo, že danú vec nevzali a keď sa podala sťažnosť, bolo to expresne vyriešené 🙂 pri internetom obchode platia iné pravidlá, hlavne možnosť vrátiť tovar, dokonca bez udania dôvodu, ja som chcela upozorniť len na jednu vec, ľudia inak pristupujú k obchodu, ktorý urobia s nejakou netovou spoločnosťou (už spomínané Quelle) a inak s predajcami súkromnými osobami, tu je to brané ako neplnohodnotný obchod, čo je totálna blbosť, keď si raz niečo objednám, tak som povinná to aj vyplatiť a pod., proste je to úplne rovnaký plnohodnotný obchod ako s inými spoločnosťami, tiež ako majú určité povinnosti predajcovia, tak ich majú aj kupujúci, realita je ale taká, že tých normálnych predajcov/kupujúcich nejak ubúda 😖

nikolca
6. jan 2012

nakoniec som požiadala aj o vyjadrenie admina ohladom toho overalu,ak bude potrebne skopírujem mu celu komunikáciu,od udania rozmerov,vratane toho ako pisala že si nevšimla že je to dievčensky overal a pritom ona ma chlapca,aj to som mu napisala že ho ma asi cca tri tyždne v svojom bazare na predaj a kedže sa jej ho nedari predať tak sa mi včera ozvala s otazkou ako sa dohodneme či jej vratim peniaze alebo jej ten overal vymenim????dotyčna kupujuca sa mi dnes znovu ozvala že bude volať na inšpekciu do Bratislavy a bude to riešiť tam z toho dôvodu som požiadala o radu admina a som zvedava ako sa k tomu postavi on!!!!!

garzonka
6. jan 2012

@nikolca ze jej to vobec za to stoji 😕 . .... mne to pripada ze jej skor nevyhovuje farba a nie velkost 😒

tomik2
6. jan 2012

ahojte...sice tu predavam ale na diskusie nechodim..len sa chcem opytat ako to tu u vas chodi ked som kupila od dotycnej koselu kde udavala velkost 98 a inu znacku ako mi prisla..prisla mi kosielka domov pod inou znackou a velkost 92,nie 98...chcem jej ju vratit spat ale ona mi nechce preplatit druhe postovne,len sumu ktoru som jej ja vlozila...vraj riziko internetoveho obchodu...to akoze to tu tak chodi? ja chodim casto na iny bazar ale s tymto som sa veru este nestretla....

nikolca
6. jan 2012

@garzonka to si myslim aj ja lebo ona je typicky ružova a dokonca velmi jasna farba,pre dievča,nie je to nejaka neutralna harba ktoru môže nosiť aj dievča aj chlapec a ona ma Sebastiana ktory ma 2 roky aj dva mesiace to som zistila ked som pozrela jej profil,no čo už uvidim ako sa admin k tomu vyjadri ked mu prepošlem celu komunikáciu

traktor
6. jan 2012

@tomik2 riziko internetoveho obchodu by bolo, keby sa ti kosielka vyzorovo v skutocnosti nepacila..alebo ,ze si si ju ty zle premerala , vtedy by to bol tvoj problem....ale toto je uz da sa povedat podvod..kedze ona si je vedoma toho, ze je to ina znacka a ina velkost..mas narok na vratenie plnej sumy + spätne postovne..napis jej este raz, ze ak ti to takto nevrati, budes kontaktovat admina..ak sa neozve alebo nebude suhlasit, tak ho naozaj kontaktuj, pomôze ti to vyriesit a nezabudni uz teraz dat negatko..

nikolca
6. jan 2012

@tomik2 pokial ti udala zlu velkosť,i značku,je povinna ti preplatiť to čo si jej ty uhradila+ poštovne ked jej to budeš posielať späť

tomik2
6. jan 2012

dakujem za odpoved..ona mi uz vratila sumu ktoru som si ja zaplatila ale to druhe postove nie..ja mam kosielku este doma a este k tomu pisala top stav,pricom na rukave je zlty flak..ozaj som sa s takymto este nestretla,ja ked urobim nejaku chybu nemam problem vziat tovar spat a vyplatit aj druhe postovne...som pisala aj adminovi,ale neviem ako to tu chodi,ako sa to riesi...a v inzerate vobec neboli ani miery,len velkost,znacka a TOP STAV...

akika722
6. jan 2012

@tomik2 ak ťa oklamala ma si to pekne uhradiť ona sama a nema sa vyhovarať na taku trapnosť že "riziko int.obchodu" 🙄 riziko by bolo keby si ty urobila chybu 🙄 chybu v tom pripade urobila ona,oklamala ťa vo velkosti danej veci+v značke 🙄

tomik2
6. jan 2012

@akika722 a este sa bojim ze ked jej to poslem len obycajne tak ako to ona posielala mne,ze sa vyhovori ze jej to neprislo...kruci ja ozaj neviem co robit ☹