Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@lucanka49
Bože, 30 km. To je tá s kočíkom? A to si poň nešla osobne? Lebo to bola veľká suma. Ja, keby to bolo 30 km a náhodou aj nemám auto, tak ho zoženiem a idem poň to osobne.
A áno, dokázala by si fotkami. A aké ftoky mala predávajúca? Všetko sa dalo riešiť. Ale teraz je už zrejme dávno všetko preč.
Ale do budúcnosti, čítaj viac v tejto téme a budeš mať "návod". 😅
@svetkaadamko no to chapem ale ako už som pisala ani adminovi by som nemala ako dokazať že ten kočik bol špinavy a poškodeny alebo že plaštenka bola dotrhana a že mi neposlala ten daždnik k nemu..ako by som to asi ´dokazala...a ta pani by sa isto priečila že ona to take neposlala..neviem som naozaj nazora ked nemam od niečoho bloček nemam na reklamacie narok... 🙂
@traktor
Však to. Ja som sa tiež bála, že mi dá negatko späť, dala ho až tá druhá. Admin to samozrejme vymazal, som mu preposlala našu komunikáciu.
Ale stále neviem, kde berú tie pozitíva? To akože napr. predajú 10 vecí ok a 2-3 pod úroveň s ochotou vrátiť späť?
Ja už nad tým tak dlho špekulujem.... Lebo by som rada pochopila. Ak sa nemôžem spoľahnúť na 80 hodnotení, tak na čo sa mám spoliehať?
Lebo je to absurdné.
@heni79 osobny odber u mna nie je problem,akurat ona je zo Ziliny...Ale uz som ju zmazala a nebudem si robit uzle na mozgu.. 😀
Co sa tyka tych zlych hodnoteni,mne sa to dava velmi tazko,aj ked som velmi nespokojna,napr na MMA som dala jedno neutralne,lebo som kupila nove detske postelne pradlo,ktore po oprani na odporucanu teplotu vkuse farbilo na modro,ale takym stylom,ze vsetko bolo modre,plachta,pyzamo,a aj ked som ho este parkrat oprala v studenej (o com to je,ked treba prat min na 60 °C 😠 ),aj tak farbilo a ked som zmenila predavajucej hodnotenie z kladneho na neutralne a udala dovod,tak aj ona mne zmenila na neutralne s odovodnenim,ze som jedina,ktorej to farbi..(takze ze si asi vymyslam)..A pritom z mojej strany vsetko Ok,okamzita platba..Dalsia mi predala flakate tricko,a ked som chcela naspat peniaze,ze jej ho vratim,inak jej budem musiet dat negatko,tak sa mi povyhrazala,az no..Nemam chut sa natahovat,tak som na to kaslala,tak mozno aj ine baby su take,ze zatnu zuby,vec vyhodia,alebo spojazdnia-ak sa este da,len fakt potom skoda,ze nevedia aj buduce kupujuce...
@heni79 ja som tiez taka naivka... ☹ Mna ked muz vidi,ze idem nieco predat,tak sa chyta za hlavu,ze jeeezis,zas to budes drhnut,aby to vyzeralo lepsie ako nove? By som umrela od hanby,ale sama pred sebou,keby som poslala nejaky humus!!! Ale uz sa aj mne parkrat stalo,ze mi dosli naozaj pekne veci,neznicene,vonave...Musime sa tesit aj z takychto malickosti,ze nam obcas dojde tovar ako je opisany... 😀 Ironia... 😖 Ale fakt,je to vselijake...Raz som tu kupila pansky kabat pre syna,na foto vyzeral dobre,podla opisu v inzerate bol skvely a ked dosiel,ani bezdomovcovi by som ho nedala..Spinavy,smradlavy,zmolkovy,futro s vytrhanymi nitkami..Vedela som,ze nie je novy,ale toto bola silna kava..Napisala som,bola ochotna vratit peniaze,ale nakoniec som ho nevratila,lebo synovi sa presne taky styl paci,tak som mu spravila generalku a da sa.. 🙂 Alebo som si tu rezervovala 2 tricka,kazde za 15 €,poprosila som predavajucu,ci mi ich moze rezervovat,lebo sme odchadzali na dovolenku a nechcela som,aby niekde trcali na poste,tak ze ano,v pohode,po 2 tyzdnoch,ked sme sa vratili mi pisala,ze ci ich teda beriem,ja ze jasne,syn uz bol na ne zeravy,este mi poslala cislo uctu a potom mi napisala,ze ich nepreda,lebo jej brat si to rozmyslel a nechava si ich..?????? 😨 😨 Ja som jednej pani rezervovala cizmy 3 tyzdne do vyplaty a nakoniec ich nezobrala,ale pekne slusne sa omluvila,ze jej to nevyslo,tak ok,v pohode,beriem..Ale zrazu si rozmysliet predaj a ja som bola v klude,ze tricka budu.. 😒 No,a ked heeerečke s bicyklom nestacia moje pozitivka tu na MK+na MMA a to som jej este nedala link na Babybazar a MMB a navyse este aj na ceskom MMA a MMB... 😀 😀 😀 Tak uz fakt nemozes nikomu verit.. 😀
Ja si musim zaklopat, som tu nova (v zmysle nakupovania) a zatial mi prislo vsetko pekne, tak ako bolo opisane. Dokonca, ked sme jeden obchod zrealizovali uplne rychlo, tak sa mi predavajuca este ospravedlnila, ze nestihla vycistit (a to prosim islo o tehotensky pas do auta, na ktorom len sedim a navyse vobec nebol nijako viditelne spinavy). Tak dufam, ze ostanem spokojna a rovnako aj maminy, ktore mi daco predali🙂
@heni79 ano komunikovala sóm s nou ale teraz pozeram už nema nick zu MK..asi si ho zrušila atiež mala asi 30 hodnoteni...asi jej tie moje tri alebo štyry poškodili reputaciu..tak možno teraz´zas obchoduje pod inym menom..pre info som predtym mala nick spoločny s mojou sestrou ale teraz už obchodujem len ja sama s mojimi vecičkami za ktore si ručim ja,predtym sme mali so sestrou spolu v jednom bazare... 🙂
@lucanka49 ak tam bola este nadej,ze si to sama opravis a vyperies.... 🙂 ak by to bolo nepouzitelne,neviem,ci by som sa niekde neozvala,aspon sa pokusila... Minuly rok na Vianoce som vydrazila na MMA pre syna parfum Paco Rabanne 1 Million za 48 €..Samozrejme,dosiel mi fake z Ukrajiny,ci odkial,predavajuca bola z Kosic,no parada,mala som doma smrad za skoro 50,50 €,lebo este + postovne.. 😠 😠 😠 to cloveka dost naserie,hlavne,ked na to naskrabe z rodicovskeho prispevku.Lenze neoklamala len mna,ale vsetkych,ktori u nej drazili a mala 33 uspesnych aukcii,cize dievca si pekne zarobilo na vianocne darceky... 😠 😠 Ja som uz potom videla negativne hodnotenia,lenze peniazky uz poslane...este som jej pisala mail,ze ci mi dojde original,tak sa dusovala,ze ano..Jasne,ze dosiel fake..Pustili sme sa do nej skoro vsetky oklamane na MMB ako osy (vela ludi ani nevedelo,ze vydrazilo napodobeninu,jedna tam pisala,ze sa na to skladali v robote a dali to sefovi 😅 ,no hanba..) normalne sme ju prenasledovali,baby zistili jej pravu adresu-lebo balik odosielala z vymysleneho mena a adresy,nasli sme ju na FB,vyhrazali sme sa trestnym oznamenim,policiou,colnicou,ze dame na FB vediet jej znamym,ze je klamarka a neviem ci vsetkym este 😀 a peniaze vratila,aj sumu za postovne-"parfum" sa mame nechat,ale..peniaze vratila iba mne a tusim este trom babam,lebo si medzitym zistila,ze na nu vlastne nic nemame a nejaky pravnik jej povedal,ze sa nemusi bat... 😠 😠 😠 Takze aj taketo podvodnicky su a verim tomu,ze zase pod nejakym inym nickom klame ludi.. 😒
@heni79 ja som napr. kúpila malému vetrovku tu na MK... áno, stála 5 eur aj s poštou (takže v podstate jak zadarmo)... brala som mu ju kvôli tomu,aby ma okolo bytovky, do garáže, aby mi nešpinil tú "sviatočnú" 😀 Po miniatúrnych úpravách vyzerá vetrovka ako nová, nosí ju aj do mesta nakoniec, ale... prišla mi špinavá jak šľak... normálne ma napínalo, keď som ju prala 😅 Vo vnútri na futre plno dlhých čiernych vlasov nalepených, na golieri z vnútra špinavé, jak keď decko ocuckáva stojačik... Napriek tomu som dala kladné hodnotenie, lebo s nákupom a vetrovkou som bola v podstate nadmieru spokojná (za tú cenu)... a takto je to možno častejšie... že si človek pomyslí, však z bazáru, za pár korún, čo by som čakala...
@annie13 ufff to je teda sila 😖 ja som napriklad velmi rada kupovala v Anglicku po tych obchodikoch, kde ludia nosili hracky, veci, vselico a tam to predavali za par libier a malemu som kupila ten hraci stoli Fisher-Price, ktory som v obchode obdivovala za 40 Libier a tam ma vysiel na 5 Libier, nebol sice vycisteny, ale aspon som videla nazivo ako vyzera a ze to v pohode vycistim s nejakym Cifom...... ale ked takto clovek kupi a za nie male peniaze a pride mu toto co tebe, tak to je hanbaaaaa, po kanaloch by som chodila..... ja mam v bazare veci na darovanie, minule jedna pani odo mna brala dost vela veci a normalne bola prekvapena, ze boli oprane, ze vonali a pritom darovane, ja som napisala len tolko, ze by mi svedomie nedalo jej to poslat spinave, zatuchnute, ved to dlho stalo v skrini.....
@heni79 presne nad tym som sa ja minule zamyslela, preco to tak je, ci to si narokom nazbieraju pozitiva a mediztym hodia nieco otrasne? tiez som tak s jednou menila vecicky, jasne, ze mi nic neposlala a ja jej ano, mala same pozitivne hodnotka a ked som sa ozvala ja, napisala som jej negatko, do profilu som jej pisala, ze nech sa hanbi, na MMB tiez a zrazu mala na MMB pozastaveny ucet, zrazu sa viacere ozvali 😒 mne je tiez niekedy trapne alebo luto dat negatko, ale preco nie? kde to sme? to je jedno, ze je to bazar, pouzita vec za par Eur,ale ved nezijeme v stajni, ale sme normalne ciste mamky, ktore chcu len proste usetrit, lebo nase obchody nevedia co pytat za tie veci, zvlast tie uzasne Cinske smrady 😖
@ivanka.7 bodaj by to tak stale islo po masle 😉 🙂
martinka.nemethova@gmail.com - Martina Nemethova (neregistrovaná/ý) mate s nou skúsenosti??? už dva razy mi písala na inzerát prvý ráz bola dosť drzá a potom sa mi zas ozvala na ten istý inzerát 😠
@bodka13 jasné, dalo sa aj tak... len napr. ja som povaha, že som to prekusla (pretože s vetrovkou som bola v konečnom dôsledku veľmi spokojná a mamička mala x-pozitívnych hodnotení)... som chcela len povedať, že takto je to možno vo viacerých prípadoch... takže mamička sa javí ako super predávajúca, napriek tomu, že občas pošle špinavé, občas viac znosené a negatko za to pritom nedostane...
@piacere ja som raz jednej mamičke poslala hodnotenie,ale take neutralne,s baličkom som spokojna bola,bola to vymena,v podmienkach mala pisane že posiela len obyčajne,s tym som ja nesuhlasila a trvala na doporučenom odoslani,aj som jej vysvetlila ako sa to posiela,tak hadam po tyždni sme sa dohovorili a suhlasila že to pošle doporučene,noooooooo a balik prišiel obyčajne,tak som jej pisala že sme sa dohodli že to pošle doporučene!!!!!!!!!!!!a ona mi napisala nie v den ked to bolo odoslane ale až ked som jej napisala že ju nečakane zavolali do roboty,tak to dala mame a ta že to poslala obyčajne!!tak som jej napisala hodnotenie,že s rifličkami som spokojna,su pekne no nie som spokojna s doručenim,nakolko sme sa dohodli doporučene,prišlo obyčajne i ked som s tym nesuhlasila ☹ a ona pod to hodnotenie napisala toto:Prišlo vam to ?Prišlo?Tak čo?Každy ma v podmienkach ako posiela!Asi tolko no veruuuuuuuuuuu asi tolko
@piacere a to je chyba ☹ že nedostane neutrálne/negatívne hodnotenie...možno by sa aj ona spamätala a začala oblečenie pred predajom prať 😉 ...ja som za toto dala negatívne na MMB
@nikolca to síce prišlo,ale keď si si zaplatila za doporučene tak to tak mala poslať,alebo vrátiť zbyto € z poštovného ...však ide o princíp- dohoda je dohoda ...teraz nedávno som kupovala tu na Mk od jednej maminy a napísala mi,že poštovné 0,60e tak som ju poprosila poslať 2.tr.doporučene ,poslala som jej 1,20€ a balíček prišiel doporučene ....pre predávajúcu je to navyše akurát vypísanie lístku 😉

@heni79 je to prave preto, ze kazdy sa boji davat ..alebo mu je trapne..alebo sa boji, ze mu bude vratene...alebo......skratka nedaju zle hodnotenie..a zväcsa aj ta komunikacia je otrasna..aspon co vidim tu..tie co urobia chybu nekomunikuju celkom slusne.. 😖