icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

svetkaadamko
11. jan 2012

@garzonka super, tak hadam to dotiahnete do stastneho konca 🙂 😉
@missy97231 aj mne sa to raz stalo, ze som chcela supravu, bola za super cenu a tyzden som cakala na odpoved, uz som jej medzitym napisala, ze nechcem nic, ked to ma tak dlho trvat, ospravedlnila sa a potom som zasa cakala par dni, no ja som uz penila, ale nakoniec to dobre dopadlo, vecicky super, len tie nervy pri nakupovani, je to na nic no 😒
@denisocka ja sice nie som odbornik na textil, ale softshelove nohavice mam a podla mna to ma dost daleko od sustiaku, je to skor taky ako keby penovy material, neviem ako to popisat, ale jednoznacne reklamuj a ziadaj spat peniaze a to je co za nezmysel, ze ti nevrati postovne? sak ty si ho platila a ked jej to posles naspat, tak to tiez ty budes platit a je to JEJ vina, ze zle opisala tovar a klamala ti 😠
@pastelka74 prepac, ale ani by som sa nepytala ci dat negatko a dala by som jej to tam velkymi pismenami, to je otraas, aj mne sa to stalo pri vymene, same pozitivne hodnotenia a nakoniec sa z nej vyklula podvodnicka, ktora tak okradla viac mamiciek.... kontaktuj aj admina, uvidis co na to povie
@lucia80 inak je tu stale viac a viac takych bab, ktore s jednou kupujucou komunikuju uplne v pohode a s inou naopak otras a este ju aj okradnu, uz minule sa to tu riesilo, tiez jedna baba okradla maminu a ozvala sa dalsia, ktora pisala, ze s nou uplne v pohode pisala, poslala peniaze, no nechapem fakt o co tu ide 😖

janka196
12. jan 2012

ahojte baby. dufam ze poradite v mojej dileme. tak podme od zaciatku. mam vyhliadnute 2 kociky. uz som bola viac menej pre jeden rozhodnuta ale nasla som este jeden a krajsie farby aj kus lepsia vybava. tak som sa dala s predavajucou do reci. inzerat je ze je po jednom dietati. jej dieta ma rok aj nieco. napisala mi ze ho kupovala ked dietatko malo tri mesiace. reku super sak to bude este zaruka. pytam sa na rok ked ho kupovali tak januar 2010 to mi nedoslo este. ale teraz pocitam ze to este ani babo nemala. pytam sa na blocek tak ze to priatel jej ho kupoval a nevie ci najde

tak som z toho jelen teraz. co myslite. mi tie pocty trosku nesedia.
ta druha predavajuca ma apson pravdivo ze ho kupila z bazariku ale si nevie zvyknut na trojkolku

gabika7706
12. jan 2012

@janka196 skusila by som hladat dalej, tolko nezrovnalosti ... bud je predavajuca velmi roztrzita alebo tam fakt nieco nesedi...

janka196
12. jan 2012

@gabika7706 no ved to 😖

janka196
12. jan 2012

uvidim co mi nato odpise ked som napisala ze mi tie pocty nesedia. len ma mrzi ze sme sa uz dohodli, dala cislo uctu ja adresu. dnes som mala previest peniazky ☹

traktor
12. jan 2012

@janka196 no neviem, mozno ho tiez od niekoho kupila.., kocik môze byt aj tak v super stave, ..ak by sa mi kocik velmi pacil asi by som poziadala este o dalsie foto..detailnejsie..a podla toho som sa rozhodla..a medzitym este kukuckuj po bazariku, ci nenajdes nieco lepsie..

janka196
12. jan 2012

no ved to ako mne nevadi aj keby bola uz ona druha majitelka ak je kocik v super stave ale trosku ma mrzi to pripadne zavadzanie ☹ potom ak sa nepomylila a klamala vedome tak moze klamat aj v tom v akom stave je kociarik. prave ze mam este jeden dokonca je lacnejsi a vyzera tiez super tak neviem. podla fotky sa to hrozne tazko usudzuje. aj ti majitelia vies ako to je. niekto znici kocik za pol roka a iny ho ma 2 roky a je v super stave. tazko hodnotit. to je risk
@traktor

traktor
12. jan 2012

@janka196 je ..musis dobre zvazit..tazko povedat..kedze ty vies ako viedla komunikaciu..a asi aj ja by som sa bala..ved ak by aj uz od niekoho kupila, mohla napisat, ved niektore fakt kocik skoro ani nepouzivaju..moja svagrina ho mala uplne ako novy, kedze stale vsade len autom chodili..kocik nevyuzivala skoro vôbec..este ma napadlo..nemas tu daku kamosku, ktora je s toho mesta ako ta predavajuca a mohla by ti ho omrknut?

stanislavao
12. jan 2012

@janka196
kocik je dost velka vec a je urcite velmi dobre, ked si ho pozriete osobne. aspon viete, co kupujete. dalsia vec, ked kupujem taku vec ako je kocar, tak blocek opatrujem, ako oko v hlave, ze ak by sa nieco stalo, aby som ho vedela reklamovat. cize ocividne vam klame a mali by ste sa na ten obchod vykaslat, aby sa vam nestalo, ze sa poriadne oklamete. urcite si chodte kocar vzdy osobne pozriet, vyskusat. nemusi vam vobec sediet vyska a pod. troskojky su super, tie su velmi lahko ovladatelne a hlavne ked je trojkolka s velkymi kolesami.

stanislavao
12. jan 2012

@janka196
neplatte, ked neviete za co. davajte si pozor. v poslednej dobe je tu vela podvodnicok.

janka196
12. jan 2012

@traktor nemam odtadial nikoho :( ved toto ja tiez som so svojim chodila minimalne vonku tak viem ze je v super stave. no kazdopadne pockam co mi odpise. ja som sa pytala hlavne na ci je prva majitelka. to pisala ze ano ze po jednom dietatku. ale tie pocty tam fakt nesedia.

@stanislavao no mate pravdu inak viem aky je to koci omrkla som si ho v predajni takze viem ze mi bude vyhovovat. len ide o to sa nepopalit presne ako pisete dost sa tu bazar zvrhava .

traktor
12. jan 2012

@janka196 ak vies odkial je, napis mi IP..skusim sa v nasej sukromnej teme opytat, ak odtial niekoho mame, pôjdu pozriet, mame velmi ochotne baby 😉

pastelka74
12. jan 2012

@janka196 ...určite by som kominikovala stou druhou....po takýchto skúsenostiach čo mám ja.....veľa šťastia a šťastnú ruku pri výbere....však vieš ako sa hovorí...ked vtáčka lapajú,pekne mu spievajú...ja som tu na MK tiež kúpila kočiar,trojkolku a radšej som si išla 148 kmpre ňu osobne...a nelutujem v skutočnosti bol ešte krajší ako na fotke... 🙂

janka196
12. jan 2012

@pastelka74 ved to ze mozno je dobry kociarik ale ma trosku mrzi to zavadzanie ☹

pastelka74
12. jan 2012

@janka196 tak už podla toho vidíš že úprprimnosť je pre ňu cudzí pojem...vravím ti,radšej osobne...kočiarik si treba vyskúšať,doslova pochytať....a ja by som sňou už dalej ani nekomunikovala...ja som tiež kočiar predala a bločik som mala stále uchovaný,aj záručný...skrátka všetko...je to "ofajč"...hlavne jej neposielaj prašule...neverila by som jej..už len ten rok narodenia dieťatka a kúpou kočiara...fakt nechápem tie maminy.. 😠 .však poviem na rovinu a hotovo! 😉

janka196
12. jan 2012

@pastelka74 no hej len osobne je to premna dost daleko takze riskem a kupim aj bez omaku 😀 len presne by som aj brala keby nebola prva majitelka ale treba to rovno napisat a nie sa potom takto zamotat no

luciferova
12. jan 2012

@janka196 mozno sa sekla v roku, teraz na prelome sa to moze stat 😅

janka196
12. jan 2012

@luciferova moze ale potom by bola este zaruka a pise ze pred par dnami zaruka skoncila 🙄

lucia80
12. jan 2012

@pastelka74 ja tiež nechápem že čo z toho tie baby majú, či sa im to oplatí a či sa nehanbia, ale asi im to stojí za to. Vieš, ľudia sú všelijakí, a keď si ja myslím že niečo takéto urobiť je pre mňa neprípustné, vždy sa nájdu špekulanti, ktorí sú bez chrbtovej kosti. No sme všelijakí ☹ . A držím palčeky tvojej babulke, nech sa čím skôr uzdraví a máš ju doma z nemocnice, dúfam že to nie je nič vážne.

pastelka74
12. jan 2012

@lucia80 ...jaj dakujem,veru-všeljakí sme...škoda....a čo sa týka mojej babulky...je problém zo stolicou...našťastie lekári začali riešiť a výsledok sa dnes ráno dostavil 😀 😀 ...ešte si poleží dva tri dni a hádam nám ju pustia....dakujem,papa

pastelka74
12. jan 2012

@lucia80 ...niet na to sa dobre....vykakušať..ako vraví moja dcéra a lekár mi dnes ráno potvrdil do tel...že jeden poriadny prd je lepší ako desať doktorov 😀 😀 ....

lucia80
12. jan 2012

@svetkaadamko našťastie ja zlú skúsenosť zatiaľ nemám, ale radšej si vždy počkám na peniažky a až potom posielam. Ja keď niečo chcem kúpiť, tak tiež hneď zaplatím a spolieham sa na predávajúcu, že bude korektná a balík mi pošle. A to že s jednou komunikujú normálne a s druhú okradnú, možno aby to nebolo také okaté. Nazbierajú nejaké dobré hodnotká a potom skúsia pri nejakej menšej sume špekulovať, alebo ak náhodou mamina pošle balík skôr ako dostane peniažky, tak potom sa pokúšaju kamuflovať, neviem...

lucia80
12. jan 2012

@pastelka74 tak to je najhlavnejšie, že je malá v poriadku a nie je to nič vážne. Všetko ostatné sú len banality, aj keď vedia riadne nas..ť. Tak snáď dotiahneš aj tú klaudusku do dobrého konca 🙂

pastelka74
12. jan 2012

@lucia80 klaudušku už neriešim...nakoniec mi napísala že som jej dala zlé číslo účtu,z jej strany čisté zúfalstvo...ale dávaj si na ňu pozor,je to had.....

mamabiba
12. jan 2012

@janka196 Dobrý deň, ja síce neprispievam do tejto diskusie ale veľa ju čítam a je mi veľmi ľúto hlavne mamičiek, ktoré sa dali oklamať pri vyššých čiastkach, ako sú kočíky a pod. Ja osobne by som nikdy neposielala niekomu cudziemu peniaze iba tak na "verím v Boha". Pokiaľ je predávajúca seriózna malo by sa s ňou dať rozumne dohodnúť. Môj tip, ako ja nakupujem drahšie vecičky napr. som tu kúpila bicykel za 55 eur. Mamičke som poslala na účet iba poštovné na dobierku..aby aj ona mala istotu, že si zásielku prevezmem a ostatok cenu za bicykel som platila až po prevzatí. Takto bola spokojnosť na oboch stranách, pretože určite je rozdiel (ak sa bude náhodou jednať o podvod) keď prídete napr o 10 eur a ona nič nepošle, ako o plnú čiastku čo sa určite bude pohybovať min 150 Eur (neviem, aký kočík ste si vybrala). To je iba moja rada, ako neprísť o peniažky. A pri preberaní si môžete aj tovar poprezerať, či nieje viditeľne poškodený, či sedí farba a pod. Ak by boli dajaké nezrovnalosti, zásielku nepreberiete a môžete aj kupujúcej vysvetliť, prečo ste to neprevzali.

janka196
12. jan 2012

@mamabiba to nieje zly napad 🙂

gajdosovam
12. jan 2012

poznate niektora neregistrovanu livia.kajdova@gmail.com - Livia Petrikovicova ....mam podozrenie ze ma chce tahat za nos. Zaplatila mi za balicek, ktory som odoslala a dnes mi napisala ze jej kurier ho nechcel vidat kym nezaplati sumu ktoru ona uhradila. Napisala mi presnu sumu. Pritom balik som neposlala na dobierku a ani na baliku nie je uvedena suma takze kurier nevedel aka je suma za zaplateny balik. Informovala som sa a pohyb zasielky eviduju este ako nedoruceny. Balik som mala poisteny. do 30eur. Vraj ho teda odmietla a ma mi prist. Uvidim ,kazdopadne peniaze jej vratim az balik pride nazad. A myslite ze by som jej mohla odratat postovne zato ak by sa mi potvrdilo ze ma chcela oklamat? Ja si balik viem vyzistit ci je doruceny pride mi aj potvrdenie na email.

nelinka0401
12. jan 2012

@gajdosovam no určite by si si mala odrátať poštovné.ale nechápem ,prečo ho nepreberie ked je už zaplatený? 😒

gajdosovam
12. jan 2012

tiez sa cudujem

gajdosovam
12. jan 2012

ona tvrdi ze kurier jej ho neda pokym neuhradi dobrierku ale nebol na dobierku