Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@pajinka23 ja som tu riešila jeden overal,potom som pisala adminovi martinjasenovi,aj som mu napisala že všetko mala poskytnute,miery,realnu fo,no natahovačky hrozne a napisal mi že pokial mi da negativne hodnotenie aby som mu napisala,že mi ho zmaže 🙂 no našťastie hodnotenie mi nenapisala 😉
@nikolca no to dufam aj ja☹lebo kazda mamina teras vidi len to sproste zle hodnotko,ale zeny co umna nakupuju vedia,aka som a co predavam a vedia ze sa mozu namna spolahnut,takze nech sa uvedomi,asi nema svedomie☹a to ma fakt vytaca tu si niektore myslia,ze bazar je ako znackovy obchod ci co?? 😠 😠 aj v obchode si vec vyskusas a beries si ju domou a bolo by smiesne prist po mesiaci vymenit,ze ti nesedi nie?by ju hnali 😀 😀 😀
Chcem sa vás spýtať na názor:
Dávate do ponuky nejakú vec s tým, že ponúkate aj osobný odber. Ohlási sa vám naraz viac záujemcov, pričom prvá chce tú vec poslať poštou, druhá si príde osobne. Čo urobíte? Zachováte sa férovo a predáte to prvej záujemkyni aj keď s tým budete mať viac oštary alebo prvú odpinkáte a dáte to druhej, ktorá si po to príde až ku dverám vášho bytu?
@argyro ja by som tiež uprednostnila osobny odber,ja predavam detsku trojkolku mam pri nej pisane že len osobny odber,no nemôžem ju predať,možno keby som tam nemala že osobny odber tak sa niekto aj ozve 😉 ,no ešte som take dačo poštou neposielala a bojim sa či bysa to nedolamalo 😒
@garonka no nech sa nehneva... ja tiez zvyknem recyklovat pouzite obaly,ak to este ide,ale v zivote som si ani cent za balne nepytala,dokonca si balicek prevazim,nech viem,kolko presne to postovne stoji,take sa aj mne uz stalo,ze si pytali postovne aj balne a doslo mi to zabalene v igelitke 😝
@argyro ja tak isto uprednostnim osobny odber,dokonca pri vsetkych vacsich veciach mam osobny odber ako podmienku/kocik,odrazadlo,autosedacka/ aj z dovodu toho,aby si to mohli poriadne popozerat a vyskusat aby som sa potom s nikym nemusela dotahovat ze je nejaky skrabanec ci poskodenie 😉
Hm, lebo ja som myslela, že sa tu dodržiava istá etika pri predaji, ktorá zahŕňa ja to, že tovar predám 1. záujemkyni... mne sa to stalo pred 2 dňami, mala som o niečo záujem, vedela som, že som 1. záujemkyňa, predávajúca tam mala uvedené že osobný odber resp. poštou. Všimla som si, že po mne jej reagovali na inzerát ešte ďalšie 2 záujemkyne a ona mi večer napísala, že počká na odpoveď od 1. a ak si to rozmyslí, pošle to mne, pritom ja som bola tá prvá 😅 ale nejdem sa dohadovať, má na to právo, len som chcela vedieť, či je to na tomto fóre zaužívaná prax.
@lenocka84 no ja som v začiatkoch bola ešte blbšia 😅 som sa ponúkla že doveziem tovar za 5 eur až domov, a kupujúca mi na to napísala, že ale jej sa to večer nehodí, lebo to už je manžel doma a venuje sa jemu 😕 že nech jej to doveziem doobeda... tak na to som už reagovala, nech si po to príde sama 😀
ahojte kočky,ja neviem či len ja mám také šťastie alebo aj vy,ale akoby sa nejaká etika a slušnosť pomaly vytrácali z komunikácii....niekto má zaujem o niečo...dajme tomu odo mna,mne sa to stalo vela krát...hlavne u neregistrovaních....a iba napíšu pošlite mi to na tu a tú adresu...ani dobrý den,je to ešte volné,posielate aj na dobierku?boli by ste taká milá.....u mna je to samozrejmosť tak komunikovať...ale tu nejako nechápem....tento svet 😒
@nelinka0401 -ahoj ďakujem za opýtanie - no zatiaľ je to na dobrej ceste lebo sa mi ospravedlnila, že keď jej chodia platby tak, že jej pipne SMS ale v tomto prípade to tak nebolo a nepozrela sa na účet, tak som ju požiadala aby sa tam pozrela a korunky už mala dávno nabehnuté, tak prisľúbila, že mi to dnes posiela, tak uvidím 😉 😉 😉
@dajna11 veru je to aj u mna bezne, tiez sa mi nad tym zastavuje rozum, ale nechavam to tak, ja odpisem slusne, aj pozdravim, podakujem a tak a uz sa mi stalo, ze pani zacala tym stylom komunikovat, ze "mam zaujem" a nic viac a mozno tym, ze ja som jej pisala pekne, ze "dobry den, dakujem za zaujem, poprosim uhradit " atd atd, tak zacala aj ona zrazu pekne, milo 🙂
@nikolca
@svetkaadamko ja som aj minule bola trochu nahnevaná ked sa pani pýtala na stav tovaru a aký je to materiál,opísala som je to na dosť dlho,pekne slušne,vlastne tak nejako to bolo popísané aj v opise tovaru v inzeráte...a ona že ved viem aký je to materiál.viem čítať nie a pod.mna to tak dopálilo...ja na nu pekne a toto?ani som jej potom neodpísala a ked ma to trochu prešlo tak som napísala že si neprajem aby so mnou takto niekto komunikoval kedže ja som bola ustretová,slušná a dokonca som nemálo zlavila z ceny...radšej nech mi to doma leží akoby som mala vyjsť v ústrety takej!
@alechandrab no vidíš 😉 ale po tolkých správach,čo si jej nechala sa teda mohla pozrieť hned..ja ked čakám platbu tak sledujem IB,či niečo nabehlo a tiež mi chodia sms 😉
@dajna11 no to aj mne tak chodia správy..navymeníš? a mám záujem a viac nič..pritom v podmienkach mám ,že nevymieňam.. 🙂 a len tak som sa pozrela ,že za čo asi by som vymenila a ona tam amla len knihy 😉 ale to nie tu ale na BB.

ja som tu riešila jeden overal,potom som pisala adminovi martinjasenovi,aj som mu napisala že všetko mala poskytnute,miery,realnu fo,no natahovačky hrozne a napisal mi že pokial mi da negativne hodnotenie aby som mu napisala,že mi ho zmaže 🙂 no našťastie hodnotenie mi nenapisala 😉