Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@annie13 😒 Stav nezodpoveda popisu, ziadala by som bud zlavu,alebo vratit komplet sumu vratane postovneho naspat... a nie ze "nema to vyznam", to teda urcite vyznam ma, to by si za klobuk ta predavajuca nedala 😠
@gabika7706 vratila bez posty ale vratila, zajtra jej ich poslem a som lahsia o 2.4 keby mi tak kila sli dole ako toto
dala som jej neutral len tak cakam kedy ja dostanem negatko
@annie13 hm, tak ja uz som platila (nedobrovolne) aj za to, ze mi predavajuca poslala peniaze spat, oductovala si 80 centov, lebo jej to tak pri odoslanej platbe stahuje banka, to uz je akoze uplne nonsens, naco ma vobec nejaky clovek ucet v takej banke... (ak je to vobec pravda). Skoda, 2,40 € nie je mala suma...No a mozne negatko..hadam nie, ale ak ano a bolo to na mmb, vymazu Ti ho, ked napises ako to bolo 😉
@gabika7706 ano mmb poziadala som admina o sledovanie komunikacie aj ked ona stale pise na email aj ked som ju upovedomila ze len cez odkazy mmb co uz smola zase
toto je uzasne ze 0.8 za odoslanu platbu to co ma za banku
@annie13 ja som pri problemoch a komunikacii cez maily skopirovala vsetko lucke do mailu, nebol s tym problem.
k hodnoteniam - ja sa snazim vzdy napisat ale nikoho nemozem nutit aby mi napisal tiez, bohuzial vela maminiek nepise hodnotenia resp. ani nevedia ako sa to vobec pise. tiez vela predavam neregistrovanym, takze normalne by som mala asi 3x viac dobrych hodnoteni 😉 ale zase na tom svet nestoji....
Dobrý deň milé maminky.
Všimla som si, že je tu otvorená téma "skúseností" a konkrétne som si všimla aj meno, ktoré sa tu často opakuje a to HELENA MAKULOVÁ. Ja mám skúsenosť s touto zrejme asi "podvodníčkou", o ktorú sa s vami rada podelím, aby ste neboli také naivné ako ja. Pani Makulová mi písala v decembri, že ju opustil manžel, že žije v unimobunke a súrne potrebuje pomoc, lebo má bábenko, že či jej nepošlem veci. Tak som sa jej opýtala, aké staré bábenko má a keď mi prišla odpoveď, že novorodeniatko, nachystala som si doma 10 kilový balíček s oblečením, fľaškami, plienkami, dudlíkmi, hračkami a hryzátkami, hygienickými a kozmetickými potrebami, liekmi, no proste so všetkým pre to bábenko, čo sme my už nepotrebovali. Na druhý deň mi pani Makulová písala, že či jej to pošlem (doslova, žiadne "dobrý deň" ani "prosím Vás"), pomyslela som si, že sa asi pani nevie vyjadrovať. Tak som išla na poštu, že však idú Vianoce, nech majú pekný vianočný darček. Poslala som balík na adresu Helena Makulová, Malčice 304, 07206 Michalovce a poštovné ma stálo 3,50 eur. Prišla som domov a napísala som pani Makulovej, že balík som jej poslala, že mal viac ako 10 kg a že poštovné bolo 3,50 eur a teda som jej poslala číslo účtu, aby mi toto poštovné zaplatila. Ona mi napísala iba správu, že potrebuje moju adresu, aby mi peniaze poslala. Tak som jej ja "naivná" poslala adresu, pritom ju mala na tom balíku a ak by mi chcela peniaze naozaj poslať, tak by si ju opísala v momente, keď jej prišiel balík. Pani za balík poďakovala, ale peniaze mi dodnes neprišli. Najprv mi sľúbila, že mi ich pošle v januári, že sú sviatky a ona teraz nemá. V januári mi napísala, že až 20-teho mi ich pošle, potom že až vo februári...
Nevadí mi, že som tie veci darovala. Mrzí ma však, že možno je niekde nejaká mamina, ktorá by tú pomoc potrebovala viac ako "pani podvodníčka Makulová". Podvodníčka preto, lebo keď som si vyhľadala na nete meno pani Makulovej, vyhľadalo mi to hneď niekoľko reakcií iných predávajúcich, resp. darujúcich, ako ich pani Makulová oslovila a vždy s iným životným príbehom, najprv že ju opustil muž, potom že má 5-6 detí a muž umrel a tak podobne. Od tejto skúsenosti nereagujem na žiadne "pošlite mi, ja to potrebujem" a hneď všetko ohlasujem adminovi 🙄 🙄 🙄
@maminatt inak o tych Malčicach sa tu už vela popisalo že pytaju stale zakaždym pod inym menom veci na darovanie. Mne tiež nejaka už pisala z Malčic či jej darujem. Ja už na taketo odkazy tiež nereagujem. Pred rokom som tiež mala dosť neprijemnu skusenosť s darovanymi vecami. Moja mamina vytriedila vela veci ktore už nenosila. Veci mali 20kg a tak som ich rozdelila na dva baliky10kg a dala inzerat na bazoš a darujem.sk. Ozvalo sa mi kopu zaujemcov tak som vybrala tiež take čo mi popisali že nemaju a potešia sa ak im pošlem. Chcela som za to len poštovne. Len tie zaujemkyne to chceli dobierkou. Dobierka stala 4 eura tak som poslala. Jedna mi ten velky balik neprevzala čo som prišla o vysoke poštovne ktore som zaplatila aj ked sa mi balik vratil - splu 7,50 euro. A druha mi vynadala že čo som jej to za veci poslala a že som ju okradla o 4 eura. Ževraj ona ma krajšie veci doma a uda ma ako zlodejku..... Pritom v inzerate som uviedla že ide o oblečenie po staršej pani a v pripade zaujmu pošlem foto. Ona nechapala že tie 4 eura čo platila bolo poštovne ktore som ja zaplatila na pošte. A ešte mi aj vynadala že som to poslala v krabici od bazenu ..... Tak ja neviem či to chcela v zlatej krabici poslať....inu krabicu som doma nenašla. Taka som bola znechutena z toho.... Darujete niečo a ešte aj dopadnete ako ta najhoršia..... Neviem načo niekto pyta veci zadarmo ked ich nepotrebuje.
@miskakyska ak to slo ako list tak do 2-3 pracovnych dni, ak ako balik tak ten cestuje kludne aj tyzden.
@miskakyska dnes, baliky 2. triedou su do 3 dni 🙂
edit: tak aby som nemystifikovala, beriem spat a nechavam na daru76 🙂 ale oficialne by to malo byt tak... len posta je posta
aj ja pripajam moju skusenost...jedna sa o svetrik, ze ako novy, bez chyb, zmolkov, flakov, nevynosim...v skutocnosti zasity vo vystrihu a ako dobre vynoseny...co dodat, sklamana z predavajucej. Pisala som, ze som nespokojna a posielam spat, aspon ze ho prijala spat a este sa mi ospravedlnila, ze si to nevsimla...cakam, ci mi pridu €.
...ja toto nepochopím,že niekto má tú drzosť napísať na niečo,že je ako nové,keď to už na pohlad javí riadne známky nosenia,mna by to štvalo niekomu poslat takú handru
@annie13 neviem, mozno tie fotky skresluju stav, ale nevyzeraju velmi znicene...ja pravidelne kupujem Nike a u starsej takto fakt vyzeraju po par mesiacoch nosenia....ta podrazka sa velmi tazko cisti a slabinou u Nike prave byva, ze sa zvyknu spredu odlepit....nechcem sa zastavat predavajucej, o tej odlepujucej podrazke mala napisat, ale mozno si to nevsimla...ta koza inac vyzera uplne OK, pekna, nepopraskana, neokopana, mozno si jej trosku krividila 😕
to sa normalne oddelovalo nemohla som to odtiahnut tak ako sa to oddelovala aby este povedala ze som to odtrhla pri fotenie
@annie13 uuf... tiež som pozerala tie fotky a skúmavo hľadala poškodenie, ale zdajú sa mi ok 😅 ale odlepovanie samozrejme na fotke nevidno.. a podrážky... to je snáď jedno že nie sú úplne čisté, nie? však ich mala mať na von, nie na doma? neviem, mne sa to zdá adekvátne 2-mesačnému noseniu.. samozrejme ak sú poškodené, to je iná reč
@annie13 tak samozrejme keby predávajúca verne popísala tenisky tak si nemusela prísť ani o 1,20 tu ani tak nejde o výšku sumy ale o to, že toto nie je žiadny detail že odlepujúca podrážka do polovice topánky 😕 lebo na pohľad vyzerajú OK ale toto už je poškodenie, a to mala uviesť
ahojte, musim sa pripojit do diskusie pretoze ja som mala zlu skusennost s kupujucou,....poslala som jej tovar opisala ako vyzera a cenu prisposobila tovaru, prekvapila ma jej reakcia ked si vymyslela ze tovar je spinavy a obnoseny a tvarila sa akoby kupovala celvin klein , ja si myslim ze toto je bazar a ked kupujem cosi za 2 eura je jasne ze je to nosene, ale nikdy by som nepredavala topanky s odlepenou podosvou samozrejme, chcem len povedat ze niekedy aj tie co kupuju vedia zneprijemnit situaciu
@jenny2009 ja to beriem ked kupujem pouzite beriem ze ma zmolky atd ja som jej to chcela len k starkej takze keby neboli odlepene nemam s tym najmensi problem vpredu boli suchnute to by som zatrala lakom bielym ale to lepenie bola tam aj trava to uz ani nezalepis
ono to bolo asi na viac stupnov oprate
je jedno, ci to stoji cent, euro, 5 eur alebo kolko..ak predavam, mam udat presny stav veci..ak ma flak, ma to tam byt napisane, tak isto, odlepena podrazka, dierka, zasite miesto..ak je odstrihnuta visacka ma na to byt kupujuca upozornena a mal by byt vtedy aj dany rozmer, ak si nie som ista velkostou atd.....neznamena to, ze ked je nieco lacne, tak je to automaticky brane lacne -pocitaj s tym , ze chybne..ak sa ti nepaci, kupuj v obchode..tak to nie...ved predsa mame miesto na opis tovaru..tak ho pouzivajme..
tak.tak...super.si.to.napisala....mna.vie.uplne.ohromit.ked.mamicka.napise.ze.predavana.vec.je.AKO.NOVA....a.pride.mi.kus.handry.vytahanej 😲 😲
no lebo niektore to beru tak ....mam *znacku*..ak mi je to uz male, predam..ale predsa tu *znacku* nedam zadarmo..spustim par eur /fakt len par/ a nakupujuca môze byt rada, ze ma tu *znacku* lacnejsie..ze ma flak a ine chybicky krasy nevadi..hlavne , ze jej tu *znacku* predam..a ona mi ma byt este vdacna, lebo ju ma lacnejsie..co by este chcela?..ved ja som bazar, nie obchod..ak sa jej nepaci, nech hlada po meste, nie v bazariku....zial, takto to chodi..a predat za kazdu cenu.ved su baby , ktore su ticho, radsej tu kupenu *nadheru* vyhodia ako sa maju natahovat..a ze sa sem tam ozve daka nespokojna, tak co..vratim peniaze za podmienok, ze mi stiahne zle hodnotenie....toť realita .. 😖
Ahojte, takze dufala som ze sem nikdy nepridam prispevok, ale vyhnite sa kupujucej s mailom ajkadida@azet.sk . Je neregistrovana. Natahovala ma od oktobra s riflami. Najskor ich chcela, potom zas ne, potom zas ano a teraz ked mala poslat peniaze a nic nedoslo, zas napisala ze nechce. Diskusia:
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 31. októbra 2011 o 14:40
dobry en este mate tieto rifle mam one zaujem som zo zllatych moraviec diy za odpoved
fotoportrét
Ja - 31. októbra 2011 o 20:45
Zdravim, rifle su stale k dispozicii. Ak o ne mate zaujem, tak mi treba poslat peniazky + postovne na ucet, na dobierku po zlych skusenostiach neposielam. Ak si zelate zaslat cislo uctu, kontaktujte ma, dakujem.
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 2. novembra 2011 o 06:38
tak nic teda diky
Ja - 2. novembra 2011 o 09:16
za malo, prajem pekny den ;)
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 10. januára o 19:32
dobry den este mate tieto rifle mam one zaujem dakujem za odpoved
Ja - 10. januára o 19:38
Uz sme spolu tusim pisali, pri platbe vopred za rifle aj postovne poslem,na dobierku nie
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 11. januára o 08:59
jaj tak prepacte kedy by ste mi ich poslali
Ja - 12. januára o 12:02
posielam hned po pripisany sumy+postovneho na ucet xxxxxxxxxx/yyyy . Ak si ich zelate, tak mi poslite na seba adresu a poslite na uvedeny ucet peniazky. Dakujem
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 12. januára o 14:05
dobre poslem vam ich okolo 18steho dakujem
Ja - 12. januára o 14:06
poslem ich hned ako mi pridu peniazky
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - 12. januára o 14:08
dobre dakujem
Ja - Včera o 14:18
Dobry den, poslali ste uz peniazky? Stale mi totiz nic nenabehlo...
ajkadida@azet.sk - (neregistrovaná/ý) - Dnes o 08:09
dobry den uz tie rifle nechcem

ja mam zase perlicku ale z ineho bazaru odlepene, spinave, zlomene ☹ odpoved predavajucej ze co mi na to povie "nema to vyznam"
toto mi dnes doslo " velmi dobry stav, 2 mesiace nosene, bez poskodeni, boli nam rychlo male"