Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@danulienka35 toto je este ten lepsi pripad, ked sa ti ozve s tym, ze nechce, pripadne uvedie aj nejaky rozumny dovod. vacsinou to konci ale tak, ze posles cislo uctu a cakas... a cakas... a cakas..... ja som mala tiez minuly tyzden takto bloknuty baldachyn a teta si to zrejme rozmyslela, ale uz sa nenamahala dat vediet ☹
a to, ze jej niekto kupil iny baldachyn, tak to je podla mna celkom rozumne vysvetlenie, mne uz zrusili objednavku aj pre take veci , ze banka im omylom stiahla splatku za hypo dvakrat, tak nemaju peniazky... a ked som navrhla, ze to rezervujem, kym im to banka nevrati, tak pani co si objednala odo mna nove plavky, nafotene boli este aj s visackou mi napisala, ze ich nezoberie, lebo sa boji - ze si objednala aj nejake ine, vraj tiez nove a dosli jej ine a pouzivane.... normalne som rozmyslala ci sa mam urazit, alebo co 😖
@masinka vies co mojko ale 1.2. ma poprosila ci jej ho rezervujem ze 8.2. ma vyplatu ze hned mi posle peniazky vcera mi jedna pani pisala ci je volny baldachyn som jej napisala ze mam zaujemkynu a ked sa nevyjadri do toho 8.2. ze jej dam hned vediet ,tak pani osm napisala ci ozaj si ho zobere odpisala mi sak ho teda predajte ako chapes ja jej ho blknem a ona mi pak napise sak ho predajte mama mi kupila keby sa jej nespytam tak neviem a druha uz si kupila ☹
@haslerka31 urcite nie, bud platba vopred na ucet, alebo musi najst inu ochotnu predavajucu 🙂
Dobrý den prosím vas,aké máte skusenosti spredávajucou 00000??Chcela doomna jednu supravku dva týždne ju mala rezevre po týždni napíše ma deti choré další týžden že už ide vložiť oenaize atkto to tvrá všteko už od 21januara a peniaze nikde a to bolo blbých 5€ sa novu supravku. 😠 samozrejme medzitým som odbila dve zaujemkyne ktoré už etraz zaujem nemaju!!
@haslerka31 nie, neposlala v ziadnom pripade.
@yvetulka
@heni79 este som chcela, ze ak sa niekto len spyta, povazujem to len za zaber na udici, nie hotovu upecenu rybu 😀 . ako sa pyta, tak odpoviem, ale nerobim si vrasky 😎
@maca_p aj tu funguje zakon ponuky a dopytu 😉 ak najdes kupujuceho ochotneho dat taku sumu, tak preco nie.... a na druhej strane, cloveka moze slak trafit, ked kupi nosic za 120 EUR, rok mu lezi v skrini lebo dietatu sa v nom nepaci, medzitym nove zlacneju na 90.... alebo letne tricka v tescu vypredavaju zlacnene o 70 %.... 😉
a este jedna vec - v poslednej dobe to tu je ako na tureckom bazare - hned ako prve chce kazda kupujuca zlavu ... a to nielen pri drahych veciach, ale aj pri overale za 2 Eura.... tak ked nieco ponuknem drahsie, nemam problem zlavit a ja som spokojna, ze som dostala tolko, kolko som povodne chcela aj kupujuca ma dobry pocit ako dobre nakupila 😀
@masinka prave ze ponuka dopyt tu chyba, lebo si nemozes dat inzerat typu kupim to a to do sumy takej a takej. mna nezaujima, za aku cenu to kupujuca kupila a ci to kupila v lete s cielom "zarobit " na tom v zime. ako priklad uvediem, ze satku, za ktoru som dala 118 eur som ani nie za rok predala za 70 eur - teda este je stale viac ako rok v zaruke. bazar sluzi na to, aby sa koceny tovaru/veci zbavili a nie aby to predavali za cenu za aku to nadobudli. princip tohoto bazaru je predsa v tom, ze sa jedna o NIE nove veci, ze ano... 😲
@maca_p jasne, kolonka dopyt by tu mohla byt 🙂
a ja som nehovorila, ze tu chcem predavat za nadobudaciu cenu, len konstatujem, ze ked znizim cenu veci, ktora je vlastne iba vybalena, ale zial nesadla, o 1/3, tak niekto moze mat este stale pocit, ze sa na tom strasne snazim zarobit 😉 pritom sa snazim iba minimalizovat skody - teiz mam len 190 EUrovy rodicak 😉
keby v case, ked si predavala tu satku mali akurat akciu a predavali by ich za 55 EUR, tak by si juasi za 70 nepredala 😉
Baby, potrebujem radu... min. týždeň vo štvrtok prejavila jedna žena záujem o vec z bazáriku. Ešte vo štvrtok dostala číslo účtu s tým, že mi písala, že peniaze prevedie do konca týždňa. Dnes je utorok a peniaze zatiaľ nemám... dnes ráno som jej písala, či už zaplatila, zatiaľ sa neozvala... má AŽ dve hodnotenia (kladné)... ešte čakať?
@piacere ja som dnes mala podobny problem s MMA dvom kupujucim som poslala spravu, ze ako teda s tym prevodom, lebo ak sa neozvu, aukciu posuniem dalej, jedna mi uz odpisala, peniazky hned poslala a druha este nie, snad do vecera odpise, ja vzdy pockam tak par dni, nikdy nevies, ci maminka nie je v porodnici, alebo ci nema chore deturence, ale ak by sa do tyzdna neozvala, tak davam dalej...
@heni79 ....aj mne sa to stalo teraz naposledy viac krát... 😝 ..mám napísané:červený fusak a kupujúca sa pýta akej farby je ten fusak?? 😀 😀 alebo všetko pomeriam s prava zľava,pýta sa,vymýšľa a nakoniec mi ešte vynadá že jej nedostatočne odpovedám,toto sa týkalo spacieho vaku...ja predsa neviem ako sa malej v ňom spí... 😖 ..asi dobre,ked prespí celú noc,ale jej to nestačilo 😝 😝 😒 ...a takto môžem pokračovať...no nekonečný príbeh 😀 😀 ...ale najviac ma mrzí,že ked sa obchod vydaril,ja dám vždy kladné hodnotko,ale niektoré ako keby zabudli...škoda.. 😒 .
@pastelka74
Ak obchod prebehol ok a si spokojná, a aj druhá strana a hodnotko ti nedá, tak si ho jednoducho vypýtaj. Ja to občas robím tak, že ak sa k hodnotku nemá, tak napíšem niečo v zmysle: "Obe sme boli spokojné, vymeníme si hodnotenia? 😉 " Možno ti to príde ako blbosť, no na druhej strane je veľa báb, ktoré si to ani neuvedomujú, že nejaké hodnotenie je možné vôbec dať.
@heni79 ....ja viem,občas sama zabudnem 😉 ...ale snažím sa to kontrolovať si 😉 ....urobila som to naposledy tak,že som to moje druhej strane jednoducho-zmazala 🤐 ...aj ked som bola spokojná 🙂 ...možno je to sobecké,ved o nič nejde...ale ja ked chcem nakúpiť,vždy juknem na hodnotka,i ked sa v poslednej dobe presviedčam,že ani to nie je záruka,čo je škoda ☹
@masinka ta satka to bol len priklad a napr. didimos si drzi stabilne ceny na trhu. teda sledujem ich cosi viac ako rok a este som na ne nevidela nikde zlavu. ale take oblecenie ja osobne beriem ako spotrebny material. nehovorim o znackach coco chanel, lv, isl, ale o takych ako faf, HaM... co sa tyka nepouzitej veci, tak v inzerate uvedies nepouzita, tak tam je 1/3 z ceny uplne v poriadku. tiez si spominam na pripad manducy, nosena 2 roky, hodne pouzivana, vyblednuta farba a majitelka ju davala za 70 eur. nova stoji 90-99 eur. tak ako dovi dopo. tovar bez zarucnej doby by mal ist min. na 1/2 ceny.
dalej ako priklad ti uvediem, ze som predala klokanku mutsy, nova stala vyse 60 eur. ja som ju ponukla za 20 eur. bola pouzivana uplne minimalne. proste mi ide o to, tovaru sa zbavit, ale mnohe baby tak neuvazuju 😀 . sem tam checknem ebay - a tom to je o inom. mam pocit, ze niektore koceny od nas tam nakupuju a tu to predavaju za ceny ze dovi - dopo...
dievcata, prosim o radu, uz to tu asi bolo rozpisovane, ale pre istotu: idem posielat bundicku, mozem ju zabalit do nepriehladnej igelitky a na to napisem fixkou adresu? vezmu mi to na poste ako list? nemam tie igelitove obalky, ani to nejdem kupovat, staci teda obycko igelitka?
ahojte, tak vcera som sem pisala moju skusenost s bundickou, ktoru som kupovala ako velkost 92, na co som sa aj predavajucej pytala a napisala, ze na stitku je 92. domov mi prisla 86tka, na stitku o 92 ani stopy. vypisujem predavajucej, ziadam o vratenie penazi, dokonca chcem poslat na moje naklady, len nech mi posle sumu 10 eur za bundu. ona vobec NEREAGUJE! co mam robit? uz som jej napisala ze ked sa neozve, dam negativne hodnotenie, ale ze sa chcem najskor slusne dohodnut, a ona nic. este sa mi toto nestalo, ako sa pise adminovi, co mam urobit? dakujem vam
@zuzana357 aktualizuje inzeraty? Ak nie, mozno naozaj nema pristup na net a ozve sa neskor - to je ten optimisticky pohlad no a v opacnom pripade...kontaktuj admina (dole na stranke na tej sedej liste mas info) a ked ani on nepomoze, negatko, zverejnila by som jej meno tu a dala by som aj na ciernu listinu. Ak mas jej meno, mozes ju skusit najst, ci nema ucet aj na mmb napr. a pozriet aj tam
@fialkaa osobne by som to takto urcite neposielala, ale ked uz "igelitka", prelepila by som aspon miesta na napisanie adresy papierom alebo tymi lepiacimi stitkami. Alebo vlozit tovar v tej igelitke do papierovej obalky, prip. ak je to vacsie, zabalit to do baliaceho papiera, moze byt aj darcekovy z druhej strany...
@fialkaa ...ja ked posielam,tak sa snažím do nejakej krabičky,ale väčšinou dávam do obyč igelitky...ale prelepím ju lep.páskou,čo sa týka adresky,píšem na papier a prilepím to lepiacou páskou po všetkých stranách...fixu radšej nie,zmazáva sa,mala som stým problém aj na pošte.....skrátka igelitku mám osvedčenú, 😉
@fialkaa fixou radsej nie, mne raz mamicka poslala takto zabalene a po ceste sa na baliku zotrelo prve pismenko z mojho priezviska a 15 minut na poste lamentovali, ci mi ho daju alebo nie 😒 ...nakoniec dali 😀
@mamkakatka ....presne o tom som písala,fixa sa zmazala....ešte že sme s poštárkou kámošky.... 🙂 ....radšej nalepím papier...

@haslerka31 neposlala, bud zaplati dopredu, alebo na dobierku