icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

zuzana357
8. feb 2012

@gabika7706 dakujem za rady, idem skusat, hladat...vdaka

miskakyska
8. feb 2012

@lulana79sleduješ tu daniellu11? 😀 za mesiac bude mať aj 200-ku hodnotení 😝 ako to robí,kokos??

andreak320
8. feb 2012

prosím pomoc! 31.1. jsme si poslali s jednou paní na výměnu věci, no bohužel obyčejně, a dodnes nám ani jedné balíček nedošel :( nemáte s tím někdo zkušenosti?

andreak320
8. feb 2012

@miskakyska teda ta jede 🙂

tilly
8. feb 2012

baby poradte...

predala som saty, boli presne pomerane, uviedla som sirku siat pod pazuchami (53 cm) a ked prisli kupujucej, tak, ze saty maju na prsiach len 50 a teda jej nesedia... lenze ja som uvadzala sirku pod pazuchami, nie na prsiach... 😅 teraz co???

traktor
8. feb 2012

@andreak320 s tym neurobis nic..len cakat, ci balicek nahodou nepride..alebo sa opytat na poste ci tam nie je..inak nic, keddze to islo obycane..to je to riziko obycajnych zasielok..

traktor
8. feb 2012

@tilly tak jej to napis, ze to mas aj v komunikacii, co si merala..a uz je to len na tebe..ak si si ista, ze si merala spravne, nemusis to riesit, mala sa odmerat poriadne..ale ak to chces riesit, môzes jej vratit peniazky a ona tebe saty..ale tu nema narok na spätne postovne..to bude len tvoja dobra vôla

littledevil
8. feb 2012

@andreak320 Stane sa, ze sa obcas balicek strati...Zaujimave, ze neprisiel ani jednej. Ja som teraz kupovala od jednej maminy za 25 eur a tiez mi nic neprislo, len ona to poslala doporucene, tak to reklamovala, ale peniaze mi nedala, ze az sa to vyreklamuje ☹ Ak jej aj uznaju reklamaciu, tak dostane 12 eur, kedze balicek nepoistila a ja musim cakat. Hlavne, ze peniaze som jej poslala hned ako mi dala CU. 😒

gabika7706
8. feb 2012

@littledevil ja by som v tomto pripade tiez cakala na vybavenie reklamacie,neposielala by som peniaze vopred. Co ak jej z posty pride vyjadrenie, ze balicek bol prevzaty? Mne sa to uz napr. stalo, nepodavala som reklamaciu, len som sa pytala na info linke posty a teta mi tam povedala, ze ten balik bol prevzaty vtedy a vtedy adresatkou a ta mi tvrdila, ze balicek nema. Ked som jej napisala, co som zistila, tak cca za tyzden mi napisala, ze jaaaj uz mam balicek doma...
Tym nechcem povedat, ze je to tak aj v Tvojom pripade, to vobec nie, len pre pochopenie predavajucej, preco posle peniaze az po vybaveni reklamacie...A ze nebol balik poisteny, na tom ste sa mali dohodnut vopred, ja osobne ak kupujem drahsie veci, ziadam zasielku poistit, ak predavam, tiez.

traktor
8. feb 2012

@littledevil aj ja by som tak urobila..nedala by som hned peniaze..tiez mam skusenost, ze pani pisala, ze balicek nema, podala som reklamacku a prislo vyjadrenie , ze balik si davno prebrala..zial su aj take.. a ako dlho u cakas na balik,na poste si sa informovala?.mne uz balik raz strasne dlho bludil, nakoniec vsak dosiel..

piacere
8. feb 2012

@littledevil choď sa pýtať na poštu s číslom zásielky. Veľakrát sa stane, že balík je na pošte, ale tebe nikto nedá do schránky žltý lístok.

kafulienka
8. feb 2012

ahojte,

ja po vlastnej skusenosti si obchodik radsej rozmyslim, ak z prvej spravy, ktoru dostanem, necitim ludskost a slusnost (ak je bez pozdravu, len stroha odpoved, ziaden podpis atd...), myslim, ze ku kazdodennej komunikacii (to je jedno na akej urovni - ci telefonickej, ci osobnej, ci pisomnej...) patri pozdrav a vzajomna ucta....

🙂

andreak320
8. feb 2012

@traktor
@littledevil děkuju, ale nechápu, jak to, že nedošel ani jedné:(

frick
8. feb 2012

ahojte.len chcem napísať že doteraz som nemala zlé skúsenosti s nikým ale nedávno som sa sklamala.predávala som vec (nebudem konkretizovať lebo nechcem nič ani riešiť) ktorá mala 3 chybičky ktoré sa dali opraviť a ani by to nebolo vidieť ale ja som to už neopravila bo už to nám bolo malé a tak že nenáročná mamina si to opraví dala som to za symbolických 4,50.kupujúca chcela zľavu na poštovnom nedala som že je to dosť ťažké ale mala to za 1 e.potom ma prosila že či jej to nepošlem 1 tr. že jej to dosť ponáhľa lebo to potrebuje tak som je to poslala čiže aj tak mala zľavu na poštovnom lebo peniaze už poslala Keď jej prišiel balík napísala že super aj hodnotko dala . na ďalší deň pozriem a ona ho už vo svojom bazáre predáva za 12 e. je mi ja jasné že je to len jej šikovnosť ale štvalo ma že tak strašne jej to ponáhľalo a že ani len to poštovné nemohla zaplatiť celé.
a k tým hodnoteniam tiež ma mrzí že niektoré predávajúce hodnotko čakajú ale kupujúcej ho nedajú.Ja len toľko zo svojej skúsenosti škoda že sa tu nájdu taký čo sa chcú len obohatiť 😒

kucminka
8. feb 2012

Tak aj ja pridávam svoju skúsenosť s kupujúcou na MK.Kupovala pre dcéru 2komplety fakt za symbolickú cenu,ktorým nič nebolo,žiadne vady,balíček jej došiel a napísala mi,že veci sú nosené a nezodpovedajú tomu popisu,ale že ak jej pošlem ešte súpravku čo mám na predaj že to bude O.K.že poštovné si zaplatí,ja nechcem a nikom zarábať,veci som predala,pretože ich nevyužijeme už,niektoré som aj darovala,a tak som pani tú súpravku poslala,nechcela som sa s nou naťahovať a ona sa mi viacej neozvala,ani poštovné neuhradila,ako sa hovorí pre dobrotu na žobrotu 😒

littledevil
8. feb 2012

No, mi sme sa nedohodli ako to posle, lebo cena bola 25 eur bez postovneho a pani bola ochotna mi to poslat za 25 eur aj s postovnym. Hned prve ma napadlo, ze to niekde zapatrosila postarka, lebo mame novu a ta je taka motana...balicky mi nosi 2x za den, rano jeden a poobede mi prinesie dalsi, ze zabudla 😒 Volala som aj na postu, ale tam povedali, ze balicek bol odoslani, ale k nam na postu nedorazil. Len ma mrzi, ze to bol darcek pre syna k meninam a reklamacia bude vybavena akurat v den jeho menin a peniazky mi pridu az potom....Bola by som radsej, keby sa balicek niekde nasiel...No co uz dostane darcek neskor a dufam, ze reklamaciu uznaju ☹ .

garzonka
8. feb 2012

@frick
K tym cenam: vacsina mamiciek predava odo mna kupene veci drahsie nez ich oni kupili odo mna...to uz proste tak je, s tym nikto nic nenarobi a je to ich vec!
Na druhu stranu je pravda, ze niektore su vyslovene klamarky - zavadzaju v popise (predavaju bazarovu vec s tym ze je to LEN PO ICH dietati) alebo ako ty pises ze tak strasne jej to ponahlalo a pritom este chcela usetrit aj na postovnom..... clovek si potom pripada ako blbec 😖

miskakyska
8. feb 2012

Tak ste asi ani jedna nič neposlali 😀@andreak320

miskakyska
8. feb 2012

@andreak320 tak ste asi ani jedna nič neposlali (sa smejem,nemyslím to v zlom)..mňa už obchody na koňovi prešli..ja mam šťastie len na také osoby,hm,hm,hm..viete,čo tým myslím,že?

andreak320
8. feb 2012

@miskakyska ale poslali 😀 mě se zatím "naštěští" všechny obchody podařili, tak doufám, že i tento bude nakonec v pořádku 😉

frick
8. feb 2012

@garzonka tie ceny neriešim je to jej vec a jej šikovnosť keď to predá drahšie a druhá vec je že si tie tri chyby opravila a zvýšila tým hodnotu tej veci takže to jej neberiem ja som sa toho chcela zbaviť . ale fakt ma naštvalo to ako ponáhľala a ešte som jej urobila službu že jej to pošlem za drahšie ako bola dohoda.A to už je len moja sprostosť.Ale nikdy neviem kto je na druhej strane a či to ozaj nepotrebuje.Stále sa človek učí.
Stým klamaním máš pravdu ale to sa nedá nikomu dokázať sú tu všelijaký ľudia asi to treba brať s rezervou. 😒

frick
8. feb 2012

Stáva sa vám také niečo že ste kupujúca a pošlete požadovanú sumu na účet aj s poštovným a potom vám predávajúca napíše za 2 dni že poštovné bolo vyššie a ešte máte doplatiť? ide mi o to že teraz som si našla správu že mám poslať ešte 40 centov a banka mi stiahne 50 centov to je fakt od veci

traktor
8. feb 2012

@frick nestalo sa mi to, ze by to odo mna niekto ziadal...ale poviem, ako by som to riesila..vy ste sa dohodli na urcitej sume, tu sumu si poslala, splnila si co od teba pozadovala, teda ti ma poslat tovar..je to jej problem, ze na poste platila viac, cenu si mala zistit pred predajom..ine by bolo, keby ste sa na tom dohodli..a teda , ze nevie kolko bude platit a ty jej to potom doplatis..takto ta to vsak vôbec nemusi zaujimat a nemas preco to riesit..mne sa stalo tiez, ze som viac platila ako mi nakupujuca poslala, ale to bola len a len moja chyba..nic som neziadala, ved cena bola dana

garzonka
8. feb 2012

@frick
No je to na tebe, ci doplatis...pockaj kym balik pride a uvidis kolko to stalo. Mozes jej to poslat aj v obalke, nemusis prevodom 🙂 Podmienky ti dala jasne aj s postovnym, to si uhradila...takze neviem
Mne ako kupujúcej sa to este nestalo, a uz som dostala zopar balikov, kde cena postovneho bola vyssia nez som ja zaplatila, ale nikto po mne nechcel doplatit....
Dokonca mne ako predavajucej sa stalo, ze som na postovnom prerobila ale neziadala som doplatit, ale kazdy sme iny... A ak som ziadala postovne ktore nakoniec bolo nizsie, tak som sama napisala, ze pri dalsom obchode to odratame, lebo aj ten prevod cosi stoji, a par korun sa takto neoplati vracat...😉

frick
8. feb 2012

@traktor veď práve ale je to skúsená predávajúca má veľa inzerátov aj hodnotení tak neviem prečo to tak zle odhadla veď sa to dá doma odvážiť ja to aspoň tak robím . najprv to malo byť 1,20 a teraz mi napísala že to bolo 1,60 a že už to poslala a že ešte 0,40 mam poslať Mám jej napísať že nepošlem? ja neviem byť taká razantná

strihalka
8. feb 2012

@frick pokud to posles cez IB tak by nic strhnout banka nemela, ale ted se mi stalo, ze dobrika mela byt 25,8 a prisla castka na 26,,80€....pani mi poslala euro zpet, protoze jsme si dali jiz zalohu na ucet a pri prevzeti baliku jsem platila 25,8, tak opet pani pani polsu zpet euro...kks zmatky na poste maji, ale tak Ib je zdarma, tak to moc nereism

frick
8. feb 2012

@garzonka to by som mohla poslať to v obálke a máš pravdu počkám kým to príde a uvidím handrkovať sa mi s nikým nechce

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@frick mne sa už veľakrát stalo, že som platila, alebo mala platiť viac za poštu, ak to bola veľká suma, napísala som mamičke, že pošlem na ďalší deň a prípadne som balíček prebalila, lebo aj obal robí váhu

a ak som poslala aj za svoje, nespomínala som to.... niekedy si mamičky všimnú a mne zrazu tých pár centov na účte pribudne, ale ja to nechávam tak, veď v podstate je to "moja chyba" ... ak platím menej poštovné, ako som vypýtala, vždy podám mamičke info a posielam nazad na účet 🙂

ak je to tak, že by si mala byť na tom stratová, dohodnite sa, že napríklad pri ďalšom nákupe jej doplatíš, alebo čo... viem, že pre ňu to nie je príjemné, že je stratová, ale dalo sa to riešiť viacerými spôsobmi, výhodnými pre obe strany...

pekný deň 😉

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@frick ale poštou budeš platiť poštovné, nie je Ti to jedno potom? 😅 😕

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@frick a prečo Ti banka stiahne 50cent? vkladáš priamo hotovosť?