icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

garzonka
8. feb 2012

@strihalka
asi to zavisi od konkretnej banky, lebo nam aj pri prevode cez IB banka stiahne poplatok

strihalka
8. feb 2012

@garzonka to co mas za a´banku??

garzonka
8. feb 2012

@strihalka ČSp :-P

frick
8. feb 2012

@beruska.zuzanka 🙂 vidíš to mi netrklo som blbá čo? pošlem jej ich normálne nech mám pokoj ale až keď príde balík. už to kašlem

carrie4
8. feb 2012

aj mne v SLSP stiahnu za vklad v hotovosti 0,45 eura, za ostatné pohyby nie, lebo ich mám v balíku

frick
8. feb 2012

tak som si pozrela sadzobník banky.Beriem späť nie 50 centov ale 15 centov mi banka strháva cez IB a v banke 1 e.som to poplietla to sa mi viac oplatí cez IB ako poštou 🙂 no čo už stáva sa. Ja osobne by som si to nepýtala keby som platila viac za poštu aká bola dohoda moc sa mi to nepáči ale zase som o niečo mudrejšia a nabudúce si dám pozor. ďakujem za rady

gabika7706
8. feb 2012

mimo temu, ale preco mate ucty v bankach, kde vam este aj za prevod cez IB banka strhne poplatok? 😕 nenarazam na nikoho konkretneho, tak vseobecne sa pytam, ked to tu citam...

garzonka
8. feb 2012

@frick jasne tak potom radsej cez IB
...a nie si blbá !.......len o nieco mudrejsia 😉

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@gabika7706 ono asi záleží aj od konkrétneho balíka služieb 😉

gabika7706
8. feb 2012

@beruska.zuzanka ci uz s balikom alebo bez...

emogeon
8. feb 2012

@gabika7706 a ty nemas svoj ucet ?..myslim ze za bezhotvostny vklad sa nestrhava z uctu nic...

lenadka
8. feb 2012

@frick to mas aku banku a aky ucet? ved dnes si to mozes zariadit tak, ze si zvolis balik pri ktorom sa ti nestrhne nic, dokonca mi vracaju urcite % peniazkov ked platim kartou, treba sa informovat v banke 😉

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@gabika7706 tak toto som nepochopila....

ja osobne mám stŕhaný poplatok iba za vklad hotovosti, za bezhotovostny, teda cez IB, bankomat neplatím nič, platím mesačne za balík služieb, kde mám ostatné veci "v cene" a tá sa mi pohybuje v závislosti od toho, koľko platieb vykonám fyzicky kartou, z toho mi nejaké percento ide dolu za mesačný poplatok

frick
8. feb 2012

@lenadka mám čsob každá banka má niečo iné keď som sem išla som ešte nevedela že budem používať IB tak ma to netrápilo

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@frick tfuj, neznášam čsob 🙄 aj ja som ich mala, zdierači 😝

yvetulka
8. feb 2012

@frick a platit este postovne 40 centov za list? cosi

lenadka
8. feb 2012

@frick teda to je ale, aby sa nezadrhla 0,40 centami 😲 , ja tiez kolko krat poslem a nie je to tolko co som pytala od kupujucej a nepytam este 0,40 centov a tiez sa mi stalo ze to stalo menej, takze sa to vyrovna, nie vzdy to viem odhadnut a nemienim pre par centov balicky este prevazovat, naco 😅

gabika7706
Odpoveď bola odstránená
lenadka
Odpoveď bola odstránená
frick
Odpoveď bola odstránená
yvetulka
Odpoveď bola odstránená
frick
Odpoveď bola odstránená
lenadka
8. feb 2012

@frick 😝

beruska.zuzanka
Odpoveď bola odstránená
beruska.zuzanka
Odpoveď bola odstránená
yvetulka
Odpoveď bola odstránená
argyro
8. feb 2012

Kočky, nestíham vás čítať, ale chcem reagovať na niektoré veci:
1. ak sa kupujúca zaujíma o tovar, ja odmeriam resp. opíšem vec lepšie, podám proste detailnejšie info a ona sa viac neozve, tak to nechávam tak, tovar považujem za voľný.. ak sa do dvoch dní ozve niekto iný, len vtedy jej píšem či má teda záujem.. ak neodpisuje, považujem to za nie.. A vôbec mi to nepríde divné, ani sa za to nejak nehnevám, našli si zrejme niečo iné, miery nesadli, atď. jasné, že som radšej, ak dajú vedieť, že teda nemajú záujem ale v podstate mi je to jedno 😉
2. ak kupujúca ani nepozdraví, len napíše otázku, tiež neriešim, nemá čas, ja tiež pri drobcovi niekedy ťukám odpoveď jednou rukou a druhou ho kŕmim 😅
3. do igelitiek balím veľmi rada, dám vec do jedného sáčku, radšej väčšieho takže aj dvakrát ju obalím, potom otočím hoc aj igelitku z billy, tesca z druhej strany, vložím vec dnu, zabalím to, poriadne oblepím lepiacou páskou, nalepím biely papier veľ. A5, tam napíšem adresy..
4. už sa mi viackrát stalo, že som sa netrafila do poštovného /pýtala som menej/ naposledy som sa takto obrala o 1 euro - no čo už! Rozhodla som sa nepýtať to dodatočne, je to moja chyba predsa.. ale keby sa mi to stalo opačne, a predávajúca by pýtala, tak by som jej tie peniaze poslala..

jarkam2
8. feb 2012

@simisi ďakujem za radu, admina som kontaktovala, zablokoval jej bazár, ale čo sa nestalo po pár vyhrážkach ... dnes mi vrátila peniaze na účet ! Už som sa s nimi rozlúčila. Nabudúce čítam hodnotenia. 😉

ivett1
8. feb 2012

pridávam sa aj ja k téme poštovné...ešte sa mi nestalo, že by chcel niekto odo mňa doplatiť kvôli vyššiemu poštovnému...a pravdu povediac, ani ja som to od nikoho nechcela a už párkrát sa mi stalo, že som platila vyššie...ešte stále tým predajom v mojom bazáriku chcem skôr pomáhať ako zarábať, tak to beriem ako "bonus" alebo "darček" kupujúcej ...a len tak na okraj, beriem to ako moju chybu, keď si vyrátam nižšie poštovné...zase, na druhej strane, ak by chcel odo mňa niekto doplatiť za poštovné, tak by to nebol až taký problém, len by som si počkala na balíček a až potom previedla peniažky...cez IB...(keďže to mám v "balíku" zadarmo 😉...spoplatnený mám len priamy vklad sumou 0,50 eur....)

heni79
8. feb 2012

Mne sa stalo, že som tiež platila vyššie poštovné, ako som pôvodne pýtala. Bola som nahnevaná ako čert 😠 , ale iba sama na seba. Ani mi nenapadlo pýtať si doplatok od kupujúcej. 😕 Prečo aj, chybu som spravila ja, nie ona. A tých 40 centov ma z biedy nevytrhne. Tak čo už. Odvtedy všetko poctivo vážim. 😀