icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nikolca
8. feb 2012

@beruska.zuzanka no ja mam poštovu banku a ta strha ked niekomu posielam peniažky cez IB za každy prevod 9 centikov a ked mne posiela niekto na učet peniažky cez IB tak banka mi za každu takuto prijatu platbu strhne 0,26eura a za priamy vklad je 0,50eura ☹

pastelka74
8. feb 2012

@heni79 ...nápodobne...nevážila som a doplácala som na poštovnom...nepýtala so tie centy...čo už,poučila som sa...a ked som posielala na dobierku...no katastrofa...vôbec som nevedela čo a ako...nakoniec stejne balík prišiel späť...no des 😝 😝 ...odvtedy dobierku už nikdy....človek sa učí na vlastných chybách.... 😉 ...môj muž vraví že na vlastnej blbosti.... 🙂

heni79
8. feb 2012

Baby ja neviem, ja mám ČSOB a platby cez IB mám zdarma. Aj trvalé príkazy, aj všetko. Je to v cene balíka. A keď pôjdem do práce a splním ešte poslednú podmienku (požadovaný kreditný obrat), tak budem mať celý balík služieb zdarma. 😕

ivanka.7
8. feb 2012

@heni79 Ja mam tiez vsetko zadarmo u Sl. sporitelne. Doteraz som mala, lebo som bola do 26 rokov a teraz budem mat, lebo mam nejaky ich pozadovany zostatok na ucte 🙂 Teda oni mi strhavaju poplatok za balik sluzieb ale na konci roka mi ho vzdy cely vratia (ja na to vzdy zabudnem a potom sa cudujem, kto mi posiela 50 eur :D).

saxana123
8. feb 2012

@heni79 aj ja mám CSOB ale vrcholne ma vytáča že náhľad cez bankomat na stav účtu si spoplatnili, a tiež aj použitie druhej karty k účtu (máme s mužom jeden účet a každý svoju bank.kartu) a najmä ak mi niekto vloží hotovosť na môj účet mne strhnú 50 centov. To ako keby mi niekto pošle list a známku si platím ja!!! 🙄

saxana123
8. feb 2012

Baby a povedzte mi ako by ste reagovali na to keď sa s kupujúcou dohodnete na nejakej cene a ona vám na účet pošle o niekolko desiatok centov menej? Stalo sa mi to a normálne som si pripadala jak krava keď som sa jej pýtala či si dala zľavu...jak by ste reagovali vy?

rubinka
8. feb 2012

@saxana123 - pýtajte si vysvetlenie, ja by som tovar neposlala kým nepošle požadovanú sumu.

frick
8. feb 2012

@heni79 asi to závisí od balíka bo ja v čsob platím 0,15 za platbu IB

@saxana123 o tom náhľade cez bankomat neviem výber mám zdarma koľko chcem ale ale z tou vloženou hotovosťou je to tak

saxana123
8. feb 2012

@rubinka šak som si pýtala, ale aj tak som kukala jak puk, mi to príde také divné že niekto pošle menej, no irónia je že ja som si pripadala trápne že sa dožadujem nejakých 20-30 centov..ja viem, nebudem o ne bohatšia ale ten princíp!!! 🙄

saxana123
8. feb 2012

@frick no ja tu mám akurát výpis z účtu a jedno že poplatok-platobná karta -20centov a druhé že poplatok-platobná karta:nahlad na zostatok cez AT - 0,05 no šlak ma ide trafiť

frick
8. feb 2012

@saxana123 asi sa na to pôjdem popýtať aj ja ako to mám

argyro
8. feb 2012

@saxana123 napísala by som jej, že mi prišlo menej - možno sa len pomýlila.. a čakala by som na reakciu - mala by ti doplatiť zvyšok

miskakyska
8. feb 2012

..ahojte babky..ja som tiež 1dnej poslala menej o ten poplatok,čo jej strhnú v banke..nebolo to zamerne,bol to moj 1vy obchod,čo som vkladala na účet..akú sumu povedala,takú som vložila..ospravedlnila som sa jej,povedala,že to je v pohode a potom mi to vyhadzovala na oči,.

saxana123
8. feb 2012

@miskakyska je to také nepríjemné pre obe strany by som povedala ☹

saxana123
8. feb 2012

@frick to bude asi najlepšie lebo napríklad ja som iba z výpisu zistila že si spoplatnili aj tie príchodzie sms o zmene stavu na účte, a pritom keď som si zriaďovala účet, tak to bolo zadarmo, resp. v rámci poplatku za vedenie účtu. A jedného krásneho dňa čítam vo výpise že zaslané sms -5€!!!!!tak som tam išla a rovno to zrušila. A panička mi poradila že šak keď som v meste nech si kuknem cez bankomat aký máme stav na účte že to je zadarmo a kukaj ho!!! už aj to je že 5 centov spoplatnené.

heni79
8. feb 2012

@saxana123
@frick
S tým poplatkom za náhľad cez bankomat si ma prekvapila. 😲 Ale ja i tak 99% vecí riešim cez IB. Spoplatnené mám jedine napr. zrušenie trvalého príkazu, čo je síce tiež na hlavu.
Sms o pohybe na účte spoplatnené nemám. A chodia mi pri každom pohybe. 😕

@saxana123
A k tým peniazom, pani si nemusela uvedomiť, že sa zmýlila. Ja som teraz riešila jeden obchod a pani mi namiesto 9,60 poslala 9,20. Ale ona si to všimla, tak mi hneď písala. A ja že ok, nech to nechá tak. A ona obratom zaplatila ešte 1,60€, čím ale preplatila požadovanú sumu. Tak som jej dnes poslala tovar doporučene prvou triedou a euro, ktoré bolo navyše, som jej previedla späť. Práve vďaka tomu, že cez IB za taký prevod nič neplatím. 😉
Tak sa na to spýtaj, môže ísť o obyčajný preklep. 😉

pastelka74
8. feb 2012

@miskakyska ...tiež sa mi to stalo....nevedela som že ked vkladám priamo v banke....o týždeň sa mi ozvala,aby som jej poslala 50 centov...mrzelo ma to,nebolo to úmyselne...mne našťastie nevynadala,ale ten spôsob ako to pýtala...mala som pocit že jej dlhujem snád 100 eur... ☹ ☹

miskakyska
8. feb 2012

@pastelka74 no veď to,.nápodobne..pre pár centov zbytočné horory..

martinka17
8. feb 2012

Poraďte mi, kupovala som šľapky pre chrústa za 2 €, dotyčká nemala v podmienkach nič o balnom, naúčtovala mi však o 20 centov viacej. Myslela som, že je to 1.tr, tak som poslala. Potom som zistila, že je to balné. Žiadala som vrátiť balné späť, pretože ho nemala v podmienkach. Odmietla, naopak, drzo zmenila podmienky, aby som nemohla nič povedať. Našťastie to mám od nej v IP, že si zmenila po mojej požiadavke. Tak som jej to napísala do hodnotenia a samozrejeme, napísala mi negatko z pomsty.. Ako kupujúca som jednala korektne, okamžite uhradila, zdvorilo komunikovala. Mám právo žiadať admina o zmazanie neoprávnenného negatka? Ide mi o pirncíp, ak by som vedela, že zaplatím navyše 10% ceny ako balné, nekupujem u nej.

pastelka74
8. feb 2012

@martinka17 ....ja osobne si balné neúčtujem,pripadá mi to divné....dávnejšie som kupovala,platila som aj balné...ale keby ste videli to balné... 😝 😝 😝 ...katastrofen...len som sa pousmiala...nechcelo sa mi to riešiť...obálka,roztrhaná a myslím že už bola použitá...ale to už dokázať nemôžem a ani nechcem....nechce sa mi.....

littledevil
8. feb 2012

@miskakyska Ja som raz jednej maminke napisala, ze ak vklada priamo v banke, tak treba pripocitat 0,45e a ta na mna spustila, ze to od nej este nikto nechcel a ze nic odomna nechce - a to chcela kupit supravku za 2,5e. Mam to aj v podmienkach, ale maloktora mamina mi posle navyse tie peniazky co mi banka strhne ☹ . Ale vacsinou platia cez IB, tak sa to nestava casto. Ked kupuje drahsiu vec, tak to neriesim, ale ked kupi nieco za 2 eura a banka mi este strhne 😒 .

frick
8. feb 2012

@saxana123 čo?? veď aj mne povedali pri zriaďovaní že sms zadarmo kokos jaká som vytočená.Teraz som kukla výpis sms spoplatnené mám Môžeš robiť čo chceš banky si menia pravidlá ako chcú

littledevil
8. feb 2012

@martinka17 Ak napises adminovi, tak by Ti ho mal zmazat....Ty ho nemas zaco dostat. 🙂

martinka17
8. feb 2012

@pastelka74 aj mne príde balné blbé, a popravde, ja nekupujem ak má niekto v podmienkach balné. Nájdem si inú maminku. A ináč bola to klasická pár centová obálka, škoda reči. Ale to negatko ma štve, 😖

akika722
8. feb 2012

@martinka17 ako písala nedávno @piacere ,niektore su učtuju aj tuhu do pera /na vypisanie obalky/ 🙄 fakt nechapem či na 20c zbohatne..isto by som sa s tym obratila na admina,hodnotko maš nepravom

littledevil
8. feb 2012

@frick Ja platim za sms 1 euro mesacne.

frick
8. feb 2012

@littledevil za všetky bez ohľadu na to koľko ich je?

yvetulka
8. feb 2012

@martinka17 urcite adminovi napis, ze sa nehanbi ta predavajuca, na com uz dnes chcu zarobit...

littledevil
8. feb 2012

@frick ano

simisi
8. feb 2012

@martinka17 od tejto predavajucej by mna osobne asi odhovorili uz samotne podmienky jej predaja,styl akym su napisane,asi by som do obchodiku s nou ani nesla 🙂