Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ahojte kočky,baba s menom Viktocia mi slubila poslat zadarmo detské šaty na vyskušanie a ak by jej neboli tak by som jej ich vrátila a keby boli dobré,poslala by som jej 5eur +poštovné.No 31.1 mi napísala,že mi ich poslala no do dnešného dňa mi nič neprišlo a ani neodpovedá na správy 😒 keby im niečo bolo osobne by som napísala teda,že našla som na nich toto a toto chcete ich?ale ona nič,...a pritom tu bola 8.2 a písala som jej aj 6teho a dnes 😒 😒 😒 Nerozumiem tomu.Mala dobré hodnotenia a až 5.2 má 2 negatívne pridané,... Tak neviem,.. 😒 Zatiaľ ju neodsudzujem a budem čakať či sa ozve.Nepoznáte ju?Nemáte skúsenosti s predávajucou? 😕
@mitinka nemam s nou skusenost, ale v podstate nie si stratova, ked si jej zatial nic neposlala, hladala by som u inej predavajucej 😉
@gabika7706 veď hej nerobím si z toho hlavu,keď som o nič neprišla 😉 len sú pekne a hodili by sa,no samozrejme hladat budem dalej 🙂
@janninn s takou formou spravy mam tiez skusenost, ale ine meno. nakoniec vysvitlo, ze na ucet neposiela peniaze, ze vraj nema dobru skusenost, ze nech poslem na dobierku. vygooglovala som si ju a zistila, ze je romka, ale to by nebolo nic, ale ked som videla ze kolko ich je a v akych podmienkach zije, koniec. tak som jej napisala, ze bud posle dopredu peniaze a ked nie tak dovi. a aj prestala viac vypisovat
ahoj zienky, co by ste robili, na mojom mieste....... po dlhom vahani som sa odhodlala kupit tu od jednej maminky kocik od ruky, maminka bola bez hodnotenia, len jeden inzerat, nie velmi sa mi do toho chcelo ist, ale riskla som to s tym, ze to vezmem na dobierku. Dnes mi ho doniesol kurier a polohovanie noziciek vobec nedrzi, je zlomene....z vreca vypadli aj tie zlomene casti, tak dedukujem, ze keby to bolo uz zlomene, tak pani mi to neposle aj s tymi kuskami zlomenymi...... volala som hned do kurierskej sluzby, ze v pondelok si pre to kurier pride a spiseme reklamaciu na zaklade ktorej sa rozhodne ci mi vratia peniaze..... Som v soku, predsa 100eur nie je malo a pochybujem ze mi ich dotycna mamina vrati ak neuznaju reklamaciu, ale co ja budem s takym kocikom.... ☹ nestalo sa to niektorej? ci to len ja mam ozaj taku smolu? ☹ ☹
@monickapd
Ahoj. No to nie je závideniahodná situácia. Bola zásielka poistená? Ak áno, malo by to byť ok. Je potrebné podať reklamáciu a žiadať finančnú náhradu.
Nemyslím si, že by ti tá pani vracala peniaze, nakoľko aj sama píšeš, že ju neupodozrievaš.
A ako to vlastne bolo zabalené? Iba vo vreci? Síce, ak to kuriér vzal, musela to prepravná spoločnosť brať ako dostatočné zabalenie. Šlo to cez Slovenskú poštu, alebo súkromnou firmou?
@heni79 ahoj, nie, nebolo to poistene, bolo to zabalene vo viac.ten.vreciach, zjavne slabo lebo ta časť bola na boku a ak to kurier dal na bok, prasklo to. Neslo to cez poštu, ta už balíky nad 15kg neberie, slo to cez kur.spoloc. Ja to všetko chápem že nikto za to nemôže, ale ja asi najmenej a nemám ani kočík ani peniaze ☹
@monickapd
Prečo si pri takej sume nežiadala poistenie? 😕 No nič, teraz darmo plakať nad rozliatym mliekom. Treba podať reklamáciu, neviem ako budeš dokazovať, že to prišlo zlomené a akú sumu ti v prípade uznania reklamácie vrátia. Asi ťa skôr deptám, ako pomáham, je mi to ľúto. Ja by som sa predávajúcej ozvala, že čo sa stalo. Či ti napr. nevie pomôcť, napr. poskytnúť fotky, že pred odoslaním to bolo ok. Aby si mala aj dôkazový materiál. A skúsila by som najbližšie predajne kočíkov, či nerobia servis prípadne aj na túto značku, či by náhodou nevedeli danú časť vymeniť. Možno budeš prekvapená, ako málo bude stáť oprava a nebudú to úplne vyhodené peniaze. Teda stratíš menej ako 100,-€.
My sme napr. menili na rúčke kočíka plastovú vec, ktorou preklápaš rúčku dozadu. Jedna sa ulomila priamo v kĺbe. Starší kočík, nik ho u nás nepredáva. (Mala som ho od sestry.) Našli sme ale jednu predajňu, kde nám to vzali, vymenili oba kusy na rúčke a celé to stálo tuším 12,-€ aj s robotou. 😉 Tak skús premýšľať aj týmto smerom.
@heni79 ja neviem vôbec ma to nenapadlo, nikdy som nič drahé a veľké takto nekupovala, no už budem vedieť. Nie nedeptas ma, radíš, koli tomu som tu..ja som jej hned volala, vravela že kočík bol v poriadku, že ma na to svedkov, čo mi asi nepomôze, skúsim ešte tie fotky. Inak, keď som vybalila kočík z vreca vypadli polámane časti a pani z reklam.odd. mi povedala nech nič nevyhadzujem že to mám pridať k tomu. Je to kočík Zagma a pochybujem že mi niekde vymenia tie časti na bokoch sport.casti ako sa polohuju nozicky.
Inak dotycna pani od poobedia neodpoveda...
@yvetulka baby ja teda ale nechapem tiez patrim medzi tie ktore chcu na dobierku aky je v tom rozdiel ..ja teda romka niesom ale ved ked predas niekomu veci zalezi na tom ci je rom alebo biela? dolezite je ci zaplati nie? a ked nezaplati tak posta jej nic neda ...ja napriklad neviem pracovat z IB a musim otravovat muza a ten len gula ocama ze zase nieco kupujem 😝 notak preto radsej beriem dobierkou a zajdem na postu alebo mi to donesie kamoska az do domu...inak som tu staro nova nakolko sa mi zase narodilo babo mam troj mes.chlapca a pani mi na toto ze chcem na dobierku odpisala ze nemam asi deti ze nemam akesi hodnotenia a podobne veci ale ja som pozerala ako puk tak som to tu studovala... ze ona mi to posle az poslem peniaze.citila som sa jak handra.....a kde mam istotu ja ze mi posle veci? ona ma tu istotu ked nepreberiem ze jej aspoin balik vratia ale tak naco by som si objednaal vec ktora sa mi paci ked nemam peniaze? to by asi neslo tak samozrejme ze asi mam peniaze ked objednavam ...nie? tak mi aspon vysvetlite nejaky rozdiel vazne neviem ako to tu chodi...
@majly11 ano, balik predavajucej posta vrati, ale za vrateny balik zaplati opat postovne, stalo sa mi to, nie raz, neviem, preco to kupujuce robia, ale robia to...a nie je ich malo, preto ani ja uz na dobierku neposielam
Ak napr. nevies pracovat s IB, peniaze sa daju vopred poslat na ucet aj postovou poukazkou ;)
@majly11 ja osobne s dobierkami nemam skusenost osobnu, viem len to, ze je to drahsie ako klasicke postovne a ze ked to druha strana nahodou nepreberie, tak platim cosi ja, nejaku pokutu 1 euro, alebo tak nejak. pre mna je naj, ked kupujuca zaplati na ucet a ja po nabehnuti penazi posielam tovar. vobec nemam zapotreby robit problemy, ako neposlat tovar, ked dojdu peniaze. co by som z toho mala? akurat tak neg. hodnotka, cierna listina. to vobec nie je moj styl. platby cez IB je to najlepsie, co mohli vymysliet, skus raz sama a uvidis, nemas sa coho bat, ze to nevies, ved vsetko ja raz prvykrat. ja osobne mam s rommy len tu najhorsiu skusenost a to nielen cez MK aj tak vseobecne v zivote celkom, na margo tvojej narazky, ze aky je rozdiel, ci si rom alebo nie. tot moj nazor.
@majly11 rozdiel je v tom,že sa predávajúce po zlých skúsenostiach boja,že ak dobierku neprevezmeš,prídu o nemalé poštovné tam-a aj späť za doručenie neprebratej dobierky. mne sa tak vrátili už dve,stratová som bola na poštovnom spolu8eur,čo je dosť 😒 takže-ani ja už dobierku nie.
podľa toho,čo píšeš,zmýšľaš férovo.keby také boli všetky,tak by nik nemal problém poslať na dobierku.
ale skúsenosti hovoria o inom.takže tak 😉
@majly11 ahoj, mas to aj v IP, ale rozhodla som sa okopcit to aj tu, aby aj ine mamicky si to mohli precitat, ktore nechapu, preco nechceme posielat na dobierku:
ahoj, no ono to mas tak. ked kupujuca neprevezme dobierku (lebo si to proste rozmysli, kym jej zasielka pride), tak predavajuca prichadza o min. cca 3,50 €. Ako je to mozne? proste predavajuca musi zaplatit najprv priblizne 2,50 € (aj viac, podla vysky dobierky a vahy balicka) za postovne. potom jej to kupujuca neprevezme, balik sa jej sice vrati, ale predavajuca musi postarke zaplatit 1,- € (pri dobierke je to tusim 1,10 €) za to, ze posta ten balik dorucila nazad. inak jej ho postarka nevyda. suma sumarum, prichadza minimalne o 3,50 €.
vela zien tu predava (aj ja) za smiesne ceny a zrejme im pride scestne poslat tovar za napr. 4 € a riskovat stratu 3,50 len preto, ze kupujuca si mozno neprevezme tovar.
mozno krutis hlavou, ale aj mne osobne sa uz mnohokrat stalo, ze sa mi balicek vratil nazad a bola som v priebehu roka takto stratova dohromady 15,- €, vratili sa mi za rok 4 balicky. takze ziadna slava, kupujuce ani obraz, ani zvuk, takze preto si davaju predavajuce pozor na hodnotenia, lebo kto je bez hodnotenia, akoby bol bez minulosti.
je este alternativa, ked nemas IB, tak zajst na postu a poslat peniazky priamo sekom na ucet predavajucej, da sa to, mne takto kupujuce platia, ked nemaju pristup na internet banking. nestoji to nic navyse, akurat je potrebne vypisat sek.
ak si si kupila nejake veci uz cez nejaku znamu a tu, cez modreho konika, tak poziadaj dane predavajuce, aby ti dali hodnotenia, ked si ich nazbieras, tak najdes omnoho viac ochotnych mamiciek, ktore ti poslu do buducna aj na dobierku.
to vsetko len na vysvetlenie toho, ze nie je vsetko byt dlho registrovany, dnes mas podvodnikov velmi vela a aj tie predavajuce sa chcu chranit. na druhu stranu, aj ty si mozes precitat hodnotenia predavajucich a kupis s platbou vopred len od takej, ktora ma pozitivne hodnotenia, neklame a zasielky posiela vcas a v stave, v akom ich opisuje 😉 🙂
ja ked kupujem tak platbu posielam cez IB akurat teraz sa mi pačila jedna mikinka tak reku že ju zoberiem malej,predavajucej som pisala aby mi poslala č.učtu že kde ju mam uhradiť,a ona mi napisala že ju môžem uhradiť cez šek na jej adresu,tak som si pomyslela že mamička nema asi učet ☹ 😒 chcela som ju poslať obyčajne,cena bola 2,50 eura+0,60eura poštovne+samozrejme za šek 0,70eura a dalšich 0,80eura som previezla tam a späť kedže u nas pošta nie je a musela som kôli tomu isť do mesta ale chcela som to čo najskôr uhradiť aby si predavajúca nemyslela že ju naťahujem,mohla som s tym poslať aj muža kedže chodi okolo pošty,pokial posielam ja balik tak mi ho bez reptania odnesie 🙂 ale pokial to je šek to nieee lebo raz som šek vypisala opačne a on to musel na pošte prepisovať 😒 a odvtedy si musim šeky nosiť na poštu sama 🙂 😉
@monickapd - ked citam co sa ti stalo - ja som posielala postovym kurierom kocik a viem, ze sa ma kurier pytal, ci to chcem poistit, ze je to v cene postovneho do nejakej sumy (neviem uz ale presne) a tak som to dala "zaskrtnut" - tak si skus pozriet na tom stitku, ci tam nahodou poistenie nebolo tiez zaskrtnute 😉

@gabika7706 😵 dakujeeeem