Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ja som mala jednu velmi prijemnu skusenost,predavala som 3 kombni, kočika, po milion akože zaujmemcoch došla jedna mamina odtial,že ma zaujem, je od košíc , že ci jej ho rezervujem,žeby po neho niekedy prišli,len nevie presny den -reku OK .. hned sa ponukla,že mi pošle zalohu,aby som ho nikomu nedala,ja že netreba,ked tak 20€ ? a ona hned poslala 50€ a o par dni chcela dalšie 50€,lebo bol zly čas a nemohla sa dostavit. nakoiec po mesiaci skoro prišla, už som sa aj bala či je OK . velmi mila skusenost, sa trieskala sama v takom sparne k nám po kočíík 🙂 takých nakupujucich by som dopriala každemu
@denisocka jaj, ludia su vselijaki ☹ pomerias, pridas doplnujuce fotky zo vsetkych moznych aj nemoznych uhlov, dohodnes sa na nizsej cene aj postovne ponuknes zaplatit a aj tak ta nakoniec okaslu... no ale hlavne nech sme zdravi a niekedy sa dockame aj toho, ze sa tych veci zbavime 🙂
ja ked som napr. predavala klokanku (novu, za 1/3 ceny oproti cene v obchode), tak az osmy zaujemca ju aj naozaj kupil
ja to neberiem tak, ze strateny kazdy obchod, ktory sa nezrealizuje kvoli dobierke. dnes som tiez mala jednu neregistrovanu, ktora chcela tovar za 2,50 eur na dobierku...Chapala by som, ak by som predavala drahu vec, ze sa boji ci jej to poslem. Toto mi prislo ako spekulacia. Vraj tovar na dobierku jej dorucia az domov, lebo to ma velmi daleko do mesta. Pritom islo o Nove Zamky, kde su 3 posty. Podla mapy som zistila, ze vobec nebyva velmi daleko od posty a napisala som jej, ze aj tento balik by jej postarka niesla priamo domov a az keby ju nezastihla, tak jej necha oznamenie o ulozeni zasielky. Keby si ten tovar neprebrala na dobierku, tak na postovnom zaplatim viac ako vobec ta vec stoji... Beriem to tak, nekupis ty, kupi iny..
Toto sa stalo aj mne, predávala som pančušky za 0,25 centov akože takmer zadarmo a jedna mamina ich chcela na dobierku, prišlo mi to veľmi divné.
@tilly presne takto som to s dobierkou už riešila i ja 😉
@leteku niektoré majú mišung v pojmoch, ani netušia, aký rozdiel je medzi dobierkou-doporučko-obyčko-prvá-druhá trieda 😉 ja sa vždy veľa pýtam a vysvetľujem 😅 😀 😉
@lucia20 Ja som raz posielala obycajne a pani sa neozvala, ze ci jej balicek prisiel, tak som zmazala inzerat. Az po tyzdni mi napisala, ze nic nema. Tak som jej hned napisala svoju adresu a postu z ktorej som to posielala. Ze mozno sa to bude dat nast. Povedala, ze sa na to pojde spytat na svoju postu. Na dalsi den mi napisala, ze balicek bol zadrzany na poste a nasiel sa na zaklade mojej dresy co som jej poslala. Ze mi velmi dakuje. Takze si myslim, ze aj ked to posiela obycajne da sa to najst. Nech Ti napise svoju adresu. Ak je ferova a naozaj to poslala nebude mat s tym problem, pretoze ja aj ked posielam obycajne vzdy pisem adresu odosielatela. A pre istotu si ten balicek vzdy aj fotim, aj ked posielam na vlastnu zodpovednot. A mozno naozaj zlyhala posta. Tazko povedat...
aj ja mam jednu nepeknu skusenost s posielanim na dobierku.predavala som riflove satocky a pani mi vypisovala vraj z nemocnice /tak neviem,ci tam mala internet alebo wifi ???/.no dala som sa nachytat.vraj tie satocky velmi chce a ze mi nevie previest peniaze na ucet,lebo je v porodnici.tak som si myslela,ze pani je seriozna a poslala satocky na dobierku.po par tyzdnoch sa mi balicek vratil spat-adresat zasielku neprevzal.no co uz,bolo to prvy a posledny krat.zial,kvoli takejto neserioznej pani uz viackrat na dobierku neposielam.zasadne po prevode penazi na ucet,alebo nech poslu peniazky cez postu,aj tak sa da.no a ja v zasade posielam vsetko doporucene,pre istotu.
....také "nemocničné" som mala už aj ja.... Určite existuje situácia, kedy je nejaká poctivá mamička v nemocnici a z dlhej chvíle je možno na nete v mobile alebo na ntb s mob.int. a pod, ale obvykle tie, čo vybalia nemocnicu idú zároveň s tým hrať aj na city a to už nepôsobí veľmi vierohodne....
@huxy ja som mala rovnaky nazor na dobierky ako vacsina z vas, pred par dnami som na bazosi nahodila par veci a uz som poslala dve dobierky uplne cudzim ludom a nastastie ich obaja prebrali...ale ked kupujuci chcu len na dobierku tak im povedz nech ti najskor poslu na ucet peniaze za postovne (aby si nebola v strate ked si ju nepreberu...), lebo rovnako ako ty nemusis verit im, oni tiez nemusia verit predavajucim, uz tu bola nejedna maminka -predavajuca,ktora peniazky dostala a veci neposlala 😖 😠
@ela2710 Aj ja predávam na bazoši. Veci sa tam dajú omnoho rýchlejšie predať. Ale naozaj, 90% je dobierka. No čo už, ak chceš niečo predať, musíš to aj riskúť. Neverím, že si môžete žienky vyberať. Myslím, že každá je rada, keď predá čo i len jeden kúsok za týždeň. Na bazoši som poslala cca 20 dobierok, len jedna sa mi vrátila.
@sendynka01 Máš pravdu. Ak obyčajne, treba ofotiť a je to vyriešené. 😉
@denisocka ja so neplatila extra ked mi vratili naspat co som posielala na dobierku.ale samotne posielanie na dobierku je drahsie,ako ked posielam nieco doporucene.
zalezi na tom,co predavas.ak nieco lahsie,tak je suma nizsia,podla cennika posty.ale priklad,ked som posielala satocky,tak som platila nieco vyse 2€.cize o 1€ viac ako doporucene.ale ide hlavne o princip,ze som platila zbytocne vyse 2€,lebo si to pani neprevzala.
no to by sa bolo dobre dopredu informovat na poste.treba odvazit tovar,co sa predava a informovat sa.alebo aj na internete maju cennik,takze da sa to pozriet aj tam.pocita sa tam doporuceny list 2.triedy +dobierka na balik 2.treidy /priklad maly balicek do 500g-1,20€ + dobierka na tento balik poisteny do 30eur je 0,85€.cize spolu za tento balicek je postovne 2,05€./ tak nejak 🙂
@koniarova aha.to je dobry napad.len ak sa naozaj ten balicek nahodou strati,tak potom smola,lebo sa neda reklamovat.ale inak je to fajn napad.
mne sa raz stalo,ze som si nieco objednavala zo zahranicia a bolo to len obycajne.sice to doslo,ale nasa zaskakujuca pani postarka nam to nechala na skrinke pred bytovymi dverami,lebo sme neboli doma.esteze to nedostalo nohy 🙂
@ela2710 No veď to. Že tam predám, aj keď teda nemám istotu, že mi to preberú. Ale predám za omnoho viac ako keď sa mi vráti jedna, dve dobierky.Základ je cena. Tá musí byť nizučká. Ale mne je jedno. Veci ktoré už aj tak nikdy neoblečiem, predávam naozaj za pár šupov. Aj keď majú omnoho vyššiu hodnotu. Ale načo mi budú v skrini. Veľa ľudí aj tak nepochopilo, čo je to bazár. Keď vidím tie ceny za nosené veci 😕 😕 😕 😕 😕

@masinka no to hej, ale ked npr. včera ... dobry,mam zaujem o XXX , dohodli by sme sa na XX € ? - ja že - ok - za XX € vratane pošty ,može byt? na dobierku však neposielam .... odpoved hned nato -dakujem,nemam zaujem .. odpisujem ,ok,tak za tu cenu čo ste navrhli,nech to už mam z očí - odpoved žiadna , zrazu už zaujem v momente nebol