icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lucia20
23. júl 2011

@sendynka01 vecer sa mi ozvala, napisala mi, ze balicek este raz poslala.... 😖 pritom ja som jej pisala v piatok poobede a pred polnocou mi napisala toto???? to akoze hned ako si precitala spravu, vzala druhu supravu kaciciek a letela to poslat na postu???? no ja neviiem. ja mam pocit, ze ma klame. 😖 😖 😖 tvrdi mi totiz, ze mi poslala 2x supravu kaciciek.... cize by mi mali prist dva baliky???? 😕

katarinasifrova
24. júl 2011

@lucia20 balicek sa mohol stratit, mne sa uz stratili dva ☹ a odvtedy posielam obycajne len na ziadost nakupujucej, ta potom nesie aj riziko

brisilda
24. júl 2011

dievcata pokial posielate list 1 tr. tak sa podla mna stratit nemoze ! jedine, ze ho posielate 2 tr. a vtedy je reklamacia dost zlozita 😔 pri baliku mate doklad 😉

winona24
24. júl 2011

@brisilda 1. a 2. trieda určuje lehotu dodania....

list 1. triedy - D+1 (dodanie najneskôr nasledujúci pracovný deň po dni podania),
list 2. triedy - D+2 (dodanie najneskôr na druhý pracovný deň po dni podania)

a nezaručuje či sa môže alebo nemôže zásielka stratiť.... 😉 doklad máš aj pri doporučenom liste....nielen pri balíku

ak pošlete list doporučene,máte potvrdený doklad a v prípade stratenia zásielky môžete reklamovať...kdežto u obyčajnej zásielky sa už pravdy dopátrate ťažko....

takže ako píše @katarinasifrova ... ja tak isto mám v podmienkach,že obyčajne posielam na výslovné želanie zákazníčky a na jej zodpovednosť... 😉 😉

danielaj
24. júl 2011

@denisocka
@huxy ja som raz posielala na dobierku, vrátila sa mi ako neprebratá a naša poštárka chcela ešte 1 Euro, za to , že mi ju poslali späť, čiže som bola stratová za dobierku 2,05 Eura + 1 Euro za vrátenie, tak neviem, ako to funguje ☹

ela2710
24. júl 2011

@danielaj a ked si dotycna preberie dobierku za aky cas mi pridu peniaze na ucet? 🙂

danielaj
24. júl 2011

@ela2710 Eli, podľa toho, kedy si ju preberie, má na to tuším 18 dní, potom sa vracia späť ako neprevzatá, ja som posielala tuším 6 dobierok, z toho 2 sa mi vrátili ☹ teraz naposledy mi prišli peniaze na účet do 4 dní 🙂

traktor
24. júl 2011

@lucia20 @akika722 ..nepatri jej negatko..a ani nemusi vratit peniaze..tym, ze ja ako nakupujuci pristupim na obycajne postovne, nesiem aj zdpovednost za jeho stratu..teraz to bude len tvrdenie proti tvrdeniu..ty jej nemusis verit , ze to poslala..ale ona to mohla poslat a balik sa len mohol stratit..nikto to uz nedokaze..este stale je sanca, ze ti balicek dôjde, ze len niekde bludi..ale ak nie..zial mas smolu..nemala si pristupit na obycajne postovne...to, ze ti doteraz vzdy taketo balicky prisli, nie je zaruka..tato pani si negatko nezasluzi...ine je , ak mas dôkaz, ze tvoj / fakt tvoj/ tovar zavesi zas na net a preda ho..ale to je u novych veci tazko dokazat.kedze ich môze mat aj viac kusov..

ela2710
24. júl 2011

@danielaj dakujem, lebo ona si to preberie hned zajtra, taku nemcinu kazety som jej posielala, lebo je ucitelka a vsade su vypredane, takze za 3 kazety mam 13 eur a ma zaujimalo do kedy to pride, lebo minule to dlho trvalo, si myslim, ze dotyycna to vtedy prebrala na poslednu chvilu

hori
24. júl 2011

babenky, pokial mozno, nikdy neposielajte obycajne, pravdy sa nedopatrate... mne sa jedna postarka (ozaj dobra znama) priznala, ze u nich na poste to chodi tak, ze obycajne zasielky pri ktorych je jasne, ze nie je v obalke list, ale nejaka vec, sa automaticky otvaraju, a ak je to nieco zaujimave, tak si to niekto necha a "zasielka sa stratila"... ak je tam nieco, co nepotrebuju, tak to opat zabalia a dorucia s tym, ze na to padol balik a pskodilo sa to, ze to bolo zle zabalene a pod. 😠

jarunka111
24. júl 2011

@hori ..a to sa tá dobrá známa nebála povedať to, či ťa chcela len upozorniť a dobre ti poradiť, aby si nič obyčajne neposielala, lebo možno o to prídeš, ak sa to bude nejakej jej kolegyni páčiť?! 😠 😕 Teda je mi jasné, že ak sa stále niečo stráca, tak to tak ani nemusí byť a poberú si to chamtivci, ale prečo????Ďakujem za upozornenie 😉

ani3012
24. júl 2011

@hori hm to zase nie je celkom tak...vždy sa nájde na pošte nejaká čierna ovca,čo si takto prilepšuje..ale že by v tom išla väčšina,je pritiahnuté za vlasy(pokiaľ to nie je pošta,kde je zamestnaná polka rodinných príslušníkov,takže sa kryjú-ale aj to má pošta nejako ošetrené,kedy spolu pracovať môžu )
a tvoja dobrá známa ti mala povedať,že aj :
PRÍKLAD!!! ak príde z BA auto,s doručenou poštou,vyložia balíky,tak pokiaľ nie sú nahodené v PC,tak akoby do MA neprišli...fyzicky akoby boli stále v BA .... takže balík si môže nechať aj tak tá tvoja známa....
Nechápem aj tvoju známu....ja som na pošte upratovala a nestretla som sa s takýmto typom pracovníkov....

hori
24. júl 2011

@jarunka111 to bolo tak, ze raz mi prisla otvorena zasielka - bola nanovo prelepena - na poste hovorili, ze na to padli baliky a roztrhlo sa to, ze mi to predavajuca mala poriadne zabalit do specialnej obalky a pod... (proste namiesto ospravedlnenia 😉 ), tak ked som to spomenula tej znamej, tak povedala, ze nech si radsej nenechavam posielat obycajne, ze ani na postach nie su "posledni poctivi ludia na svete"...
@ani3012 no asi vacsina v tom nejde, to fakt, to by teda vobec nevyzeralo dobre... myslim, ze skor su to len nejaki jednotlivci...

brisilda
24. júl 2011

dievcata no nemusi byt na vine len posta ...u nas postarka nechava celu tasku z obsahom pred vchodom a v pohode roznasa zasielky po byte co jej trva niekedy aj 15 minut takze za ten cas moze aj okolo iduci vybrat cokolvek 😒 ludia su rozny 😠

jarunka111
24. júl 2011

@brisilda toto presne robí aj tá naša a to ešte behne aj na kávičku a je to potom aj 20min. Nechápem, či takéto nezodpovedný prístup je v poriadku, svoju poštu či balík by si pred činžiakom iste nenechala 😖 Asi pozriem stránku pošty a poinformujem sa na to, lebo stáva sa kopu nepríjemností a takýto prístup si priam pýta, aby ľudia prišli o svoje zásielky 😠 A poštárka sa potom ako vyhovorí?

lucia20
24. júl 2011

@traktor som rada, ze si mi to takto po lopate vysvetlila, ale... nikde som nepisala, ze som si neni vedoma rizik a tak isto som nepisla, ze jej chcem udelit negativne hodnotenie. takze si asi zle citala a chces "len" poucit ostatnych.

traktor
24. júl 2011

@lucia20 svoju odpoved som spojila..pisala som aj akike..preto je pri tvojom mene aj jej nick 😉 ..kedze ona pisala o tom hodnoteni 😉

littledevil
24. júl 2011

@danielaj To s tym vratenim dobierky by ma tiez zaujimalo. Ja som platila za dobierku 2,05e, pani ju neprevzala, tak sa mi vratila a platila som dalsich 1,2e. Ale napr. bratovi sa vratila neprevzata dobierka 2x a on neplatil nic. ☹

huxy
24. júl 2011

@danielaj no to naozaj neviem.mne sa raz vratila zasielka a nedoplacala som uz nic.tak naozaj neviem,preco si platila ty,aj littledevil.velmi zaujimave. 😖

lucia20
24. júl 2011

@traktor to sa potom ospravedlnujem. zle som citala ja. som si akiku vobec nevsimla. 😖 pardon

denisocka
25. júl 2011

prave som mala skvelu skusoensot s jednou pani , vela pozitívnych hodnotení,ale tie jej asi nedaju patent na slušne spravanie . zajednala si tehu.teplaky, po 5 dnoch urogovania či vobec uhradila sa ozvala,že sorry,teplaky jej cez vikend doniesla sestra nejake,že nechce-čo by ma nenahnevali,ale pred nou bola prva zaujemkyna,ktora o ne mala zaujem,ale čakala na pomeranie ešte nejkých iných od inej pani a ja som ju urgovala dovtedy,kým mi ta prva tie teplaky pre dobro tej druhej neuvolnila. ja som čakala v domnienke,že pani uhradi ked som jej poslala č.učtu , a nakoniec po 3 spravach že sorry ...
potom mi slušne napísala,že som strašne drzi človek a rano mi na moje neutralne hodnotenie v zmysle - tovar 5dni rezervonany a nakoniec po urgenciách zrušila rezervaciu -aj takato skusenost može byt - mi napísala hodnotenie , aka som drza a že z rodinných dovodou tovar nevzala /ze v rodine dostala ine teplaky zrejme/

nič by ma nenahnevalo,hodnotenie som jej sama zmazala skor,ako mi dala hodnotenie ona ..........

ale ona na moje zrušenie hodnotenia a spravu : " pekny den , nabuduce si nezajednavajte veci,ked po 5dnoch o to nebudete mat zaujem.tiež som nemala s nikym problem -teda mala,ale nemala som to potrebu riešit. nebudem vam kazit vaše pozitivne hodnotenia, užite si leto "

odpísala že " aj ja vam nemaj strach ty svina protivná "

co dodat https://www.modrykonik.sk/bazar/predajca/betusk...

kvojtanikova
25. júl 2011

@denisocka fuuuha, to je fakt huste, ze "svina protivna". Normalne nevychadzam z uzasu aki vedia byt ludia....

denisocka
25. júl 2011

@kvojtanikova co už ,aj takato skusenost je skusenost 🙂 a ešte mi napíše,že je to diskutabilne , no ja mam cisty štít

denisocka
25. júl 2011

poprosím @emjee alebo @pink_lady o zrušenie jej hodnotenia,ako viem - tak na neg. hodnotenie mi ona nemože dat negativne https://www.modrykonik.sk/bazar/hodnotenie/deni... - tu betusku22

denisocka
25. júl 2011

debatny kružok v mojom hodnoteni 🙂

mimida
25. júl 2011

Ja mám zase dve negatívne skúsenosti s predávajúcimi. Prvá mi poslala iné tričko ako som chcela (boli dve na fotke) , keby aspoň veľkosť sedela! tak sa s tým zmierim, a po mojom slušnom upozornení "ja som chcela to druhé, pozrite do komunikácie" mi napísala: "veď sa nedurdite". To je aká komunikácia....ja by som sa hanbila, nechápem také správanie. Keby to bolo opačne, že ja som predávajúca, ospravedlnila by som sa a na vlastné náklady objednaný tovar aj darovala, jednalo sa o hodnotu 2eur....
Druhá predávajúca. Pýtala som sa na technicky detail drevených puzzlí, či má predlohu, keď nemala, poďakovala som sa s tým, že nemám záujem. Následne ma atakovala dovtedy vetami typu: "tak predsa nechcete, dám zľavu. Keďže zľava je magické slovo 🙂, spýtala som sa akú. Vraj 20 centov 🙂 Napísala som, že cena mi nevyhovuje, a že nemám záujem, ďakujem, a že určite sa nájde maminka, ktorej urobia radosť... V tom čase som už kúpila inde. Znova ma oslovovala, keďže nemám na to nervy, navrhla som sumu sama, myslela som, že takto budem mať pokoj.... Ale súhlasila, ale navýšila ju o 1,5 s tým, že veď poštovné predsa nie je jej zisk.... Logicky mi z toho vychádzalo, že ráta poštovné 1,2 plus 0,30 balné. Takže sme sa dohodli, obratom som zaplatila. A nato mi ona píše, že dúfa, že sa to nestratí, keď to bude posielať obyčajne! a ak chcem doporučene, nech si doplatím! Poprosila som ju, nech obchod stornuje a nech mi vráti peniaze. Stalo sa to 19.7. a odvtedy žiadna odpoveď, ani tovar, ani peniaze nikde....
Negatívne hodnotenia som nenapísala, ja som taká málo asertívna, ako vidno vyššie, ale vyčítam si to, pretože na to môžu doplatiť iné kupujúce....

beruska.zuzanka
25. júl 2011

@mimida to negatko uričite napíš, presne preto, aby sa iné kupujúce nenapálili.... 😔

nikolca
25. júl 2011

neodporúčam kupujúcu pod nicom tutulicek,písala mi 27.júna "dobrý deň sú tie topánečky ešte voľné?tak som jej napísala že ešte sú voľné a pokial má záujem tak ju poprosím uhradiť xxxxeura na číslo účtu xxx a že si inzerát potom pozastavím a ona mi napísala že ešte mi ich nerezervujte že pokial ich tu budem mať stále tak sa mi určite ozve!no ozvala sa predsa včera skoro po mesiaci a ten istý scenár "dobrý deň sú tie topánočky ešte voľné?tak som jej znovu napísala že ich ešte stále mám a ona mi napísala "a je možné ich vrátiť späť pokial by mojej dcérke nesadli?tak som jej napísala že nie je to možné nakolko som uviedla aj číslo topánky aj vnútornú dlžku-no akosi ostalo ticho

zuzana1710
25. júl 2011

ahojte..u mna od 16.maja stale prebieha neuzavrety obchod..raz mi nepresla platba,lebo banka mala nejaku odstavku a potom sa pani stahovala a nemala net ...potom pisala od kamosky,ze mam pockat kym jej nabehne materska..ako pisala mi slusne..aj sa ospravedlnovala,ze aby som si nemyslela,ze nechce zaplatit..no dodnes cakam a stale nic ☹ ☹ ☹ ☹ neni to velka suma..ale za to by som mohla aspon malej kupit pyzamo do skolky.. 😅 aj som pisala panulke a je neaktivna..ja,ked som nemala net,tak som sa snazila zaplatit sekom,alebo som isla priamo do banky a vlozila som peniazky na ucet..jaaaa uz nevim Karle.... 😕

kpn
26. júl 2011

Zienky ako vas tak citam, takmer kazda z vas mala negativnu skusenost s predavajucimi ... Ja zatial co som kupovla tak vsetko bolo v poriadku a bez problemov, ako kupujuca, tak i v ulohe predavajucej... nuz netreba zanevriet ... asi najlepsim meritkom su tie referencie. drzim palce pri dalsich obchodikoch na MK ak sapre ne rozhodnete