Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@siu3333 osobne si myslím že sa dotyčná poučila keďže doteraz nemala problém s nikým a už bude obozretnejšia aký tovar predáva. No to že zmazala diskusiu na fóre len potvrdilo že asi nebola celkom bez viny.A nemusela mať žiaden problém stačilo si priznať chybu a vrátiť bez problémov peniaze a nemusela by si ju tu riešiť.Uškodila si sama sebe.
@frick máte pravdu.Nikdy som v takejto situácii nebola,a preto som nevedela ani správanie prisposobiť.A tá diskusia nebola len otom čo sa stalo....Dala som si len status kde mi priatelky písali a pýtali sa vlastne,no netýkalo sa to len tejto sitácie: 😢 A prene teraz budem mať oči otvorené pred všetkým!Alebo mám ešte jedno vychodisko ato zuišiť sa komplet na modrom koníkovi a zabudnuť že existuje. 😔 ☹
@zuzu101 no aj ja s ním mám skúsenosti , vypisuje mi asi už za troje ropánky, večne sa dohaduje , potom že si príde pre ne a potom nič. Som si ho aj vygúglila a ked som si o ňom našla že zbiera a nosí dámske lodičky a nosené silonky tak ked zas reafoval na inzerát už som mu viac neodpísala. Choré!!!
mne sa tento tyzden stala neskutocna vec 😖 kupovala som od jednej maminky nieco ako sustiakove gate,zateplene,nenosene,vraj Nike znacka.Prisli mi gate,ktore ani nahodou neboli Nike-to by ma najmenej trapilo,keby boli ok☹ale na stehnach uplne vysuchane a kadetade diery,a take prskance ako z piratov,alebo nejakej pyrotechniky.Ked som dotycnej napisala,ze chcem naspät peniaze,tak jej reakcia bola,ze ved nosene boli,ale nie teraz 😠 a dalsie reakcie ani nenapisem,bo sa to uz ani nehodi sem ☹
@argyro teraz mi napisala, ze mi v pondelok posiela €!, opytala som sa, ze preco az v pondelok, ved cez IB mi ich moze aj hned...ved kedy som uz zaplatila za ten sveter-mikinu, este aj zarobi na mojich peniazoch :-/
@janus32 presne podobna situacia sa riesila vcera HMMM toto je uz hrozne!!! Citaj predchadzajuce komenty, pani nakoniec dostala spat svoje €- dohodli sa, tak dufam, ze aj vy to vyriesite.
@janus32 uff, akoze nedohodli? Stav predanej veci nezodpoveda popisu, mala by vratit peniaze nielen za tovar ale aj za postovne. Urcite by som to takto nenechala. Ak nebude vobec ochotna sa dohodnut, kontaktovala by som admina.
Baby, ako postupovat, ked sa stratil poisteny balik? Dakujem za kazdu radu a info....
@dani84 reklamaciu musi podat odosielatel, viac tu http://www.posta.sk/potrebujem/podat-reklamaciu
@zanika1983 tak tredsa ste sa dohodli a vráti ti peniaze za te akože svetrík?? 😉
dobrý večer 🙂 chcem sa skúsenejších predávajúcich spýtať takúto vec: Je v poriadku ak predávajúci predá tovar zákazníkovi B, pričom vie že zákazník A mal o danú vec záujem?
@nanulik nie je to v poriadku, ale ide aj o to, ci sa zakaznik A nevynadroval prilis dlho, ci nezjednaval cenu...a ozval sa zakaznik B, ktory si pytal rovno udaje k platbe...(?) Moznosti je vela, ale ja ak mam viac zaujemcov, vzdy cakam ako sa vyjadri ten prvy.
@nanulik záleží od okolností.... Nie je to ok, pokiaľ sa dohodnú a o pol dňa na to predávajúca vec predá inému. ALE... u mňa prejavila záujem jedna pani o vec, vymenili sme si údaje, dala som jej číslo účtu a čakala... deň, dva, tri, týždeň... peniaze nikde, pani sa neozývala... ak by mi v tom čase prejavil záujem o danú vec niekto iný, tak ju predám... myšlienky nečítam...
Takže na jednej strane to nie je fér, ak sa dohodnete a vec predá okamžite niekomu inému (aj keď ja toto nevnímam napr. na negatívne hodnotenie, pretože k obchodu nedošlo a v hodnoteniach sa hodnotí obchod), na druhej strane je to pre mňa ok, pokiaľ kupujúci nereaguje na správy napr. ...
@nanulik no ak sa zákazník A pýtal na niečo ohľadom danej veci a zákazník B rovno napísal, že si tú vec berie, tak si myslím, že je to OK... aj ja mám v podmienkach predaja napísané, že to, že si niekto nechá tovar zmerať, alebo sa na niečo opýta, nie je rezervácia a v prípade, že sa v tom čase ohlási niekto ďalší, tak vec je mu k dispozícii...
@nanulik zalezi od samotneho predavajuceho..ja vzdy cakam, na vyjadrenie prveho..ak sa ten neozve, este mu pisem , ze sa ozval dalsi, nech mi napise, lebo vec posuvam / samozrejme aj tomu druhemu pisem, ze cakam na odpoved a dam mu vediet/...ale nie kazdy takto robi..niekto sa rozhoduje podla hodnotenie, niekto podla toho, ze cloveka pozna, uz som citala aj to, ze ten druhy ponukol viac, je to rôzne..a nic s tym neurobis..nie je to fer..ale..ma na to pravo, je to jeho tovar..
zalezi od okolnosti. ja som raz mala zaujemkynu, ktora uz mala aj c.uctu, ale prestala sa ozyvat. ked sa o vec zacala zaujimat ina kocka, opytala som sa prvej zaujemkyne, ci teda danu vec berie, par dni opat ticho. tak som vec predala a v tom mi prisli peniaze od zakaznicky A. vysvetlila som jej situaciu a poslala peniaze spat. pochopila to.
cize ak do nejakych 24 hodin nereaguje, posuvam veci dalej. druheho zaujemcu vzdy upozornim, ze sa o vec hlasil niekto pred nim a poprosim ho, nech pocka. neriskujem, ze mi da zaujemca A kosom. ja sa potrebujem veci zbavit, nie sediet pri kompe a cakat, kym sa niekto rozhodne

OK ved ja len svoj nazor pisem 🙂...ja sa nehnevam na nikoho 🙂 😉