icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

pastelka74
23. feb 2012

@jana118 ...nie je,je to choré..... ☹ ..a smutné...

jana118
23. feb 2012

@pastelka74 aj ja si myslím,ale keby som bola sv...tak by som tu dala meno,ale nerada robím také vojny,ale čo mi to dalo?poučila som sa,aspon to.. 😒

pastelka74
23. feb 2012

@jana118 ...tak nejak,ja som tu tiež niečo riešila a veľmi nepríjemná mamina to bola,ale beriem to tak,že niečo zlé je na niečo dobré...už sa nedám okydať medovou kašou 😝 😝 😝 ..pre mňa sa to dnes uzavrelo,tovar som hodila do koša,lebo pri pohľade naň sa mi vynorila spomienka na jej meno a ostava mi tým pádom zle od žalúdka,nech jej tých 5,80eur padne na úžitok....nech sa jej ozývaju len také kupujúce,aká je ona sama.... 😔 😔

jana118
23. feb 2012

@pastelka74 tak je... 😀

frick
23. feb 2012

@diviska vieš mnohé mami tu predávajú veci ozaj pod cenu kvôli tomu že ich už nepotrebujú a vedia že ešte niekomu môžu pomôcť. maminke ktorá si nemôže dovoliť kúpiť nové.A keď si myslia že na takú natrafili tak sú aj radi že sa to ešte využije a pomôže.No keď to zrazu zbadá u nej v bazáriku tak to pri najmenšom zamrzí že ju niekto prekabátil že,áno pomohla ale nie tak ako chcela.lebo bazár nieje len o tom že predáš a kúpiš ale aj o chrbtovej kosti a tá tu podaktorým chýba.

macamac
23. feb 2012

@frick súhlasím, stalo sa mi niečo podobné-som písala pár strán dozadu. neskutočná urgencia, rýchlo, rýchlo-a ešte v ten deň vycapené a na tovaroch prihodené od 2 do 5 eur 😒 pýtala som sa-že čo to? veď tovar sedel-tak napísala,krásny.spokojná-tak prečo predáva hneď?? že vraj- muž jej také kúpil 😕 😅 😠 trápne,vrcholne. akurát muž vám hneď kúpi presne tých 5 handier a hneď v ten deň 😅 sa baví s kým si myslí?
a ako čítam toto tu, nadobúdam pocit -teda som presvedčená,že tá osoba to robí zámerne-vyberie dobré veci, ...a predá ďalej.

a preto milé baby-ide mi tu fakt na nervy názor, že to je jej vec a šikovnosť. NIE, nie je to jej vec. v tomto prípade určite nie. lebo išla robiť obchod s jasným zámerom-vyjednať a obratom zarábať.
ale to je fuk.
morálka tu už dávno nefunguje
bez chrbtovej kosti je tu mamičiek dosť 😝

zanika1983
23. feb 2012

@macamac presne-rybie fileeee 🙂 😀

macamac
23. feb 2012

@zanika1983 😀 😀 😉

macamac
23. feb 2012

inak-potom aký je rozdiel medzi týmto a tým,že maminy si účtujú "balné" za benzín na poštu,čas, tuhu v pere 😀 a vreco na odpadky? žiaden,nie? ich šikovnosť 😝
tu ide o princíp-tak to zdôvodňujeme,ak chceme vrátiť neadekvátne zaplatené na poštovnom a balnom.
a teda potom-aj tu ide o princíp,nie?
slovo "princíp" je asi akceptovateľnejšie 😀 😀 😉
@zanika1983

skorpionik30
23. feb 2012

uz ked sa spomina to balne velmi ma prekvapilo ze si ho niektore mamicky uctuju aky na to mate nazor?

akika722
23. feb 2012

@skorpionik30 podla mna ak si ho chcu učtovať nech to zarataju do ceny tovaru.ja osobne to neučtujem preto sa mi to zda "čudne" 😅

martinka17
23. feb 2012

@skorpionik30 ja ho neúčtujem, popravde rada recyklujem a robím to aj pri balení, páska veľa nestojí a pero sa minie tak čo tak. Dokonca pri väčšom balíku rada zapaltím poštovné, alebo sa ináč dohodneme, myslím, že balné by mali mať maminky v cene tovaru 😉 😀 A ak si ja balné všimnem v podmienkach, tak kúpim radšej inde, príde mi to príliš špekulatívne.

argyro
23. feb 2012

Balné neúčtujem ani ja, tiež sa snažím recyklovať škatule z iných výrobkov, igelitky, ktoré dostávam pri nákupoch apod. niekedy treba použiť aj baliaci papier, resp. dosť často balím do obálok A4, občas ak ide o krehkú vec do bublinkovej.. ale neúčtujem si nič zvlášť, beriem to tak, že za tú vecičku teda dostanem nie 3 evri ale 2,50 je tam toho.. 🙂 horšie keď sa potom oblafnem aj na poštovnom, to sa mi stáva často, nejako stále dúfam, že to bude menej a potom na pošte je to ako na potvoru nie 500 gramov ale 504 😀

skorpionik30
23. feb 2012

ja tiez tak isto ak je uvedene balne hladam vecicku inde ja napr. pouzivam papierovu tasku z ikei taku tu hnedu ktoru rozstriham a balim ten napis ikea je z vnutronej strany na jednej strane to nestoji nic mna ani moju kupujucu a na druhej strane setrime zivotne prostredie nie? 😎 alebo aj tasky z mcdonaldu su fajn aj ked chapem ze nie kazdy takeho veci doma ma 😲

argyro
23. feb 2012

@akika722 áno, páči sa mi ten nápad zarátať balné do ceny tovaru... aj mne to príde zbytočné uvádzať x ďalších položiek - poštovné, balné...

akika722
23. feb 2012

@argyro ja balim bud do plastovych alebo bublinkovych obalok..ak je menšia vec tak do velkych papierovych obalok.a nikdy si balne neučtujem,dokonca vždy čosi pribalim..
a popravde ak čitam v podmienkach že +balne tak radšej nemam zaujem o danu vec..neviem,nejako ma to odradza..
dokonca nedavno sa stalo že mamička odo mna pytala poštu 1,60 za malu vec..ale v podmienkach balne uvedene nemala..
ked som sa jej opytala tak vraj podmienky aj tak nikto nečita 😖
keby sme sa nedohodli na klasickom poštovnom ake určuje pošta tak odstupim od toho..hoci šlo len o par centov..
a aj tak som sa odrbala..jedna vec bola poškodena 🙄

little84
24. feb 2012

@traktor @nikolca tak ja skusim teda etse raz napisat tomu adminovi..lenze my si to medzi sebou riesit nemozeme,kedze ta predavajuca ignoruje uplne vsetky spravy..asi si spravim za nou vylet osobne 😠 😠

tkmama
24. feb 2012

Zdravím, chcela by som počuť (čítať) váš názor na nasledovnú situáciu: mamka predáva "super sveter", dámska veľkosť S a mne príde čosi o 5 cm kratšie, rozťahané, s číslom 152, na 12-13 rokov (tak je napísané na štítku). že je celý ožolkovaný, no budiž, ale tak rozťahaný, že je ako vrece a širší ako dlhší. Neporušila tým podmienky bazáru, keď vydávala za dámske číslo detské oblečenie a ešte klamala v dĺžke? Navrhla som jej vrátenie peňazí a aspoň polovicu poštovného, nech jej ten "krásny" sveter môžem poslať späť. Zatiaľ sa nevyjadrila... 😠

simisi
24. feb 2012

@tkmama mas narok na vratenie celej sumy za sveter+postovne+postovne od tebe za vratenie,kedze tovar nebol opisany pravdivo a mamicka zavadzala 😉

tkmama
24. feb 2012

@simisi ďakujem, tiež si to myslím, uvidím, ako sa zachová. a štve ma to, lebo veci v takom stave, v akom je ten sveter, ja darujem v misijných zbierkach, a nie aby som ho predávala... ☹

zanika1983
24. feb 2012

@tkmama tovar nezodpovedal popisu, takze by ti ho mala vziat spat!..no s takymito mamickami je to tazke, oni sami vedia, co predavaju, len aby zarobili-daju nepravdivy popis! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

pastelka74
24. feb 2012

@zanika1983 ....to poznám veľmi dobre...objednala som si a prišlo mi úplne niečo inej farbe a veľkosti... ☹

cmulinko
24. feb 2012

@tkmama ja uz fakt nechapem,ze co sa s tymi zenskymi robi 😠 raz sa mi stala podobna situacia..kupovala som pancusky s takou suknickou okolo...prisli mi 2 pancusky a vyprata z nich aj posledna dusa,tak som kontaktovala predavajucu...dohodli sme sa,ze poslem jej veci nazad a az nasledne potom mi vrati peniaze..teda na tom zo zaciatku trvala..tak som jej napisala,ze jej veci kazdopadne posielam nazad,lebo v takomto stave su mi na nic a ci mi uz vrati peniaze alebo nie je len na jej svedomi...tak este v ten vecer previedla peniaze na moj ucet....napisala som jej,ze je mi jedno ci mi vrati peniaze,ale tieto veci od nej nechcem a som ochotna ich vratit majitelke aj na to riziko,ze mi nevrati peniaze. 😔

tkmama
24. feb 2012

mne to pripadá, že niektoré mamičky sú tým predávaním posadnuté a predávajú všetko, čo nechcú, bez ohľadu na to, či je alebo nie je to použiteľné. Už som raz takto vracala tuniku, vraj 2x oblečená a prišla mi roztrhnutá a na viacerých miestach rozpáraná. Predávajúca mi poslala späť len sumu, ktorú som jej ja previedla a poštovné som pekne-krásne zacvakla ja a ešte som sa jej poďakovala za ústretovosť!!! 😝

pastelka74
24. feb 2012

@cmulinko ...riziko bazáriku...ale ked vidím že je to už bez farby a ožmolkované jedna radosť...niekedy ma fakt dojíma že len preto že je to next,adidas a pod.a pritom ta daná vec vyzerá ako po piatich deťoch...si niektoré maminy pýtajú fakt nekresťanský peniaz.....aj mne sa tie nextové vecičky páčia...ale niektoré tie sumy...už hraničia s únosnosťou... ☹

cmulinko
24. feb 2012

@pastelka74 nie je next ako next a ja osobne nie som zatazena len na najdrahsie veci...dcerke napriklad nakupujem len z bazariku...je to moje tretie dieta a prva dcera...zatial neplanujem stvrte dieta a ani dalsiu dceru,tak jednoducho mi to neda,ze jej nakupim same nove znackove veci na tak kratku dobu...vsak deti rastu ako z vody 🙂 a za celu vybavu do 2 rokov som dcerke nakupila za menej ako 50 eur...ale zial niektore nohavice sa nam vidia byt strasne siroke,tak teraz posledne dni sedim a luskam bazar s uzkymi nohavicami.. 😀 a tie siroke som uz postupne popredavala,alebo som to venovala charite...a tiez sa mi niekedy rozum pozastavuje nad inzeratmi...aj takeho typu,ze'' dost nosene,ale este niekomu posluzia '' a suma taka,ze pridam 1 euro a mam za to nove. 😅

zanika1983
24. feb 2012

@cmulinko alebo je odrete kolienko a na mikine su flaky-a suma 20€ 😀 😀 😀..taku istu novu som tu kupila za tu istu sumu, zato je to rozdiel🙂

stanislavao
24. feb 2012

mne prisla tiez bunda v super stave ako nova a na oboch rukavoch boli diery, bola kratsia ako mala byt a sirsia, ako mala byt a to som dala za nu 15e. nepredala som ju ani za 5e a tak som ju dala do charity, lebo ma len rozculovala. a ked vidim, ako sa tu predavaju hnusne, spinave, psom roztrhane botasky za 12e, tak to ma minule tiez riadne nastvalo. este aj napisala, ze obe su rozhryzene psom, cele boli blatove, hnusne, nechutne a 12e chcela za to. ved to mala hodit do smeti.

stanislavao
24. feb 2012

@tkmama na vasom mieste by som jej hned asi v prvotnom soku vynadala, ako ma oklamala a v momente by som je to poslala naspat, lebo inak by som to asi musela hodit do smeti. niektore mamicky hrozne klamu. ani nie ze prikrasia, ale vyslovene klamu, aby zarobili par eur, lebo niektore veci tu su hodne akurat na vyhodenie.

zanika1983
24. feb 2012

@stanislavao tak to bola kupa roka...vratit sa nedala?