icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ffiinnkkaa
25. feb 2012

@diviska Neposílám a mám to napsané i v podmínkách prodeje..zatím jsem s tím neměla problém..

dani84
25. feb 2012

@diviska nie! po zlych skusenostiach na dobierku uz ani registrovanym 😝 Aj mne boli hned adresovane same urazky, takze nikdy viac dobierka

danielllka
25. feb 2012

@tkmama a prečo polovicu poštovného?? Veď klamala, poslala niečo, čo nezodpovedá popisu! Pekne krásne plnú sumu za tovar, plus plné poštovné (vrátane poštovného za vrátenie tovaru!)- ak nevráti peniažky, "krásne" hodnotko, aby už viac nič nepredala! 😠

andreak320
25. feb 2012

@stanislavao určitě nee, ani na dvůr 😠

danielllka
25. feb 2012

@hori hmm, kebyže 20 centov.. mne sa stalo (tiež pred Vianocami), na MMB, vyhrala som v aukcii podlahové puzzle, poštovné a balné bolo 2,20, prišlo mi (mimochodom v popise bolo, že používané, no vo výbornom stave- bolo v zlom stave! ☹ ) puzzle obalené v priesvitnej fólii oblepené hnedou lepiacou páskou, predávajúcu stálo poštovné 1,40- čiže sa kúsok priesvitnej fólie pani zinkasovala 80 centov! 😠

maznacik007
25. feb 2012

ja tu nekupujem nic.... mne to pride predrazene... ked si zoberiem ze sa tu predavaju napr. natelniky z mothercare nosene za 4 EUR PLUS postovne a ked si zoberem ze za 5 eur mozem mat nove tej istej znacky tak sa to neoplati... ja nakupujem ked su akcie a tie su teraz dost casto staci zajst do eurovea a kupit si... alebo ked sa tu riflicky z tesca predavaju nosene pomaly za viac ako sa daju kupit nove...

alebo tu predavaju take handry ze to je tak na utrietie podlahy a vyhodenie...

monka9999
25. feb 2012

@alicia28 no ja som jej samozrejme napisala,nech mi najskor pošle peniaze šekom a potom jej to pošlem spet.ani sa neunuvala odpisat.

monka9999
25. feb 2012

@maznacik007 ako kto.ja som kupovala a nemala som doteraz problem.ale tato ma vytočila.to zle hodnotenie jej necham.

inci
25. feb 2012

baby, kolko trva prevod peniazkov cez internet banking medzi roznymi bankami? konkretne CSOB a Slovenska sporitelna? peniazky som poslala vo stvrtok vecer a predavajuca este nema na ucte. dakujem.

zabka8423
25. feb 2012

nie vzdy ma kazdy moznost do eurovea ist, ak nebyva priamo v ba. to mas ako s ikea, veci super, ale kvoli nakupu za 20 e sa neoplati tankovat. ale uz som si vsimla, ze maminy presne takto nakupuju, ci znackove veci z vypredajov alebo z ikea a potom to tu predavaju za bezne ceny alebo drahsie. a nepochopim tie ceny postovneho, ked ja som nedavno posielala 7 kilovy balik a platila som postovne 3 eura, ako si niekto moze vypytat za maly balicek s par vecickami 2,20 Eur. toto mi nejde do hlavy. akurat pozeram, posielala som za posledne dva tyzdne 5 balikov, na co mi stacil baliaci papier cela rolka za 60 centov, paska za euro mi vydrzi este na xy balikov. nechapem teda ako niektore predavajuce dospievaju k cene za "balne". ja co som predavala, tak v cene bolo zaratane aj postovne a bez balneho. to uz je ake trapne uctovat si za igelitku a pol metra pasky, ktoru na to pouzijem.

zuzana17
25. feb 2012

@inci do dvoch dní myslím, ale víkend nepočítaj, v pondelok ich už bude mať 😉

zabka8423
25. feb 2012

@inci D+1 to znamena, ze napr. zadas prikaz k uhrade v pondelok a v utorok by mali byt na dalsom ucte. direct banky funguju tak, ze ked stihnes do 06.00 hod rano zadat prikaz a odide, este v ted den vecer su na tom druhom ucte v cudzej banke. ak si zadala prikaz v piatok, peniazky na dalsi ucet nabehnu v pondelok. dost zalezi od toho, kedy naposledy banka robi prevody, niekde posledne robia o 20.00, inde o 21.00 atd. Ked sa to nestihne, odchadzaju dalsi den a az na treti den su peniaze inde. v praxi to znamena tak, ze vo stvrtok vecer zadas prikaz, nestihne sa zrealizovat, realizuje sa az piatok okolo 8.00 hod a na dalsom ucte su "vdaka" vikendu az v pondelok. no a zalezi ako pripisuju ci v doobednajsej platbe, poobednajsej alebo ako.

maznacik007
25. feb 2012

@zabka8423 ako jasne ja som v ba velmi casto pracovne a nemam problem ist do obchodov aj do ikea kupit si a mam celkom prehlad co ako stoja oblecenia aj pre deti a preto mne pride az niekedy smiesne za co sa tu predavaju veci... a to uz ani nehovorim o veciach co sme nosili este my ci nasi rodicia 😨

zabka8423
25. feb 2012

@maznacik007 tak aj ja tam chodim a ako naschval, som tam vtedy, ked nemam peniaze 😀 a ked mam, tak tam nie som. Ale jasne, minule som v avione pozerala veci a naozaj ma az zarazalo, ze tie, co sa predavaju po bazaroch a aukciach su v obchode s vyraznou zlavou. len je to zase spekulacia predavajucich, ze to rpedavaju za raz tolko. a mamina, ktora nema po ruke znackovy obchod a nevie si to overit, tak kupi predrazene. no a tie nosene veci, no koniec, to mas pravdu. ja mam dvoje tenisky, jedny nike a addidas, uplne ako nove a ako tak kukam tuto co kocky dali ten inzerat adidasy za 8, ktore posluzia 😀 tak ja by som tieto skoro vobec nenosene mala predat za 20? neviem. uz raz ked nieco nosim, tak sa to amortizuje predsa, uz ked kupim nieco, tak to ma o 20% nizsiu hodnotu a aj ked ich mam na sebe len 3x, aj tak cena bude ovela nizsia. to je ako s autom, kupis nove a uz ked odchadzas z predajne, tak to auto nepredas za to, za co si ho prave kupila... 🙂 🙂

danielllka
25. feb 2012

@maznacik007 niektoré veci sú ozaj predražené, sú tu aj "podnikateľky", ktoré chcú zarobiť- no našťastie sa tu nájdu aj seriózne mamičky, ktoré predávajú skutočne pekné a zachovalé vecičky za babku- ja som mala iba dobrú skúsenosť (samozrejme nekúpim vec, o ktorej si myslím, že cena prevyšuje kvalitu, takisto si čítam hodnotenia...), krásne vecičky za bagateľ.. treba len trpezlivo hľadať 🙂

inci
25. feb 2012

zuzana, zabka, dakujem za info 🙂

stanislavao
25. feb 2012

@diviska ja neposielam. ani keby na kolenach prosili. zatial mi nevynadali, ale nepacilo sa im to. ale je mi to jedno.

argyro
25. feb 2012

Tak tuším potrebujem poradiť aj ja... 😒 predala som šaty pre dievčatko na svadbu, veľ. 128, biele slávnostné, mali zopár vyťahaných očiek na stužke-opasku, nebolo to vôbec vidieť, pretože stužka biela priesvitná, pod ňou spodnička.... inak boli v super stave, lebo dcéra ich mala len na tej svadbe a potom jej viseli v skrini.. zaplatila som za ne majland a pýtala 6 eur, na živôtiku sú prešívané trblietavé gorálky, tielkový strih, suknička na spôsob tutu so spodničkou.
Pani, ktorá mala záujem sa spýtala, či jej ich nedám za 5 eur kvôli tým vyťahaným očkám, pristúpila som na to.
Po prijatí balíčka mi napísala, že celý spodný volánik je natrhnutý ale ona že je krajčírka tak to obšije. Ja som šatky pred predajom obzerala po centimetri a nič také som tam nenašla ale dobre, vždy existuje 1% že mi to ušlo.. Tak som jej navrhla, že môže tovar vrátiť späť a vrátim jej všetko poštovné, aj teda za cestu späť aj ku mne.. potom som si povedala, že sa nebudem doťahovať a strácať na poštovnom.. tak som jej navrhla, že ak je nespokojná, peniaze jej vrátim, ale šatky nech si nechá, že to už nechcem riešiť... načo mi napísala že ona tovar nechce vrátiť len ma o tom chcela informovať, to je všetko. OK, kauza uzavretá, šatky si nechala, boli pre vnučku ako darček.

Dnes, po týždni, opäť správa - po vypratí v rukách sa inkriminovaný spodný volánik vraj celý odtrhol a tak žiada vrátiť 3 eur z 5. A tu sa mi to prestáva páčiť, lebo ja som tie šaty prala asi 2x za celú tú dobu v práčke, na 60-ke, sušila v sušičke na horúcom stupni a nič sa nerozpadlo. Ako by ste sa zachovali? Na začiatku som mala vôľu vrátiť aj celú sumu, nechcem aby bol niekto nespokojný a je to moja prvá nespokojná zákazníčka, ale zasa nemám rada, keď niekto klame a špekuluje a mám pocit že tu už o to ide.

argyro
25. feb 2012

Teda ja už som vlastne rozhodnutá ako na to budem reagovať, len chcem počuť viac názorov.

mikailla
25. feb 2012

@argyro zaujimava spekulantka uz aj tak ich mala za dobru cenu, ja by som jej navrhla nech saty vrati a predate niekomu kto bude vdacny.

zabka8423
25. feb 2012

@argyro napis jej, ze ci tie saty bolo nutne drhnut tak horlivo v rukach, az sa jej volanik odtrhol 😀

nikolca
25. feb 2012

@mikailla no vyzera to na nejaku špekulantku,pokial nechcela vratiť tovar vtedy ked si jej navrhla,teraz by som to už neriešila,kto vie čo s nimi porobila alebo vyžiadaj si nech ti ich pofoti a pošle fotky na tvoj mail,možno ich potrebovali len na jednu priležitosť,kedže to boli slavnostne šaty, a teraz su pre nu nepotrebne tak špekuluje,je registrovana?

pastelka74
25. feb 2012

@monka9999 ...tak to je veľmi mrzuté..... ☹ ☹

nikolca
25. feb 2012

@argyro no vyzera to na nejaku špekulantku,pokial nechcela vratiť tovar vtedy ked si jej navrhla,teraz by som to už neriešila,kto vie čo s nimi porobila alebo vyžiadaj si nech ti ich pofoti a pošle fotky na tvoj mail,možno ich potrebovali len na jednu priležitosť,kedže to boli slavnostne šaty, a teraz su pre nu nepotrebne tak špekuluje,je registrovana?

argyro
25. feb 2012

No mne sa už teraz nechce žiadať fotky, tá vec predsa tým, že ju ona prišívala už nie je v pôvodnom stave, možno to bolo natrhnuté trošičku a ona to rozpárala celé a našila nanovo, čo ja viem čo s tým robila? A že to prala v rukách jej tiež môžem veriť a nemusím, ja som prala v práčke, opakujem na 60-ke teplote a nestalo sa im nič.. Čiže ja som rozhodnutá sa ňou už absolutne nezaoberať, reklamácia sa vzťahuje na vec nepoužívanú a nepranú, a reklamovať sa má hneď po prijatí, nie po tom, čo je už 2 týždne doma, ja sa určite nikdy nebudem vyzúvať zo zodpovednosti, ale toto je podľa mňa už mimo mňa čo sa jej stalo so šatami 2 týždne po používaní, nie? Áno, je registrovaná.

danielllka
25. feb 2012

@argyro .. keď bol volán natrhnutý a nechcela šaty ani peniaze vrátiť, teraz už by som nevracala nič- možno ich už mala vnučka oblečené, teda ich využili a už nepotrebujú- vie, že ste seriózna a chce to využiť, to je ozaj nemorálne z jej strany a vôbec, písala, že je krajčírka a teda že si to sama opraví, zničí to viac ako to (ževraj) bolo a chce peniaze? To ako keby pofarbila doma tričko praním a žiadala v obchode vrátiť peniaze 😝

zuzana17
25. feb 2012

@argyro tiež by som sa s ňou už nezaoberala!

alicia28
25. feb 2012

@inci , ked si poslala vo stvrtok vecer........... tak to zacnu spracovavat az v piatok rano, predavajuca to bude mat na ucte v pondelok, cez vikend medzi bankami prevody nerobia,,,alebo aspon neviem o tom ze by robili

heni79
25. feb 2012

@argyro
Mrzutá situácia. NO ja by som jej napísala, že po dvoch týždňoch už nemá nárok. Je možné, ako píšu aj baby predo mnou, že ich už malá mala na sebe a pani teraz špekuluje. Je potrebné sa jasne vyjadriť, že reklamovať mala hneď, čo aj spravila, ty si bola ochotná peniaze vrátiť, čo odmietla. Vec uzavretá.
Len dúfam, že ti nedá negatívne hodnotenie. Ak by aj áno, myslím, že admin by ti ho zmazal. Teda, pokiaľ máš aj celú konverzáciu, aby si sa vedela preukázať.

argyro
25. feb 2012

Odpísala som jej, že po nosení a praní reklamáciu neuznávam. A ok, pozrela som si dátumy, posielala som ich 15.2., odpísala mi 20.2. ohľadom toho volánika a dnes 25.2. znova, takže zrejme to nie sú celé 2 týždne, ale aj tak..
Ďakujem za názory.