icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
28. feb 2012

@nana85 ale preco sa mas ty zle citit?nech sa tak citi ona..ty si konala ok..poslala si jej sumu aku pytala a dôverovala si jej..a ona ta oklamala..tak ok, nechaj to tak..ty aj ja mam doma par handier, nechces? 😅 ..su to tvoje peniazky a mas dostat to, na com ste sa dohodli..ak klamala, tak to ma riesit a ospravedlnit sa ti.. nehanbi sa riesit a pytat si svoje peniazky..

argyro
28. feb 2012

@nana85 asi by som postupovala ako radí @traktor - lebo ak to mala byť vec s popisom ako nová tak nesmie mať žiadne viditeľné známky nosenia či používania, má vyzerať naozaj ako nová.. Ako ono je možné, že ju nepoužívala, ale dlho doma skladovala, ale vybledla jej čo ja viem na slnku.. ale to je už vedľajšie, má sa opisovať reálny a hlavne aktuálny stav veci..

veronika81
28. feb 2012

Ahojte baby, chcem sa vás opýtať..stalo sa vám niekedy, že správy čo ste písali záujemcom, neprišli? Myslím tie správy pod inzerátmi.
Jedna mamička prejavila o vec záujem, napísala som jej podklady k platbe, inzerát pozastavila. 5 dní sa neozvala, peniaze neprišli..tak som jej znova písala, či má o vec stále záujem. Ona mi hneď odpísala, že ano jasné..vraj čaká na to číslo účtu 😕 Napísala som jej, že už som jej písala raz, ale znova som to celé skopírovala..a teraz prešli ďalšie 4 dni a ona je stále ticho. Neviem čo si mám o tom myslieť..

stanislavao
28. feb 2012

@nana85 tak pytajte este zlavu z ceny. nech vam vrati aspon 5e, ked je v takom stave. mne to nastastie vyslo s predavajucou a dohodli sme sa na vrateni polovici sumy, ked si nevsimla vyparane nitky, alebo flaky na tricku.

argyro
28. feb 2012

@veronika81 nie nestalo.. ale možné je všetko

traktor
28. feb 2012

@veronika81 stalo a bola to chyba na koniku..teda daka porucha..skus jej napisat cez IP, nie pod inzerat

veronika81
28. feb 2012

@traktor ďakujem, skúsim teda cez IP.
@argyro veď to, všetko je možné..

nana30
28. feb 2012

milé maminy, chcem sa vás opýtať na váš názor. Kúpila som bundičku, v inzeráte bolo nap. bez poškodenia, ešte aj predávajúca mi v konverzácií napísala že je nepoškodená. Keď bundička dorazila, zistila som, že bol na nej menený zips, ktorý nie je pekne našitý. Nechcela som sa s ňou doťahovať, kedže pre ňu je táto bundička bez poškodenia / to bola jej reakcia/ myslela som, že ma to prejde..., ale keď vidím, že mamina pravidelne prispieva a radí v tejto diskusii, nejako mi to nedá. Podľa vás je bez poškodenia, alebo som len nejako moc náročná. ďakujem za vaše názory

winona24
28. feb 2012

@nana30 minimálne mala predávajúca upozorniť na fakt ,že je na bunde menený zips...lebo to už pre mňa nie je bunda BEZ poškodenia.... 😕

traktor
28. feb 2012

@nana30 jedna sa o mna..no, podla mna je bundicka bez poskodenia, bolo to vidiet aj na fotkach, ..a vôbec nechapem vasej reakcii tu v teme ..po takom dlhom case, ak ste to chcela riesit, tak ste mi to mala napisat priamo v spravach..jednoducho ste viac neodpisala, bundicku mate doma uz dlho a naraz toto 😖 ..ja vzdy komunikujem..nemam s tym problem, chcem , aby bol kazdy spokojny..

winona24
28. feb 2012

@traktor 😲 😲 😲

olifcek
28. feb 2012

@nana30 potvrdzujem, @traktor je velmi seriozna osobka, mala si to riesit hned a s nou

nana30
28. feb 2012

@winona24
@olifcek ano je to dlhší čas...ale napísala som jej hneď v ten deň 22. dve správy a na obidve mi odpísala, že pre ňu je bundička bez poškodenia, tak som sa s ňou nechcela doťahovať. Preto som sem napísala, lebo mi to nedalo, keď vidím ako tu prispieva...Ja som vás nemienila menovať, chcela som len počuť názor iných mamičiek, tak preto som sem napísala, to hádam môžem, nie???
A celkovo, inzerát ste zmazali hneď ako vám nabehla platba, ani ste nepočkali na vyjadrenie a hodnotko ste dali tiež hneď po prevode peňazí. Podľa mňa každý dáva hodnotenie až po prebehnutom obchodíku.

traktor
28. feb 2012

@nana30 ja davam hodnotenie hned, ako mi nabehnu peniazky, ..kedze nakupujuce uz poslali peniazky, ja som spokojna, tak nemam preco cakat, robim to tak vzdy,,pri kazdej,,aby som nahodou nezabudla hodnotenie dat,,a hodnotenie tam aj ostava, nemenim ho..a inzeraty zväcsa tiez hned mazem, zabalim balicek, odpisem adresu a mazem, aby som vedela, ze uz to mam vybavene..a mne nevadi, ze ste tu napisala spravu..len ma to prekvapilo, lebo vy ste mi nepisala, ze chcete bundicku vratit, ani nic podobne...a ano, kazdy tu môze pisat..

nana30
28. feb 2012

@traktor no ale som vám napísala, že som nespokoná a vy ste mi to nenavrhli a ani nič podobné...nemuseli ste sa identifikovať a nemusela by som s vami teraz nič riešiť, opakujem chcela som len počuť názory iných mamičiek

traktor
28. feb 2012

..nemusela ,ale chcela som..kedze sa jedna o mna..ale uz viac nekomentujem 😖

alisia37
28. feb 2012

@nana30 Ahoj. Podľa mňa vôbec nie si nejak náročná. To, že bol zips menený malo byť určite uvedené a aj nafotené! Podľa mňa v inzeráte treba upozorniž na každý detail aj keď sa vec predáva ozaj za symbolickú cenu, ale kupujúca musí vedieť čo kupuje a v akom stave!

janka2307
29. feb 2012

žeby naša pošta? toto sa mi ešte nestalo...posielala som minulú stredu balíček-kabátik, mamička sama chcela obyčajné poštovné a balíček jej ešte do dnešného dňa nedorazil...ona si môže myslieť že som jej ho neodoslala ale tak isto i ja si môžem myslieť že ho dostala...zo skúsenosti i keď posielam obyčajne balíček dorazí hneď na druhý deň a toto je už týždeň!

zanika1983
29. feb 2012

@janka2307 treba sa ist na postu opytat, mozno ho najdu niekde zapatroseny 🙂

janka2307
29. feb 2012

@zanika1983 vidíš to ma nenapadlo, zájdem tam ešte dnes 🙂 viem že tá pani za okienkom mi vtedy zle zarátala poštovné...tak sme sa trošku nerozumeli a zostala celá popletená

zanika1983
29. feb 2012

a ked nebude tam, tak nech aj kupujuca ide na svoju postu...dufam, ze sa najde, lebo potom ☹

leteku
29. feb 2012

@janka2307 - no podľa mňa ak si to posielala obyčajne tak to už nevypátraš, preto takto posielam len na zodpovednosť kupujúcej. Nemáš jej ako dokázať, že si to poslala a pošta to nemá ako vypátrať.

danielllka
29. feb 2012

@nana30 určite si nemyslím, že si náročná- prečo náročná, keď predávajúca píše, že bez poškodenia, má byť vec minimálne v pôvodnom stave, bez akýchkoľvek zásahov.. určite to mala spomenúť v popise, takisto aj nafotiť, Ty si si to však s ňou mala vydiskutovať- bez ostychu si vypýtať vrátenie peňazí, ak to nenavrhla sama od seba- máš na to nárok, ak vec nezodpovedá popisu, resp. je niečo zamlčané.. Verím, že ste si to doriešili k spokojnosti obom 😝

danielllka
29. feb 2012

@janka2307 ... aj ja si dávam občas poslať tovar obyčajne, ak je v nejakej nízkej hodnote (body za 1 euro, alebo za 2..), ale vždy samozrejme na vlastnú zodpovednosť, čiže v prípade, že by mi nedorazil (čo sa mi ešte nestalo, ale čo nieje, môže byť! 🙂 ), je to len moja smola- predávajúcu by som s tým určite nezaťažovala.. či sa už stratí, alebo si ho niekto uchmatne 😠 ...

82erika
29. feb 2012

Čo mám robiť?Jedna mamička mi poslala kočík v opise bolo že je len ošúchaný nápis.Kočík prišiel rúčka sa nedá dobre prehadzovať prebalovacia taška bola na zips raz som ho otvorila rozdvojil sa a zlomil a ešte k tomu je veľmi malý moj syn má len16 mesiacov a nezmestí sa doňho.Ona mi odpísala že kočík bol úplne v poriadku keď ho posielala aj zips pred poslaním skúšala a že sa rúča zle prehadzuje môže za to výrobca a nie ona stál veľa a chcem jej ho vrátiť aby aj zaplatila poštovné mňa poštovné od nej vyšlo 10eur.Poraďte ako postupovať aby si ho zobrala...

nikolca
29. feb 2012

@traktor pokial tam bol zips meneny tak si o tom musela vedieť,ja som tiež predala bundičku zimnu kde bol meneny zips za 2 eura a mamička mi napisala že pokial sa da zips riadne zapnuť tak jej to nevadi ved to aj tak chcu len na behanie po vonku a je zbytočne kupovať drobcovi drahu bundu na behačku 🙂 😉 ,sama radiš ked je niekto nespokojny že mu patria peniažky ktore za tovar s poštovnym uhradil+spätne poštovne,tak by človek očakaval že pokial bola mamička nespokojna čo ti v ten den aj napisala,že by si jej sama navrhla že jej peniažky vratiš čo sa nestalo ☹ ,najviac sa človek sklame u mamičiek v poslednom čase ktore maju len pozitivne hodnotenia a strašne vela,ja som mala zlu kupu u mamičky ktora mala 80 pozitivnych hodnotenii a tak ako tebe mamička
@nana30 nedala negativne hodnotenie tak som ani ja vtedy nedala negativne hodnotenie,čo viem že som spravila chybu,lebo potom ine kupujuce nevedia o tom že aj taketo mamičky predali tovar ktory nezodpovedal popisu a samozrejme patria medzi "naj super predavajuce"

argyro
29. feb 2012

@nana30 pre budúcnosť - určite napíš aj čo požaduješ, nečakaj, že to navrhne predávajúca. Čiže som nespokojná a preto žiadam naspäť peniažky za tovar + poštovné. Treba komunikovať priamo, vyjadriť presne, čo chceš a očakávaš. Ako s chlapmi, keď im povieš jeeej aky krásny prsteň vo výklade, netrkne mu, že ti ho má kúpiť na valentína musíš mu to povedať priamo 😀

traktor
29. feb 2012

@nikolca pisala som, ze uz viac nebudem na toto reagovat, ale musim, kedze si ma oznacila..pani ma bundu doma uz 2 tyzdne, nepisala mi, ze ju chce vratit,alebo vratit urcitu ciastku.... komunikovali sme spolu 22.2. naposledy cez IP, aj to len malo, vymenili sme si 2 IP,kde v tej druhej som jej napisala, ze ma to mrzi, ze nie je spokojna.. viac mi uz nepisala a az vcera po tyzdni tu..to, ze to chcem riesit myslim aj vidiet, kedze som komunikovala a aj pisala, hoc pani môj nick nechcela uviest a pisala, ze nechcela v podstate ani moju reakciu..ak by som nereagovala bolo by to ine..a k negatku..kludne mi ho môze dat, ja som jej to nezakazala,..ja som jej svoje hodnotenie dala hned ako mi peniazky nabehli, teda toho 15teho, hned dalsi den rano som balicek poslala..a svoje hodnotenie ani nezmenim..kedze to nerobim...kazda to vidime inak, co sa mne môze zdat v poriadku,ako bez poskodenia, druhemu sa to tak zdat nemusi, ale na to su IP, aby sa to vyriesilo..treba len komunikovat.. 😖..viac k tomu uz tu fakt nemam co povedat..

zabka8423
29. feb 2012

@traktor je to tak. a hlavne, ked nehori a nedeje sa nic vazne - tak jednoznacne to najskor odkomunikovat prostrednictvom IP a potom prostrednictvom admina. a ked uz ani potom nic, tak nech sa tu zverejnuje, o koho ide. Pride mi to ako halo a hura system, pretoze tu je nejaka tema a teraz budeme hadzat nicky a mena. Ak nieco, treba to riesit hned, nie po 2 tyzdnoch, treba to riesit jasne a hlavne s kludom. Uz to tu zacina byt ako na trhu. Takze chapem ta a dobre si to napisala.

traktor
29. feb 2012

@zabka8423 dakujem a tiez si to myslim, riesi sa to hned a hlavne sa komunikuje ..a ja som uz toto poriesila.., tak by to malo byt uz ok 😉