Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@zabka8423 bundičku som mala od 22.2. t.j. jeden týždeň a nie dva, a ak si dobre prečítaš môj prvý príspevok, tak si myslím, že z neho jednoznačne vyplýva, že sa pýtam, len na názor mamičiek, či je takáto bundička bez poškodenia alebo nie. Tam nepadlo ani jedno slovko o tom, že to chcem riešiť a už vôbec nie v tejto téme! Aj som písala, že som nemienila zverejniť nick, pani sa sama ohlásila, že to sa jedná o ňu.
Je treba poriadne čítať!!!
@traktor mna len zaraza fakt, ze vela mamiciek (cest vynimkam) si nevie alebo nechce uvedomit, ze nakup via internet nesie so sebou rizika nielen pri novom tovare, ale hlavne pri pouzitom. bazarovy online nakup je vzdy riziko, ale viem to eliminovat tym, ze presne viem, co chcem, kolko som ochotna zaplatit a s cim mozem ratat. vela krat sa mi stalo, ze z noermalneho e-shopu mi prisiel tovar, ktory sa len podobal na ten, ktory bol na webe nafoteny. ani profik nezachyti skutocnost. kazda tu mame ine fotaky, ine svetla a nuz, ked kupujem v bazare, tak musim ratat s tym, ze real moze byt iny. jasne, ine je ked niekto napise nove a su tam diery a podobne. ale tu su veci uz raz nosene. a vobec, presity zips. no a? tak si mala mamicka ist kupit bundu do obchodu. a este existuje take nieco ako lupa. ved kliknem na obrazok, ulozim, potom otvorim v obrazkovom editori a zvacsim si a tam mohla ked uz tak ten zips vidiet. a ked nevidela, znamena, ze je skryty a komu uz toto moze vadit za par eur? a ked uz, tak napisem hned, nie riesit to po dvoch tyzdnoch. niektore mamicky tu boli obabrane, co som citala, naozaj skaredo, ale dost ich je tu takych, ktore zvelicuju a hladaju aj najmensi problem, aby hadam boli IN a prispeli.
tak pardon, tyzden. ale aj tak je divne pytat sa na to teraz, ked predtym ste sa nepytali. to je jedno
@zabka8423 techn. poznamka: lupa ti nepomôže ak je fotka zle nafotená, a hádzať každú fotku do editora a zväčšovať lupou sa kupujúcim asi veľmi nechce, s tými eshopmi máš pravdu, stalo sa mi to neraz! úplne iný odtieň ako nafotený a pritom pri obr. žiadny opis, že fotka skresľuje..
A ja mám dobrú správu, admin mi práve vymazal tie negat. hodnotka, ktoré som dostala neprávom, tak sa teším, že tu vôbec také niečo funguje v prípade sporov 🙂 🙂 🙂
@zabka8423 pišeš o prešitom zipse,že no a čo tak je prešity,tak to treba aj diery prišiť no a čo?ved boli a už nie su,ked je znovu našity zips samozrekme že je to vidno,lebo nikto to neprišije tak aby to nebolo vidno,už je to krivšie a len malokto by si nevšimol že bol zips vymneny
@zabka8423 veď OK, jasné že nákup z bazáru nesie svoje riziká...preto som si kupovala od predávajúcej, ktorá má 72 hodnotení, neviem či sú všetky kladné, čítala som len pár...ja som sa jej pýtala na známky nosenia, ak by to uviedla v konverzácií, tak je to iné, lebo o tom viem.
A neprispela som sem preto, aby som bola in, je to môj prvý príspevok od registrácie - augusta 2011.
@zabka8423 mňa zas zaráža to, čo si poniektorí dovolia ponúkať na predaj a následne to aj predajú- aj bazár má nejaké pravidlá (písané, či nepísané..), to ešte neznamená, keď kupujem použitú vec, že to môže byť nejaká handra, či celkovo tovar, ktorý nezodpovedá popisu! (alebo to je úmyselne zamlčané) Tak si tu teraz všetci nahoďme handry, či pokazený tovar a veselo si predávajme a ak sa ozve nespokojný zákazník, tak sa ohraďme- veď sme na bazári a sú tu riziká! Keď chcel nový tovar, mal ísť do obchodu- kúpiť si nový! Takto to ale nemá fungovať, je to na vedomí a svedomí každého, čo predáva a kupujúci má tiež právo vedieť, čo si kupuje a za čo platí. A tiež si nebudem fotky prezerať lupou ( to už sa mám hrať na detektíva, či čo 😝 ), pri každej veci má byť reálny opis- takže asi toľko k Tvojmu príspevku a nijako nenarážam na traktor, to sa týka všeobecného predaja či nákupu tu..
Zvacsovat fotky pomocou lupy v obrazkovom editori je o nicom....kazda fotka ma iste rozlisenie a cim viac to priblizujem, tym viac je to rozmazane a neostre. To by musela byt fotka detailu, uplne ostra a v najvacsom rozliseni, vlozena bez zmensovania...a kto bude pri bazarovych veciach stahovat fotky a lupou sledovat tovar na fotke? 😕 . Na to ja nemam cas, a vec ma byt proste popisana tak aby kupujuceho nic neprekvapilo.
A este jedna vec (pisem svoj nazor 😉 ): to ze sa tu niekto pyta ostatnych na ich nazor je uplne normalne a v tejto teme predsa o to ide. ja to tak bezne robim, predavajucu/ kupujucu neoznacim, kedze vec mozem mat aj davno vyriesenu, len chcem vediet skratka ako by to riesili ini (popr. ako danu vec vidia ini). Ja som x-krat chcela napisat, co si o tom a onom myslite, a pritom islo o obchod aj rok stary, aj teraz ma prsty palia 😅 , ale nechala som to vacsinou tak.
inac babenky, tu na bazari sa musi bud strasne dobre predavat alebo to len ja mam nos na take vychytavky, ale moja chronicka choroba je, ze si dam vec premerat a... od predavajucich ani obraz ani zvuk, ako keby tie maminy mali na to dalsich 5 kupujucich, co si miery nepytaju... a inzerat pritom stale aktualny... alebo davno predali a zabudli zmazat?
a druha chronicka choroba... polozim ohladom veci 4 otazky, dostanem odpoved na tri... povedzte mi ci som vazne ja ta blba, ked tu jednu musim zopakovat... 😉
@hori chronicka choroba c. 1 - tomu trosku nerozumiem 😀 pre mna je nepochopitelne, ze niekto ponuka tovar a nie je schopny aspon jednoslovne odpoved na otazky zaujemcu 🙂 🙂 🙂
a chronicka choroba c. 2 - moze sa stat - najma ak das viac otazok.. vidim to na sebe.. casto odpisujem s jednym malym zavesenym na nohe, druhy na rukach 😀 a sem - tam sa stane, ze nestihnem/nevsimnem vsetko a odkliknem 🙂
a ku kauze "presity zips" - ano, taka vec by mala byt uvedena v inzerate, vramci popisu... na tom sme sa tu predsa zhodli 🙂 predavajuca aj kupujuca sa dohodli a tak nevidim dovod to tu rozoberat este viac 🙂 a najma - zbytocne sa "hadat" kvoli tomu 🙂
@fukylove to poznám...akonáhle si sadnem k pc , keď sa mi zdá, že moji zlatúšikovia sa pekne spolu hrajú a tak budem mať chvíľu čas a kuknem aspoň bazárik....už sa mi jeden tlačí pred monitor a druhá mi píli uši, že či sa môže hrať hry 😅 ...prípadne mi môj 3 a polročný syn zadá "obávanú" otázku : "Môžem ti pomôcť?" a už ťuká na klávesnici....no, a tak niekedy aj vyzerajú moje odpovede na otázky záujemcov 😀
asi nebudem kupovat veci z bazara..velke sklamanie.....z veci co mala maminka nafotene...su sice 86..ale neoblecie ich ani 6 mesacne babo..druhe sklamanie..nenosena vec...tak preco maminka tam hodi fotku dietata v pieskovisku....dalsia vec..niektore veci drahsie ako v obchode..a posledna co som sklamana...co pockam este do piatka..a davam poriadne neg.hodnotenie aj napriek 56 klad.hodnoteniam...poslala som maminke na ucet...nie malo..ale ani nie vela 23 eur...a uz je tomu tri tyzdne..vkuse sa vyhovara..raz deti kaslu, raz zavreta posta..raz vonku prsi....a veci ma stale v ponuke..hlavne ze mi napisala, ze poslala v piatok....dnes mi pisala, ze poslaal dnes...tak chapem maminky, co nechcu posialat na dobierku..ale aj prevod na ucet sklame...a ja mam aj zlu skusenost..maminka chcela balicek obycajne...tak som ho poslala 1 tr.obycajne..a balik jej udajne neprisiel...nejdem sa s nou hadat..ale poslala som jej naspat 4 eura....ale uz toto niekedy prekracuje hranice fantazie niektorych predavajucich aj kupujucich....
@ukmima trošku sa v tom strácam- ak to ešte nemáš doma, ako môžeš vedieť, aká je vec veľká (či malá)? (že to neoblečie ani 6 mesačné dieťa 😕 ) Ďalšia vec, píšeš, že predávajúca opisuje vec ako nenosenú a pritom tam má fotku dieťaťa, ktoré to má oblečené.. takisto že sú tie veci drahšie ako v obchode- natíska sa mi preto otázka- prečo si si tie veci teda objednávala?? 🤐
@ukmima ak mas pochybnosti vo velkosti, treba si nechat veci pred kupou premerat (ak nemas skusenosti s danou znackou a pod), nenosena vec - mozu to mat dvojmo, my napr. takto mame viac veci ;) - ale netvrdim, ze je to aj ten konkretny pripad. Ak chcela kupujuca balicek obycajne a nedorazil, nie je to Tvoja chyba a peniaze si vracat nemusela 🙂
@ukmima suhlasim s otazkami od @danielllka
a pridavam par svojich postrehov 🙂
ad1 - nie je 86 ako 86 a preto stale omielane dookola - pytat sa, pytat sa a pytat sa... nechat premerat a pod... 🙂 ale to, ze vecicky nesedia tvojmu babu este neznamena,, ze to je chyba predavajucej... ona uviedla velkost aka bola na stitku... 😉
ad2 - ja som napr. mala niektore oblecka aj v 2 - 3 velkostiach 🙂 takze zahadza dietatko v piesku a nenosena vec moze byt fakt uplne jednoducha 🙂
ad3 - to co pises o peniazoch zaplatenych a balicku nedorucenom... odporucam hodit negatko, snazit sa to poriesit aj s pomocou adminov a samozrejme upozornit mamicky aj na nick predavajucej tu... pripadne si ju sem daj "vyvolat" cez jej nick, aby sa mohla vyjadrit tiez k vasmu obchodiku...
ad4 - ak si posielala aj 1.tr., tak nie je zaruka, ze to dojde.. preto je lepsie bud dopredu upozornit kupujucu, ze ak si nechce priplatit doporucenu zasielku, tak je balicek na jej zodpovednost (nepride=nie je to tvoja chyba)... ak chces byt ty ako predavajuca kryta a zaroven mat moznost overit si ci zasielka prisla/bola dorucena, tak odporucam posielat doporucene 😉
@fukylove myslela som to tak, ze casto sa mi stava, ze objavim paradnu vecicku "tazkej znaky" za dobru cenu, ale citim sa ako idiot, ked si na nu pytam este aj rozmery... proste odpovede sa nedockam, tie inzeraty su este chvilu aktivne a potom zrazu zmazane, lebo predavajuce si radsej pockaju na niekoho, kto po tom chnapne aj bez zbytocneho obtazovania... no ale chapem, ze aj o tom je zakon ponuky a dopytu... a ja som zasa taka, ze sa riadne pytam na vselico mozne, aj vela veci odmietnem, ale zase na druhej strane musim povedat, ze som bola s tym co mi poprichadzalo zatial vzdy spokojna... 🙂
@hori možno to nebude tým, že si počkajú na niekoho bez otázok, ale bol pred Tebou nejaký záujemca, predávajúca čakala na jeho vyjadrenie (preto ešte inzerát nezmazala), no a po kladnom rozhodnutí z jeho strany inzerát aj zmazala ( a Tebe sa neunúvala oznámiť, že to už nieje aktuálne 😝 )- mne sa to stalo tiež viackrát, naposledy asi dva týždne dozadu som písala na viaceré vecičky, odpoveď žiadna doteraz, inzeráty stále nezmazané, tak buď tu predávajúce nechodia, alebo to prehliadli, alebo ma jednoducho ignorujú 😀
@hori a pýtať sa jednoznačne treba- to absolútne schvaľujem, takto aspoň predídeš tomu, žeby nesedela veľkosť, alebo došlo k nejakému inému (negatívnemu) prekvapeniu 😝
@ukmima ja si tiez myslim, ze je to od predavajucej dost nefer, ak neupozorni, ze velkost na stitku evidentne nesedi s vekom dietata, ved vsetko sme tu maminy, tak hadam vieme, kedy to nase deti nosili... ja som tu raz kupila bodyna 62 a mohla som ich obliect akurat tak na babiku...
@hori ale napr. co nosil moj syn ako dvojmesacny nosi moj synovec ako 4,5 mesacny, neda sa to takto pausalizovat, deti su rozne velke, nemozem ja predsa podla mojho povedat, ze to 5mesacny neoblecie a velkostne to nesedi 😉
@gabika7706 máš pravdu, ale čo sa stane predávajúcej, keď napíše v. 80, ale my sme nosili pri v. 68, jednoduché, ale aj ja sa stretávam s tým, že keď si inzerátik otvorím, nájdem tam len - vynikajúci stav, takýmto "výrečným" maminkám ani nepíšem, lebo to vždy skončí s tým, že som strašne náročná a to chcem len, aby mi udala aspoň 2 miery, lebo v. L pre niekoho je 42 a pre iného 46 😀
hori - toto sa často stáva aj mne pri ťažkých značkách ako hovoríš- nedávno som oslovila jednu predávajúcu ktorá ponúkala 5 ks tričiek značkových málo nosených a požiadala som ich len premerať len celkovú dlžku a šírku no neviem ale asi 4alebo 5 dní ani obraz ani zvuk tak som to nechala tak, ale čo je zaujímavé, hneď ako som ju oslovila mi dala č.účtu a potom už ani nekomunikovala/ešteže som nezaplatila/...... 😀 😀 😀
@danielllka ahoj, to sa tyka ineho balicka...ten co mi dosiel....a ja som nepisala, ze som si tu drahsiu vec objednala..len pisem, ze niektore maminky predavaju drahsie ..ved napr. hladala som det.laptop..v tescu bol vypredanz...za 9 eur..a tu som ho nasla..ale za 15 ..to len priklad...
@hori ved sa si tiez myslim, ze to moze maminka napisat..ved to tricko co doslo je tak akurat na 3 mes.babo..nie na rocnu slecnu...ja som predavala tiez det.pyzamo nenosene...a bolo na stitku 2/3 roky...a sest.dcerka 3 rocna v nom plavala...ked som ho maminke premerala...tak ani jej 4 rocnej dcerke nebolo dobre... viem, ze kazda cche veci popredat..ale napr.kolke maminky su sklamane "super" stavom....ale to je bazar...pravdaze pridam hodnotenie...ale pockam do piatka...
@ada1702 ja som nikdy nezažila nejakú negatívnu reakciu na moju otázku ohľadom veľkosti, zakaždým boli maminy veľmi ochotné a zmerali mi aj to, na čo som sa nepýtala 🙂 A keď sa stane to, čo som už niekde vyššie spomínala, že ma niekto odignoruje (ohľadom otázky, či je to ešte voľné), tak jednoducho hľadám a kúpim inde 😝
@ada1702 ano, mozem napisat, ze my sme nosili pri v. 68, ale to nie je smerodajne, pretoze na vacsinu deti to moze na v.80 sediet, preto, ak nie su pri inzerate pisane rozmery a je to znacka,ktoru nepoznam, nemam skusenost, vzdy si ich vypytam a tiez velmi rada premeriam, ak nahodou nemam rozmery uvedene, prip. aj pofotim, v ktorej casti oblecenia som to konkretne merala.
@danielllka ja som už zažila všeličo, aj to, že mali zrejme iný meter ako ja 😀 ale aj tak ma dosť pobavia maminky, ktoré chcú, aby som im vecičku pomerala, pričom miery mám v inzeráte vždy uvedené, stretneme sa so všeličím, ale zatiaľ až na pár výnimok mám veľmi dobré skúsenosti ako predajca, kupujúci aj pri výmene
@gabika7706 súhlasím, ale aj taký údaj by bol zaujímavý a to, že niekto rozmery chce, je podľa mňa úplne normálne a nikomu nič by nemalo urobiť, venovať sa tomu pár minút a tie rozmery doplniť, ale priamo mne doniesli teplákovú súpravu, kde bola v. tuším 122, pričom reálne to bola 68, čiže keby sa riadim podľa štítku, tak by to dopadlo strašne 😀 veď aj to číslovanie má každý iné, ale aj tak v týchto diskusiách ide o to, že niektorí nie sú ochotní premerať a my nechápeme prečo, že?

@alisia37
@danielllka
@nikolca súhlasím s vami, tiež som toho názoru.
@argyro taky súhlas, poučenie pre budúcnosť. Išlo o princíp, keď to tam bolo raz napísané bez poškodenia, malo to tak byť! Preto som sem položila túto otázku, lebo som si aj myslela, že by to vadilo aj iným mamičkám, nie len mne a chcela som, aby si to aj tá predávajúca prečítala.
@traktor bundičku som mala od 22.2. t.j. jeden týždeň a nie dva.
Ďakujem vám babenky za vaše názory, určite aj vďaka nim predávajúca zareagovala a vyriešilo sa to k spokojnosti, pekný deň všetkým 🙂