icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sisapetrigova
Odpoveď bola odstránená
luciana157
29. feb 2012

ahojte maminky,prosim vas o radu.ako posielate oblecenie postou? myslim ako ho balite, aby sa neposkodilo.a ci balite sami,ci balia na poste.a ak sami,tak ci to nejako konktretne musi byt zabalene,previazane a tak.lebo mam nieco poslat a absolutne neviem ako to zabalit.dakujem vam

zabka8423
29. feb 2012

@luciana157 zaltinko, hlavne to zabal tak, aby to nasa posta-godzilla ani omylom neposkodila 🙂 cize najprv balim do igelitky a potom do hrubeho baliaceho papiera. alebo mas umele obalky ako moznost, tie dobre lepia a drzia. ak mas balik nad 3 kila, treba ho previazat spagatom.

gabika7706
29. feb 2012

@luciana157 pouzivam plastove obalky, prip. papierove obalky, baliaci papier, darcekovy baliaci papier z druhej strany, podla toho co posielam, teda co treba zabalit a co prave mam doma. Previazany spagatom musi byt len balik nad 5 kg alebo nad 3 kg (?) pozriem 🙂

zabka8423
29. feb 2012

tak ale zalezi od posty, v pondelok som posielala balik 3,20 kil mal a nebol previazany a nemali ziadne pripomienky. minule som posielala presne 3 kilovy a uz pindala na druhej poste postarka 🙂

luciana157
29. feb 2012

dakujem vam moc,som pozerala co mam doma a dam to radsej este do krabice od topanok a tak to zabalim,aj previazem teda a snad nikto nebude mat pripomienky🙂

zanika1983
29. feb 2012

@hori mozno niektore uz rezignovali na otazky takeho typu..poprosim rozmery... 😒 Mne sa tiez casto hlasia s touto otazkou a potom nic, ziadne vyjadrenie...hlavne, ze jedna mamicka mala v podmienkach, ze to poklada za absenciu zakladnej slusnosti a rovnako sa zachovala 😀 😀 😀 😀

pietra
29. feb 2012

mne parkrat uz aj spravy pod inzeratmi zblbli, ze odpoved neprisla, aj ked bola odoslana. Dotycna ma potom kontaktovala cez IP. TAkze sa mozno mohlo niekomu aj stat, ze predavajuca sice odpoved poslala, ale kupujucej sa nedostala

@luciana157 ja balim do toho, co je prave po ruke. Vzdy dam najprv do igelitoveho sacku alebo tasky a potom bud zabalim baliacim papierom, dam do velkej obalky alebo pouzivam aj naopak otocene krabicky z ryze, granka, UM, atd. Veci do 1kg sa oplatia viac posielat ako list a nad kilo ako balik

zanika1983
29. feb 2012

@pietra moze byt, ale to by sa asi ozvali aj druhy x, ked by to chceli.

pietra
29. feb 2012

@zanika1983 mozno nie, mozno si povedali, ze predavajuce na nich kaslu a nechcu odpovedat na otazky

macamac
29. feb 2012

@garzonka 13.58 výborný príspevok 😉
tiež som nepochopila,prečo tu útočia na nanu, že sa slušne prišla opýtať- že po týždni! 😅 😀 bože dobrý-a čo? nech sa spýta aj po roku, nie? veď tu si máme písať skúsenosti, názory a nie riešiť len horúce veci 😝
a nenapísala nick, neidentifikovala, nič-len všeobecne písala, tak neviem, čo akože porušila 😕 😝

tak ako ja pár strán dozadu-neuviedla som nick,len skúsenosť, ktorú riešim
tak ako píše danielka dnes o 13.23 tiež nemám rada vyjadrenia typu-ak chceš nové,kupuj v obchode, tu si na bazári a sú tu riziká. kebyže chcem nové-nie som na hlavu,kúpim v obchode. ak kupujem tu, chcem asi trochu ušetriť a za rozumnú cenu kúpiť vec,čo potrebujem. a som odkázaná na foto predávajúcej + veriť jej popisu. preto popis by mal byť pravdivý. a ak mi niečo ujde-aj ja som len človek, pristúpim na riešenie a navrhnem sama-čo s tým chce kupujúca robiť-či vrátiť tovar,alebo zľavu. lebo napísať jednou vetou :" podľa mňa je bez poškodenia" nie je riešenie a ani fér.
som teraz práve trochu "rozbehnutá", lebo aj ja to ešte riešim-ako mňa predávajúca presviedča,že vec nebola v takom stave. ešteže to kolegyňa otvorila v práci a videlo to viac ľudí. inak-dnes mi koruny poslala a ja je tovar. ale ešte predtým mi to kolega pofotil,lebo ona chcela fotky. nechápem tomu princípu: ona pošle špinavé. potom neverí. chce foto. síce peniaze pošle-a nakoniec je to ok. a ešte aj prv poslala,ako má vec doma.
ale ja sa znova pýtam: kde príde k tomu kupujúca,že za to,že popis nebol pravdivý, vec je špinavá-proste predávajúca neskontroluje, neoperie...a ja mám zabiť čas fotením, nahrávaním foto do PC a potom odosielaním na mail? ako k tomu prídem ja? a za to, že niekto iný pochybil? toto mi príde zcestné. veľmi 😝

argyro
29. feb 2012

@zanika1983 inak sranda, zo svojich skúseností /a že ich nebolo málo/ musím povedať, že v 99% prípadov, keď si kupujúca žiadala rozmery, tak si vec nekúpila, naozaj, len jeden jediný raz bola odpoveď že berie. Na druhej strane, tie, čo nemerajú a len kúpia, tak okrem posledného prípadu, čo som tu riešila, 100% spokojnosť, vec sadla ako uliata. Takže ja, ako predávajúca, keď vidím otázku "pošlete mi rozmery?" tak samozrejme idem po vecičky a meriam, ale veľkú nádej tomu nedávam. Nechápem prečo, ale takto to je naozaj v drvivej väčšine prípadov.

argyro
29. feb 2012

@macamac veľmi pekne napísané, súhlasím 😉

macamac
29. feb 2012

@argyro 😉

zanika1983
29. feb 2012

@argyro presne ako pises...aj ja pomeriam, aj pridam foto a ani len dakujem!..to sa mi stalo teraz 4x za 2dni a neverim tomu, ze zakazdym bola porucha 😉

argyro
29. feb 2012

@zanika1983 no ale nie je to sradna? čím to je? už som si myslela, či nedávam vecičky pod zlé veľkosti... lebo ja mám väčšinou označenia podľa rokov, tu sú číselné.. našla som si na nete tabuľku kde je prepis číselných veľkostí na vekové a podľa toho to potom dávam do inzerátu, lebo pravdu povediac v tých číselných sa nevyznám, viem len, ktorú aktuálne nosí syn 😅 no ale v tom to snáď nebude, keď tie, čo si merať nedajú sú spoko, hmm 😖

vinifred
29. feb 2012

..ja už neriešim,nečudujem sa,nič nečakám,vždy ma každý môže len milo prekvapiť..naučila som sa..

fukylove
29. feb 2012

inak babulky, ked citam o tych velkostiach 🙂 ja sa smejem, lebo moj starsi drobcek (zajtra dvojrocny) sa konecne usatlil v raste a konecne mu sedia veci na dany vek, tj teraz este nosi aj 92 (1,5 - 2r.) a zacal aj 98 (2 - 3r.)... no a nas malicky valibuk, ktory bude mat dva mesiace az v nedelu 😀 ten nosi velkost 68 (3 - 6mes) a je mu na 90% z tejto velkosti vsetko dobre a niektore vecicky trosiku vacsie :D takze ja keby som sa mala riadit jeho vekom, tak by mal este obliekat 62 🙂 ale nic z akejkolvek znacky mu uz nebolo OK 😀
@macamac velmi pekny prispevok 🙂 ja akurat mam nachystany balik s obleckom 62 a nakoniec mi nedalo a vsetko som aj vyzehlila 😀 aj ked mi je jasne, ze si to mamicka isto opat operie a sama vyzehli 😀 😀 😀 a to som sa dusovala, ze ked to budem predavat, tak zehlit nebudem nic 😀 ale mi to neda.... (ako pri latkovych plienkach, maleho latkujem a napriek tomu ze to nie je potrebne, tak aj klasicke stvorcove plienky zehlim... akosi to neviem bez toho 😀)

macamac
29. feb 2012

@fukylove ďakujem 😉 to som tak od srdca vypustila 😀 😀 😀
lebo podľa mňa nie je dôležité sa tu dušovať, dávať fér rady, deliť sa o skúsenosti a ako čo má byť,ak potom v súkromí sama podľa toho nekonám 😉

a to s tým žehlením poznám 😉 ale ja nerada žehlím. tiež posielam balík a premýšľala som,že požehlím. ale teda "len" som oprala a pekne krásne uhladila a zložila 😀 aj tak na pošte to otrieskajú všelikde a dokrčia-to sa tak utešujem 😀 😉

tereza79
29. feb 2012

pozor na ženu menom hanule24 je to Hana Kertésová, Veľké Revištia 71, 07243. objednáva si na dobierku uprosí človeka a dobierku neprevezme,klame neozýva sa na správy maily nereaguje,za posledný týždeň nás oklamala dve obe sme jej poslali kočík na dobierku a neprevzala ani jeden,robí to opakovane pár rokov,mení nick,login a klame stále dokonca sa mi ozvala aj z mailu kertesovahana23@centrum.sk je to klamárka a podvodníčka predtým bola ako hanka23 ja som takéto zlé hodnotenia našla potom už od r 2008 ale jednému nerozumiem,keď som si pozerala jej hodnotenia predtým ako som kočík posielala, tak tam mala 16 kladných hodnotení aká je spoľahlivá,že preberá dobierky...nahlásili sme ju adminovi a už zháňa ako sa dá vytvoriť nový nick,vypisuje v diskusiách.

hanule24
29. feb 2012

@tereza79 prepacte ale kocik tu mam na poste ale nemam peniaze ako ho vybrat.Postar mi ho neda ked nemam peniaze.Kazdy ma financne problemy.ja uz predavat nic nebudem...dakujem.A postovne vam uhradim za kocik aj tej pani jej uhradim.

tereza79
29. feb 2012

@hanule24 ale toto sa takto nerobí,ak na to nemáte peniaze tak si to neobjednávajte,pár rokov klamete ľudí a robíte dookola to isté,neviem čo z toho máte.a ozvete sa až keď začnem rozpisovať že čo robíte,teda mám dosť.

joannas
29. feb 2012

@mandragora22 áno poštová aj sťahuje aj cez IB

mandragora22
29. feb 2012

@joannas no, uz mi to doslo 😅 hrozneeee 😔

hanule24
29. feb 2012

@tereza79 dobre budem uz objednavat ked budem mat peniaze skvor nie.Ale ta ked ste ma dali bloknut tak uz nebudem predavat nic

tereza79
29. feb 2012

@hanule24 radšej nič ani nekupujte!!!keby ste mali zaplatiť všetky poštovné čo ste oklamala ľudí tak by ste musela darovať orgány,ale nie na dobierku...

hanule24
29. feb 2012

@tereza79 ale vetsinou som prebrala na dobierku.Vsak inak by mi postar nic nedal keby som nic neprebrala.Kladne hodnotenie som mala za to ze som prebrala na dobierku.To len teraz som nemohla prebrat lebo mame financne problemy....Tak sa uz nehnevajte.Dakujem Ja nepocitala stim ze pride kocik az teraz...ANi nemam odkoho pozicat peniaze aby som ho vyzdvyhla.Nikoho tu takeho nemam.

mandragora22
29. feb 2012

ja k tym velkostiam... mate pravdu, co vyrobca, to ina velkost, hoci udavaju jednu a tu istu. ja udavam velkosti podla dlzky dietata. darmo je na mikine velkost 92. ja viem, ze moje dieta ju nosilo, ked meralo 85-90 cm, tak uvadzam velkost c. 86. a vzdy uvediem radsej mensiu velkost, ked som si nie ista, vtedy viem, ze ak mamicka chce 80-tku a pride jej naaahodou trosku vacsia velkost, tak to dieta to este vynosi. nikdy neuvadzam naopak, zeby som udala velkost 92 a pritom to ledva oblecie 80 cm dlhe dietatko.
zial, stretla som sa s mnohymi takymi ponukami, ze uviedli velkost napr. 80 a ked som si dala zmerat miery, tak vysvitlo, ze ja mam take rozmery na vecickach velkych 62 🙄 🙄 🙄
takze je idealne uvadzat do inzeratov bud radsej o nieco mensiu velkost alebo zaujemkyni premerat vecicky, nez zavadzat kupujuce tym, ze vec opiseme ako 86-tku a pritom je to ledva 68-cka 😝 😝 😝

mandragora22
29. feb 2012

@hanule24 to uz je dobra blbost, ze: inak by mi postar nic nedal keby som nic neprebrala...
postarovi je to šumafuk, ci preberies dobierku alebo nie. ak nepreberies, tak ide nazad predavajucej, ktora si to este musi uhradit, ze jej to dodali nazad. a ked si to nepreberie, netusim, co s tym posta robi po niekolkych mesiacoch prehadzovania si zasielky hore-dolu, ale svoje naklady si posta vzdy vyberie. a od koho? no predsa od odosielatela, tak tu netrep o tom, ako by ti postar nedodal, keby si neplatila.
ja som sa stretla s takou hviezdou, ktora najprv svato-svete tvrdila, ze preberie, napokon neprebrala a ked som volala na jej postu, tak postarka s povzdychom poznamenala, ze je to znama "kasta", ze ona preberie a zaplati tak kazdu 20-tu dobierku a vsetky ostatne vracaju nazad. tolko k tvojej "slavnej" vete... 😝