icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

benne
4. mar 2012

@danka9999 iste.. to by bolo lepšie.. rovnako ako keby každá napísala správu slušne, s pozdravom a podakovaním, aby predávajuce pravdivo opisovali tovar, aby neklamali v pôvodnej cene, že koberec za 80€ teraz predáva za 19€ a pritom ho dostať za 9,90€.. bolo by lepšie, ale asertivita je pre mnohých neznámy pojem

bibina25
4. mar 2012

@danka9999 ale ja napisem :"Dakujem, neprosim, rozmyslela som si to." A mamicka hned hodi negatko, ze som orientovana na cenu. Mne to pride detinske a smiesne.

danka9999
4. mar 2012

@slniecnica no ja som napríklad predávala nohavice - jedny za 1.20 a druhé za 1.50 a mamička chcela ešte aby som platila ja polovicu poštovného....mne sa to zdalo nefér....ved som to nepredávala draho....len proste chcem aby sa mi predali veci doma a mne sa uvolní miesto....tak si myslím, že to poštovné si u mna môže zaplatiť kupujúca sama

slniecnica
4. mar 2012

@luciferkax je to Tvoj názor,ja Ti ho neberiem🙂....a veľmi pochybujem že kúpiš zimnú bundu ADIDAS za 10 eur, so 100% stave ako novú...ak áno,tak mi napíš,pozriem sa 😉

argyro
4. mar 2012

@bibina25 tak to si dostala tie negatká určite neprávom, napíš adminovi, vymaže ti ich..

slniecnica
4. mar 2012

@benne tak toto je choré už 😒

bibina25
4. mar 2012

@danka9999 to ci je to drahe, alebo lacne, je velmi subjektivny pocit. tebe sa to zda lacne, ja by som to mozno nevzala ani za postovne. Je to naozaj relativne.

danka9999
4. mar 2012

@bibina25 no tak to sa mi zdá fakt blbé....za to že sa niekto len informuje alebo si to rozmyslí, tak za to negatko??...tak to je teda somarina 😠 ....každý má predsa právo na výber, hlavne ked si tovar kupuje zo svojho vlastného vrecka

slniecnica
4. mar 2012

@danka9999 nemala si sa s ňou ani baviť,tak ty si charita alebo čo?...mala si napísať,cena ostáva pevná a hotovo,dovidenia 😀

bibina25
4. mar 2012

@argyro uz som pisala, ale este nevymazal, napisem znova zajtra.

alicia28
4. mar 2012

baby hlavne serte na to a neurazajte sa,
nech napisu ze si rozmysleli ,,alebo cokolvek napisu alebo nenapisu nic, naco sa rozculovat?
ved ludia su vselijaky,,,,bud predate alebo nie,,,srat nato co kto pise,
nekazte si den hovadinami, su dolezitejsie veci ako sa nasrat kvoli par euracom,
kto chce ten kupi,
niekto zas spekuluje - tak ho odpalite ze zlavu nedate a ide sa dalej 😉

danka9999
4. mar 2012

@bibina25 ved áno...je to vec názoru

danka9999
4. mar 2012

@slniecnica aj som napísala....v klude som napísala, že ked si to nezoberie, že sa nič nedeje...kúpi niekto iný....potom si to rozmyslela

slniecnica
4. mar 2012

Alička má čistú pravdu 😉

danielllka
4. mar 2012

baby, ale veď každý si môže predávať svoje veci za takú sumu, akú považuje za vhodnú, tu nikto nikoho nenúti si niečo kúpiť, je to slobodná voľba každého z nás- takisto podmienky nech si každý dá, aké chce, veď keď nesúhlasím s nejakou podmienkou, tak si u dotyčnej nenakúpim (takisto keď nesúhlasím s cenou, lebo sa mi to zdá pridrahé, kúpim si lacnejšie u niekoho iného 😝 )

benne
4. mar 2012

.

bibina25
4. mar 2012

@danielllka presne tak. Nech potom mamicka nepise do hodnotenia, ze je drzost pytat si taku alebo onaku cenu. ked chce, nech preda, ked nie, nech si to necha. Aj tak to nepreda, uz to ma v bazare pol roka. Ja by som radsej predala za 1 €, akoby som to mala vyhodit. Ale asi mam divne zmyslanie. 😎 😎 😎

slniecnica
4. mar 2012

@bibina25 sama máš tam "Luxusná nočná košieľka Coemi, L 39 eur"...a tebe sa zdajú drahé moje zančkové olečenie za polovičné ceny...tak ja 5 krát si rozmyslím či kúpim bundu Adidas ako novú za 37 eur, ako luxusnú košieľku za 39 eur... 😉 ved máš tam drahšie veci ako ja 😀

slniecnica
4. mar 2012

@danielllka konečne normálna správa,až si ma veľmi potešila 😉

bibina25
4. mar 2012

@slniecnica ale ja chvalabohu nezijem z invalidneho dochodku, a to, o com tu pisem, nema nic spolocne s tym, co si ja mozem alebo nemozem dovolit kupit. Pisem, ze zjednavanie ceny je uplne normalne a nemali by sme sa za to urazat.

danielllka
4. mar 2012

tak určite to na negatívne hodnotenie nieje- že si niekto opýta zľavu- jednoducho napíšem, že nie, že je cena pevná a hotovo.. veď aj ja skúšam (aj keď nie pri malých, tzv. symbolických sumách), ak sa nedá, tak sa nedá- ak chcem, vezmem aj tak, ak nie, hľadám inde..

mata262
4. mar 2012

mate niekto skusenosti s touto kupujucou?www.martin@surmaj.sk GRETA SURMAJOVA (neregistrovaná/ý)

danielllka
4. mar 2012

@slniecnica veď je dobre, že si dáš podmienky, takto sa vyvaruješ prípadným problémom spojeným s predajom, si krytá, nikto sa nemôže na nič sťažovať, vie, čo môže očakávať- nechápem, čo je na tom zlé.. niektoré maminy si podmienky postupne pridávajú úmerne skúsenostiam s predajom.. lebo vždy ich čosi prekvapí (nemilo).. a špekulanti sa stále nájdu..

bibina25
4. mar 2012

@danielllka ano, ale ked si nejaka normalna mamina precita podmienky predaja, asi sa zlakne. Mna taka stylizacia odradi. Ved plati: Nas zakaznik, nas pan. Myslim si, ze predavajuci (ak chce predat), by mal vychadzat v ustrety kupujucim a nie naopak.

danielllka
4. mar 2012

@bibina25 no neviem, ja som sa teda nezľakla a tiež sa radím medzi "normálne mamičky " 😀 Možno mala mamička viac negatívnych skúseností a takto sa ich chce vyvarovať (dobre robí, veď čo tu čítam kadejaké negatívne skúsenosti, koľko predávajúcich prišlo či o tovar, alebo peniaze, tak nieje sa čo diviť..).. a znova opakujem, je na každom z nás, u koho nakúpime, čo nakúpime, nikto nás nenúti a ak sa mi nepáčia podmienky (alebo sa ich zľaknem 😀 ), tak u nej nenakúpim - ale mne neprídu odstrašujúce 😎 Inak som si čítala aj Tvoje hodnotenia a ozaj si myslím, že len zato, lebo si si kúpu rozmyslela, Ti tie negatká nepatria.. je to neférové 😕

beruska.zuzanka
4. mar 2012

baby, nezdá sa vám, že ste už kus od témy? 😉

ivett1
4. mar 2012

@bibina25 čo sa týka tých hodnotení za to, že si zjednávala cenu ...a ak sa to nedalo, tak si oznámila, že už nemáš o tovar záujem, požiadaj admina, aby ich vymazal...sú neoprávnené...to, že sa pýta niekto na zľavu, ešte neznamená, že si tú vec aj kúpi, je to len "prieskum trhu"...😉
...ale, ak si niekto vec zarezervuje a predávajúca už napíše údaje k platbe (číslo účtu a pod.) a čaká na peniažky a záujemca sa jej po pár dňoch ozve, že si to "rozmyslel", tak toto už je na vyjadrenie a ohodnotenie rozbehnutého obchodu...neutrálne...a možno aj negatívne hodnotko (podľa toho, ako veľmi je tá predávajúca nasr...nahnevaná...🙂, že možno odmietla za ten čas xy iných ponúk...)
...inak, ani ja nezjednávam, keď kupujem 😉...načo, buď sa mi tovar páči za takú cenu ako ho ponúkajú, alebo...neberiem...ale, v zásade nemám proti tomu zjednávaniu nič...ak sa niekto slušne opýta, tak slušne odpoviem 😉

hanule24
Odpoveď bola odstránená
hanule24
5. mar 2012

@hanule24 dobry den tak toto som ja nepisala vobec,moje kamoska zna heslo tu tak ona to pise za mna...Ja som nic take nepisala...Ja som tim panim pisala spravy ze to uhradim...

hanule24
5. mar 2012

@janicka11 ppisala som panim ze to uhradim ale toto co terat vam priso tak som nepisala ja...Moje kamoska zna heslo tu takze to pise asi ona za mna...

traktor
5. mar 2012

@hanule24 ze aka nahoda, ze ste tu rano obe..skôr si myslim, ze ta prva sprava mala byt napisana inde a len si sa pomylila..a potom, ved nie je problem zistit u admina, ci to bolo poslane z jedneho PC ci dvoch..dlh treba splatit..lebo hoc predavas na inom bazare, aj tam je admin aj tam sa da upozornit na nefer jednanie