icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

simona112
6. mar 2012

@exupery Peniaze či sa posielajú poštou ale z účtu na účet sa nikdy nemôžu stratiť. Jenide že by poštárka vytratila poštovú pokážku čo je málo pravepobné. Keď ti pošle ústrižok treba sa ísť opýtať na poštu že kde je problém 🙂

silvia1983
6. mar 2012

😖 bohuzial, tiez sa pripajam s neg. skusenostou, zaplatila som si postovne 1,20€ a na obalke 0,70€ 😖

traktor
6. mar 2012

@silvia1983 aj mne dnes prisiel balicek, platila som 1,50 a na obalke 0,60..ale neriesila som to..v tomto som blba..

silvia1983
6. mar 2012

@traktor tiez kaslem na to, nech si dotycna prilepsi a kupi nieco pekne 🙄

garzonka
6. mar 2012

ja mam zas opacnu skusenost: kupujucej som napisala sumu (postovne bolo doporucene a za vacsi balicek) a ona mi napisala: poslala som menej, poslite mi to obycajne (a pritom na "obycejne psaní" su rozmery take, ze neviem ci vobec sa mi taky balicek podari zabalit - budem to musiet zrejme poriadne stlacit aby na vysku to bolo max 2cm)... 😒... a to neviem ci sa mi vobec podari. keby aspon napisala, ci to ide, ale nic, len ze poslala menej ...

3zuzka
6. mar 2012

myslela som si že sem nikdy neprispejem zo svojou neg. skusenostou no opak je pravdou. Poslala som neregistrovanej mamine s mailom halamkarj@gmail.com Renata Halamkova baliček aj ked som ešte nemala peniaze na učte ale v dobrej vôli že su na ceste a každou chvilou pridu no dodnes žiadne peniaze nemam a pani sa vyhovara najskôr že mi poslala spravu že obchod ruši samozrejme že mi nič neprišlo 🙂 potom že peniaze posiela večer a ked som ani po 3 dnoch nič nemala na učte tak som jej znovu pisala a tentokrat bola " na lyžovačke s detmi " a nemala mi to ako poslat vraj hned ako pride domov cez vikend pošle a da mi vediet samozrejme zase nič 😠 😠 a ked som potom patrala tak nie som jedina nespokojna s touto kupujucou 😢

bibina25
6. mar 2012

@3zuzka smutne, ale aspon mas dost dobre ponaucenie, ze posles, az ked budes mat peniazky na ucte

3zuzka
6. mar 2012

@bibina25 ja toto bežne nerobim vlastne sa to stalo prvykrat a aj posledny ale mala som cestu na poštu tak v dobrej vôli že peniažky každu chvilu pridu som jej to poslala 😒 no tak mi treba

zanika1983
6. mar 2012

@3zuzka a kolko si teraz stratova?ak sa mozem opytat.. aj ja som raz tak poslala, ale mne aj prisli nastastie € ..tak hadam ti ich posle, ak nieje az taka s...a:-/ 😠

3zuzka
6. mar 2012

naštastie to nie je vela ale podla tych vyhovoriek viem že klame ked niekto rano napiše že posielam peniaze cez IB a o 4 dni ked som jej pisala že mi nič neprišlo tak mi napiše že je na lyžovačke a domov sa vrati cez vikend a to nevedela rano že ide lyžovat ?
@zanika1983

annie13
6. mar 2012

@3zuzka ja som sa tiez raz takto opinkala mala som viac balickov tak som vzala aj ten posledny hoci peniaze neprisli ale vraj na ceste zial chodia do dnes ☹

katmi
6. mar 2012

@silvia1983
@traktor aj mne sa to stalo viackrat a v takom pripade pisem tento "problem" do hodnotenia... pretoze potom ked sa balicek strati, tak zahadne nieje vinnik 🙄 😠 okrem toho - je to riadna drzost, ked si dotycna vypyta postovne ako za doporuceny list a posle ako list obycajny 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

zanika1983
6. mar 2012

@3zuzka dost smutne, ze sa tak zachovala...paradoxom je, ze "akoze" na lyzovacku ma €, ale par € sa jej uz tazi...z toho aj mne vychadza, ze sa len vyhovara 😠 jej charakter a svedomie je na bode- rybie file.

3zuzka
6. mar 2012

@annie13
@zanika1983 a pritom vieme že poslat peniaze cez IB trva par minut 😠

annie13
6. mar 2012

@3zuzka no kedze je neregistrovana nemas na nu hodnotenia tak zial zrejme je to jedna z tych co skusaju ci im niekto nieco neposle ked ako ze poslu peniaze 😔

zu2za3na
6. mar 2012

@luba142 viem, že sa posiela aj poštou ale mne by bolo lepšie radšej osobne pozrieť tovar a tak ho aj kúpiť a hned prevziať 🙂 ja som skôr ten typ, že chyť, pozri a hneď kúp

zu2za3na
6. mar 2012

@zuzana17 fakt? skúsim pozrieť, ešte sa tu tak dobre asi neviem orientovať 🙂 díky

tanyja
6. mar 2012

@3zuzka keď neblbne net a samotný IB, tak len pár sekúnd 😉

macamac
6. mar 2012

@missy97231 tiež si myslím,že sa nedá pomýliť /i keď nikdy nehovor nikdy/, že ak mám poslať doporučko-pošlem obyčko. ja si to radšej aj 3-krát skontrolujem v konverzácii a vypisujem adresy pri PC-pre istotu 😀
mne tak jedna raz odpísala,že sa ospravedlňuje,ale posielal to muž a poplietol to 😅 /častá výhovorka. robíme z chlapov blbov 😉 /. mne tiež chodí posielať na poštu balíky muž. podám mu balíky+sprievodky-a tie,čo ich nemajú-idú obyčko. on to na pošte vybalí-a teta za okienkom už snáď vie priradiť lístočky k balíkom 😉
takže tomuto neverím,že to chlap poplietol. jednoducho-doporučenku zrejme nemal 😅

simona112
6. mar 2012

@macamac ja tiež keď niečo posielam tak to väčšinou posiela muž. Dám mu balíčky, podacie lístky a šeky, keďže posielam len na dobierku. A pani pri okienku to všetko zráta keď sa platí aj poštovné a dopíše na šek všetko čo treba. 🙂

simona112
6. mar 2012

No ale ešte sa chcem opýtať, jedna pani si objednala plienky z môjho bazáru, a chce to ako list 2.triedou na dobierku. Má platiť aj poštovné. Mám k tomu napísať aj podací lístok alebo ako?? Neviem či stále tak posielam alebo ako, nejak sa v tom nevyznám 🙂..a dosť nerada by som sa tu ocitla ako o mne niekto negatívne píše, lebo zatiaľ som mala len pozitívne ohlasy. Ďakujem za radu 🙂

macamac
6. mar 2012

@simona112 veď to. nerobme z chlapov totálnych neschopákov. skrátka-to sú podľa mňa len také vymyslené báchorky 😉

simona112
6. mar 2012

@macamac aj ja si to myslím. však ja všetko vypisujem a on to len odnesie na poštu. Neviem prečo by mal byť na vine chlap. :D Veď nie každý chlap je blb :D

macamac
6. mar 2012

@simona112 neviem-plienky jednorazovky? lebo len do 2kg sa ti oplatí poslať doporučený list 2.triedy.a teda-list ako dobierku-s tým nemám skúsenosť.

yvetulka
6. mar 2012

prosim vas babenky, co si myslite o tom: kupovala som bundu syncekovi z proshopu novu a bola s dierkou - vynechany sev o dlzke cca 3,5 cm, poslala som ju spat, ale predavajuca mi odmieta vratit postovne. mam nanho narok, ci nie? dakujem

simona112
6. mar 2012

@macamac no to sú bavlnené plienky. už som viacerým posielala oblečenie, nebolo zabalené v krabici len v igelitke a čierny obal, malo to viac ako kilo a poštovné bolo cez 3 eurá tak neviem. nechcem urobiť chybu :/

macamac
6. mar 2012

@simona112 aha. tak-a prečo by si mala spraviť chybu? čoho konkrétne sa bojíš? veď máš už skúsenosť 😉

macamac
6. mar 2012

@yvetulka takja si myslím,že ak bola poškodená-bazár alebo obchod-máš nárok na vrátenie poštovného. iné by bolo,keby ti nesadla. vtedy ani iné internetové obchody nepreplácajú poštovné

simona112
6. mar 2012

@macamac no že to nepošlem dobre. lebo neviem či som aj to predtým posielala ako list 2. triedy sa v tom nevyznám..Ale tak snáď áno.nie je to krabica, nieje vypísaný papier na balík tak by to podla mňa mal byť list. No tak snáď sa mi nevráti späť. Ale ďakujem za radu.. 🙂

yvetulka
6. mar 2012

@macamac vsak to, uz som jej aj pisala, ze pri chybnom tovare by mi mala vratit, ale ohana sa tym, ze ma uvedene aj v podmienkach, ze pri novom tovare postovne nevracia, ale o chybnom sa nezmienuje, tak neviem, ako teraz riesit to. aj balne si priratala 20 centov a v podmienkach to nema uvedene, taktiez mi nie je ochotna vratit ich, pytala postovne 1,6 a zaplatila 1,40, ked som ju na to upozornila, tak ze je to balne a je mi ochotna vratit 0,10. jooooj, ake nervy mam a zevraj profesional ☹((