Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
martinka17 nikolca tak ale mne ta ženska za okienkom jasne povedala že aj ked posielam doporučene prvou triedou boliček odchadza až v pondelok....
@nikolca ak si list podala po 17, tak má dnešnú pečiatku, odišiel večernou vozbou a pri troche šťastia, ak si posielala v danom meste alebo do iného veľkého mesta bude na druhý deň doručený 😉
@julka154 nechápem, neviem, ale ja často podávam po 17, podám ako zmeškanú 1.tr ale viem, že odíde ešte v daný deň, ale poslednou vozbou, ako ináč by to na druhý deň doručili, ak by to večer nešlo na triedenie na hlavnú poštu?
tak potom mi to v sobotu neposlala ako mi pisala ale až v pondelok ☹ 😒 a neukazuje mi tam 12.3 lebo v tedy to odišlo z tej pošty??a pokial to bude u nas na pošte tak mi to tiež ukaže? 🙂 😉
@martinka17 🙂 😉 tak potom mi to v sobotu neposlala ako mi pisala ale až v pondelok a neukazuje mi tam 12.3 lebo v tedy to odišlo z tej pošty??a pokial to bude u nas na pošte tak mi to tiež ukaže
@julka154 neviem, nezdá sami, že sobota mala byť iná, u nás teda nie, ale je pravda, ja bývam v KE 😉 tu je možno systém iný ako v iných mestách, neviem. Ja len vravím, že som už poslala v sobotu a dorazilo v pondelok, teda muselo odísť z pošty v sobotu 😉
martinka17 asi anoo teda ja fakt neviem ako to funguje len pišem to čo mi ta kočka za okienkom opomenula že aj ked som chcela poslať prvou v pondelok to ešte len odchadza ale to je jedno🙂)
@martinka17 ahoj, u nás pre istotu v sobotu ani pošta (tá miestna - sídlisková) nie je otvorená🙂...ale máme našťastie v blízkosti aj poštu - "poštový uzol" (tak akosi to volajú🙂...) a tá je v sobotu otvorená...ale tiež zásielky vybavujú až v pondelok (rozosielajú...)...keby som chcela, aby odišli, tak by som sa musela trapať na Hlavnú poštu a to mám teda poriadne mimo (aj keď bývam priamo v BA)...ale inak sú otvorené aj v nedeľu v niektorých NC (ja mám najbližšie AVION...)...ale zasa-balíčky odchádzajú až v pondelok 🙂
maminky nemate nahodou skusenost s nickom " krupinka2010" alebo "2010slunicko2010", mala by to byt ta ista osoba. Dakujem
Baby, potrebujem Vasu radu. Uz som tu davnejsie pisala, ze som kupovala od jednej maminy hru za 25 eur. Zasielka sa stratila, tak sme cakali na reklamaciu. Reklamaciu uznali, ale kedze balicek nebol poisteny vyplatili jej len 12 eur. Dnes mi napisala, ze mi ich posle. Ale ja som jej zaplatila 25 eur. Mam narok, aby mi vratila celu sumu? Ako by ste to riesili Vy? Este chcem dodat, ze sme sa s maminou pred kupou dohodli, ze postovne plati ona. Dakujem
@littledevil pisala ti ako to bude posielat?pises, ze vzala na seba postovne, ale napisala ti, ze ako to bude posielat?
aj tak si myslim, ze kedze ona vzala na seba postovne, tak by ti mala vratit plnu sumu..nie je to malo, a taku sumu by som aj sama dala poistit, ved cert nikdy nespi..
@littledevil v tomto súhlasím s @traktor...ak ste sa dohodli, že ona zaplatí poštovné t.j. tých 25 eur už bolo vlastne s poštovným, tak teba by nemalo zaujímať ako to poslala, ale že ho fyzicky budeš mať...a keď sa stala takáto vec, nie je to z tvojej strany vôbec chyba, takže by ti mala vrátiť plnú cenu a bohužiaľ pre predávajúcu je to strata...ale mohlo sa stať, že by prišla aj o celú sumu, keby to v rámci šetrenia" poslala "obyčajne"...takže...treba to brať ako ponaučenie...len, škoda, že častokrát sa učíme na vlastných chybách 😝 ...iné, by to bolo v prípade, že by ti oznámila ako to posiela a ty by si s tým súhlasila...vtedy by bola tá vrátená suma fér...
inak ja stale akosi nechapem :( vsak ked nieco predavam ako predavajuca - ak dobre si pamatam,, v pripade uznanej reklamacie vratia 10nasobok postovneho... tj ak posielam nieco, co je drahsie ako 10nasobok postovneho, tak to davam automaticky poistit, aj ked na svoje naklady... tych par centov nezabije a aspon mam pokoj v dusi... keby sa nieco stalo 😉
moj nazor je: kupujuca sa mala opytat, ako posiela balik a mala si vyziadat poistenie. ja nepoistujem automaticky, vzdy sa dohodneme, ako mam poslat balik, ak sa sama rozhodne obycajne, je to jej zodpovednost, ak sa strati.
@fukylove nie kazda tak premysla, stretla som sa uz aj s predavajucou, ktora mi tvrdila, ze ked to posle obycajne ale 1. triedou, urcite sa zasielka nemoze stratit 🙂
@zanika1983 ale ak predavajuca napisala, ze berie na seba postovne, tam podla mna nie je co riesit..prevzala za to zodpovednost..a ak sa balik stratil tak ma vratit plnu sumu

dole maš napisane odpovedz,klikni na to vyhodi ti to nik ktoremu chceš pisať 🙂 😉
@julka154