icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

janicka11
24. mar 2012

veru ťažko to zistiť teraz že?
@tkmama

traktor
24. mar 2012

@janicka11 ruku na srdce, nemala som na mysli tvoju skusenost..ale kopu skusenosti, ktore citam v blogoch / aj vcera sa to tam riesilo - prispievala som tam../..neviem , ci ich citas aj ty..ja ano..a teda kazdy den je tam kopu takych, ze poslali obycajne a potom sa rozculuju, ze im balicek neprisiel a uz upodozrievaju , ze nakupujuca ma urcite balicek doma a chce aj peniaze..zo svojej skusenosti viem, ze su aj take, co klamu..ja som jednu taku tiez mala, tvrdila, ze balicek neprisiel, dala som to na reklamacku a ona ho uz pritom davno mala doma 😠 ..nastastie som mala podaci listok..stava sa, zial aj take su..ale nie kazda je taka..a teda ako sa ma citit clovek, ktoremu fakt balicek nepride a precita si o sebe, ze ho ma urcite doma, len chce mat aj tovar aj peniaze?..preto je dôlezita aj komunikacia ..ono je dobre, ze aj ty si tu napisala, aspon budes nabuduce vediet, ze staci si to osetrit v podmienkach predaja, alebo upozornit na to v komunikacii 🙂 ..a pomôze to aj inym, ze fakt sa môze stat, ze sa balicek môze stratit, ..lebo je tu taky nazor..ze mne sa to stat nemôze, vzdy vsetko doslo..ale co ked raz?

janicka11
24. mar 2012

@traktor presne tak,myslím si že som teraz niečo veeelmi mudrajšia,budem na to už upozornovať každého, 🙂 presne urobila som chybu že som ju tu upodozrievala,mala som byť ticho,,,,,aj nabuduce už budem.,....

janicka11
24. mar 2012

@traktor nečítala som v blogu,a tam sa čo riešilo?niečo podobné?a ako sa to vyriešilo?

traktor
24. mar 2012

@tkmama nad tym by som sa asi ani nepozastavovala..mala som tu par novych next veci za uplne smiesnu sumu, este mali aj visacku..mne ich netrebalo a kazda koruna dobra..a ked pisali nakupujuce , tak ich otazka bola vzdy..maju daky kaz, preco tak lacno, dobre ste napisala cenu? 😉 ..cena bola dobra, veci som dostala , ale mne ich len netrebalo..a dnes , ked su vsade akcie sa da pomerne lacno kupit,..a ked nesadne velkost , alebo sa netrafis do vkusu, tak ich posunies dalej ..ine je..ked zatajis chybu, ktoru maju..

tkmama
24. mar 2012

Inak nad týmto som sa nedávno zamýšľala, že ceny na MK si vlastne určujeme mi a môžem povedať, že odkedy som sa sem zaregistrovala, išli rapídne dolu. Ja som napr. začala predajom tehotenských riflí za 15 eur a dnes by som ich predala tak za polovicu... Na druhej strane, každý si musí uvedomiť, že toto je bazár, nie butik. Ale ak maminy klamú a podvádzajú (mne sa to stalo zatiaľ "len" dvakrát), to je už o inom ☹

traktor
24. mar 2012

@janicka11 mas IP

traktor
24. mar 2012

@tkmama jj ceny isli dolu..a je to aj tymi akciami v obchodoch.. + ked pozries aukcie, tam si vies niekedy za smiesnu sumu nakupit novy tovar..dnes uz mas na vyber..bud das mensiu sumu a predas skôr alebo to budes susit pol roka a aj tak ta to prinuti ist s cenou dole, ak chces predat..a podvodnikov bolo vzdy vsade dost..len sa pred tym o tom takto nepisalo..a nebyt napr. aj tejto temy, tak clovek ani nevie, ako sa môze branit..aspon mne vo vela veciach v zaciatkoch pomohla

janicka11
24. mar 2012

@traktor dakujem prečítala som si...strašné...je mi tej maminky luto normálne. ☹

tkmama
24. mar 2012

Ja tu tiež čítam pravidelne, je až zarážajúce, čo za svinstvá dokážu niektorí ľudia. Vďaka tejto téme som začala detailne študovať hodnotenia a podmienky predaja. A inak čo ma fakt za posledné dni stráááášne vytáča sú záujemkyne, ktoré dajú zo dve otázky a potom im je zaťažko napísať "nie, ďakujem". To potom človek nevie, či má čakať na odpoveď tri dni, či mesiac. A teraz mám na mysli tie, čo sem chodia denne, nie mamičky, čo nakuknú raz za čas...

janula.h
24. mar 2012

@traktor no asi takto to bolo aj u nás nestihla som prispieť skôr lebo som sa k tomu dostala až teraz. Tenisky boli nenosené veľkosť tej babe nesedela aj som ich chcela nechať pre svoje dcéru ale kým ta dorastie do 35 hojoj.Tenisky som fotila ja a boli u mňa doma.Nemali poškodenie:Pani sa ozvala vo štvrtok a hneď v piatok boli posielané ale babou ktorá ich predávala lebo ja fakticky mám dosť nabitý program s 2 deťmi.Ešte jej vravím vlhčenou handričkou pretri spodok lebo sú trochu špinavé ako keď odskúšaš v obchode.Takže dopadla som takto ja nakoniec ako tá najhoršia,od ktorej by nekúpili ani šnúrky do topánok však @nikolca aj keď ma vôbec nepoznáte a kľudne napíšte každej jednej babe,s ktorou som obchodovala či je to tak ako píšete ale je to váš názor!

rastinka
24. mar 2012

Ahojte pozor pozor na predavajucu hela170 tavar nezodpoveda tomu co píše v inzerate a dokonca mi poslala topanky inej velkosti ako pisala namiesto 44 poslala 41 ale uvadza v inzerate 44 nahnevalo ma to.

traktor
24. mar 2012

@janula.h od teba mohli odist v poriadku..ale podla fotky nedosli ok..a kedze si ich ty dala do bazarika, prevzala si za ne zodpovednost a je jedno, kto ich posielal..cize ja by som vzala peniaze od tej kamaratky a vratila ich nakupujucej a ona jej vrati tenisky..lebo takto fakt nevyzeraju nove topanky..neviem, ci ich silno drhla ..to sa uz nedozvieme..a je to uz jedno...ale bola si hned informovana, ze nie su ok, cize ich urcite nakupujuca neponosila a len ich chce vratit..ona ma narok na vratenie plnej sumy..mozno tiez poucenie do buducna, ze co predavas aj sama posles, aby si nedopadla takto 😖

traktor
24. mar 2012

@rastinka komunikovali ste spolu?pisala si jej, ze ti prislo ine cislo ako bolo uvedene a ze ziadas spät peniazky?

janula.h
24. mar 2012

@traktor ponaučenie do budúcna je že ja už nič za nikoho predávať nebudem!! ale najhoršie na tom je že ja som klamárka a ja som zle opísala tovar,ktorý som predávala,ale tá baba nie ako sa dokážu ľudia postaviť na jednu stranu že?

traktor
24. mar 2012

@janula.h no vies, preto je dôlezita komunikacia..a ak to vyriesis a urovnas, tak to nikto nebude riesit , zabudne sa na to a hotovo..ine je, ked sa clovek robi, ze sa ho to netyka a veselo si predava dalej, vec co tam po negatku, co tam po jednej nespokojnej mamine / aj take tu su/..komunikacia je velmi dôlezita,..a mozno aj takato, hoc zla skusenost je na nieco dobra..ako poucenie do buducna...ved sme len ludia 😉

janula.h
24. mar 2012

@traktor pravdu máš ☹ a mňa to mrzí viac ako si tá baba vie predstaviť ☹

olifcek
24. mar 2012

😵

veve39
24. mar 2012

@traktor dobre si to vystihla, naozaj je riziko nakupovat v bazari...podvodnikom je ten, kto dostane poskodenu obuv (urcite mal doma presne taku istu obuv, poskodenu a čihal na prilezitost vymenit tenisky za nove 😎 ), ako aj ten, komu nedojde balik zaslany obycajnou postou (urcite balik uz davno dostal a snazi sa ho zatajit a podvodne vymamit peniaze)...

emily76
24. mar 2012

ked tu citam prispevky.. a citam casto, tak mam strach pred kazdym dalsim nakupom.. vzdy trvam na doporucenej poste, davam veci premeriavat, platim hned ako pride cislo uctu, pripadne sa pytam, ci je ochotna maminka pockat do vyplaty s malinkou dusickou.. ale musim si zaklopat.. zatial som mala asi stastie na predavajuce.. vecicky prichadzaju v dobrom stave, co ma byt nove aj byva nove, ak maminka nemoze poslat hned, lebo jej do toho cosi pride tak mi da vediet hned a nie az po tyzdennom cakani... ale ked su tu v bazariku obcas take nadherne veci, ze im neviem odolat.. a ked moja mama vidi decka v novom skoro stale, tak len vzdycha.. setri dcera, setri.. ale ved ja setrim.. sukienka za 3 eura, tricko znackove za 4... 🙂 🙂 dakujem vsetkym serioznym maminkam, ktore nemaju potrebu sa obohacovat na ukor inych... 😵

fukylove
24. mar 2012

@veve39 bohuzial - stavaju sa aj take pripady... stretavame sa tu s kadecim... a osobne si myslim, ze podobne "teorie" vznikaju prave preto, ze kupujuca ma istotu, ze poslala tovar dobry... a tak rozmysla, co sa moze diat a co sa stalo,, preco a tak... a detto aj v pripade stratenej zasielky... predavajuca posle tovar, kupujuca tvrdi, ze ho nema... a tak na oboch stranach vznika podozrenie... predavajuca nic neposlala, peniaze si nechala... kupujuca prevzala a tvari sa ze nie a chce mat aj tovar aj peniaze... 😉 ale napr. stratena zasielka - tomu sa da vyhnut bez problemov - poslat veci vzdy doporucene ci ako balik a mat k tomu doklad a moznost podat reklamaciu 🙂

ku kauze topanky... podla obrazkov skutocne vyzeraju byt nenosene - aspon podla mna, este aj snurky mi pridu ako z obchodu natiahnute.. 🙂 poskodene podla fotiek od kupujucej su.. to netvrdim, ze nie... ale! neviem aky material je vzadu na pate a ak je to skutocne nieco velmi "krehke a jemne" - nemohlo sa stat, ze k poskodeniu doslo pri nesetrnom skusani obuvi? to len moja uvaha...
nestaviam sa ani na stranu kupujucej, ani predavajucej... problem si spolu musia vyriesit ony dve.. len viem, ze niektore boty skutocne maju niektore "kriticke" miesta zvlastnym jemnym materialom...

veve39
24. mar 2012

@fukylove presne tak
ja som mala na mysli hlavne to, ako sa hned v uvedenych pripadoch v tejto teme verejne zo strany predavajucich dostava do obvineni kupujuci
v pripade posty, no comment, mna ako kupujucu by ani nenapadlo pytat sa, ci mi predavajuci zasle veci doporucene - povazovala by som to za samozrejmost, ak nie je uvedene inak

janicka11
24. mar 2012

@veve39 fuha drsné slová🙂)ja zase obdivujem maminky ktoré nepoznaju a sudia.A potom v dalšom rade su tu maminky,ktoré si tu len čítaju a nemaju odvahu niečo okomentovať iba si prečítaju a potom len tajomky do IP píšu že by jednali ako ja. to ja už tolko pošty som dostala že neodpisujem iba pár z nich som napísala,prečo neodpíšene nato to čo píšete mne tam do temy..A odpoved na to je len:Lebo sa do toho nechcem miešať a nechcem si tu robiť zlé meno,nechcem sa tu z nikým hádať.....No kommnent.A dalšia vec moja,presne ako píšeš ked nemaju uvedené in ak tak by si to ty brala,ja som inak uvedene mala,a to že som pani kupujuce j napísala už neviem kolko vela správ a ona si tu pokojne píše a rieši inzeratiky a mne neodpovedá už riešiť nebudem.Utvrdila som si len to čo mi dávaj najavo.......A dalej z nikoho tu nejdem robiť podvodničku či dokonca zlodejku čo chce tovar aj peniaze.

janicka11
24. mar 2012

@fukylove presne ako píšeš,vyjadrím sa aj k tvojmi komentáru,ano mohla som sa tomu vyhnuť...Jednoducho komunikáciou že to mám poslať doporučene...A dalej ja som sa od začiatku tu len vyjadrovala že som vždy posielala obyčajne,maminky nikdy nepovedali ani pol slova,že by chceli doporučene,až na pár vynimiek,a ja s tým žiaden problém nemám.Kludne by som poslala ako len chcu..,Od ekdy som tu urobila som velmi vela obchodíkov predajov či kupy,nie všetky hodnotka od maminiek su tu,niekto aj nenapíše aj ked oto prosíte.Vždy boli somnou maminky velmi spokojné čo som sa dovtípila komunikáciou medzi nami,a dalej nakupuju aj potom to incidente čo sa tu odohral,ved to predsa nieje hanba napísať sem moju skusneosť atak isto ved to som sa len poučila sama na sebe a možno niekdo odomna tiež.Takže tak....

veve39
24. mar 2012

@janicka11 ja nepoznam vo vasom pripade ani kupujicu, ani predavajucu
z komentov vo verejnej teme vsak aj mne, ako nezainteresovanemu vyzneli tvoje prispevky v tom zmysle, ze pomaly nie je mozne, aby balik nedostala...tak neviem, ako mam tomu rozumiet
ja som parkrat na MK nakupovala, ozaj by mi nenapadlo, ze mi predavajuca bude zasielat veci obycajne
ak by info o postovnom neuviedla, brala by som ako samozrejmost ze odosiela balik doporucene - a myslim ze nie som jedina
pisat o niekom, ze balik asi dostal a popiera to, bez toho, ze by si si to poriadne vydiskutovala najprv s nim - to su v mojom ponimani drsne slova 🙂

janicka11
24. mar 2012

@veve39 jasné máš pravdu zle som sa vyjadrovala,a už som si svoju chybu dávno uvedomila a hlavne som do buducna poučená určito. 🙂

fukylove
24. mar 2012

@janicka11 Janka - ja som nenarazala na tvoj pripad... nemam dovod to riesit... 🙂 mna napr. nikdy nenapadlo posielat obycajne (pokial si mamicka vyslovene neziada...). Ale u mna je to asi "profesionalna deformacia" 🙂 lebo ja som robila vela s balickami, zasielkami pre klientov a vo firme sme si nemohli dovolit nieco poslat obycajne... na vsetko musel byt doklad 🙂 🙂 🙂 a tak mne ani sukromne nenapadne poslat obycajne 🙂 a teraz som pristupila na ziadost mamicky a veru som sa dobre triasla, ci zasielka pride.. 😉 (a keby neprisla, ako dokazem mamicke, ze som jej vec poslala a este som jej pribalila aj darcek 😉 )

rikarika
24. mar 2012

@janicka11 ahoj, ja nejdem komentovat tvoj prípad, ale často túto temu sledujem a ešte som sa nikdy nevyjadrila ani takto verejne ani do IP ako popisuješ. Teraz tak robím. No, veľa krát sa tu musím nad sťažujucimi sa maminkami len pousmiať, lebo mám pocit akokeby to tu celé nepochopili. Takže v mojom ponímaní to tu funguje asi takto:
- toto nie je zárobková činnosť, ale BAZAR a slovo bazar poznam ešte z detstva ked sa moja mamina zucastnovala na bazaroch a vzdy a vzdy sa tam predavali starsie, obnosené veci za nizsie sumy a preto fakt niekedy nevychádzam z udivu ked nejaká maminka takto nakupi za vela penazí "mačku vo vreci" a potom sa tu rozculuje nad neserioznostou predavajuceho. Jednoducho tá miera rizika je tu obrovská a s tým musí každý nakupujúci počítat. Ja by som takto nakupila max. do 10 eur a ak by som potom bola z výsledku mojho nakupu sklamaná, tak to beriem, že za 10 eur sa nezblaznim a viac tu nenakupujem.
- opat spominam, že toto nie je zarobková cinnosť, pretože pri nej má kupujúci právo vratit tovar do 7 dni bez udania dovodu a to tu nefunguje, najma preto, ze kupujuci pri nakupe neobdrží doklad (fakturu( o tom čo od koho nakúpil.
Jasné, že sa tu predavaju aj vacsie veci a kocik asi nikto nekupi ani nepreda za 10 eur ale v takýchto prípadoch by som v zaujme aj jednej aj druhej strany predavala alebo kupovala len na osobný odber - ak ten nie je možný tak jednoducho sa musim obratit inde.
Nemusite s tym co som napisala suhlasit, ale ja sa takto urcite vyhnem zbytocnym nedorozumeniam.

janicka11
24. mar 2012

@fukylove veru tak máš pravdu🙂)dakujem
@rikarika presne tak treba sa pekne vyjadriť ved toto je bazar tak sa niet nadčím rozčulovať s nakupovaím či
predávaním, je tu spojené aj riziko,veru tak, 😢

traktor
24. mar 2012

ano , je to bazar a vzdy je tu riziko..ale .aj ked je to *len* bazar, tak sa mam spravat ferovo a vec opisat v takom stave, v akom je / stane sa, ze nieco unikne..sme len ludia, ale potom treba komunikovat a snazit sa to riesit/..je to stranka pre maminky, mnohe sa tu pozname cez pismenka, niektore aj osobne, tak sa predsa nebudeme medzi sebou okradat, lebo je to len bazar..mne sa osobne nepacia vety..ved co by si chcela za 5 eur, skoc do obchodu a kup si to tam, ked sa ti nepaci..preco?pomahame si navzajom..ja predam , ty kupis..ja za tie peniazky kupim napr. nieco ine pre svoje dieta..ty usetris daku korunku a vyuzijes ju inde a naopak...predsa bazar automaticky neznamena, ze sa budeme okradat, alebo tu budeme ponukat handru, dobru mozno len na okno..hlavne, ze znackovu..ja som rada, ze tu bazar je..je to velka pomoc..som rada aj za tuto temu / ved kolkym mamam sa vdaka nej podarilo pomôct/, a som rada aj za to, ze sa daju dat hodnotenia ..hoc v tomto smere je este dost na com popracovat, aby to bolo lepsie , ale verim, ze sa aj to sa casom zlepsi..