icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

gajdosovam
Odpoveď bola odstránená
bodka13
Odpoveď bola odstránená
gajdosovam
Odpoveď bola odstránená
gajdosovam
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
bodka13
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
bodka13
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
bodka13
Odpoveď bola odstránená
leteku
Odpoveď bola odstránená
mima1311
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
bodka13
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
traktor
27. mar 2012

mozno jej fakt nepipla sms, ale mohla si to napr. vzdy vecer odkontrolovat, kedze vedela, ze predala a ma jej prist platba..alebo mala problem a nemohla ist na postu, tak jednoduchsie bolo povedat, este nie su peniazky..vsetko to su len dohady..len ona vie co tam bolo..a trosku zbrklo sa podla mna reagovalo, lebo stacilo napisat, nevsimla som si ze vasa platba nabehla, tricko vam posielam a nic sa tu nemuselo riesit..inak komunikacia bola vymazana, pretoze tu sa nesmu davat osobne udaje a bolo tam uvedene aj cislo uctu

irriss
27. mar 2012

@traktor
nevim, ale podle toho, co bylo napsano v prispevku, ktery byl nasledne smazan..jsem pochopila, ze pani UMYSLNE tvrdila opak...jeste 23.3. tvrdila, ze platba neni, ze kontrolovala a ptala se i znamych osobne v bance a pritom od 19.3. uz platba byla na UCTE.. 😒

p.s. cislo uctu je tajemstvi - je na SK povazovano za "uredni tajemstvi"?
Nepletes si to s cislem kreditni karty?

Tady koukam je vse jinak...☹

traktor
27. mar 2012

@irriss hovorim, jej dovôd preco môze mat vela pricin, to vie uz len ona sama..mozno volila lahsiu cestu na vyhovorku..hoc tymto si to len skomplikovala..teraz uz tazko povedat..lebo ak by sa chcela len obohatit, tak by peniazky nevratila a kaslala by na to..a uz je to v podstate jedno..peniazky su vratene, dala by som hodnotko a hotovo.. no neviem, cislo uctu / aj ineho nie len moje/ + ine osobne udaje by sa nemali takto verejne davat..pokial ta druha strana s tym nesuhlasi..a naco si preto robit problemy..niektore sa toho vedia velmi chytit..tak nech sa to radsej zmaze

andreah25
Odpoveď bola odstránená
bodka13
27. mar 2012

@andreah25 však toto isté som napísala 😉

leteku
27. mar 2012

@irriss - neviem podrobnosti reagovala som len na ten jeden príspevok. 😉

irriss
27. mar 2012

@andreah25
Mluvim za zdejsi banku - IT.
ZDE se uvadi duvod i na tuzemskych transakcich 😉
Bankovni zakon je az pod zakon o Privacy..nebo bezi soubezne...Vetsinou si neprotireci.

p.s. Kdyz Vam prijde vypis, vy nevidite na vypise kam a komu jste co posilali? 😉
Kdyz jdete k okenku do Banky, primo osobne a zeptate se na platbu, kterou jste uplatnili pred par dny, s diokladem v ruce o zaplaceni, tak Vam nepovi, zda jsou penize jiz na ucte dane osoby?

andreah25
27. mar 2012

@bodka13 to hej, len som to trochu rozvila 😀

andreah25
27. mar 2012

@irriss Nepoznám zákon o Privacy, takže neviem posúdiť, poznám len slovenský Zákon o bankách.
Už na výpise z účtu si vidíš od koho peniaze prišli - teda nie vždy, ak odosielajúci dá v príkaze na platbu nejaký text - napr. ten dôvod platby, tak vidíš na výpise už len dôvod platby, už nevidíš od koho peniaze prišli. Čo sa týka odosielaných platieb, tak tam nikdy nevidíš ani na výpise, komu si peniaze poslala, vidíš len číslo účtu. Iné je to však v prípade inštitúcií (napr. elektrárne, plynárne a pod.) - vtedy vidíš názov toho, komu si peniaze poslala.
A áno, aj keby prídeš o pár dní do banky s dokladom o zaplatení, tak Ti pracovník banky nesmie povedať, že či sú alebo nie peniaze na účte prijímateľa. Nesmie to povedať. Musíš si to zistiť len Ty sama, pokiaľ Ti ale napr. prijímateľ peňazí stále tvrdí, že peniaze nemá, tak jedinú možnosť na overenie máš to, že podáš žiadosť o preverenie chybnej platby, napr. že si sa pomýlila v čísle účtu a pod., no toto je riešenie na dlho.

irriss
27. mar 2012

@andreah25
..dekuju za vycerpavajici informace 🙂

..ale z toho vyplyva, ze je vse zalozeno na "nicem"...chybi pevne zaklady pro ochanu obou stran - prijemce/platce...

neni moznost primeho kontaktu a neni zcela zarucena Tva bezpecnost, kdyz se nedostanes ke TVYM informacim, ktre jsi TY poskytla, to mi prijde malo demokraticke... ☹

Vzdyt ja mam pravo ihned vedet ...jsou to ME informace, ale drzi je jako rukojmi 3.osoba.. 😖

No nic, velmi slozite...vuuubec se pak nedivim, ze je tu tolik stran dohadovani, protoze nakonec (jako vzdy) "vyhrava" neserioznost...
jasne, muzes oponovat - t.j. vyzadat si jak pises "zadost o prpovereni platby", ale to je na dlouhe lokte..Verim tomu, ze to bude zpoplatnene..(tady je)..a na dlouhe lokte..a nakonec to dotycna (poskozena) vzda..
ale to je neustaly kolotoc.. 🤐

janinkad
27. mar 2012

@majula111 aj mne pisala o supravicku so spidermanom..je to sice taka na donosenie,podla mna,ale co by som nejakemu takému divnému cloveku posielala,ked ju nepoznám

aduskatt
27. mar 2012

@bodka13 ak sa ta v TB vobec niekto spytal, ci to ide nejakej konkretnej osobe, tak si koleduje o vyhadzov, to sa proste nesmie, to je porusenie bankoveho tajomstva..avsak po realizacii vkladu sa ti na vkladovom listku vytlaci meno majitela uctu, tam si to skontrolujes

aduskatt
27. mar 2012

@irriss nemozu ti povedat, ci su na danom ucte peniaze, lebo pracovnik NESMIE pozerat na ucet inej osoby ako tej, ktora stoji momentalne pred nim a identfikuje sa IDckom

aduskatt
27. mar 2012

@irriss u nas sa meno majitela uctu musi zadavat iba pri cezhranicnych prevodoch