Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Inak ja som kociky kupovala aj predavala cez bazaz a zatial mam len dobre skusenosti, ale len os odber.
baby stáva sa vám, že vám mamičky napíšu, že prečo máte také nízke ceny, že či sú veci naozaj v poriadku? včera mi to napísali dve mamičky 🙂. čo mám pozvyšovať 😀 , či čo 😕 ?
niekedy u mna zjednávajú ešte aj z halierových vecí a niekedy sa im to nezdá... nerozumiem tomu 😨
baby ako to je ked mi ma prist balik od UPS a ja nebudem doma,alebo nebudem mat pri sebe peniaze .balik stoji 100€ dakujem
kocky viete proadit???? chela by som po malom predat kocik,postielku, trojkoku aj bicykel...vsetko su to velke a tazke veci. krabicu origi mam len od trojkolky. akym sposobom to pripadne zasielat? cze postu? kuriera?? vadi ak poslem bicykel ci kocik tak ako je, proste nezabaleny????????
@slniecko103 ked ta ups nezastihne doma tak by si si to mala u nich potom vyzdvihnut vacsinou v mestach maju svoje pobocky, ked tak si pre istotu pozri na nete kde maju najblizsiu pobocku alebo si tam priamo zavolaj
@tosijo mne sa stalo, ze som predala tricko za 3,30€ a u kupujucej som ho nahodou nasla za 5€ - nuz asi som mu ja dala nizku cenu 😅
@slniecko103 ved kurier by ti mal vopred zavolat a povedat ti, kedy dorazi. Mozes sa s nim na termine dohodnut 😉
@borocka myslim ze bez balenia ti nevezme ani kurier musi to byt minimalne v igelite, kocik je najlepsie osobne ak je to velky kombinovany to sa tazko bali, ja som si v CBA pytala tie prekladove kartony co su na paletach medzi tovarom a z toho sme si vyskladali skatulu alebo potom do vreca na odpadky toho pevneho tmaveho
@slniecko103 kurier vam bude vopred volat a dohodnete sa. ak nebudete doma, pride aj zajtra. a ked viete, ze ma prist kurier a objednali ste si nieco za 100e, tak si treba nachystat peniaze v ten den byt doma.
@stanislavao ups po novom nevola 🙄 kurier mi minuly tyzden oznamil, ze volanie vopred je platena sluzba 😕
@slniecko103 ak ta nezastihne doma, nech ti oznam s kontaktom na seba a oznamenim, kedy bude dalsi pokus o dorucenie. Na kontakt mozes zavolat potom sama a dohodnut si cas alebo si ist pre to osobne
@pietra
@slniecko103 kurieri od UPS, DHL, GLS a DPD ku mne chodia pravidelne a kazdy z nich mi dopredu zavola... takze je to asi o kurierovi...
dievcata, myslim, ze tu bola raz taka tema banky - a poplatky, ak by sa vas to neobtazovalo, a nevadilo vam, poprosila by som info do IP, lebo ja mam vub a zda sa mi ze mesacne platim vela, ze ako ste na tom vy. dakujem.
@silvia1983 na toto som sa pytala aj ja tiez mam vubku a vcera mi strhli 7,25 koncim s nimi
@xlea @pietra @luciferova aj ja mam skusenost (a nielen jednu) - UPS nevolalo, prisiel neohlasene... Akurat som uz mala nervy, lebo som nevedela kde to viazne, tak som stresovala a obvolavala predajcu,,, a pri uchu telefon, na drate predajca a do toho zvoncek,,, a kurier dorazil 😖 akoze viac sa mi paci ked sa vopred ozve, ze kedy dorazi, a dohodneme sa.. Tak to robia ostatne spolocnosti (DHL, DPD) - z mojej skusenosti
@annie13 nechcela som byt mimo temu, mne strhli 4,80, a vselijake poplatky nad ramec konta, a pod. za to, ze prekrocim nejaky pocet pohybov na ucte 😠
chystam sa tam spytat osobne, ci sa da zmenit na iny druh uctu. kde by boli zadarmo, alebo nieco vyhodnejsie, tak som zvedava, co mi povedia. ak nic, prejdem inde.
hlavne, ze ponukaju uvery pri kazdej moznej prilezitosti.
@missy97231 DPDcko minuly týžden nevolali, len prisli a vedela som, ze ktory den, len cas nie a tak som cakala ako knedla do pol stvrtej doma☹
@annie13
@silvia1983
No ja mám zas účet v Primabanke - "bezplatný" študentský účet a taktiež som zostala prekvapená, keď mi strhli vyše 3 eurá za to, že som prijala 21 platieb na účet... :-/

K tym kocikom uvediem 2 svoje skusenosti:
- pred 2 rokmi som predavala kocik, ozvala sa mi jedna mamicka, ze by mala zaujem, ale nevyjadrila sa na 100%, ci ho urcite vezme. Cakala som na jej jednoznacne vyjadrenie niekolko dni. Medzitym bola u nas tehotna svagrina cez vikend na navsteve a po 2 dnoch mi pise, ze by si ten kocik od nas zobrala, kedze ho uz nepouzivame. vedela ze ho predavam. Ja jej hovorim: mam zaujemkynu, cakam co mi napise (samozrejme nevedela som ci sa este ozve, ale aj tak som este cakala na vyjadrenie). A svagrina ma tolko prosila, az ma uprosila...pani, ktora sa mi dovtedy este neozvala, som odpisala, ze sa ospravedlnujem, ale ze kocik si nakoniec vezme svagrina, nech sa nehneva a dufam ze skoro najde podobny a bude spokojna. Odpisala ze OK, berie to na vedomie a nehneva sa 🙂 .
Priznam sa , bolo mi to trapne, avsak chcela som byt ferova a odpisala som ako prva s tym ze mam takyto "problem" a ze teda davam prednost svagrinej kedze si ho aj osobne vyzdvihla...
- pred 3 mesiacmi som sa rozhodla predat nas naj naj kocik, mysliac si , ze uz ho nebudeme vyuzivat a ze kupime nejaky mensi, golfovy. Inzerat hodeny, prihlasila sa jedna mamicka, ze ma on zaujem, kocik som mala v plane predat ale az v teraz v aprili, tak sme sa dohodli, ze mi posle zalohu 500Kc, ja jej ho podrzim a potom si pren osobne pride aj s manzelom. Vsetko slo ako po masle. nasledne som do noci skoro kazdy den pozerala na nete golface, ktore by mali splnat moje poziadavky....no ale! mala som z toho taku hlavu, ze som zacinala pochybovat o tom ze nejaky vhodny zozeniem. Prislo mi zrazu luto, ze ten kocik ktory mame, splna vsetko, co potrebujem a ze je vlastne hlupost ho predavat. Asi nemusim opisovat, ako som sa citila, ked som pisala dotycnej mamicke mail o tom, ze predaj som si rozmyslela ☹ . Zovieralo mi zaludok, ale vedela som ze to musim urobit. Zakratko som od nej dostala odpoved, ze je sklamana, ze s tym pocitala a teraz toto. Vymenili sme si este niekolko mailov, velmi som sa jej ospravedlnila, nastastie to nebolo po dlhom case, po 4 dnoch, ale nakoniec ked som jej vysvetlila svoju situaciu, vedela to pochopit, ukoncili sme to priatelsky a ja som jej navrhla, ze ak budem vidiet inzerat na ten kocik, hned jej dam vediet, aby som jej to aspon trochu ulahcila.....nakoniec mi napisala, ze vdaka tomu jeden nasla a aj kupila. (Tu zalohu som jej samozrejme obratom poslala naspat).
Nuz, naozaj stava sa to, ze clovek necakane zmeni nazor a je to potom naozaj neprijemne vysvetlovanie. Ale ak su na oboch stranach mamicky uprimne a chapave, tak aj vdaka normalne komunikacii je mozne vyhnut sa neprijemnostiam.