icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

slniecko103
3. apr 2012

@stanislavao
@fukylove dakujem baby dnes bol u nas kurier oklo 14,30 tak sme sa dohodli ze si pojdem zajtra po balik nakolko som nemala peniazky prei sebe .nabuduce uz budem vediet aky su rychly 😅

tueva
3. apr 2012

... tak strašne zúrim 😠 a teraz neviem či mám byť naštvaná sama na seba alebo na tie predávajúce, zatiaľ u mňa prevažujú negatíva, keď niečo napíšem, že bez chyby, tak tým myslím bez vydraní a iných vecí, taktiež keď som si neni istá veľkosťou, tak tam nebudem písať sprostosti( obzvlášť, keď to je nafotené ako mega).
Len toľko z mojej strany.... nebudem nikomu škodiť nejakým zlým hodnotením, radšej nenapíšem nič(inak povedané, ja ti dám zlé hodnotenie-veď počkaj, dám aj ja tebe), len ma štve, keď ma niekto sám od seba na to neupozorní už pri samotnom predaji (tým myslím diery, ktoré sú ručne zašité a je to vidieť), ale veď hádam si to nevšimne, hlavne, že predám-fakt dobré.
Samozrejme, boli aj veľmi dobré nákupy........ má niekto podobné situácie? Alebo som tu sama?

zuzka1.
3. apr 2012

ahojte, potrebujem aa utvrdit. ked predavajuca uviedla ine miery ako tovar v skutocnosti ma, chcem jej ho samozrjeem vratit, lebo nesedi, jasne,ze mi to musi zobrat, ze? lebo ma presviedca, z enie, no ale myslim, ze podla pravidiel urcite ano 😠

traktor
3. apr 2012

@zuzka1. ak uviedla inu mieru, tak mas narok na plnu sumu + spätne postovne

zuzka1.
3. apr 2012

@traktor dakujem, evidentne ma ona ine pravidla. no uvidime ako to doriesime. ja som jej navrhla, ze dobierku som chcela ja, ona si uctovala postovne 1,40, takze chcem spat hodnotu mikiny a sumu za jej postovne. dobierkove navyse nechcem, to som pytala ja na dobierku, bola ochotna, tak to navyse od nej nechcem. a aj napriek tomu robi problemy

rainee
3. apr 2012

@traktor toto je diskutabilne, mne tiez raz pani pisala ze jej nesedi rozmer a to som 2x premerala a som si ista ze spravne, len pani sa tovar asi nepacil alebo dodatocne nasla nieco ine vhodnejsie takk to chcela vratit. Celkovo dost spekulovala s obchodikom od zaciatku. Nemusi byt vzdy problem u predavajuceho, aj kupujuci su vselijaki. Myslim to teraz vseobecne.

traktor
3. apr 2012

@zuzka1. tam nie je o com..pokial miera fakt nesedi a ona sa sekla a zle zmerala, tak ti musi vratit plnu sumu + postu..ty jej to nevracias preto, ze sa ti to nepaci, alebo si zleodhadla velkost, ale preto, ze ona to zle odmerala..ak sa s nou neda komunikovat, rovno jej napis, ze ju das na ciernu listinu + das negatko a budes to riesit cez admina...a ako pozeram..dnes je tu otrasny den...co sa to tym predavajucim porobilo..?

traktor
3. apr 2012

@rainee v takom pripade nie je problem si myslim ziadat fotky..a ak podla fotiek rozmer sedi, neriesila by som, ak nesedi, tak si treba priznat chybu a riesit to..

zuzka1.
3. apr 2012

@traktor stalo sa mi to prvy raz, dnes mi doslo tricko co mi je kratke, ale moja chyba, ze som si truba zle pozrela, predavajuca to ma odmerane spravne. takze samozrejme nerisem, ale mikina ma o 3cm na rukavoch viac , a na sirku o dva cm viac. co je moc a nesedi mm vobec. 😠 dakujem ti pekne

aduskatt
3. apr 2012

ako tak citam dnesne prispevky, mam normalne obavy z toho, ci bude kupujuca spokojna a nezacne vymyslat....a to som fakt poslala bundu uplne nenosenu....tak si drzim palce..........sa mi to len zda, alebo tu uroven bazarika prudko klesa? 😅

koniarova
3. apr 2012

Dievčatá, čo tu čítam, fakt to tu ide dolu vodou. 😒 😒 Ja som dokonca natoľko "hlúpa", že v pohode pošlem na vyskúšanie a až potom očakávam platbu, ak veci sedia. No, už to asi robiť nebudem, lebo je len otázka času, kedy sa popálim. 😉

tueva
3. apr 2012

@aduskatt nie neklesá, len ide o skúsenosti.... ale vystihla si ,ešte som zabudla napísať, že ak niekto napíše NENOSENÁ, tak by mala byť nenosená.. aj s tým mám skúsenosti, zrovna dnes- dorazil balík, tak preto som napálená... ALE NIE JE TO TVOJ PRÍPAD 🙂

aduskatt
3. apr 2012

@tueva ja vzdy napisem pravdu v akom je to stave.aspon si usetrime nervy na oboch stranach...........bud napisem nenosene, alebo nosene, ale da sa v pohode obliect medzi ludi, pripadne som odfotila jeden fliacik z troch uhlov, aby to videli maminy.........ale aj napriek tomu, ze posielam fungl novu vec trpnem, ci to bude OK

zuzka1.
3. apr 2012

@rainee nepovedala na to nic, ani sa nebranila, ze vymyslam, ze miery su take ako napisala, mozem to odfotit s metrom nech to dobre vidno, inzerat ma pozastaveny sice, ale tak jej miery opisem.

tueva
3. apr 2012

@aduskatt tak by to malo byť.... a stou fungl novou vecou.. pokiaľ je to fakt nenosené tak to človek pozná.. aspoň ja určite

aduskatt
3. apr 2012

@tueva manzel to dostal ako dar, takze to raz obliekol doma a zistil, ze mu to je velkeeeeeeee, tak to islo rovno do skrine...to povazujem za nenosene........

danielllka
3. apr 2012

@tueva sú tu aj také "dobré duše", čo považujú (resp.opíšu) za nenosenú vec takú, ktorú nenosili oni sami- ale že ju niekto nosil pred nimi (čiže ju majú tiež z druhej ruky), to už nespomenú... takže to je také zavádzanie 😖

martina2001
3. apr 2012

Ja za nenosenú vec považujem vec s vysačkou, dávam si pozor, raz mi došli veci a išli priamo do koša, opis bol nenosené oblečenie a skutočnosť ....

aduskatt
3. apr 2012

@martina2001 ja mam vec uplne nenosenu, ale visacku uz nema, kedze to bol dar

zipsy
3. apr 2012

mne sa stalo ze som kupila tenisky, ktore boli na fotke biele a prisli ruzove. proste som si nevsimla, ze su v dievcenskej sekciii...a nechcela som ich vratit, proste bola to moja chyba, nie?! preco sa ludia tak radi hadaju? chcu len zarobit na druhych? proste ich skusim predat a hotovo. Teraz som zas kupila topanky, ktore boli kozene a oprane, boli nejake pokryvene, tak som ich vyhodila, a nepredavam ich dalej...takze tak...to su moje skusenosti. A "milujem" mamicky, ktore sa pytaju na 10 veci pri veci za jedno euro 😒 a potom sa neozvu ... vrrr...

martina2001
3. apr 2012

@aduskatt ale tak vieš že je nová nenosená a s kľudným svedomím ju môžeš predať a vieš že nikoho nezavádzaš 🙂

danielllka
3. apr 2012

@martina2001 tak ono visačka tam byť nemusí, lebo keď je vec darovaná, tak visačka môže byť odtrhnutá, takisto botasky nemávajú visačky 🙂 , no keď sa napíše, že nenosené- alebo nosené v kočiari- alebo vyskúšané- raz obuté, atď, tak to tomu má aj zodpovedať.. ak je človek férový.. a treba to stále aj patrične ohodnotiť, aby sa mohli ďalšie maminy takej kupujúcej vyhnúť- nech už nikdy nič nepredá! (aj keď nie každý číta hodnotenia- čo je ale chyba!)

aduskatt
3. apr 2012

@martina2001 to ano🙂

tueva
3. apr 2012

@danielllka tak práve som sa to od pani dozvedela, že ju má z druhej ruky, ale aj keď mám niečo z druhej ruky a bolo písané,že nenosené, tak pozriem na to a vidím a už to nebudem proste písať, že nenosené.. tak len tolko a s pani som sa dohodla, že mi budú vrátené peňiažky /polovica/.. adekvátna suma k danej veci, by som povedala, ešteže bude mať kto ponosiť....aspoň na doma

danielllka
3. apr 2012

@tueva 😀 presne jak som napísala.. tak aspoň že takto.. keď ju bude mať kto nosiť.. lebo aj polovica je veľa, ak by mala len tak stáť v skrini 😝

zuzka1.
3. apr 2012

@traktor a teraz po tom, co som jej dala negatko, dala ona mne naspat, s tym textom co ja jej, zmazala si vsetky inzeraty. inak je registrovana od 10.12.2012! inak sa to dalo doriesit, no pislaa som adminovi celu situaciu , aj nasu konverzaciu, aj o negatku, doriesi to, ze?

zuzka1.
Odpoveď bola odstránená
traktor
4. apr 2012

@zuzka1. negatko ti nepatri, admin ti ho zmaze..to co ona pise, ze je to bazar, nema pravdu, to ze je to bazar neznamena, ze budeme merat od buka do buka, ze budeme predavat spinavy / nie je to jej pripad/ tovar, pripadne zatajime jeho nedostaky, len preto, ze je to bazar..aj bazar ma svoje pravidla..a u teba, tym, ze to zle zmerala, tak mas narok na plnu sumu + postovne..nabuduce preda o 3 cisla mensie , len preto, ze je to bazar a ona sa potrebuje zbavit veci?..inak parada, ze zmaze si inzeraty a tym je to uz ako v poriadku?

annie13
4. apr 2012

@pente123 ano toto je bazar ale to neznamena ze sa tu budete zbavovat veci na ukor spravnych rozmerov a este dat negatko, trosku sa zamyslite nad sebou

pente123
4. apr 2012

Dobry den vsetkym,
Rada by som sa vyjadrila ohladom obchodiku so @zuzka1.
Moj inzerat: “Panska mikina Tommy Hilfiger, v dobrom stave, velkost L ale sadne na XL, miery sirka v podpazusie 62x2, dlzka 69, rukav od krku 78. Je nam velka
cena 18 eur + 1,40 postovne”, inzerat je uz zmazany.
Je tam naznacene, ze je nosena aj velkosti o ktore sa jedna. Slecna/pani “zuzka1” po obdrzani zasielky mi napisala takuto spravu: “dobry, tak mikinku mam, ale miery vami uvadzane vobec nesedia, rukavy maju namiesto 78cm, az 81cm, a sirka nie 62, ale az 64cm! takze vam tovar vraciam spat, kedze je to velke, miery vami udane nesedia, a prosim si peniaze spat. dobierku som si navrhla sama, vy ste si uctovali 1,40E, takze si prosim spat 19,40. postovne za posielanie zaplatim ja, alebo ho dame na polovicu”
Prosim Vas, co to je za rozdiel 3cm pri rukave a 2cm pri sirke, pri panskej mikiny L/XL? Zamyslite sa nad tym. A to ze pani/slecna “zuzka1” rukav namerala na 81cm a ja na 78cm, je to naozaj smiesne. Jedna sa o nosenu mikinu.
Osobne si myslim, ako pisala @rainee, ze slecne/pani “zuzke1” sa mikina nepacila a teraz by chcela peniaze naspat.
@annie13 : Ano ako hovorite, toto je bazar a na veci tu nedostanete 2 rocnu zakonom stanovenu zaruku. A to ze si mila slecna/pani “vymysli” taketo nieco o rozmeroch je pre mna neakceptovatelne.
Este by som pridala text z podmienok predaja. “Pravidlá medzi kupujúcim a predávajúcim: 5. Ak predaná vec sa ukáže ako poškodená a pritom o tom poškodení nebola v inzeráte zmienka. Predavajúca sa zaväzuje vratiť peniaze a niesť aj náklady poštovného. Takúto vec, už nemôže vložiť znovu do svojho bazáru ako inzerát.” Kedze sa slecna/pani “zuzka1” na poskodenie neponosovala, nemam dovod jej vratit peniaze.
Mimochodom som tuto mikinu kupila aj ja na mk, nam bola velka, ale neobracala som sa na predavajucu, aby mi ju vzala spat. Ja som slecne/pani “zuzke1” tiez navrhla takyto postum, bohuzial ona si vybrala iny.
Pekny den kazdemu.