icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

koniarova
9. apr 2012

Baby, ja som predávala tričko za 80 cent, pani sa pýtala, či cena už aj s poštovným a že či pošlem doporučene?Som sa nasmiala. Tak ešte jej ja mám doplatiť 30 cent na doporučenú poštu. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

littledevil
9. apr 2012

@koniarova Tak presne pre toto som sa rozhodla, ze vsetky detske veci zabalim a zajtra ich odnesiem do detskeho domova, dufam, ze im urobim radost. 🙂 Niektore maminy si zmylili bazar s charitou 😒.

aduskatt
9. apr 2012

@koniarova vtipneeeeeeeee

jonas17
9. apr 2012

no, mne sa tiež také minule stalo, preberala, vyberala, nakoniec vzala 3 vecí za 11,5 e a pýtala zľavu, že za 10 aj s poštou, dobre, povedala som si, nech to čert berie...dosť ťažko sa veci predávajú, ved ide už len o pár eurové veci, proste, tie šaty majú vyššiu cenu, ved také malé dieťa to nezderie ešte, ale dobre..vybrala si jednu sukničku so sekáča som ju mala, tak som jej napísala, že tá zľava bude na tú sukňu, bola už dosť spratá, ale tsk čo chce za 2,50? no a potom mi napísala, že sukňu je vyblednutá, že n a obrázku vyzerala lepšie. tak reku, v poriadku, nepáči sa, nech ju pošle späť...súhlasila, no ale chcela vrátiť cenu pred zľavou...tak to ako by som k tomu prišla!

skeblicka77
9. apr 2012

@jonas17 ved ty si jej napisala, ze zlavu jej davas na suknicku, tak nie je co riesit, ale niektore su naozaj vtipne... 😀 😀

triminka
9. apr 2012

@jonas17 prepac,ale ja byt na mieste kupujucej,tiez sa mi nepaci sprata suknicka za 2,50 ! vedela o tom kupujuca,ze sukna je sprana? potom sa predavajuce s takymto pristupom divia,ze nakupujuca neni spokojna.....ked je raz nieco sprane,tak to nepredavam,alebo to dam do sekcie darujem s tym,ze upozornim na vadu.... popravde,ja taketo veci davam pri kontajner,vzdy si najdu majitela....ale rozculovat sa nad tym, ze "bola už dosť spratá, ale tsk čo chce za 2,50?" ...toto ma uraza ako kupujucu ale aj ako predavajucu 😔 2,50 nie je peniaz? smutna som z takehoto pristupu 😒

koniarova
9. apr 2012

@jonas17 Za 2,50 tu v pohode kúpiš aj novú. 😉 😉 😉 😉 Spraté veci darujem k objednávke, hambila by som sa to predať. A nie to ešte za 2,50. 😠 😠
Ty kokso, ja keď počujem: Čo chce za také peniaze?Sa spamätajte žienky. Čo chce? Normálnu, nositeľnú vec. Nie niečo, čím utrie doma podlahu.

beruska.zuzanka
9. apr 2012

@jonas17 ja som za 2€ kúpila teraz krásne kraťasky rifľové, ako nové 😅 😉 a aj kopu iných vecí za facku....

beruska.zuzanka
9. apr 2012

@jonas17 ono je to o tom prístupe, čo bolo v inzeráte uvedené a aký bol skutočný stav.... ak niekto obracia každú korunku a predsa chce deti pekne obliecť, chodí na bazár a hľadá pekné veci za dobrý peniaz a ver, že sa dajú nájsť 😉 len teda s takým prítupom, že "čo by chcela za takú sumu"... veď to je dosť peňazí.... a ešte ak bola zo sekáča suknička, nevieš, po koľkých deťoch a adekvátne stavu....

bashka
9. apr 2012

zeny, co znamena sprana? Niekedy sa v inzeratoch vyskytuju take vyrazy, ze nerozumiem, nenapadaju mi teraz dalsie, ale tento je dost casty...

zanika1983
9. apr 2012

@bashka ze je vyblednuta farba-aspon tak si to ja vysvetlujem

benne
9. apr 2012

@bashka ja si predstavujem aj oslabený materiál, prípadne asymetrický tvar, napríklad došikma, čo sa často stáva.. ak sa chápeme.. že šikmo vidno bočné šitie.. nie som odborník, neviem to lepšie nazvať.. alebo že je vec roztiahnutá...a plus tá farba vyblednutá

bashka
9. apr 2012

@zanika1983 aha, no nebola som si ista, ci vyblednuta farba, alebo zbehnutý material. Sprane-to mi pride fakt ako zbehnute. Ale uz nepamatam co som kupovala a musela som sa pytat jak dement, lebo take vyrazy tam boli 😀 a pani mi zase odpisala v inych este nezmyselnejsich vyrazoch...ale dohodli sme sa nakoniec. Ja by som napisala, ze farba vyprana/vyblednuta...

bashka
9. apr 2012

@benne no ved to, ten vyraz mi lepsie sedi na to, ze to ma iny tvar, ako na to, ze farba je vyblednuta 🙂

jonas17
9. apr 2012

@skeblicka77
@beruska.zuzanka
@koniarova
@triminka hehe..mrzí ma, asi som sa nevyjadrila dosť jasne..sukňa stála 2,50 pred zľavou..číže, ked si odpočítame 1,50 plus 60 cent poštovné, tak tá sukňu vyšla na 40 centov! Sukňa nebola na zahodenie, také veci dávam našim občanom do osady...ja som to napísala preto, že ked niekomu napíšem, že dám na to zľavu, tak nech nečaká, že po reklamácií dostane späť cenu pred zľavou..

beruska.zuzanka
9. apr 2012

@jonas17 oki, ja som reagovala na Tvoju poznámku, "čo chce za 2,50" 😉 to, že by kupujúca rada nazad cenu pred zľavou, ktorú vlastne nezaplatila, je druhá vec, pre mňa celkom vtipná 😀

acer11
9. apr 2012

žienky musím sa podeliť o krásnu príhodu-hľadám crocsy a narazím medzi nimi na čudné okopané tenisky s nápisom cross-tak píšem tej dobrej žene že toto nie je crocs 🙂 a schytám odpoveď na úrovni citujem: a čo je to?keď nemáš záujem,nekomentuj,Ďakujem za porozumenie. 😲 No bolo mi to treba?

triminka
9. apr 2012

@jonas17 mna zarazil pristup "bola už dosť spratá, ale tsk čo chce za 2,50?" ......z toho co si pisala,som pochopila,ze zlavu si pytala sama,nebolo to gesto od teba.....to keby kupovala len tu suknu,predas ju za 2,50,nie je spokojna,tak tu zasa riesime,ze ake su kupujuce narocne a nespokojne? .......a podla mojich vypoctov ju sukna stala 0,80€ ..... postovne musis rozratat na vsetky veci,ktore si jej posielala,nie na jednu....ale to len tak na okraj....
samozrejme,nie je ok,ze chcela spat 2,50 , pokial si jej jasne pisala,ze zlavu davas na suknu, s tym suhlasim.

nikolca
9. apr 2012

a ja som tu pred nedavnom narazila na "šatečky"presne tie iste mame my doma kupili sme v tescu len s tym rozdielom že su to nie šatečky ale je to letna nočna košielka s kratkimi rukavmi,tak som predavajucej pisala,že su to neni šatečkya odpoved som dostala ked nemam o vec zaujem tak nech neriešim 🙂 😉
@acer11 tak už som ticho 🙂 😉

acer11
9. apr 2012

@nikolca takže je to bežná odpoveď 😀

acer11
9. apr 2012

@nikolca alebo sme trafili tú istú? moje nervy 😀 😀

masinka
9. apr 2012

ahojte baby, minule som na modrej streche kupila krasny novy pocitacovy stol za 20 EUR. Schvalne som pozerala ze kolko stoji novy - presne ten isty maju v mobelixe za 69... tu na bazariku ho ma ktosi za 150 EUR s nejakymi drobnymi vadami... aj ma napadlo babenke napisat, ci sa nepreklepla a nechcela dat cenu 15... ale potom si vravim, je mi to treba aby ma tu niekto pourazal ?

acer11
9. apr 2012

@masinka Ja som sa rýchlo poučila a vysvetľovať niekomu aký je rozdiel medzi crocs a cross považujem za stratený čas a asi by aj tak nepochopila 😕

klody1010
10. apr 2012

koceny pomooooooooooc 😒 kupila som tu z bazarika korcule vraj 42 a prisli 44 este aj od blata a spice odrate,vraj 2-3x pouzite ,ako daleeeej? este som "reklamaciu" neriesila,poradite?? dakujem 😉 😠

ined77
10. apr 2012

@klody1010 ...ahoj 🙂 , napsala bych paní, že brusle mají jinou velikost a že je chceš vrátit.pokud bude ona rozumná, bude chtít nejspíš poslat zpět zboží a následně ti odešle peníze.
držím palce ať se reklamace vydaří dobře! 😉

klody1010
10. apr 2012

@ined77 dakujem,uz som pani pisala,cakam na odpoved,dufam ze bude korektna,nema ziadne hodnotenia tak neviem ako sa zachova,verim ze to bude ok

irriss
10. apr 2012

@klody1010
...kdyby byla korektni, tak by NIC takoveho neudelala.. ☹

Budu zrejme "zla" ale obavam se, ze ten, kdo neco podobneho udela, (posle)..udela to umyslne...

Poslat jinou velikost 😠
Poslat spinave zbozi.. 😕
Poslat zbozi opotrebovane a vydavat ho za temer nove.. 😨

od toho bych neocekavala korektni jednani 😉
ale doufam, ze budes prijemne prekvapena 🙂 Hodne stesti.. 🙂

klody1010
10. apr 2012

@irriss nestras ma :'( budem verit ze sa zachova dobre,stali "len" 20e ale na ceste som ich nenasla

irriss
10. apr 2012

@klody1010

🙂
...to bylo naopak povzbuzeni 😉 , abys pocitala i s druhou (negativni) moznosti..ono myslet pozitivne urcite pomaha, ale kdyz se mysli i opacnym smerem 😉 , v pripade "zkazy" ☹ pomaha pripravenost na ni a lepe se zvlada 😉

stanislavao
10. apr 2012

@klody1010 ja som kupila korcule, vraj nove, a prisli mi pouzivane. predavajucej som poriadne vynadala, pohrozila adminom a vratila mi peniaze. neviem, ci to funguje na kazdeho, ale bola som priserne nahnevana. napiste je sluzne ale razantne, ze ste si objednali inu velkost, prisla ina, prisli spinave, odrate, tak nech vam okamzite vrati peniaze, lebo celu vec postupitwe adminovi a nech vam samozrejme vrati aj postovne, co jej ich poslete naspat a ked vam peniaze pridu, poslite jej to naspat. a samozrejme do hodnotenia vsetko uvedte, aby si dalsie kupujuce davali pozor.