icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

aduskatt
11. apr 2012

@halit13 na poste mi povedali, ze to trva den podania plus dva dni, a kedze piatok a pondelok boli sviatky, tak hadam dnes by to malo dorazit....aspon tak si myslim

tikivikiniki
11. apr 2012

@benne
@klody1010 Teraz sa pýtal,ako má poslať citujem "penáze" ,tak som mu napísala ako ste radili že poštovou poukážkou.Tak uvidíme.

klody1010
11. apr 2012

@tikivikiniki "penáze" 😀 😀 😀 😀 😀 zlaty 😉 ak ho Štúr pocuje tak sa v hrobe otaca ...ked ti posle PP tak to mas najlepsie ked nemas ako kuk do knizky 😉 a zatial ho ani nestopuj,keby ti nahodou peniazky neposlal,keby sa niekto medzitym ozval,tak mu vysvetli ze zatial cakas na platbu a tomu dotycnemu daj tak 4 dni kym ti sek pride,aby si zas necakala vecne 😎

halit13
11. apr 2012

@aduskatt juj, bodaj by si mala pravdu!

halit13
11. apr 2012

ďakujem maminky, práve som to dostala a už viem kde bol pes zakopaný, nebolo to poslané 4.4. ako mi bolo povedané , ale 5.4. a preto ten posun... 😒

halit13
11. apr 2012

@aduskatt
@klody1010 inak, doplatila som na dôverčivosť.... dnes, po tom čo mi prišlo, som hľadala tu po koníku ..... myslela som že pár horších negatiek nič nieje oproti tej spúste dobrých, ale ako som sa dnes presvedčila, nie nadarmo mamička figuruje na čiernej listine!

stanislavao
11. apr 2012

ja som si tu vyhliadla super rifle = take aladinky. po tyzdni sa mi predavajuca ozvala s mierami. ale ked som si precitala jej hodnotenia, ze spolu 7 a z toho 1 pozitivne, tak hned ma kupa uzasnych rifiel presla. skoda. sama sebe skodi, ked klame. ale super boli tie gate.

halit13
11. apr 2012

@stanislavao no vidíš a odkiaľ som zobrala ja veci boli hlavne dobré hodnotenia a namiesto veci ako bolo písané že 100% stav prišlo studené prebudenie ! 😠

stanislavao
11. apr 2012

@halit13 no ved aj mne sa take uz stalo. ale to ja hrozne nervy chytim a vynadam predavajucej, ze sa mozno az zlakne a zatial mi vzdy vratili peniaze. ja som neskutocne nahnevana, ked nesedi tovar s popisom, napise, ze 100% stav a prisiel mi total sprany sveter, ci mikina, ze az to bolo sede a nie tmavo modre. ale nastastie je toho menej a tych krasnych veci je viac a popisky vacsinou sedia a aj dnes nam prisli uzasne nohavice, ako nove. cize som sa potesila.

mery.maja
11. apr 2012

No dnes som sa zas mierne vytocila 😠 ....pani si zarezervovala bundu ,popisala som vsetky rozmery ako si priala,cislo uctu,bola rada ze jej sadne a podobne a ked malo dojst na platenie tak az dnes mi len tak napisala ze ju nevezme lebo sa vlastne zamyslela a tie rozmery by nesedeli takze ju nechce 😠 😠 😠 ach skoda reci,toto nemam rada 😝 😝

zuzanocka
11. apr 2012

ahojte, kočky, potrebujem poradiť.. objednala som si tovar tu na MK od "profesionálky".. peniaze som jej poslala, dostala ich, dodacia lehota prisla, už aj dávno prešla, keď som balíček urgovala, napísala mi, Zě dodávateľ /Poľsko/ mal nejaké problémy, tak že sa dodacia lehota predĺži.. ani mu ani bu na ospravedlnenie, balíček čakám, čakám a nič... a teraz konečne otázka 😀 mám šancu to "stornovať" a žiadať o vrátenie peňazí?? ak som to správne pochopila, balík by mal prísť od dodávateľa už rovno mne... ďakujem 😵

aduskatt
11. apr 2012

@zuzanocka nedodrzala podmienky obchodu, podla mna mas narok na vratenie penazi, skus sa s nou dohodnut. Iank to je fajn pristup ze vie, ze dodavatel bude meskat a ani mu ani bu.tak to je teda fakt profesionalne☹

zuzanocka
11. apr 2012

@aduskatt ďakujem.. skúsim, je s ňou však ťažká komunikácia, aj v hodnoteniach sa jej už na toto sťažovala jedna kupujúca a sfúkla ju ako malé decko, že "nemá pochopenie".. no čo už.. všeliakí sme. 😒 idem jej napísať..
https://www.modrykonik.sk/shopy/predajca/emmaeva/

aduskatt
11. apr 2012

@zuzanocka a preco by som mala mat pochopenie? To by som mala v pripade, ze by sa mi ozvala skor, ze sorry moja, ale dodavatel meska.tak to hej.ale ked je ticho a caka, ze sa jej to prepecie, tak to teda nie.....................

zuzanocka
11. apr 2012

@aduskatt veď jasné, ak sa radí medzi "profesionálov", má mať zodpovednych dodávateľov, nie? ;)
veľa krát tu mamičky zodpovedne letia na poštu v deň, ako nabehnú peniaze, pretože sa snažia dodržať slovo, resp. vyhovieť.. veď si pozri, v jej hodnotení, ako tú dotyčnú zotrela 😝

aduskatt
11. apr 2012

@zuzanocka ano, prave som to citala............a podla mna dobre urobila ta baba, ze jej to hodnotko dala, inak bysa nikto nic nedopzvedel.a vidis, ty si uz druha............tiez som na PN a utekam dnes na postu s balickom, lebo mi nabehlki peniaze( dufam, ze socka za tych 15 minut nedojde).jednoducho, ak je ako profesional, ma tak aj vystupovat a nie niekoho, kto u nej nakupi este zotriet, ze nema pochopenie...myslim, ze ani netreba dlho hadat, ci ta dotycna este u nej nakupi.......

zuzanocka
11. apr 2012

@aduskatt tak.. odo mňa ho iste dostane tiež.....
držím palce, nech ťa "neprichytia" 😀

aduskatt
11. apr 2012

@zuzanocka no dufam, ze neprichytia, postu mam asi tri minuty od domu, tak to by bola smola uz, keby dosli v tej chvili, ked to tam pojdem odniest

zanika1983
11. apr 2012

@mery.maja aj mne sa to stava dost casto a este lepsie je, ked sa uz vobec neozve 😠

garzonka
11. apr 2012

@zuzanocka Ja sa tej predavajucej nechcem zastavat, a ani nikoho (lebo chapem ze ak sa zaplati dopredu a tovar dlho nikde, tak je nervozita a nedovera stupa).........

.....len mi napadlo, ze ak tovar cestuje priamo od dodavatela na adresu kupujuceho, tak ona to nema ako vediet, ze balik este nedorazil (ci uz v danej lehote alebo po vyprsani)....kedze ona tie baliky neposiela osobne.
Pre lepsiu komunikaciu by mohla mat aspon v podmienkach uvedene, ze ak balik do tych 30 dni (ako bezne uvadza pri inzeratoch) nepride, nech ju kupujuce kontaktuju a ona zisti kde to viazne...

nadhera
11. apr 2012

@aduskatt vychadzky ti nedali? ja chodim v ramci zdravotnej prechadzky na postu - cca 20minut tam a 20spat. 😀 😀 😀 Neriskujem. U znamej boli o 8ej vecer. 😠

aduskatt
11. apr 2012

@nadhera nemam vychadzky☹.ale neva, lebo ak nemas vychadzky, tak si mozes vybehnut v ramci zabezpecenia zakladnych ziv potrieb do obchíodu.takze ak si najdem listok, vybehnem do obchodu najblizsieho a mam to v pohode🙂.ale tak je lepsie, ak ta najdu doma

aduskatt
11. apr 2012

@nadhera oni chodia hocikedy, aj v nedelu vecer, to viem

nadhera
11. apr 2012

@aduskatt jasne,ze chodia,ved potrebuju usetrit na davkach 😒

aduskatt
11. apr 2012

@nadhera veru tak

klody1010
11. apr 2012

@halit13 co? balik bol des? 😒 ci ako? nejako som sa stratila 🙂

aduskatt
11. apr 2012

@garzonka ona si ma v prvom rade zabezpecit dodavatelov, ktori su spolahlivi a vedia jej povedat dodaciu lehotu a ozvat sa, ked ju nevedia dodrzat🙂)a ona to ma dalej posuvat tomu, kto jej poslal peniaze..........tak si predstavujem profi.ak by to bol klasicky nakup cez bazar, sice by ma to nastvalo, ale pochopim.......

garzonka
11. apr 2012

@aduskatt Zlepsit sa da urcite vela veci, budem sa opakovat, stale je to o komunikacii. Suhlasim urcite s tym, ze ak je problem, tak ten kto plati, by mal byt co najskor informovany , ze sa dodanie oneskori......
Predavajuca (sprostredkovatel) je zodpovedna za dodrzanie "zmluvy", cize ak preberie peniaze od kupujucej, tak ma mat starost aj o to ci tovar naozaj dorazi v stanovenej lehote. Mojim prispevkom som len chcela povedat ,ze ani z druhej strany to nie je take jednoduche, pretoze tento obchod je retazec obchodnych vztahov medzi vyrobcom, dodavatelom, prepravnymi spolocnostami, sprostredkovatelom a nakoniec kupujucim...takze nez sa info o meskani dostane k sprostredkovatelovi (predavajuca na MK), tak to moze trvat. Teraz to myslim vseobecne 😉 . Pokial vsak predavajuca o meskani vie, ale nepoda info, tak to ani ja nepovazujem za seriozne jednanie.

(Mimochodom, ProShopy neznamenaju, ze mame tu cest s profesionalnym obchodnikom na tej najvyssej urovni. Je to "len" oznacenie predavajuceho, ktory sprostredkuvava NOVY tovar alebo poskytuju svoje sluzby.)

aduskatt
11. apr 2012

@garzonka ja nepochybujem, ale na druhwej strane sa plne stotoznujem s tym, aby za taketo jednanie(alebo skor nejednanie) dostala predavajuca negatko, aby aj ostatne pripadne kupujuce vedeli, co ich moze u dotycnej stretnut🙂

zuzanocka
11. apr 2012

@garzonka jasne, vies, ja myslim, ze som dost chapava a tolerantna, len vies, predajcov je vela a radsej by som nakupovala od takeho, ktory informuje, ak sa nieco stane a nie ze ked jej mam uhradit vyse 30 eur, tak "dakujem krasne za objednavku, doba dodania su 2 tyzdne" a uz je to takmer mesiac a teraz mi odpisala po mojej uz tusim tretej urgencii, zas neurcito ze "hadam uz pride"...