icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

dominika1988
19. aug 2011

@alusha ja sa tiez bojim, ale tak co, ked si to vyslovene ziada...ale klamat ze to poslala doporucene a zarabat, to je ubohe

alusha
19. aug 2011

@dominika1988 presne a hned na to aj prides, sama si len urobi zle meno...

littledevil
19. aug 2011

@dominika1988 No Tebe aspon balicek prisiel. Ja som zaplatila postovne 1,7e, co uz sa mi zdalo dost, kedze doporucene stoji 1,2e, ale dobre. Cakala som tyzden a nic. Tak som pani napisala, ze nech sa spyta na poste, kedze musi mat podaci listok a nech to reklamuje. Najprv napisala ok, potom, ze to poslala obycajne a to sa reklamovat neda. A tym to pre nu skoncilo, ani sa neospravedlnila, nic. Takze nemam ani tovar a ani peniaze. 😠

dominika1988
19. aug 2011

@littledevil no a kedze za take sumy, ake sa pohybuju tu na bazari, sa s nami nikto bavit nebude, tak mozme co? piskat 😠

tunylyk
19. aug 2011

@dominika1988
@alusha mne sa stalo,ze som si zaplatila doporucene a tiez prislo obycajne,tak som to napisala dotycnej rovno do hodnotenia,s nakupom som bola spokojna,no zaplatila som si dop.postovne,este v ten den som mala na ucte rozdiel na postovnom a ospravedlnenie k tomu,no a ak by niekto nevedel,hodnotenie ide aj dodatocne opravit 😉 no a dalsia vec typu uctujem si aj balne,plastove obalky nieco stoja a tovar mi prisiel zabaleny v dvoch igelitkach prelepeny paskou,ja sa snazim v ramci recyklacie pouzivat na posielanie balickov krabicky,kt.mi pridu,ak sa este daju pouzit,pripadne kupim aj obalky,ak to inak nejde,ale nikdy som si balne nepytala... dokonca este si aj danu vec prevazim,ak mam pochybnost,aby som nepytala vela za postovne,ale ako vidite aj na tom sa da zarabat...

simcab
19. aug 2011

ja som skôr nakupujúca ako predávajúca, no takmer vždy radšej ten zaslaný balíček aj poistím, hoci na svoje náklady, lebo sa nechcem dožiť toho, že ak niečo pošlem, nedorazí to v poriadku.. škoda, že takto nezmýšľajú všetky predávajúce.. 😖

luba142
19. aug 2011

@tunylyk
@dominika1988
@alusha neviem naco sa obohacuju na postovnom,ved ta papierova obalka ma stoji najviac 20 centov,ale prisla som na to kde mam kupovat za 10 takze tak a pasku a noznice ma doma snad kazda,takze ake balne...ked chce aby to mala naspat tak nech prihodi na tovare vyssie ceny. Ja vzdy posielam doporucene a aj pytam doporucene poslat,ked sa niekomu nepaci ze to chce obycajne tak mu to vysvetlim, ze tak neposielam a hotovo, zatial som nemala problem klop,klop, akurat si jedna mamina nepriratala poplatok pri priamom vklade a po tyzdni kedy sa mi stale vyhovarala,ze to posle som jej balicek poslala,nebudem sa natahovat koli 45 centom 😒

dominika1988
19. aug 2011

@tunylyk
@luba142 mne nejde o tych par centakov, tie ozeliem, ale o princip a o to, ze ma od....li, ze to poslali doporucene a poslali to obycajne, je to jednoducho trapne, obzvlast preto, lebo aj tak som na to prisla 😠

gali
19. aug 2011

@dominika1988
@alusha vidim, ze nie som jedina, kt. nerada posiela obycajne. Tiez len na vyziadanie, inak by som veru neriskovala. Uz velakrat sa mi napr. stalo, ze mamina mi poslala 1,20 na doporucene a balicek bol tazsi, tak som vlastne ja doplatila 0,40e, ale kaslat na to, hlavne, ze je istota, keby nahodou. Skor mi vadi, ked mi mamicky slubuju, ze hned ako im zasielka dojde sa ozvu, pockam napr. 3-4 dni a ked nic, sama im napisem, ze ci vsetko OK, hlavne trpnem pri obyc. zasielke.

luba142
19. aug 2011

@dominika1988 no prave ,ja ti rozumiem, a neviem preco si myslia,ze ta druha na to nepride, ved neni blba a pozre sa na obalku uz automaticky, teda aspon ja uz sa pozeram na adresu a popri tom vidim ako to bolo poslane,nie? Ale ved skodia sami sebe a aj ja keby som takto dostala balicek tak urcite to pisem do hodnotenia tej predavajucej

sisaha
19. aug 2011

@dominika1988 ja by som si rozdiel na postovnom pytala späť na ucet s tym, ze pokial ti to neposle, tak jej pises negativne hodnotenie. Mne sa skor stalo opacne, kedze nemam doma vahu. Zle som odhadla hmotnost a postovne stalo viac. Ale vzdy mi tie maminy postovne doplatili.. 😉

stanislavao
19. aug 2011

@littledevil
tak toto je velmi zla skusenost. to ja ked poslem obyycajn,e co na poziadanie spravim, tak trpnem, aby to kupujucej prislo, aby si ona nemyslela, ze som to neposlala. lebo ja poslem vzdy a o vsetkom kupujucu informujem. ale vy ste asi natrafili presne na taku, co to mozno ani neposlala.

sofokleska
19. aug 2011

Tak pridavam fotky použivatelky Darien, ktora ma nechutne oklamala a všetky chyby zatajila. Nosene nohavice v dobrom stave za 7 eur + predražene poštovne. posudte sami....

ita78
19. aug 2011

Ja som tu od jednej babenky kupovala tehotenskú tuniku,vraj ako nová...Tak som sa jej tešila,až kým mi neprišla.Bola samé minižmolky...Keď som to pani písala,tak mi odpísala,že veď to nie je žiadna vada,že to nevidieť!!!!,a dá sa to nosiť.... ☹ No dá,ale ak by tam mala napísané,že tunika má minižmolky,tak ju nekúpim.Odvtedy sa už radšej pýtam na žmolky,dierky,vyťahanie.... 😀

winona24
19. aug 2011

@sofokleska čože????? 😲 😲 😲 ja naozaj nechápem ako má niekto svedomie takto klamať .... 😔

sofokleska
19. aug 2011

@winona24 ani ja nie a ešte mi napisala že sa to neda odfotiť a že ju to velmi mrzi....a ked som sa pytala na peniaze prestala kominikovať ☹ ale šak nech jej padne na užitok...raz aj na nu pride

winona24
19. aug 2011

@sofokleska šľahlo by ma....ja si musím zatiaľ zaklopať klop klop ,ale doteraz som mala v podstate samé dobré skúsenosti....raz alebo dva krát sa mi stalo ,že mi prišli špinavé veci...(čo teda tiež nechápem,ale budiš)....

apropo čo ste tu dnes písali o tom poštovnom...neviem čo sa deje,ale v poslednej dobe sa to stáva aj mne často,že zaplatím doporučene a príde mi to obyčajne...aj dnes.... 😠 😠 😠
ja ako pipina stále poctivo vážim zásielku,aby som nevzala viac peňazí....chjo.... 😖

winona24
19. aug 2011

@sofokleska zaujímavé že Tebe sa to odfotiť dalo....dúfam,že si jej dala negatko

luba142
19. aug 2011

@sofokleska no tak to by som teda uz smarila do kosa a nie,ze predavat 😠

sofokleska
19. aug 2011

@winona24 jasne dala,včera mi jedna kočka poradila že sa sem daju nahodiť aj fotky...to sa ešte da ked ti pride špinave to operieš.Nieje to bohviečo ale...,ale ked ti pride odpad....Aj ja som zatial mala dobre skusenosti až na tuto. A to som si tie nohavice kupovala na skušky....by som sa v nich hambila isť aj okolo domu.
Ale už som od jednej pani kupila podobne ale krasne v 100% stave a omnoho lacnejšie.....tak asi tak.
Z poctivosťou sa dnes daleko nezajde,ale aj som tak že sa snažim približne vypočiatať poštovne,aby som nepytala viac ako ma byť...balne si neučtujem....načo 😉

sofokleska
19. aug 2011

@luba142 ale ešte za aku sumu

luba142
19. aug 2011

@sofokleska nop prave

dominika1988
19. aug 2011

@luba142 ja som na to nikdy pozor nedavala, iba teraz v poslednom case, ktovie kolke predtym to tiez tak urobili a ja som ich dala super kladne hodnotenie...no ale co uz, ako tovar super, som spokojna, ale toto mi proste pride trapne
@gali no mne je to fuk, ze sa dlho neozvu, znamena to, ze im balicek prisiel a ked nemaju trosku slusnosti, ich problem...mne sa iba raz stalo, ze som zabudla napisat, ze balicek dosiel, to bolo na vymenu, ale neozvala sa ani ona, tak som sa na to vykaslala, ked som si spomenula...a mne sa tiez kolkokrat stane, ze platim vyssie postovne, ako mi kupujuca posle, ale nebudem od nej predsa pytat 40 centov, nie?
@sisaha kaslem na nu, nech sa tymi 60-timi centami udavi, ked ich tak nutne potrebuje 😀

dominika1988
19. aug 2011

@sofokleska to co je prosim ta? tym by som mozno este tak dlazku vytrela

sisaha
19. aug 2011

@dominika1988 zalezi ako sa na to pozeras...ja napr. davam vsetky veci vyrazne pod svoju cenu. Jednak tym pomozem ostatnym a jednak mi to nelezi v skrini. A 40 centov..no za to mam 6 rozkov na veceru. Takze ja by som si pytala. Tu nejde o vysku sumy ale o princip...

danielaj
19. aug 2011

@sofokleska fúha, tak to je teda sila 😠 😠 😠 hodné možno tak 1 Euro, alebo hodiť do koša, nechápem to, takto nechutne klamať a zavádzať, veď tu si máme mamičky pomáhať, nie sa tu obohocovať a klamať jedna druhú 😠

danielaj
19. aug 2011

@dominika1988 tak to sa aj mne už stalo 2 krát, že som zaplatila doporučene a poslala mi obyčajne, je to úbohé, ešte okrádať mamičky aj na poštovnom a potom sa vyhovárať, že to predsa bolo balné?????to bol teda môj prípad, preboha aké balné???ke´d si niekto chce zarátať aj balné, nech si to dá po podmienok predaja alebo priamo k cene tovaru už do inzerátu, to by ma v živote nenapadlo 😒 ja používam na balenie čisté krabice, čo mi manžel nosí z práce, obálky a lepiacu pásku kupujem, ale nepýtam to od kupujúcej nikdy ☹ ja som tiež veľakrát platila vyššie poštovné, ako si mamička zaplatila, nemám takú presnú váhu, ale nikdy som od nej nepýtala ten rozdiel 😉

dominika1988
19. aug 2011

@sisaha ale vies, je to sranda, ona mi staaale tvrdi, ze to poslala doporucene, aj ked som jej pisala, ze mi to uz prislo, nasla som si to v schranke, na obalke je znamka za 0,6 €, a nie je tam nalepka s podacim cislom...takze by som z nej aj tak nic nedostala...a uz ma dve negatka, len su na druhej strane, ja som pozerala iba prvu, keby sa mi chcelo prepnut aj na tu druhu, tak by som od nej nic nekupovala

alusha
19. aug 2011

@dominika1988 ved keby to poslala doporucene, tak to musis predsa postarke podpisat, nehodi ti to len tak do schranky...

dominika1988
19. aug 2011

@danielaj no ved prave, a keby som si to este vyslovene nevyziadala, ze to chcem doporucene, tak nepoviem ani pol slova...a pytat balne, to uz co je? tiez kupujem baliaci papier, aj obalky, lepiacu pasku, ale predsa si to nebudem zratavat a rozdelovat naklady na jednotlive kupujuce, ach jaj, niektore su neskutocne vypocitavky, ale tak co uz, kazdy je nejaky, len skoda, ze na to doplacaju druhi 😒