icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

maznacik007
13. apr 2012

@tosijo mozem len napisat co by som urobila ja povedala by som jej ze ok nech mi teda posle tych 2,17 a ak by mi prisli tak by som jej to poslala a navyse pribalila dalsie veci co mam na darovanie v tej velkosti co chce...

inak ak ti nakoniec posle tych 2.17 tak mi prosim pisni do ip velkost aku si brala a ci je to chlapec ci dievca a adresu... isto sa nieco vhodne najde

mandragora22
13. apr 2012

@stanislavao vidis, to mas pravdu,neregistrovana nemoze hodnotit, aj ja to tak viem. ale inzerat si stejne mozes vyhladat v zmazanych 😀 😀 no ale ved o to nejde, len sa pekne ukludni a kasli na blbych ludi. ja som mala raz prihodu - velmi vela by som pisala, keby som to mala cele napisat, ale v konecnom dosledku mi ona proste nezaplatila a stale tvrdila, ze ano a ze som podvodnicka (ale to bol iny bazar, nie tu) a ze jej mam poslat tovar, lebo ma da k sudu a take kraviny. a ja som s nou stale slusne jednala, som jej slusne napisala, ze nech sa paci, nech ma da k sudu, ale ze bude cvakat sudne trovy, kedze ja mozem dokazat, ze mne na ucet nic neprislo a potvrdi mi to aj banka, obrvoska institucia s obrovskymi pravnikmi...atd atd. no natahovala ma ako sopel asi tyzden, a stale tvrdila ze zaplatila a ja som stale tvrdila, ze nic neprislo, lebo neprislo. proste som sa nenechala vytocit a potom som nakoniec napisala jednu dllllllhu spravu, kde som to znova vsetko rozpisala, a uviedla, nech prestane, lebo ze ju udam ja za urazku na cti a odvtedy bol pokoj 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
13. apr 2012

@stanislavao

mne prijde, ze jsi magnet 😉 na "prusery" ☹

aduskatt
13. apr 2012

@irriss na ucte nemusi ostat nic, len k poslednemu pracovnemu dnu na poplatky, inak mozes ucet vybielit do nuly...btw, dobry vecer ti prajem, ja som vedela, ze sa tu stretneme

aduskatt
13. apr 2012

@mandragora22 ze urazka na cti, to si vymyslela dobre🙂

mandragora22
13. apr 2012

@aduskatt to vies, prd by som tym dosiahla, ale na nu to zabralo 😀 😀 😀

aduskatt
13. apr 2012

@mandragora22 to je hlavne🙂

traktor
14. apr 2012

@iira upozornila si nakupujucu, ze to posielas obycajne/ na jej riziko/ a ona suhlasila?ak ano a nahodou sa balicek stratil, tak nie si povinna jej vratit peniazky..ona isla do toho rizika

iira
14. apr 2012

@traktor no mam to v podminkach prodeje a myslim ze jsem to i psala ,no ja vim ,ale je to takove neprijemne a ja nechci aby si myslel nekdo ze podvadim ,k tem vecem co prodavam mam osobni vztah ,je to po mich detech a nikdy by me nenapadlo nekoho podvezt ☹ to neni muj styl ..tak predpokladam ze pokud balicek nedorazi do tydne ,me jmeno se ocitne mezi nespolehlivyma a to by me fakt mrzelo ..snazim se vsem vyhovet maximalne ...

ani3012
14. apr 2012

@traktor ja tiež chcem posielať obyčajne ,ak je tá suma nízka, doteraz mi všetko prišlo samozrejme že vždy som to brala na moju zodpovednosť ale zároveň dôverovala som predávajúcej,že balík určite odošle 😉
tie drahšie zásielky už doporučene alebo na dobierku,aj som raz predávala za cca 12 € a chcela obyčajne,ale na moje náklady som dala doporučene,lebo som sa bála,že ma obviní,že som jej ho vôbec neposlala

ale viete čo ma dokáže naozaj nahnevať ? Ak si niekto vypýta za doporučenú zásielku a pošle mi to obyčajne s tým,že sa pomýlil 😝 už sa mi to stalo asi 3. krát

traktor
14. apr 2012

@iira pokial to mas v podmienkach, alebo pokial s tym ona suhlasila, ze jej to posles obycajne, tak ti nema preco dat zle hodnotenie a ani nema preco o tebe pisat..stane sa, ze balicek nepride..100 pride, 101 sa strati..ale s tym nic neurobime, je na zvazeni kazdej , ci chce poslat obycajne a ide do rizika, alebo si radsej priplati..ak by sa vsak predsa len stalo , ze ti da zle hodnotenie, admin ti ho vymaze..

traktor
14. apr 2012

@ani3012 vzdy davam na vyber..napr. 1+ 0,60 obycajna posta / ale na vlastne riziko/, alebo 1 + 1,20 doporucene..ako si vyberu, je ich vec, ..ak obycajne a nahodou sa strati / zatial sa nikto nestazoval, ale môze sa stat/, tak to neriesim..

traktor
14. apr 2012

@ani3012 tak v takom pripade,bud ziadat doplatit rozdiel..alebo nechat tak..ludia sa velmi radi *pomylia*, zvlast vo svoj prospech

lienka.7
14. apr 2012

@krasnulka
ahojky, ja riesim nieco podobne, nemam ani peniaze ani balicek.....a predavajuca samozrejme hra mrtveho chrobaka a vyhovara sa na mna, resp. ze mam malu schranku a balicek sa tam nezmestil a podobne vyhovorky..... jednoznacne (aj ked ma tu mnohe ukamenuju za moj nazor) by som trvala na vrateni peniazi. ze balicek neprisiel, nemozes za to predsa ty. OK, ani kupujuca, ale ty preto kupujes danu vec, ze ju chces teraz a nie este mesiac cakat na vybavenie reklamacie, ktora aj tak moze dopadnut vo vas neprospech, kedze posta je posta...... pokial sa balicek najde, vzdy je moznost poslat este raz, ked budes mat zaujem. ked nie, peniaze vratia odosielatelke, otazne je ci vec nemala vacsiu hodnotu.....
ja sama mam s postou velmi negativne skusenost, hoci som balik poriadne zabalila a poistila na vsetko mozne aj nemozne (krehke a pod.), posta balik rozbila a mne poslala vyrozumenie, ze som to ja zle zabalila a odpinkla ma a reklamaciu zamietla..... takze asi tak....

ani3012
14. apr 2012

@traktor vieš ako to bolo pokaždé riešené,ak som sa ozvala? Nepošlú mi 60 centov ale ak si nabudúce vyberiem niečo z obchodíka,nebudem platiť poštu príp. mi pošlú darček k ďalšej objednávke...takže by som bola donútená nakúpiť od nich zase
takže snaha riešiť to tam bola,len by to bolo v ich prospech-si zaisťujú ďalší predaj .-p šikovné,že ? 😀

kucminka
14. apr 2012

chcem vás upozorniť na kupujúcu,alebo skor žobrajúcu chimena123,píše z mailu,nič jej nedávajte,vypytuje veci a na net má peniaze,dúfam,že jej veľa ľudí nenaletí.

traktor
14. apr 2012

@lienka.7 mne uz sa stalo, ze pani tvrdila, ze balik nedostala..ziadala hned spät peniazky, ..no neurobila som tak..pockala som na reklamaciu..a vyjadrenie bolo, ze pani ma balicek davno doma..cize ak by som jej vratila peniaze, mala by aj jedno, aj druhe..niektore su skratka ....*ferove* 😠

traktor
14. apr 2012

@ani3012 sikovne..a teda..ak sa inak neda, tak aj v hodnoteni sa to da spomenut..ak od kazdej zoberu ako za doporucenu postu a poslu obycajne a predavaju vo velkom..no celkom slusny zarobok to je ..

iira
14. apr 2012

@traktor dekuji ti ,jsi hodna ..velmi me mrzi ze to tak nekdy dopada ..no snad ji to prijde a bude to ok ..

li_la
14. apr 2012

@kucminka Neboj, to sú už staré firmy...

lienka.7
14. apr 2012

@traktor
ano, to verim, ze su tu aj podvodnicky, zial bohu..... tak to uz je hrubost najvacsieho zrna a otazka svedomia.....ale zase si to vezmi z tej strany, ze sa balicek naozaj niekde strati, ja nemam peniaze ani tovar..... a teraz co, hm??? ak na nejaku vec reagujem, je to preto, ze to chcem pouzivat teraz a nie potom - aspon vo vacsine pripadov......a co teraz???? nasa posta je proste uzasna....
mne sa taktiez stalo, ze predavajuca mi balicek poslala v pondelok a v piatok ho mala naspat ako nevyzdvihnuty!!!! ja som nemala ziadny oznam ani nic podobne, cez podacie cislo proste mi zasielku nenasli!!!! doteraz nechapem ako je to mozne, ze sa jej to vratilo behom tyzdna domov - co ulozna doba alebo nieco take.... a vyjadrenie posty - no stala sa niekde chyba..... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

ajuscha
14. apr 2012

maminky, prosím vyjadrite svoj názor, jedna maminka si odo mňa kúpila rifle, v opise stálo raz oblečené, v super stave, pretože to zodpovedalo realite. Maminka po prebratí riflí však napísala, že kolienka sú dosť zničené, a že by toľko korún za ne nedala, keby ich videla v reáli, /stáli 7,20 eur vrátane pošty/. Keď som jej balíček posielala, tak som je tam pribalila nový detský časopis za niečo cez 1 euro. Keďže sa jej rifle nepáčili, povedala som nech mi ich vráti. Rifle som doma otvorila a boli naozaj v super stave, také aké sme ich kúpili. Takže neviem, prečo mi ich maminka vracala stým, že sú zničené na kolenách. O to mi nejde, lebo vraciam tovar, pokiaľ maminka nie je spokojná. Len keď mi maminka napísala, že kolienka sú zničené, tak ja som sa ešte trápila, že som si to na tých rifliach nevšimla a nakoniec sú také, aké som ich opísala a hlavne ak maminka chcela poslať rifle späť a ja som je vyšla v ústrety, nemala mi vrátiť aj časopis? Je to od nej fér, že časopis is nechala ale rifle vrátila? Kašlem na to, že stál 1 euro, nie som na tom tak zle, ale som to vykrikovala, skôr mi ide o ten princíp. Vrátiť vec, ktorá je v super stave a nechať si časopis a ja jej mám zaplatiť aj poštovné. Tak neviem, ako sa mám zachovať. Ďakujem za každý názor. Alena

annie13
14. apr 2012

@ajuscha tak to bolo dost trapne, keby nieco vraciam tak samozrejme aj s darcekom co by to i len cukrik bol asi im boli male a takto si to vykecala, ludia su rozni

ajuscha
14. apr 2012

@annie13 ona mi nenapísala, že mi vracia iba rifle, ja som jej navrhla, že keď nie je spokojná nech mi balíček, resp. rifle vráti. No a dnes bol manžel na pošte, otvorila som balík od tej maminy a kukám, že časopisu nikde. A to som jej včera písala, že jej vrátim 7,20,-eur. Aj keď to je iba jedno poštovné, preplatím jej vlastne iba to spätné, to za ktoré som posielala ja, to je v podstate jej výdaj. Tak neviem, či si to takto kompenzovala tým časopisom alebo čo. Ale mohla mi aspoň napísať, že časopis si necháva. Mne to príde zvláštne, lebo tiež by som vrátila všetko, keby som nebola spokojná.

bashka
14. apr 2012

@ajuscha normalne jej napis, nech posle aj casopis a potom jej posles peniaze, alebo teda nech si ho necha a posli o to postovne co by zaplatila menej...a napis, ze to chces doporucene 😀 daj jej na vyber 🙂 Podla mna si vyberie druhu moznost 🙂

annie13
14. apr 2012

@ajuscha mozno len zabudla

ajuscha
14. apr 2012

@bashka tá mamina má iba dobré hodnotenia...chcela som jej to iba z princípu trošku vytknúť, že si časopis nechala, keby tie rifle boli zničené, ok, tak kašlem na to, nech to má ak také "odškodné" ale rifle sú fakt také, aké sme ich kúpili, fotky presne zodpovedajú reálnemu stavu...len ma napadlo, že keď jej to napíšem, aby som nebola za drzú a oplatí mi to nejakým negatívnym hodnotením

ajuscha
14. apr 2012

@annie13 možno, stať sa mohlo, ale podľa mňa to nie je až také reálne...myslím, že to bolo vedome...lebo napísala, ďakujem za darček, ten potešil ale z riflí som klamaná...fakt neviem, čo si o tom myslieť, a rifle už posielala minulý štvrtok, to už mohla zistiť, že ach časopis je doma..takže v tomto to nebude...

annie13
14. apr 2012

@ajuscha to ti tak napisala darcek potesil ale rifle nie?? 😀 pekne

ajuscha
14. apr 2012

a viete čo, kašlem na to...toto sú malé veci, čo riešim...nech jej časopis padne na úžitok, vrátim to čo mám a budem sa tešiť, že iné veci dôležitejšie mi vychádzajú.... 😉