icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lucy1990
17. apr 2012

@kmnigvil vidim ze nemas potrebu sa k tomu vyjadrit, na tvojom mieste by som sa od hanby prepadla! Hnus!

Baby, nenechajme to tak, najlepsie bolo ked som si precitala hodnotenia dotycnej a ma tam negatko od viviennez a dalsie hodnotenie citujem Ja som naopak spokojna s tovarom. A ide sa dalej? Este si aj odpise ze aj ona je spokojna 😕 😕 😕

garzonka
17. apr 2012

@viviennez urcite jemu. uz su skusenosti, ze pomohol !!! napis mu.

aknajka
17. apr 2012

A navyše sa jedná o trestný čin. Porušenie autorských práv !!!

petkave
17. apr 2012

Žienky, viem, že ste to tu už riešili častejšie, ale chcem sa opýtať. Kúpila som košieľku pre syna - cena s poštovným bola 3.20€. Košieľka dnes prišla, ale namiesto uvedených 28 cm má šírku 33 cm a to je pre môjho chudučkého syna veľmi veľa. Mám si od predávajúcej pýtať sumu 3.20€ vrátiť späť na účet? Mám počkať, kým mi ju uhradí, alebo rovno zajtra ísť poslať košeľu späť? ďakujem.

garzonka
17. apr 2012

@petkave Kedze miery su napisane nepravdivo, mala by ti vratit sumu + spatne postovne, napis jej ze miery su ine, pre vas nevyhovujuce a teda jej to vratis. A ze nech ti posle peniaze spat. Podla spravnosti sa ma najprv vratit tovar, ale je to na vzajomnej dohode, niektore predavajuce vratia peniaze skor nez dostanu naspat tovar...

michaela80
17. apr 2012

@viviennez ako je mozne ze kurier pytal od teba 35 eur a ta dotycna ti tvrdi ze aj ona zapltila tych 35 eur?ja posielam denne kurierom veci ale 35 nestoji ani tazke kozm. elektricke lehatko ktore predavame...tolko som napr teraz platila kurierovy za 30 kg balik oblecenia z UK ...
Ktora kurierska sluzba ti to doniesla?

petkave
17. apr 2012

@garzonka Takže by som si od nej mala pýtať 3.20€ plus 1.20€, za ktoré to budem posielať späť?

aknajka
17. apr 2012

aknajka Pridávam nespoľahlivú a ešte aj arogantnú. Je ňou Alica Palečková zo Šamorína, na MK má nick "keju". Mala záujem o blúzku, vyžiadala si podklady ku platbe, napísala že v pondelok uhradí. Keďže som mala cestu na poštu, poslala som jej blúzku bez úhrady vopred. Naivne som verila, že keď písala ohľadne nej asi 3 - 4 krát, tak že ju uhradí. Za takmer nenosenú blúzku 3,5 € + poštovné 1,2 € samozrejme nezaplatila, ešte mi aj vynadala, že je to moja chyba. No a to som jej ju poslala opranú, naavivážovanú voňavú a vyžehlenú (škoda práce a peňazí). No a 30.3. napísala, že ju už uhradila 😝 . Balíček som posielal 26.3.. Do dnešného dňa 17.4.!!! ani platba ani vrátená blúzka. No nech si ju užije keď jej tostojí za to, ale je to bezcharakterné, špinavé, hnusné správanie. Staré "za dobrotu na žobrotu" sa opäť potvrdilo. Miesto ďakujem mi ešte nadala....fuj, fuj, fuj 😒 😢 😖

garzonka
17. apr 2012

@petkave ano 3,20 + 1,20 €

petkave
17. apr 2012

@garzonka ďakujem, som zvedavá, čo poriešim 😖

poleva
17. apr 2012

@viviennez prečo tam nepôjdete osobne? je to len 38 km
no teda ja by som to tak nenechala v žiadnom prípade

viviennez
17. apr 2012

@michaela80 SDS Zvolen.pozreli sme cenník a sumu 35,-EUR sme nenašli.písali sme jej na internú poštu a nič,bez odozvy.

viviennez
17. apr 2012

@poleva ako sa dostanem k jej adrese?kde jej zaklopať na dvere a "pozdraviť" ju....

poleva
17. apr 2012

@viviennez trebalo sa opýtať kuriera

garzonka
17. apr 2012

@viviennez
no, zistila som si jej tel.cislo a aj meno, ma inzeraty aj inde.... je z Hriňovej, ale presnu adresu som zatial nevypatrala 😒

zuzana17
17. apr 2012

@tinylav ahoj, ja to neberiem vôbec osobne, veď ja som nič zlé ani nepísala, len som tiež reagovala, lebo mi nedalo neozvať sa. Ja to všetko chápem a aj tú ich prácu akú majú, že je náročná za každého počasia, tak chápem, že balíček niekedy nedonesie a nechá ho na pošte. Čo sa týka toho listu doporučeného, čo si pani našla v schránke, tak jedine sa musela pomýliť, ináč si to neviem vysvetliť. Viem aj to, že ak je list doporučene al. do vlastných rúk, tak ho nemôže nechať u suseda, domovníka, môže jedine hodiť ten žltý lístok. Ale jedna mamička vravela, že ani obyčajnú zásielku jej nechce nechať u toho domovníka, tak som reagovala, že zrejme mala s tým zlú skúsenosť, tak preto je ostražitá a radšej ho vezme späť. No a čo sa týka toho, že niekto tvrdí, že si balíčky nechávajú vo svojich skladoch, pre seba, ... tak ja to vôbec netvrdím a nikdy som ani netvrdila, lebo je to silné obvinenie. Tiež tu minule niekto písal, že všetky balíčky sa nejak preskenujú a vedia čo je vo vnútri, preto si vedia nechať čo sa im hodí, no tak tomu už fakt neverím!!!
Jasné, ak si niečo objednám čo treba zaplatiť, tak to čakám každým dňom aj s nachystanými financiami, dokonca presne, aby mi nemuseli vydávať, pretože nie vždy majú pri sebe.
No treba povedať, že s ľudmi sa veľmi zle pracuje, každý je iný, nedá sa vyhovieť každému.
Dúfam, že som ťa ničím neurazila, ani nikoho som nechcela, veď ja som ani nič zlé nepopísala 🙂 . Chápem reagovala si na celkovú diskusiu. 😉

koniarova
17. apr 2012

@viviennez Jasné, že tá suma je hlúposť. Kde by si preboha kuriérska služba mohla pýtať za cca 6-7 kg stoličku 35 eur 😠 😠 😠 A ešte to nabolo ani tak veľa km. Zverejni vašu komunikáciu, nech sa mrkneme. 😉 😉 Má tam samé dobré hodnotenia, ja tomu nerozumiem. 😒

silvinka25
17. apr 2012

tak ja som si prezerala v bazariku rubriku darujem a našla som tam pekné nohavičky na môjho drobčeka tak som maminku kontaktovala a chcela som od nej tie nohavičky na darovanie a take jedny teplačky a vestičku za 1,50eur.tak sme sa dohodli že jej to pošlem na účet.lenže deň keď som to išla platiť som zistila že v meste nieje taka banka,musela by som isť 5km.do Bratislavy.tak som jej slušne napisala že čik jej to môžem poslať šekom alebo na dobierku a ona mi odpisala že to už nieje o peniazoch ale o princípe a mam si hladať ine inzeráty....že nech jej už nepíšem....je to spolahliva predavajuca?mam jej napisať zlé hodnotenie??????????

mandragora22
17. apr 2012

@silvinka25 nemusi byt nespolahliva, ale podla mojho nazoru je mimoriadne drza. ak si jej navrhla sek, tak si myslim, ze slusna predavajuca by nemala problem 1-2 dni navyse vydrzat, kym prebehnu peniaze cez sek na ucet, ved to nie je ziadna veda, ja som tak uz mnohokrat predala babam, ktore nemali v dedinke, ci mensom meste banku, alebo teda svoju banku. peniaze prisli skutocne mozno iba o den neskor, akoby mi to prevadzali cez IB, takze je to o jednani a slusnosti, nie o nespolahlivosti. ale je to smutne 😖

koniarova
17. apr 2012

Tu je aj rubrika darujem? 😲 😲 😲 A to ja kde pozerám, že to nevidím. 😕 😕

aduskatt
17. apr 2012

@koniarova daj si do filtra slovo darujem a vyhodi ti to inzeraty darovacie🙂

aduskatt
17. apr 2012

@koniarova ta suma je blbost a kurierska sluzba berie poplatok za vahu, nie za vzdialenost🙂

koniarova
17. apr 2012

@aduskatt Vďaka, idem mrknúť. 😉

silvinka25
17. apr 2012

viete lebo mne by ozaj tie nohavičky velmi pomohli a ešte keď som si chcela od nej kupiť veci,tak je to podla mň a tiež velmi smutné.... 🤐 🤐 ....ale nechcem si zbytočne robiť problémy a bude mi pisať zle hodnotenie 😠 😠

aduskatt
17. apr 2012

@koniarova rado sa stalo.ja som to tiez dlho hladala, kym som dosla na to, ako🙂

koniarova
17. apr 2012

@aduskatt Už som to našla. Ja som si myslela, že sa tu nedá darovať. Vždy, keď som nahodila inzerát, že darujem, tak mi ho stopli. Alebo darujem k objednávke, aj to mi stopli. 😒

silvinka25
17. apr 2012

@koniarova dobry večer a prosim mate niečo na darovanie?ďakujem krasne

heni79
17. apr 2012

Dievčatá, možno už po funuse, ale na margo pošty.
Mňa najviac vytáča naša poštárka, ktorá mi ZÁSADNE necháva v schránke žltý lístok pri akomkoľvek doporučenom liste, či balíčku s označením dôvodu neodovzdania: ADRESÁT NEZASTIHNUTÝ! A to som doma. Minule som ju stretla priamo vo vchode paneláku, tak som ju hneď oslovila, či niečo nemám (čakala som doporučený list z bývalej práce, malá obálka!) , povedala som jej priezvisko a ona, že nie. Tak som šla s malou na prechádzku. A čo myslíte, že ma čakalo po príchode späť v schránke? Áno, hádate správne! Žltý lístok. A nebyť toho, že nám medzičasom vhodili aj reklamy, tak ho ani hneď nenájdem, však mi povedala, že nič nemám. 😠

Na druhej strane, minule ju zastupovala iná, ktorá bola taká ochotná, že mi list doniesla na podpis hore - na 6.poschodie. Niežeby sme nemali výťah, ale mohla trvať na tom, že ja mám íst dolu. 😅

Takže si myslím, že ono je to o konkrétnych ľuďoch. 🙂

aduskatt
17. apr 2012

@heni79 u nas na poste veduca tvrdila, ze je povinnostou postarky vyniest ti list k bytu🙂

heni79
17. apr 2012

@aduskatt
Tak to by som mala tej našej klasickej asi tiež povedať. Len mi to bude vieš čo platné. 😀
No však nič, tak sa prechádzam na poštu. Nie je to síce blízko, ale mám pohyb navyše. Asi by som jej mala vlastne byť vďačná, že dbá o moju kondičku. 😀 Len škoda, že na postave mi to nevidno. Asi musím viac kupovať a predávať. 😉