Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@ahojkyy _
Ahoj, chcela by som sa ta opytat 😉 : to naozaj u vas na poste si ides vypytat OBYCAJNE poslanu zasielku s tym ze im das OP a oni to najdu? Nemylis si to s klasickym recomandom? Vsak ak aj dorucuju obycajnu zasielku tak to hodia rovno do schranky a nenechavaju listok pre vyzdvihnutie... Ja zijem tiez v CR a v nepomerne mensom meste ako je Praha, ale toto sa mi nezda 😕
Uz som poslala zopar OBYCAJNYCH ...Ale vzdy len nalepili znamku v danej hodnote postovneho a ziadny dalsi stitok s podacim cislom... Ak mam znamky doma a je to malych rozmerov, tak to rovno hodim do schranky a nemusim behat na postu..... Takze pochybujem ze sa niekde zaznamenavaju udaje o adresatovi alebo nedajboze odosielatelovi
Vsak ak by sa dalo dohladat obycajne a doporucene, aky by bol potom rozdiel? Len v tom, ze doporucene je prebrane na podpis?
@monykam
@monykam zopakujem čo tu bolo už písane niekoľkokrát...ak si kupujúca žiadala poslať zásielku obyčajne na vlastnú zodpovednosť predavajúca nie je povinná vrátiť peniaze(ja by som nevrátila)...je veľmi smutné,že to riešite osočovaním jedna druhej,chytáte jedna druhú za slovíčka,nadávate 😠 ☹ ...predávajúca @localoca (ak som to správne pochopila)Vám písala svoju osobnú skúsenosť s poštou len v rámci konverzácie mamičky s druhou maminou,nebrala by som jej slová ako dôkaz,že to neposlala.....@monykam...nie je možné dohľadať obyčajnú zásielku podľa mena a adresy odosielateľa...píšete,že máte mamku na pošte,fajn,ak by bola zásielka u nich samozrejme jej kolegyne všetko prehľadajú,ale čo keď sa stratila niekde inde,všetci poštári prehľadajú svoje autá,sklady?????
písala tu pani @localoca pred pár dňami a pýtala sa na mienky iných či adresu poskytnúť..zdala sa jej to čudné a mnohé mali tú istú mienku ako ona a radili jej nedať Vám ju...ja by som dala,už len preto,aby ma nakupujúca nezačala osočovať,ž eju nechcem dať,pretože nemám čisté svedomie..........@localoca s tou IP sa dúfam vysvetlí a je to pravda tak ako píšete,pretože ak nie stavia Vás to do zlého svetla a už ma nepresvedčíte o svojej pravde..??????!!!!!
píšte si to do IP---ale veľmi rada,by som vedela výsledok 🙂 😉
mamičky, neviem, či sa v tejto téme pýtam správne, ale skúsim. nedávno som si kúpila koleso na plávanie "my baby float" a zistili sme, že je závadné pre obsah ftalátov. SOI ho doporučuje stiahnuť z trhu pre spotrebiteľov. kupovala som ho tu od jednej maminy, za cenu 7€! a dnes ich už ponúkajú za 3€, 3,50€. nové nepoužité, prečítate si v popise. no neviem, čím to je...nechcem sa nikoho dotknúť, možno o tom nevedia, ale moja otázka je. môžem to tej mamine vrátiť a žiadať peniaze späť, ako reklamáciu?
@nickushka a ty si ho od nej kupovala ako pouzite, ci nove? mas od neho aj blok?moj nazor, ze asi tazko ho vratis na bazare... 😉 😉
@skeblicka77 tiež si to myslím, poviem ti nebolo použité, lebo keď ho nafúkaš, už ho nesfúkneš tak, aby si ho tak dokonale dokázala strčiť do krabice ako originál. blok samozrejme nemám, bol to bazár. písala som aj tej mamine, ale sa zatiaľ neozvala.
@sisaha nakolko je to moja kamarátka a chodieva ku mne tak sa prihlasuje aj odomna,lebo oni maju s bratom spolocne PC takze moze tam byt aj moj pocitac,ako ja sa na nu za to co urobila nehnevam,len mi to padlo zle,vyrastali sme spolu ale ja som jej to odpustila s tym ze viackrát mi to nebude robit,nech si uz uziva ten jej akoze moj nick nech predava nech kupuje ale moje meno a moju adresu nech vynecha z toho lebo ja mam svoj obchod avoje nakupy pekne rozbehnuté a nepotrebujem aby mi niekto pokazil moje dobré meno,pochopila ospravedlnila sa vravela ze predava,aj vcera pri mne bola aj sa prihlasila odomna,no a dnes teraz nedavno odisla ale som jej nedovolila pristup k pocitacu,len som jej ukazala diskuzie co mi narobila s tym ze si dal posielat zasielky na moje meno a moju adresu o ktorych som ja ani nevedela,lebo keby mi povie ze Zuzana pocuvaj ma sem chcem si objednat nieco aleojednam na tvoje meno a adresu lebo nechcem aby to vedeli doma tak jej to pochopim,ale nie tak ze ona objednaval len tak so srandy aby posta a maminky mali co robit a platit a potom ja ked pozeram ciernu listinu tak si najdem tam moje udaje akoze to nie,teraz vlastne uz par mesiscov noc nerobi také na moje zlo,aj teraz sa chcela prihlasit vraj si chce nieco objednat,som povedala v ziadnom pripade,ale ze jej brat zobral niekam notebok,tak nech si zaobstara vlastny,ja nepotrebujem kvoli jej hlupostiam tuto sa natahovat,ked jej niekto iny dovoli pristup tak nech sa paci,ale odomna uz nie,dokonca aj na FB mala ucet s mojim menom s mojou fotkou ale som ju upozornila tak to tam vymazala alebo zrusila,lebo vymazat sa neda len pozastavit
tak tá maminka so mnou vôbec nekomunikuje... 😠 😠 ...teraz som si čítala konverzáciu a peniaze dostala v ten deň čo sme jej ich poslali...17.4..a balíček dodnes neprišiel......ako mám postupovať??, 🙂 🙂 🙂
@nickushka
Ahoj, podla mna nie. Vysvetlim aj preco: Predavajuca bola obycajny spotrebitel tej veci, event. to mala doma ako nepouzite, nevyuzili to, cize to predavala ako nove. Neviem, ci ona sama vie, ze to stiahla SOI z predaja, ale toto je naozaj vec kupujuceho, co kupuje. Toto je to riziko, o ktorom sa vzdy pri bazare pise, ....
Odporuca sa zistit si dopredu info napr. z bezneho e-shopu, ake su tam informacie k danej veci a event. si vygooglit, aby sme vedeli co kupujeme 🙂
Reklamacia je na mieste ak by predavajuca uvadzala nepravdive info.
@localoca možno som zlá,ale ja by som nedokázala "kamarátke" len tak odpustiť,že sa za mňa vydáva a ešte mi robí aj problémy a zlé meno.to podľa mňa nie je ozajstná kamarátka,aj keď nie som tu od toho ,aby som to súdila.a tiež to vôbec nepatrí do tejto témy.len mi je to trošku veru divné.a ten nick,ktorý si vytvorila akože v tvojom mene,vytvárala si ho u teba,alebo u seba?lebo ak u seba,tak by tam mala byť IP adresa jej.a to,že máte wi-fi a používate ten istý net,ale dva rôzne PC,tak aj IP adresy sú iné.
Ahojte babenky, je mi ľúto že sa tu osočujete, pridávam svoj názor, možno sa Vám nebude páčiť. Ja mám s poštou zlé skúsenosti a určite nie som sama, jeden jediný krát som poslala balíček maminke mala vybraté vecičky za 60 Eur, ale keďže som bola lakomá poistila som balík na 35 Eur- /však som robila na pošte a tam sa balíky zapisujú nerobila som si starosti/, celý víkend som tŕpla či balík príde a on neprišiel, podala som reklamáciu a nič až po 3 týž. mi zavolala pani z pošty že sa im tam povaľuje balík s mojou adresou. Takže moje poučenie NIKDY NEBUĎ LAKOMÁ NA POŚTOVNÉ. @monykam je mi to ľúto a určite sa ti to nebude páčiť , ale súhlasila si s obyčajnou zásielkou a NEMÁŠ NÁROK NA NÁHRADU ŠKODY
@silvinka25 tak to už je dosť dlhá doba aby prišiel.peniaze má a nekomunikuje...zase nejaká čo si chce prilepšiť???aké má hodnotenia?nenabehli jej za poslednú dobu nejaké nové?
@nickushka no takto, ked je vyrobok oznaceny soi ako nebezpecny, je jedno ako ho do krabice poskladas, ja som takto vracala kocik, bol pouzivane rok a potom sme ho kvoli tomuto reklamovali, ze bol ako nebezpecny vyrobok a nemali sme ani povodne obaly, len sme museli mat fakturu od predaja...ale na bazare velmi tazko vratis kvoli tomuto, ako som ti uz pisala
@skeblicka77 teraz ma napadlo, jedine že by ona mala ten blok a bola ochotná mi ho buď poslať, alebo vyreklammovať. ďakujem za radu 😉
@huxy no to ti nepoviem ci svoj nick vytvorila u mna alebo u seba,ja som jej odpustila,pretoze mala som ju rada od detstva,a ja jej nechcem nejak ublyzovat,uz jej samozrejme nepoviem také veci co som povedala pred tym,ale stale me kamaratky vyjasnili sme si to,ona mi slubila ze nebude to viackrát robit,zatila kym to neurobi este raz tak som kludná,ale akonahle to spravi este raz tak uz bude zle..ja by som sa kludne vedela aj prihlasit na jej nick kedze si dala zapamatat heslo,ale nebudem to vyuzivat,ako mohla by som sa teraz prihlasit a objednat teraz ja jej nieco o com by nevedela,no a to by som sa ja pomstila teraz jej,a viem si to pozriet niekde ci uz bola prihlasená dnes?

@nikolca ano, mas pravdu, zalezi ci boli vytvorene z jedneho pc. A tych nahod by potom bolo prilis vela, keby este aj toto bolo.., potom by som uz veru neverila na nahodu a neumysel.. 😒
Mozno admin vidi,ci sa ten nick prihlasoval aj z ineho pc, alebo iba z toho jedneho...