Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@haramiova presne tak, opatrnosti nikdy nieje dosť 😉 Napíš potom, či peniažky dorazili- som zvedavá 🙂
Ahojte ,, mne sa stala taká vec že sa zaregistrovala 15. júna ercicici nič nepredáva a ani nekupuje a napísala mi do hodnotenia že som ju oklamala rečičkami a očiernovala ma nezmyselnými rečami,, bola som dosť šokovaná . Som rada že som si tu vytvorila dôveru mamičiek lebo mi posielajú balíčky na dobierku za čo som im veľmi povďačná lebo u nás je problém dostať sa s kočíkom na poštu. Nechápala som že niekto sa zaregistruje len preto aby vám napísal negatíva do hodnotenia v deň registrácie. Najprv som nevedela že čo s tým urobiť lebo sama si to zmazať nemôžete nemohla som ani zaspať. Tak som napísala správy na modrý koník , hirjak a ešte aj pink_lady nevedela som komu mám dať vedieť, že ma tu niekto neprávom očiernuje. Som veľmi rada síce teraz neviem komu mám byť vďačná ale koment zmizol . Tak ak sa vám stane podobná skúsenosť dá sa to riešiť nemala som zatial ani jedno negatívne hodnotenie ohladom preberaní dobierok a zarazu .... Takže aj takéto veci sa tu stávajú ☹ 😖
@zlatka0604 napiš adminovi on ti hodnotenie vymaže,no fakt sila 😒jaj teraz pozeram že si adminovi už pisala
@haramiova nikdy neposlite balik skorej. urobila som to raz a velmi som sa popalila, lebo peniaze neprisli. mne sa obcas stane, ze mne poslu balicek skorej. mozno ma uz poznaju. nakupujem a predava v podstate denne, mam vela hodnoteni a aj na MMB mam hodnotenia, cize ked potrebujem naozaj velmi surne tu vec, tak poprosim, ci by mi to poslali a ked uznaju ze mozu, tak poslu. ale nikoho nepresviedcam, nenutim. len kazdeho ubezpecim, ze ked ja napisem, ze som peniaze poslala, tak som ich naozaj poslala, poslem sms z banky, poslem kopiu vypisu. ale ani to neni zaruka, lebo dmes sa da sfalsovat vsetko. cize ja som sa popalila a tovar skorej neposlem a nerobte to ani vy. a vsetkym predavajucim, ktore mne poslali tovar skorej, ked som to potrebovala velmi pekne dakujem za doveru. naozaj by som v zivote nikoho neoklamala, lebo zle meno si robit nechcem.
@zlatka0604 dobre si spravila ze si napisalaa adminom. no vidis ako sa vedia pomstit ,ktore maju IQ uschnutej dazdovky 😀
@nikolca
@patricia1992
lež som napísala boli už skoro dve hodiny ráno ,, nevedela som vôbec zaspať 😢 ako keď to niekoho baví a robí si druhý nik len aby písal nejaké bludy ,, ale asi tu má ešte jeden nik teda aspon si myslím lebo fotky mi môžu vidieť iba registrovaný uživatelia . Viem asi aj o koho ide som druhy krát vydatá a moj ex má druhú partnerku s ktorou má bábo a asi im to neklape a žiarli ,,, moja dcera jej povedala že odkial nakupujem pekne a lacne veci pre nich tak sa tu zaregistrovala a kupuje tu aj ona, ale asi nevie prehltnuť že ja som z terajším manželom šťastná a že je to pravý opak môjho ex a moje deti ho majú veľmi radi a že si k nemu vytvorili hlbokú citovú vazbu čo sa jej nedarí lebo mňa im nikdy nenahradí mama je len jedna. Dlho som rozmýšľala že kto by to mohol byť. Málo - kto vie že nakupujem cez MK ,,, Patricia pobavila si ma , že IQ uschnutej dážďovky 😀 😀 😀
@danielllka tak peniaze mi na obed nabehli a baliček som bola aj zaslať. Pani možno nevedela ešte ako to chodi :o))))
baby viete mi poradit?
ako sa nakontaktujem na admina stranky mimiaukcie?
ohladom jednej mamicky, viem, ze blokuju, len neviem kto a ako
@haramiova je to možné 🙂 tu je možné čokoľvek 😀
@zlatka0604 vidíš... predsa len si jej "posunula" nepodarok - tvojho ex.... asi časom zistila, že jej nevyhovuje, vrátiť sa nedá, tak ti dala negatko 😀 ... ale to len na "odľahčenie"
dobre si urobila... v oboch prípadoch 😉
kočky ja som mala už viac krát problém s podmienkami predaja... chcem sa spýtať;. existujú nejaké "všeobecne záväzné právidlá" alebo "etické právidlá" pri predaji na MK /to som citovala niektoré nazlostené kupujúce/? na čo je vlastne možnosť určiť ich individuálne? ide o to, že mnoho záujemcov, asi tie podmienky predaja ani nečíta a potom sa rozčuľujú a sú nepríjemní... konkrétne - v prípade viacerých záujemcov, uprednostním toho, kto prvý pýta podklady k platbe (mám to tam jasne uvedené)... a mám s tým, žiaľ, peripetie 😒
ak sú také "pravidlá", ok prispôsobím sa... ale konštatovanie, "takto to tu chodí"... 😖
Neodporucam nick @tobasko ,zajednala si tovar,vypytala adresu,cislo uctu, 8.6.napisala ze poslala peniaze,dodnes nic,potom ma presviedcala ze naozaj poslala,ak nedosli behne na postu sa spytat,no akosi prestala reagovat.prisla som o dalsie zaujemkyne kym som jej to drzala,takze neodporucam!Mozem jej dat aj negativne hodnotenie?
@dejnas .
Neexistuju *vseobecné podmienky predaja*, existuju vsak pravidla bazaru https://www.modrykonik.sk/podmienky/#bazaar , tie su o tom, ako inzerovat, ako hodnotit, ako riesit problemove situacie......
V tychto pravidlach najdes odstavec "Pravidlá medzi kupujúcim a predávajúcim" a hned prvý bod je: " Kupujúci rešpektuje podmienky predaja predávajúceho."
To znamená, ze kazdy predavajuci ma možnost a pravo urcit si SVOJE podmienky, za akych predava svoje veci, napise si, co povazuje za dolezite a co ma kupujuci respektovat. To aj predpoklada, ze kazdy moze mat tieto podmienky ine, kazdemu zalezi na niecom inom a kazdy moze byt aj v inej situacii...dokonca je mozne tieto podmienky aj menit ak to situacia vyzaduje....
Takze: ak mas napisane, ze poradie zaujemcov nerozhoduje, ale predavas tomu kto ako prvy mieni zaplatit, tak je to uplne v poriadku a nie je na tom nic divne. Ak s tym ma niekto problem, tak zrejme PP necital...to vsak nie je tvoja chyba......a mozes tomu aj sama pomoct, ak na konci inzeratu das poznamku, aby si to kazdy pred prejavenim zaujmu aj dokladne precital 😉
Nutne dodat, ze aj sam predavajuci by mal byt svojim PP verny 😉
dnes som malá úžasnú skúsenosť s "úžasnou" pani, že Bc. Bronislava Kandráčová, Mierová 1099/64, 064 01 Stará Ľubovňa, dohodli sme sa na osobnom prevzatí odsávačky, kt, predávam za polovičnú cenu oproti novej, odsávačka je zachovalá. Pani si odsávačku prevzala, zaplatila a o 5 min, mi volá, že mi ju o 3 hodiny vráti, lebo ona ju nechce, radšej si kúpi novú. Chápete to? Ako 5 ročné decko. keby odsávačka nefungovala alebo niečo podobné, ale takéoto jednanie. 😝 😝 😝
@zlatka0604 tak to bude na 100% ona co ti ublizila.je to smutne. ale zas co ta nezabije , ta posilni. a az budu taketo utoky na teba , vzdy napis adminovi a oni vedia zistit ci to je z jedneho pocitaca furt pisane a celkom ju mozu zrusit. drzim palceky a vela zdravicka celej rodinke 😉
@dejnas Ahoj, neviem, prečo by si sa mala prispôsobovať...alebo lepšie povedané komu?...veď ty si predávajúca, máš svoj bazárik a v ňom predávaš vecičky...máš vyplnené podmienky predaja a ja nevidím nič zlé, ani nemorálne, ak uprednostníš kupujúcu, ktorá si prvá vypýta podklady k platbe, prečo nie?...len vždy zdôrazni, aby si poriadne čítali záujemkyne o kúpu podmienky predaja...😉...inak úplne ťa chápem...lebo sa stáva, že sa prihlási prvá záujemkyňa a vzápätí druhá a prvá si to rozmyslí a "naťahuje ťa dva dni" a druhá záujemkyňa je rozhodnutá hneď a doslova ťa v prvej správe požiada o údaje k platbe a vlastne už si kúpu zvážila a je ochotná zaplatiť...tak, keď nechceš ty "naťahovať" kupujúce, tak volíš istotu-t.j. tú čo chce kupovať hneď...
ja to robím zatiaľ tak, že ak mám viac záujemkýň, stručne prvú informujem, že čaká ďaľšia (ďaľšie) a dám priestor na vyjadrenie do večera a ostatným napíšem správu, že do večera sa prvá záujemkyňa vyjadrí...keďže nepredávam za každú cenu a neponáhľam sa, tak sa nič nedeje, ak nakoniec z obchodu nič nie je...lebo aj táto možnosť tu je😉...ale to už je riziko "obchodovania"...moje...
@ivett1 ďakujem aj Tebe za názor 🙂 je to presne, ako si písala, no stalo sa už aj to, že keď som prvej dala možnosť vyjadrenia s faktom, že druhá záujemnkyňa potvrdila definitívne odber a pýtala už č.účtu, s horúcou hlavou sa do mňa pustila.... 😒 (našťastie v tomto prípade sme si to neskôr s chladnou hlavou vysvetlili - ale to je zriedkavý prípad) podmienky, samozrejme nečítala... takže asi musím viac apelovať v tomto smere... žiaľ... myslela, som, že to čítajú, ja napr, čítam vždy a všade aj na mmb... zaujímam sa, či účtujú balné, akým spôsobom zasielajú (poštovné)
mne, naopak, predaj veci súril, predávala som momentálne 2 kočíky, ktoré sme už ani nemali ako skladovať v byte (boli na čas do predaja u našich) a tiež nešlo najmenšie sumy... takže až tak jedno mi nebolo, či predám alebo nepredám... našťastie, už sú oba fuč 🙂
neviem prečo, tu na MK som mala zatiaľ najviac neg, skúseností, žiaľ ☹
@dejnas .
Urobila si maximum: PP si si jasne stanovila a upozornujes na ne aj v kazdom inzerate. Ak niekto tvoje PP necita, tak sa pripravuje sam o pohodovy priebeh a vystavuje sa sklamaniu.....alebo ak s tvojimi PP nesuhlasi, je to v poriadku ale v tom pripade musi hladat inde. Ty sa nemas preco citit vinna....
Prave preto nie su vseobecne podmienky predaja, pretoze kazdy predava posvojom. 😉
Chcem upozorniť mamičky na predávajúcu na bazári MK s nickom kiarka!!! Mamičkám nezasiela zakúpený tovar, má už viacero negatívnych hodnotení od mamičiek, ktoré podviedla a viac ich záhadne vymizlo. Dopadla som rovnako, mňou zaplatený a údajne odoslaný tovar dokonca opať /už 2. raz od môjho nákupu/ ponúka na predaj!!!!

@danielllka ano ja som jej aj dnes rano odpisala že peniaze ešte nenabehli a ked nabehnu baliček posielam. Tiež mi je to divne ked niekto suri s posielanim že to rychlo potrebuje. Ale po prečitani viac prispevkou čo som tu čitavala si radšej davam pozor a neposielam pred pripisanim penazi na učet.