icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

luba41
6. sep 2011

@gabika7706 Tak vďaka 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
gabika7706
6. sep 2011

@luba41 @stvura tam mozno ide o to, ze dobierku jej domov donesu, ale "doporucenu vacsiu zasielku" asi nie...(Niektori dorucovatelia to tak vraj robia) preto mozno nechce platit na ucet. Niektore sa zas boja platit vopred, lebo im nic nepride...ale kde je zaruka, ze ked im pride dobierka, ze v balicku je to, co si objednali ? 😎 Je to vsetko len o dovere a serioznosti.

luba41
6. sep 2011

@stvura jej nešlo o to, kolko zaplatí naviac,ona vôbec nechcela platiť dopredu. Ja si tiež nedovolím klásť podmienky, ked som kupujúca. Podla mna rozhodujúce slovo má predajca a ja môžem len slušne vyjednávať, ked s ním celkom nesúhlasím. Teda ja mám v celku dobré skúsenosti /tak na 95%/ aj ako predávajúca aj kupujúca. Len raz som sa nechala ohnúť, zlacnila som, lebo som nevedela, či je to nejaký "soc.prípad", tak nech má radosť. A fakt nepredávam všetko zaradom, čo doma najdem. Tak ešte chvíľu budem o tú sedačku doma "zakopávať".

edusik
6. sep 2011

@stvura musím sa pripojiť k Tvojmu názoru, mne napísala kupujúca na nepoužívaný tovar, ktorý som dala za viac ako polovicu ( nákup 30E, môj predaj 11,50) , že " aký je veľký? akú dáte zľavu?" - ani mú ani bú, že dobrý deň, a rovno zľava. Z čoho zľava??? Prečo??? Načo taký ľudia vôbec reagujú na inzerát, keď sa im nepáči cena? Odpísala som jej, že je nepoužívaný a tak, a ona na to "dám Vám 6E" som myslela že ma trafí... napísala som že s takými ľuďmi neobchodujem a že ďakujem. Tak hneď odpísala "sme na bazáre, tak jednám" ale akým nevychovaným štýlom...

luba41
6. sep 2011

@gabika7706 Ale ved nech napíše, že je na PN alebo jej nemá pre to kto skočiť na poštu. Mne doporučenú zásielku / tuším môže byť do 2 kg/ doteraz doniesli vždy domov /chuderka poštárka chodí pešo/ 😀 a väčšiu dobierku asi neprinesú. To si pre nu musím skočiť na poštu. A u nás otváracie hodiny na pošte máme od 7-10, len v stredu ešte od 16-17 😠

luba41
6. sep 2011

@edusik Na bazáre na Slovensku nie v Turecku 😀

edusik
6. sep 2011

@luba41 presne aj ja som jej napísala "handrkujete sa horšie ako na Tureckom bazári" 😀

luba41
6. sep 2011

@gabika7706 To je riziko takýchto obchodov. Čo príde v balíčku? Tak len dúfajme, že preváááážna väčšina nás je tu serioznych 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
martuska75
6. sep 2011

@luba41 ja som teraz zisťovala či sa niečo také dá poslať a poistený balík 1. triedy od 5 do 10 kg poistený na 30 až 250 € stojí podľa našej poštárky 4,60 € a k tomu predpokladám že plus cena dobierky. Ja som sa nakoniec ako to tu čítam rozhodla na dobierku neposielať. Nakoľko mamička bola síce nejaká4 mesiace registrovaná ale bez fitiek, príspevkov hodnotení - no žiadna historia. Dotyčná kupujúca potom povedala že ok pošle peniaze, ale nakoniec nič. Peniažky nakoniec do dohodnutého termínu neprišli, ďalej neriešim posúvam ďalej. predpokladám že si to rozmyslela.

luba41
6. sep 2011

@martuska75 tak tá naša sedačka je lahšia, pozerala som cenník SP a ak som dobre pozerala, tak balík 2.tr. do 30EUR do 5 kg stojí 2,80. A paradox je aj v tom, že tú sedačku som dostala zadara od kamošky, my sme ju používali velmi málo a kamarátke som povedala, že ked ju predám, peniaze sú jej. A už mám aj druhú kupujúcu, hned z vedlajšieho okresu a prídu si osobne pre nu. A mám to vybavené. 😵

piacere
6. sep 2011

@edusik odo mňa chcela jedna kočík (dvojkombinácia, ešte v záruke) za 90€, pritom kočík rovnakej značky, ale len športový predávala za 110€... bez hanby... Je to síce bazár, ale nie charita... niektorí ľudia by chceli za také ceny, že to môžem rovno hodiť do koša... lebo tých pár centov čo získam predajom či mám alebo nemám... ono nie každý predáva len preto, aby vyprázdnil skrine, ale mnohé ženy predávajú aj preto, aby sa mi aspoň nejaké peniažky vrátili... a ak sú to veci, na ktorých ani nevidno nosenie, tak ako môžu žiadať, aby to človek predával za 0,50€....

tunylyk
6. sep 2011

@piacere no ako sa uz mnohe maminy presvedcili,tak aby lacno pripadne zadarmo nakupene,veselo dalej za draho predavali po inych bazarikoch...

gabika7706
6. sep 2011

@stvura tak ja mam to stastie, ze nasa brana je prva, kam dorucovatelka ide, ked zacina pochodzku, takze mne prinesie vsetko, ale viem, ze nie vsade je to tak.

A k slusnosti kupujucich a predavajucich...tiez u seba citam taketo reakcie, ze "kupim za 2 ecka" alebo "vezmem to aj to, dohodneme sa?" (btw, viac sa neozve...) ..a pod. Ani bu ani mu, ani podpis, nic. To aj do obchodu,na urad alebo to je jedno kam, ked vojde, nepozdravi? nepoprosi, nepodakuje? Ako sa potom maju jej deti naucit, ze treba pozdravit, prip. poprosit, podakovat, ked to u vlastnej mamy nevidia? 😖

@edusik @piacere u mna je to tiez tak, potrebujem predat aj kvoli miestu na dalsie saty, ale aj kvoli tomu, aby som aspon ciastocne mala za co tie dalsie saty kupit, takze ked mi niekto na malo nosenu vec, kt. chcem predat za tretinovu cenu oproti novej a pytam trebars za nu 6€ a napise mi, ze "vezmem za 4 s postovnym", tak na to uz len odpisujem, ze keby som to chcela darovat, mam komu, nemusim jej... 🤐

nelinqua
6. sep 2011

takze prva zla skusenost z bazaru..prislo to dost skoro...pri tretom nakupe🙂 podla mna nosene neznamena ze to musi byt komplet flakate:( joooj smutna som z toho:(

miia
6. sep 2011

@nelinqua hmm 😒 aj ja som minuly tyzden kupila saty,ze vraj dvakrat oblecene dobrej znacky.a saty sama zmolka,velkost M ale roztiahnute tak ze to na nejaku dvojmetrovu by bolo dobre.. tiez som s toho smutna bola...ale nebolo to tu ale na MMB.cize to bola moja zla skusenost...

nibiru
6. sep 2011

no ja zatial zlu skusenost nemam len ma zarazilo uz asi 3x ze si zaplatim postovne a zasielka mi dojde uplne inak alebo za inu cenu a ani bu ani mu pritom kazdej musi bit jasne ze na obalke je cena postovneho ale co uz ☹

anetaadam
6. sep 2011

Tak mne dnes došli nenosene šlapky adidas a podražka čierna 😠

missy97231
6. sep 2011

je to tu hocijake, ako to citam 😒 holt... ale napr. ja som zatial iba kupujuca,,,, este som sa "neohukala" , zatial som bola vzdy spokojna,, a vzdy za moju spokojnost dam hodnotenie ... no, ja som spätne hodnotenie ako nakupujuca nedostala este od ziadnej maminky... a myslim ze boli spokojne aj predavajuce so mnou... je mi to vcelku aj jedno, ale moze to byt aj tym ze som registrovana cez MK.cz, nie SK, ze moj fotoblog je na ceskom konikovi?

benne
6. sep 2011

@missy97231 no to nebude tým, ja by som ti vedela pridať hodnotko, takže každá potom: https://www.modrykonik.cz/bazar/hodnoceni/missy... ja tiež nedostávam od každej, hoci posledné razy sa to velmi zlepšilo.. a ja som zatial dala takmer všetkým, fakt len pár nedostali.. v podstate je to aj pre mna spätná odozva, ked kliknem niekomu na hodnotká a vidím, že už sme spolu obchodovali.. viem, že čo môžem očakávať

nelinqua
6. sep 2011

@nibiru to sa mi uz tiez stalo...aj na inych bazarikoch...ale co uz narobis natahovat sa s niekym o 50 centov...nech sa zadrhnu🙂) ale ide o princip

missy97231
6. sep 2011

@benne ved to je jasne ze hodnotenie pridat ide... Len zo slovenskeho presmeruje na cesky konik, tam sa tiez musis prihlasit,,, a uz je to robota navyse 😀 nevadi,,, hlavne ze som ja bola spokojna ci s predavajucimi, alebo tovarom 🙂 asi si to budem vyzadovat odteraz...aby sa mi nestalo, ze kvoli nulovemu hodnoteniu nekupim vecicku, co sa mi zapaci 🙂

benne
6. sep 2011

@missy97231 no to je pravda, je super, že si bola spokojná.. tak im hod do správy rovno ten link, čo som ti ja.. 😉 alebo môžeš požiadať adminov, aby ta prehodili na slovenskú doménu, to vedia urobiť lahko 😉

beruska.zuzanka
6. sep 2011

@nibiru aj mne ako kupujúcej sa už stalo...
mne sa ako predávajúcej väčšinou stáva, že poštu doplácam, teda ak sa stane a mamičky nič... ak sa stane, že platím menej, teda že zle odvážim, alebo tak, tak vrátim, alebo pri ďalšom nákupe dám zľavu, ani mi nikdy nenapadlo bez slova sa obohatiť 😔

beruska.zuzanka
6. sep 2011

@missy97231 juuuuuj, ja ako kupujúca dostávam v poslednej dobe pramálo hodnotení a niekedy aj ako predávajúca musím pýtať a ani potom nedotanem :-P ale no čo už 😅 😀

katmi
6. sep 2011

@stvura mne si poslednu dobu pisu kupujuce : dobry poslite mi to na dobierku. ani dakujem ani bu ani mu.. tak ja len slusne odpisem,ze nech si precitaju podmienky predaja a ked maju zaujem,nech sa zariadia podla nich..no a zaujivame,ze sa potom uz nik neozve 😀
alebo.. predavam odrazadlo motorku cross..mala sa mi na nej viezla asi tak 4krat dokopy,cize je uuplne novaa.. predavam ju za slabu polovicu toho,co sme do tej motorky vrazili a este nemaju podaktore tu drzos napisat si,ze ju sice zoberie,ale iba ak uhradim ja postovne a podobne bludy.. no konec,niekedy sa mi fakt rozum zastavuje,ake osoby sa najdu 🙄

nibiru
6. sep 2011

@beruska.zuzanka no ved aj mne sa stalo ale hned som sa opytala ci ich netreba vratit alebo dopatit ...naposledy mi mamicka pridala capicku k balicku tak som to ani neriesila 😉 potom ma napadlo ze asi koli tomu 😀 ale aspon niaka snaha 🙂

nibiru
6. sep 2011

@anetaadam to nepochopim ja vsetky boty pred podanim inzeratu operem vsak ich nebudem predavat spinave fuj to nepochopim ked niekto zavadza ne nenosene keby si fakt dlaa tu namahu a aspon ich oprala

ani3012
6. sep 2011

@beruska.zuzanka ja som nikdy nepýtala hodnotenie ,sa mi to zdalo byť také blbé ,ale začala som praktizovať :ak dá kupujúca mne tak potom aj ja nej 😉
keď kupujem ja,tak hodnotenie dám vždy 🙂