Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@mahmulienka ja tiež 24 hodín 😉 a mám to aj v podmienkach
@mahmulienka daj si do podmienok predaja, ze cakas napr. 24hod. na vyjadrenie.. ak nepride, tak ze vec posuvas dalsiemu zaujemcovi... 🙂
ja ak ma(mal) niekto vazny zaujem a ohlasi sa dalsi zaujemca, tak zvyknem toho prveho "urgovat" a ziadat o vyjadrenie, ale aj s vetou, ze prosim do 24hod, nakolko na tovar caka dalsi zaujemca. V pripade, ze sa do terminu nevyjadrite, tovar posuvam.....
niečo na pobavenie, zase sa mi raz podarilo niečo špecifické 😵 😵 😵 .
Kúpila som si epilátor - nebaví ma holenie. Pre istotu som si overila, či je funkčný, či má všetko. Odpoveď áno, je v 100% stave. Super, poslala som peniaze a včera mi prišiel. Ozaj bol v 100%. Len je to depilátor, teda holiaci strojček pre ženy. Napísala som teda pani, že mi predala niečo iné ako opisovala. Odpoveď: Mali ste typ, tak ste si to mali vygoogliť....ako už neviem, pýtam sa na stav, na pravosť značky, na podmienky dodania....ale googliť veci 😲 😀 😀 😀 Ja sa už len smejem, čo všetko sa mám ešte pri kúpe pýtať? 😵 😵 😵
@martinka17 tak uz sa nepytaj uz len googli... 😀 😀 😀 .zaujimava skusenost.
@martinka17
@zuzkahraskovienoooo ja take inzeraty kde nie je opis a miery radšej obchádzam,lebo sa cítim ako dement po pár odpovediach od dotyčnej...asi to treba tiež gooogliť :o) take inzeraty bez opisu a oblečenie bez rozmerov by nemali ani admini uverejňovať..
@mmacca Tak ja som tiež mala podobnu skusenost, predavala som vec za 50 centov a prejavila o nu jedna pani zaujem. Tak som jej pisala poštovne že bud doporučene alebo obyčajne kolko bude stať. A ona mi napisala že stači obyčajne jej to poslať za 60 centov na adresu. Tak som jej poslala teda čislo učtu a ona mi odpisala že ved nech jej to na dobierku pošlem 🙂 🙂 🙂 Oplati sa posielat vec za 50 centov na dobierku? 🙂 🙂 🙂 🙂
Konecne je to tu o "skusenostiach" s predavajucimi, kupujucimi ....cierna listina je v inej teme, takze si myslim, ze skusenost sem patri kazda....
@martinka17 a predávala to pod názvom epilátor? ....tak je to zavádzanie 😉
Aj ja sa chcem podeliť o svoju skúsenosť.Kupujúca"katota" ma uprosila na dobierku.Poslala som nový bazén za 24eur.Pani mi napísala,dobierku prevzala...Ked mi ani po dvoch týždňoch peniaze neprišli,začala som po nich pátrať.Kontaktovala som dotyčnú...vraj mi už dávno mali prísť!!Volala som na poštu,v mieste jej bydliska.Stetla som sa s sveľmi ústretovou pani vedúcou.. a .moje zistenie?!Zle som vypísala šek k dobierke,nevšimli si to ani na jednej pošte..čiže PANI si užívala môj bazén aj moje peniaze,ktoré si úplne v pohode na pošte prevzala a mne sa snažila nahovoriť,že ved mi už dávno mali prísť!!!Začal zdľhavý proces vymáhania peňazí....Skrátim to....najskôr ich chcela zatajiť,potom klamstvá,výhovorky,na koniec prestala komunikovať.Jedinú možnosť som videla nájsť tel.č.ale našla som len na jej matku.Ked som jej vysvetlila,o čo ide...a dodala,že to budem medializovať,na druhý deň ich zlatá PANI poslala.Po 6týž.mám svoje peniaze a jednu veľkú skúsenosť!
@ingrid22 to aj ja,snažím sa jednať milo,seriozne,som ochotná poslať aj na dobierku,zatiaľ som teda nemala zlú skúsenosť.Ale jedna mamina ma tiež minulý týždeň vytočila,kúpila som od nej balík oblečka za 5eur,chcela som to poslať obyčajne,peniažky som jej hneď previedla,máme rovnakú banku,takže ich mala hneď v piatok na účte,do utorka sa mi neozvala,tak som jej napísala,či korunky došli.Tak mi napísala že keď bude posielať,tak sa ozve.Proste úplne stroho.Tak som čakala,napísala na druhý deň,že balíček poslala a poštovné bolo drahšie,takže ma to vyšlo lacnejšie.Tak som myslela že to bolo cez pol kila,ale keď balíček došiel,tak som zistila,že to poslala doporučne o čo so nežiadala.Tak som jej to poštovné doplatila,aby neškodovala,aj keď to nebola moja chyba,lebo že to posielal jej manžel a poslal to zle,dala som kladné hodnotko za vecičky,ale ani obraz ani zvuk od mamičky,aspoň že ďakujem,Pre dobrotu na žobrotu.
@ingrid22 no ty koky.... tak to je teda skusenost! ale tu je velka chyba aj blbej slovenskej posty, ved predsa musia vidiet, komu dobierka sla, do frasa, to je silna kava. ale oni na vsetko ser.... hlavna vec, ze su zaostali a zastarali a vsetko robia strasne pomaly. a riesenie reklamacii? hroza.....
@martinka17 epilator je predsa to, co trha chlpy ci? a depilator je len holiaci strojcek? vidis, to som ani nevedela 😀 😀 ale ak to takto je, tak si to mala ta hus najprv vygooglit a az potom zadat inzerat 😨 😀 😝
@ingrid22 No vidis a mne sa stala tiez trosku podobna vec, pani mi zaplatila za tovar a aj som jej tovar odoslala a zrazu mi prisla dalsia suma od tej pani tusim okolo 40e tak sa pitam ze co to zaco, preco, a pomylila. Lebo vec ktoru som predavala stala menej, keby som bola taka hnusota jej ich nevratim a uzivam, tak som jej ich vratila na zad, stane sa ze si pomyli clovek ucty
..takéto prípady sú na MK už asi normálne,však? 27.7.som mala záujem o nohavky a žiadna odozva,až dnes..že prepáčte vzala si ich druhá pani..a to som bola prvý záujemca...nezdržala som sa smiechu normálne...môj šiesty zmysel nemal dobrý pocit z tej predavajúcej aj napriek tomu,že mala pár dobrých hodnotení..skúsila som a nesklamal ma :o))
@ingrid22 ahoj, tak pomýliť sa môže hocikto...aj ja som mala na začiatku problém pri vypisovaní šekov na dobierku...ale mňa hneď stopla pani poštárka pri okienku, keď som zásielku podávala...(no, aj tak mi trvalo celú večnosť, kým som pochopila tú logiku, že je to "opačne" ako na podacom lístku...) ...ale tá pani kupujúca, tá sa teda "zachovala"... 😠 ...ešte, že sa to nakoniec celé dobre skončilo...
Ja mám zlú skúsenost z jednou neregistrovanou kupujúcou.Kúpila odo mna funkčný ohrievač na flaše.Ešte som ho den pred tým poriadne čistila a skúšala,nie žeby bol špinavý ale predsa bol zabalený v krabici.Kupújúca mi najskor napísala že balík prišiel v poriadku.Tak som jej podakovala za nákup a reku vybavené.Netrvalo dlho teda presne dva dni a už som mala od nej správu že ohrievač nefunguje že je pokazený tak som sa informovala u mamičiek cez moje krátke správy ako postupovat a všetko im vysvetlila poradili mi peniaze nevracat.Zmienila som sa pani že viem že ohrievač fungoval že či dala do neho vodu a či svieti kontrolka dostala som nečakanú odpoved: taký dotaz ohrievač funguje len som stratila o neho záujem.No ale to si mala rozmysliet teda či ho využije alebo nie ked ho chcela a vypytovala sa ako to tu funguje a ked som jej napísala že prebieha všetko ok inak sa dáva negatívne ohodnotenie.Tak nech sa páči pani sa zaregistrovala bez akých kolvek udajov a inzerátov a vydáva sa za kamarátku kupujúcej a píše jedno negatko za druhým.....No a čo teraz?
@lucianna50 kontaktuj admina..ten ti ich zmaze a *sikovnu* pani môze aj bloknut 😉
@lucianna50 ahoj, napíš adminovi, nech Ti tie hodnotenia vymaže- hodnotenie sa dáva za uskutočnený obchod a keďže dotyčná s Tebou žiadny obchod neuzatvorila, nemá Ti tam čo vypisovať "za kamarátku"- nech sa zaregistruje kamarátka a dá hodnotenie sama 😝 Určite kontaktuj admina - martinjasen, alebo hirjak
@traktor
@danielllka už som tak urobila a stále nič.Keby som to neskúšala tak nič nepoviem a zdá sa mi pri najmenšom divné že dva dni drží tovar doma a nič a potom ide klamat že nejde vobec,potom zázrakom ide ked chcem preskúšat,potom zohrieva 20 min. a nakoniec 30 min a víde z nej že stratila záujem.No ale takto sa to nerobí tak bude chcem alebo nechcem.Čakám na vyjadrenie admina a zatial nič,kto vie kolko mamičiek si to prečíta a zbytočne zanevrie - neprávom ☹ no nič ludia sú všeliaký
@lucianna50 vydrz..su prazdniny, tak to trosku trva...admin ti to vymaze...tiez by som peniazky nevratila..kupu si mala premysliet..
@traktor no mala a takto zbytočne zneistuje maminy.Verím tomu že to ešte nieje koniec možno sa zaregistruje potom ako za seba kupujúca a začne to od znova 😠
@lucianna50 .. stavím sa, že admini majú toho veľa- čo riešiť, len vydrž 🙂 - a čo sa týka toho hodnotka, aj keď si to niekto prečíta, namňa to veru hodnoverne nepôsobí- keby som bola nezaujatá osoba, ktorá si ho u Teba prečíta, mňa by to od nákupu neodradilo 😝
@danielllka tak admini už niečo robia aspon z inzerátmi lebo mi odblokovali čo som mala velkým písmeno nadpis som ani nevedela že nemože bit 🙂
@lucianna50 ja trošku od veci ti píšem, hodnotenia sa dávajú za uskutočnený obchod a nie za zrušené rezervácie /vid tvoje podmienky predaja/, tu sa podaktoré maminky neunúvajú ti napísat, že rušia, to by si iné ani nerobila len negatká vypisovala 😀 😀 😀
@sailes to som sa už tiež presvedčila že ti dá milion otázok a potom ani nie dakujem,vtedy má napísat že nemá záujem a nie ked sa na všetkom dohodneš a pošleš a po dvoch dnoch ti ide niečo písat,klamat
@gajdosovam Medzi slušnými ludmi je to samozrejmosť...ked mi niečo nepatrí,tak vrátiť.žial,nie každý to vníma rovnako..

@erikaka zareagujem neskoro ale predsa napisala som ze dotycna ma mozno postihnute ine dieta , a nevedela som ze som sa trafila, .... kedze ja mam tiez ine dieta!!!!
, viem ake to je.. a s akymi hrackami sa dokaze hrat moj syn aj napriek tomu ze ma uz 8 rokov drzim vam palce..... a kaslite na dotycnu damu, evidentne je to clovek s ktorym sa sa tazko komunikuje a pravdy nedovola..... 😉
a ostanym zelam cim menej podvadzajucich predavajucich a kupujcich... bazariku zdar.. 🙂