icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

monni
9. sep 2011

@traktor ja tiez nereagujem a hned zmazavam, je to znama firma. Vsetci registrovani na azete a z michaloviec 🙂

monni
9. sep 2011

@zuzana1710 na mna sa asi tiez dohodli 🙂 ,posledny tyzden tiez len reakcie ci je to volne a potom ziadna odozva, alebo dokonca si vypytaju aj cislo uctu ze zaplatia a dva tyzdne presli a nemam ani peniaze ani dotycne nereaguju na spravy. Vsak ked nieco chcem kupit tak to riesim, nie? A tiez nic druhe nerobim len meriam alebo dodatocne pofotim a ani sa nedockam ze dakujem neprosim 😠

mata262
9. sep 2011

@gali nie ja mam od tejto 07smolinka07@azet.sk,vcera tu viacerych ziadla o plienky zadara 😠

mata262
9. sep 2011

@zuzana1710 aj mne sa to stalo... 😠

krasnulka
9. sep 2011

Neodporucam:zuzanatatajka@gmail.com - zuzana tataiova prejavila zaujem, vraj si tovar zoberie a ked som jej napisala udaje k platbe, viac sa neozvala a ani nereaguje na spravy.

krasnulka
9. sep 2011

Mamičky, prosim vas o radu. Minuly tyzden som posielala dobierku-mobilný telefon v dobierkovej sume 40 eur. Dobierku si prevzala,ale balik bol prelepený a telefon chybal. Moja vaha na podacom listku je 318 g. Jej vaha po odvazeni balicka doma je 120 g. Býva 25 km odo mna v inom meste. Len osobný odber nebol mozný. Balik som nepoistila. Poda si reklamaciu-spise zapisnicu o chybajucom tovare v balicku,ale podla nasej postarky jej to nepomoze, pokial balicek neotvorila priamo pred postarkou. Co teraz? Mam jej vratit peniaze? Manzel tvrdi, ze by som mala. Ale! Ja som balik poslala, mam doklad, mam aj dokaz ze tam bol ten telefon-svedci o tom aj vaha balicka ktory som poslala. Ale ja osobne som proti tomu aby som jej vracala peniaze, lebo ja v skutocnosti neviem ci tam bol alebo nie, mala hned otvorit balicek a nie si ho brat domov. Este ale ma trapi, ze je romka, a romovia su vselijaký.tak aby som nedostala po papuli 🙂 poradite mi?

kilian
9. sep 2011

@krasnulka ty mas doklad a je tam jasne vaha!to svedci o tom,ze si to poslala.ja by som v ziadnom pripade peniaze nevracala!!!!ty niesi na vine.

kmirkav
9. sep 2011

@krasnulka ani nahodou by som jej nic nevratila, co ine sa da cakat od romov, aj ked nemozme hadzat vsetkych do jedneho vcera.

krasnulka
9. sep 2011

@kilian
@kmirkav aj ja som na strane ze nevracat 🙂 ale nechcem ist po ulici a dostat po papuli 😀 😝

kilian
9. sep 2011

@krasnulka a ked sa ti len takto vyhrazaju a kupenu vec maju??a este aj peniaze dostanu naspät.ja by som sa nebala.

kmirkav
9. sep 2011

@krasnulka ja by som ich postrasila, ze to bude riesit policia. Ved ta osobne nepoznaju, tak nebudu vediet kto si, ci byvas v RD?

maggie2
9. sep 2011

@kmirkav netreba strašiť políciou, na to ani rómovia nenaletia, (tí sú mnohokrát znalejší zákona) nemysli si.

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka nemáš sa čoho obávať. Z Tvojej strany si neurobila chybu, doklad máš, doklad o váhe takisto. Škriatok je teda na pošte a Ty nie si za poštu ako firmu zodpovedná, zodpovedná je pošta sama. Pokiaľ si balík nepoistila a kupujúca takisto na poistení netrvala, je riziko zo strát na strane kupujúcej. V okamihu ako balík prejde poštovou prepážkou z Tvojich rúk resp. list cez otvor poštovej schránky, nemáš už zaň zodpovednosť, ale pošta. Neboj sa ničoho, peniaze nevracaj. Môže ísť kľudne i o pokus podviesť Ťa zo strany kupujúcej. Akákoľvek diskusia s ňou je zbytočná, nijako nereaguj, ak tak len odpíš, že nech si reklamáciu vybaví s poštou.

krasnulka
9. sep 2011

@kmirkav ja som v malej dedinke, tak si ma lahko najdu...ale nemaju dovod, lebo dokazy svedcia v prospech mna, ale vies, romovia su romovia, od nich nikdy nemozes ocakavat pochopenie alebo prehru.

krasnulka
9. sep 2011

@maggie2 dakujem 🙂 len uvidime co dalej. Mozno by jej reklamaciu uznali, ale neverim ze jej vratia 40 eur. Sice dobierkova suma bola na 40 co je jasny dokaz o hodnote balicku.

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka nikto si Ťa nenájde, neboj 😀

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka uznajú jej reklamáciu len v tom prípade ak pri prevzatí na pošte podpísala, že balíček váži 120 gramov, ak podpísala prevzatie 318 gramového balíčka - tak jednoduchá matematika, nik jej neuverí, že mobil nevybrala ona.

krasnulka
9. sep 2011

@maggie2 ale ved na poste kde sa balicky vydavaju sa nevazia. Tak ako mozu tam vediet,kolko balicek vazil. Ona len podpisala papier kde je podacie cislo

krasnulka
9. sep 2011

@maggie2 najde 😉 moja svagrina su kamaratky, dobre sa pozanju a sadne do auta a pride k nam do dediny mi rozbit hubu 😀 ako to nieje problem ma najst, to by mi bolo jedno ci pride alebo nie, ale nema dovod, ja mam jasne doklad o odoslani aj s vacsou vahou ako ma ona balicek.

kvojtanikova
9. sep 2011

@krasnulka ja by som nehadzala vsetkych romov do jedneho vreca, mozno mala kupujuca smolu, neneapdli ju balicek na poste hned rozbalit, na poste jej ho vykradli ale ona za to nemoze, ty samozrejme tiez nie, no ked s tym suhlasi aj tvoj manzel, navrhla by som jej ze jej vratim aspon cast penazi (15E) lebo mozno ona za to nemoze naozaj, a aj ked ty si ziadnu chybu neurobila, bolo by to take ludske gesto. Nebuduce by som taky balicek davala urcite poistovat.

krasnulka
9. sep 2011

@kvojtanikova lenze ako mi vcera naznacila, teda jasne napisala, ze ona chce svojich 40 eur ked nema telefon. Ale ja za to mozem??? A rozodne jej 40 eur nebudem vracat, lebo ja by som bola ta oje.... ved to by som ho mohla hned darovat ak by som jej mala vratit celu sumu. Ale z 15 eurami suhlasit urcite nebude

maznacik007
9. sep 2011

no neviem podla mna je chyba na tvojej strane ze si ten balicek nedala poistit.... najma ak tam bola vec za taku sumu.... samozrejme pokial mas nejaku komunikaciu s kupujucou ze vyslovene odmieta poistenie to je ina vec... ja osobne som poistovala veci nad 10 EUR ak som posielala cez postu...

kupujuca ma pravo tiez byt nastvana zaplatila 40 EUR a nema nic... skus si to otocit na seba ako by si chcela aby sa to riesilo ak by si bola ty na jej mieste / a bez ohladu na to ze je romka to s tym nic nema spolocne/

miriamm11
9. sep 2011

@krasnulka a ty si myslis ze niekto z posty otvoril dobierku a vybral telefon??? tam by som to nevidela. Podla mna prevzala telefon a povedala ze tam nebol a teraz by sa jej zislo 40€ a s jej rozumom ako sa nenarobit a zarobit ta skusa. 😀

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka pokiaľ viem, keď podpisujem lístok, je presne tam všetko uvedené, ak pôjde na poštu a pošta jej predloží svoju časť podacieho lístka, kde podpísala že prevzala balíček o váhe 318 gramov, tak môže ísť do teplých krajín. Pozri sa, ak sa tak strašne obávaš, tak jej napíš, že Ti je veľmi ĺúto, že sa v ich obci na pošte vyskytuje nejaký zlodej vykrádač balíčkov, ale Ty za to nemôžeš. Poistenie balíčka, predsa ona nevyžadovala. Tým považuješ zo svojej strany vec za ukončenú. Oznám jej, pokiaľ Ťa bude ďalej obťažovať, že si to neželáš, a že všetky jej akcie a snahy o príp. vrátenie peňazí považuješ z jej strany voči Tebe za neoddôvodnene a na prípadné zastrašovanie alebo vydieranie nemieniš nijako reflektovať. Naznač, že ak prevzala svojim podpisom prevzatie 318 gramového balíčka a nereklamovala jeho váhu ešte pred otvorením namieste na pošte, s istotou sa stane, že za PODVODNÍČKU budú považovať všetci ju. Je to asi tak ako píše miriamm11 o 17:04

krasnulka
9. sep 2011

@miriamm11 to nemuselo byt na poste,ale niekde v triedicke ci kadial chodia balicky. Lenze obalka-bublinkova bola prelepena lepiacou paskou.

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka už to nerieš a uži si víkend. Takých chytráčiek ešte bude dosť

krasnulka
9. sep 2011

@maggie2 ale ja neviem co podpisovala, aku vahu mala uvedenu na balicku.Lenze, ak ho niekto zobral este nez prisiel k nim na postu, tak jasne ze podpisala 120 g.

maggie2
9. sep 2011

@maznacik007 nie je chyba na jej strane, lebo kupujúca poistenie nevyžadovala, čím prevzala na seba dobrovoľné riziko z prípadnej straty zásielky´, zákon je tiež na strane predávajucej

maggie2
9. sep 2011

@krasnulka ježišmária nerieš to, opakujem Ti, ak podpísala 120 gramov, zodpovedná za škodu je pošta. Ak podpísala 318 gramov, zodpovednosti za škodu sa nedomôže, lebo nedokáže že to nevybrala ona. Nechápeš? Buď snaží sa ťa primitívne oblafnúť, chce mobil i peniaze, alebo naozaj nejaká tretia osoba v tom má prsty, ale opakujem Ty NIE SI ZODPOVEDNÁ. Môžeš byť rada, že nie je tak vychytralá a nepovedala, že balíček síce vážil 318 gramov ale bol v ňom namiesto mobilu trebárs kus dreva. Ak by vyrukovala s 2 svedkami, ktorí by potvrdili, že boli pri otváraní balíčku a namiesto mobilu tam bol kus dreva, vtedy by si mala problém. Ale nie takto. Veď je to úplne jasné 318 gramov mínus 120 gramov, robí presne gramáž toho zmiznutého mobilu a na vine je pošta, ak baba dokáže že prevzala 120 gramov a nie 318. Prosím, Ťa naozaj už nerieš, myslím, že som to už dostatočne polopatisticky vysvetlila zo všetkých uhlov, niet už čo dodať.

krasnulka
9. sep 2011

@maggie2 dakujem 🙂 a mas pravdu, ja som si svoju povinnost ako predavajuca splnila a viac ma to nemusi zaujimat.

Dakujem Vám všetkým