icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

jankah77
4. okt 2012

no, dievcata... dnes sa mi stala taka divna vec... jedna pani mala zaujem o nove teflonove formy na pecenie (za 2e), dohodli sme sa na obchode, no omylom som jej napisala nizsie postovne (0,60e namiesto 1e - chcela to bez doporucenia). Vcera vecer napisla, ze posiela peniazky. No a dnes som zistila tu svoju chybu, tak som jej hned napisala a poprosila ju o doposlanie tych 0,40e. A chvilu na to prisla od nej ta prva platba.
Hm, a ona mi teraz napisala: Vviete čo ja nemam moc času chodit po bankach som pracovne vytažena od pondelka so piatku ak to pošlite mi sumu spät.Dakuejm.

To by nebol problem...ale chodi po bankach...tomu mam rozumiet, ze robila priamy vklad? Takze na konci mi VUBka este strhne aj 0,50e? Teraz som v pomykove. Hm, mam pravo jej poslat o tych 0,50e menej, ak mi odpovie, ze robila priamy vklad?
Necakala som, ze niekto takto bude zasielat, este sa mi to nestalo. Zasielali mi cez IB alebo sekom.

benne
4. okt 2012

@jankah77 ona mohla poplatok za priamy vklad uhradiť priamo v banke, vyslovene vo VUB sa to dá, tebe príde len suma.. ved podľa výpisu musíš vidieť, či to bol priamy vklad, či účet

jankah77
4. okt 2012

@benne teraz som este raz pozrela cez IB - je tam uvedeny ucet partnera (tiez VUB). Ako hovorim, este mi nikto takto peniaze nezasielal. Len som kdesi citala, ze pri priamom vklade nepytaju poplatok od vkladajuceho, ale ze sa strhava na konci mesiaca z uctu.
Ale ked je tam uvedeny ucet partnera, tak asi robila prevod cez IB....potom nechapem, co tu splieta o chodeni do banky... (ci sa da robit aj prevod ze pridem do banky a prevedte mi peniaze z uctu na ucet?)

benne
4. okt 2012

@jankah77 ešte mohla zadať prevodný príkaz v banke.. proste na mieste vypísala papier a takýmto spôsobom ti vlastne bezhotovostne previedla peniaze, ale bez použitia internetu

a máš pravdu, že sa ťa nepýtajú, či to chceš uhradiť v hotovosti, ale to neznamená, že sa to nedá, len s tým majú o pol minútky viac roboty, chápeš 😉 .. vo VUBke ti to strhávajú okamžite, je to na IB jasne vyznačené, takže to by si postrehla 🙂, lebo najprv je zapísaný poplatok mínus a potom priamy vklad s menom osoby, ktorá to vkladala. v iných bankách to strhávajú až na konci mesiaca

jankah77
4. okt 2012

@benne fuuu diky ... len tak pre zaujimavost, ked sa robi prevodny prikaz v banke (z vub uctu na vub ucet) aj vtedy strhavaju poplatok? To uz by ma riadne ta Vubka na...
No prisla len platba (uvedene je c. uctu a jej meno je uvedene v Popise ) , ziaden poplatok nestrhlo.

benne
4. okt 2012

@jankah77 to by ti hned napísali, oni nerobia sumár na konci, ale vypisujú priebežne.. a kedže to bol bezhotovostný prevod, tak nestrhli.. poplatky sa platia za dotyk s bankovkami .. asi 😀

jankah77
4. okt 2012

@benne Diky este raz. Juuuj keby aj mne niekto platil, za dotyk bankoviek (najma ked ich davam z ruk prec) 😀

ivett1
4. okt 2012

@zuzkahraskovie no, keďže žiadny obchod neprebehol, tak ani negatko nemôže dať...alebo sa zmenili pravidlá bazára? 😅 ...o tom nič neviem... fúha, to by som teda musela napísať negatiek...

zuzkahraskovie
5. okt 2012

@ivett1 no ved prave...len som sa pytala na vnut dlzku obuvy a kedze som ich nechcela nesedela mi velkost.tak uz mi hned supla negatko..no tak ma nastvala,ze som jej ho dala spet, ale aj som jej napisala,ze sa to nerobi a hned ako mi ona zmaze zmazem aj ja jej.taketo veci sa uz tu robia? to uz aj za opytanie mame negatka, no v tom pripade by asi mali byt lepsie veci opysane aby nebolo uz potrebne sa na nic pytat a ..potom staci napisat ak nieco chceme bud BERIEM alebo NEBERIEM...-) 😀 ale to by uz bol aky bazos co? 😀 tak uvidim co mi dnes napise a ci ho zmaze..

localoca
Odpoveď bola odstránená
majuskacechova
5. okt 2012

@localoca no strasne vela si od nej chcela si uvedom 😀 ....a este aj rezervovat....... sila 🙂
fakt nech sa necuduje ked to nepreda....
nic si z toho nerob. s niektorymi sa da dohodnut s inymi nie 😉

eeffka
5. okt 2012

@localoca no neviem co chces pocut si diktujes co chces a este ze ti ma 10 dni rezervovat.... ako co sa ti nezda? bud kupujes alebo nechava na predaj ostatnym, a ty ked budes mat stastie tak toho 14.teho kupis ak ta nepredbehnu...
a postovne tazko povedat neviem, neposielam postou uz nic 🙂

eeffka
5. okt 2012

@localoca a este dovetok, ze ...si to nechajte.... jak skolkarka, ak mas na to dovod co su asi peniaze tak slusne napisem, ze cakam na matersku alebo neviem preco 14.teho, a postovne si preverim.

mawka
5. okt 2012

pokial viem, tak sa menili podmienky vo viacerych bankach a poplatok je na tarchu vkladajuceho. ma to tak slsp, vub, unicredit aj tb. uz od jula to ma urcite slsp, aj ma na to upozornili, ze uz nemam zaratavat do vkladanej sumy poplatok, lebo sa plati zvlast.

localoca
5. okt 2012

@majuskacechova
@eeffka ved si tu maminky bezne daju rezervovat vecicky,hlavne tie ktoré su na materskej,dovolenke,tak pre mna za mna si to moze predat inej zaujemkyni ak ma dalsiu,ale navyzera to tak ze by mala dalsiu,a ked to chce predat tak ju zych 10 dni nezabije,aspon mna by nezabilo vas mozno ano,takto ma sancu predat o 10 dni,ale potom mozno ani o 10 mesiacov😀 😀 😀 😀

benne
5. okt 2012

@localoca s poštovným si sa sekla, ved ona ti udala poštovné za list 501-1000g a to naozaj doporučene je 1,60€ , určite to nie je tá istá cena, ako si jej napísala..
nuž a dobrá rada, ak uvažuješ o prosbe na rezerváciu, napíš to vopred, nemáš čo stratiť, akurát že ked to "vybalíš" až po zhrnutí sumy, nevyznieva to tak dobre 😉

localoca
5. okt 2012

@eeffka nepisem jej nic ze na co cakam,na co nie,to je uz moja vac,najdem si inu predavajucu,ktora je ochotná rezervovat a kupim si od nej,no a tiez vecicky predavam a doporucene II.trieda stoji 1,20,do hmotnosti 500g🙂ja uz od nej nechcem nic,moze si to nechat pre seba....

benne
5. okt 2012

@mawka nuž.. schválne som si to skontrolovala teraz, a nie je to automaticky na ťarche vkladajúceho.. posledný priamy vklad na účet mám z 20.9. a poplatok mi stiahli, pani však vložila sumu o tento poplatok navýšenú... čiže, dá sa zaplatiť poplatok zvlášť, ale nie v každej banke ťa na to upozornia

localoca
5. okt 2012

@benne vies ono to 2 trická a jedny nohavice sa zmesti do 500g,takze postovné je tam 1,20,ale ani nejde o to,mne sa nepacilo to ze som si chcela dat rezervovat a ona hned na mna ze ci nechcem privela,tak nech napise ze sorry ale nerobim rezervacie,tak to inak berem aj ja...

mawka
5. okt 2012

@benne teraz kukam aj ja na ten moj sibnuty IB - aj vam ho furt prerabaju? no a mas pravdu a pojdem sa hned spytat za hodinku, co to ma znamenat, lebo byvaly robil vklad, vypytali si od neho poplatok 1 e (!!!!) na bezny ucet a teraz kukam, ze mi stiahli poplatok 50 centov za vklad za tento. to co uz akoze je???
a kukam, ze mi neodisli tri platby. takze idem vkladat priamo. idem do slsp a do tb a popytam sa na tie poplatky. preboha, mna poraziiii z tych prevodov 😠 ocividne ani to neni iste, ze sa zrealizuje.
a minule pri platbe kartou v lidli mi hlasil terminal, ze nedostatok prostriedkov, ze sa neda platit a za rohom v bankomate mi vydal peniaze v pohode. stava sa vam to? alebo to ja mam nejake posahane nastavenia?

benne
5. okt 2012

@mawka ja mám VUB a veru , až takto pošahané to tam nemám.. idú mi prevody v pohode a za priamy vklad v lete som platila v hotovosti 0,50€, z účtu už nestiahlo nič.. vtedy som vlastne zistila, že to môžem zaplatiť aj v hotovosti.. ale zato, ak mám niečo u nás na pobočke vybaviť, vždy si dám najprv lieky na upokojenie 😅

eeffka
5. okt 2012

@jankah77 neviem ako ta tvoja pani ale za priamy vklad VUB strhne majitelovi uctu cize tebe, pokial nemas urobenu dohodu s bankou co fyzicke osoby zvycajne nerobia ze strhnu vkladatelovi .

mawka
5. okt 2012

@benne no ale ja nechapem, preco dva krat poplatok. za chvilu sa bude platit za priamy vklad 5 e nie? inak ja mam paradoxne najlepsie skusenosti s prevodmi do a zo zahranicia. tie su na ucte vzdy na druhy den. a to niekedy nie je ani tu medzi slovenskymi bankami 😀
no, dopijem kafe a idem povybavovat a spytat sa v mojej banke, ze ci su kompletni..

mawka
5. okt 2012

@eeffka to je dohoda nejaka? dobre vediet. to by som si dala aj ja. ale podla vsetkeho, moja banka vypyta od vkladatela a este strhne aj mne 😠

zuzkahraskovie
5. okt 2012

@eeffka aj ja som dostavala MD v 15ho..ale to nema koho co zaujimat ,ze preco v ten alebo onen datum..ci? ak ma pani ochotu tak to rezervuje a ak nechce predavat tak nech to este drzi do xy dni...🙂 takto mala aspon sancu ,ze zarobi aspon tych 13€ teraz nema nic🙂..ale kazdy je inak ochotny.. 😒 ,ja sa tu uz ani na spravani niektorich necudujem.. kto je dlho ma MD tak berem z rezervou.... 😀 😀 😀

gabika7706
5. okt 2012

@localoca do buducnosti...ak kopirujes ss, tak radsej bez cisla uctu ;) Nohavice a dve tricka sa nemusia nutne zmestit do pol kila, ak su to nejake rifle, prip. zateplene nohavice...a tiez by som volila iny sposob komunikacie, aj na strane kupujucej aj na strane predavajucej...
@zuzkahraskovie ja som doma uz 7.rok ale nemyslim si, zeby to malo vplyv na to, ako sa vyjadrujem a ze by ma nutne bolo treba brat s rezervou 😉 ci 😕

rough
5. okt 2012

@localoca podla mna tiez nastala chyba v komunikacii, ked si na nu vybalila ziadost o rezervaciu az po dohode o kupe a predaji. na druhu stranu, ona si tiez mohla odpustit zbytocny sakrazmus. Pokial nechce urobit rezervaciu (comu rozumiem, lebo by si jej od kupy kludne mohla neskor odstupit), mala len napisat, ze nie. Naco byt hned oprskly na druhych ludi...potom vznikaju nedorozumenia a namiesto obojstrannej spokojnosti skoncite obojstrannou prehrou:/
Optimalne by bolo, keby ste sa vedeli dohodnut na zavaznej rezervacii s tym, ze by si jej zaplatila aspon cast sumy (napriklad cenu postovneho), aby si aj ona bola ista tvojim skutocnym zaujmom a rezervaciou neprisla o mozny zisk.

@benne

eeffka
5. okt 2012

@mawka ja mam sukromny ucet vo VUB a platim vklady ja ( mi strhnu) vo firme mame tiez VUB ale aby sme neprerabali na poplatkoch za vklady sme spisovali dohodu ze strhavat budu vkladatelovi priamo pri vklade. Takze sa skus opytat neviem ci je to pri nepodnikatelskych balikoch mozne.

eeffka
5. okt 2012

@zuzkahraskovie ale iste sak vravim ze neviem ze preco 14teho, ale nie tak ze pomaly rozkazom ze "rezervuj mi"do 14teho 🙂 , ked mam na to dovod a mam zaujem napisem ze preco, a je na zvazeni predavajucej ci jej to za to stoji alebo ma dalsich 10 zaujemcov.
Mne skor pride sa cudne sa stazovat ze nerezervovala mi, je to len jej dobra vola. a riesenie od @rough je podla mna schodne pre obe strany ( mala zaloha)

zuzkahraskovie
5. okt 2012

@gabika7706 nepovedala som,ze je to nutnost 🙂nerozoberam to.. 🙂 pisane to bolo vseobecne a nie v tom zmysle ,ze chcem niekoho urazit...asi som v poslednych dnoch natrafila na take maminy na MD co su ,ze radost pisat.. 😀 😀 asi tolko.. ziadna mamina to nech neberie osobne🙂..a neviem ci je prospesne byt len doma s detmi ./nevravim,ze je to otravne atd..lebo je uzastne si uzivat deti ale vsetko je docastne/...nepoznam zenu co by povedala,ze jej uz nechyba praca /zamestnanie /...a v klude ostane este par rokov doma... 😀 😀 😀 😀 😀