icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

zuzkahraskovie
5. okt 2012

@eeffka oki suhlasim ..mohla sa najskor opytat ci by bola mozna u nej rezervacia a az potom si vybrat veci o ktore mala zaujem..a dohodnut sa na sume ...no neviem..myslim ,ze sa vzdy da dohodnut ak sa chce..a s tou zalohou by som aj suhlasila istota v oboch stranach🙂--mozhi zvolit prijemnejsiu komunikaciu medzi sebou🙂

jankah77
5. okt 2012

@localoca no, to ci sa zmestia do 500g tazko povedat, zavisi to od materialu a velkosti (pre starsie deti, dospelych urcite nie), musis ratat s tym ze nejakych 50-100g je aj obal (aj ked len sacok a papier). Inak, ona ti hovorila o postovnom I. tr. obycajne 1,20e = to znamena ze vaha balicku je 501g-1000g (podla tarify SP). Pri tej istej hmotnosti je obyc. postovne II. tr. 1,60e.
Ale pravda je, ze ti mohla slusnejsie povedat, ze s rezervaciou nesuhlasi. Ani mne sa nepacil "ton" akym mi vcera kupujuca odpisala (ohladom doplatku na postovne - zle som to vyratala, ospravedlnila som sa a poprosila o doplatok). Preco v poslednej dobe v komunikacii chyba slusnost? Ja som bola slusna a kupujuca hned vybafla v style, ze co si to dovolujem ☹

mawka
5. okt 2012

@zuzkahraskovie dnes su standardne ludia oprsknuti aj pri beznej komunikacii. nie je nad to, ked clovek s vami, ale aj vy s niekym jedna prijemne, nech sa deje cokolvek. podla mna sa vsetko da riesit. napriklad ja osobne som mala posledne dva tri tyzdne take rozbehane, ze som pozabudala, kiksy som spravila, dnes musim osobne do banky, ale nastastie som narazila aj na maminky, ktore su uzasne a chapave a taka som bola ja pri dvoch, co nakupovali u mna. osobne som rada, ked mozem rezervovat, aspon viem, ze sa to preda, mozno by mi to tam trcalo este dost dlho.
no nic kocky, idem vkladat 🙂 majte pekny den.

jankah77
5. okt 2012

@eeffka no to si ma nepotesila...tak uvidim. Vcera som tej pani previedla sumu (ktoru poslala ona)...ked na konci mesiaca strhnu mne, tak pri jej pristupe pochybujem, ze mi ten poplatok vrati. Co uz. Dalsie poucenie: predtym, nez zaslem cislo uctu, musim sa pytat, ako bude kupujuca platit a upozornit ju na poplatok. Lebo PP nikto necita, mam pocit. Furt vsetko musim opat pisat pri komunikacii s kupujucimi.
Ja mam problem este aj s nasou postou...minule som posielala zasielku, a hovorim : Druhou triedou doporucene...a postarka mi tam capla prvu - to som zistila, az ked mi vydala menej, nez som cakala - a ked som sa ohradila, tak ona na to : to sa neda zmenit! No super, takze ona urobi chybu a ja cvakam. A nastve to o to viac, ked to boli vecicky tusim za 1,50e.
A vcera som zasielala tiez taky maly lacny balicek, doma mi vaha ukazovala nejakych 89g tusim a na poste jej to ukazalo 0,09x (neviem ake bolo posledne cislo, tak ma natocenu vahu, ze to nebolo vidno, ale tie prve cisla som videla dobre). A sup, hovori 0,60e (bez doporucenky som davala). Az ked som vysla von, trklo ma, ze odo mna vzala sumu za vahu nad 100g!...To co ma akoze byt? Uz aj na poste zaokruhluju vahu?

eeffka
5. okt 2012

@jankah77 daj si to do podmienok ze pri priamom vklade musia prilozit 0,5e a si kryta

jankah77
5. okt 2012

@eeffka hej, chvilu som to tam mala, ale uz mam tie PP take dlhe ako zamilovany list....a nikto to necita mam pocit. Tak to tam pisem zas...

gabika7706
5. okt 2012

@zuzkahraskovie je to mimo temu, no ale musim povedat, ze ja som z tych, ktorym zamestnanie nechyba (robila som pred md 10 rokov od rana do vecera, niekedy aj cez vikendy a sviatky) Rada sa staram o rodinu, keby nam nedochadzali peniazky, ziadnu pracu si ani nehladam, rada by som bola domaca a matka na plny uvazok, keby mi za to niekto platil... 😅

mawka
5. okt 2012

@gabika7706 hehe, no.. kedysi kdesi v ceskom casopise vyratali, ze co vsetko robi zena a porovnali to s odmenou pre upratovacku, kucharku, au pair, milenku a tak. za vsetko, co robime v domacnosti a okolo chlapa a deti vysla z toho suma vyse 20 tisic ceskych korun a bolo to par rokov dozadu. ciiiiiize to silno zaokruhlime, dobrych 800-1000 e mimo svojej roboty. nuz, keby nam toto chlapi platili, jake by sme boli vysmiate 😀 😀
potom uz by asi aj bazariky zanikli, lebo by sme kupovali vsetko nove 😀

localoca
5. okt 2012

@jankah77 vies ono mi ani nejde o to postovné,ale hlavne o to ze som ju poprosila o rezrrvaciu,a ona namiesto toho ze by mi napisala,ze sorry ale nezviknem robit rezervacie,tak mi hned napise ze chcem privela,tak nech si to nechca pre seba,takto to mohla mat predané o cca.10dni,teraz jej to tam bude stat mozno dalsich 10 mesiacov,ale to uz ma nezaujima.....ja si najdem inu predavajucu,ktora mi bude ochotná rezervovat,napriklad stretla som tu jednu maminku velmi milu krtorá mi jedno kresielko drzala nie 10dni ale 4 mesiace,a tiez aj kocik ked som kupovala,tak mi maminka rezervovala na 3 mesiace aby som to nekupovala priskoro a tam sa mohlo stat este hoc co ale bola ochotná a rezervovala mi....ale kazdy je iny...

jankah77
5. okt 2012

@localoca no to chapem, tiez sa mi nepaci reakcia pani, s ktorou som vcera obchodovala...keby mi nejak slusne odpisala, tak by som jej ten doplatok postovneho mozno odpustila. Ale nepacila sa mi jej neadekvatna nastvana reakcia (a pritom som jej isla novu vec predat za bagatel). Takze, ak by som bola este za postovne stratova, tak si to radsej necham a vyuzijem to ako dar pre niekoho v rodine. Sak Vianoce sa blizia 😝

sailes
5. okt 2012

@zuzkahraskovie Zuzi to je nejaký degradovaný ked je dlho na materskej? 😀 😀 😀 😀 😀

sailes
5. okt 2012

@eeffka tu nikto podmienky nečíta, možeme si tam dat hocičo! Ja mám v podmienkach napr. , že nevymienam, čuduj sa svete každý den mám aspon 20 mailov na výmenu 😀 😀 😀 😀

nelinka0401
6. okt 2012

@localoca ja som bola s tebou ako kupujúcou veľmi spokojná.ked sa chce dá sa dohodnúť.aj ja veľa krát rezervujem.aj ja som si niekedy dávala.to je fakt len o dohode a hlavne ochote

matik1
6. okt 2012

Ahojte, všetko záleží od komunikácie, ja osobne si myslím, že urobila chybu v komunikácii jedna aj druhá. Predávajúca pani mohla slušnejšie napísať, že vecičky tak dlho nerezervuje, lebo sa jej napr. už stalo, že rezervovala, dotyčná si ich nekúpila a potom prišla o obchodík a kupujúca pani sa nemusela hneď urážať a slušne vysvetliť, že momentálne nemá peniažky ale o vecičky má skutočný záujem a naozaj si ich toho 14- teho kúpi. Nie je hanbou napísať, že momentálne mám peniažky, ale jednoducho ich potrebujem použiť niekde inde. Veď všetci vieme, aký úbohý je nap. rodičovský príspevok. Ja som si tiež rezervovala tovar v hodnote 40€ od pani kmg, ktorá ochotne odpovedala na moje otázky a od 02.10. mi až do 15-teho veci zarezervovala. Slušne som ju o to požiadala, vysvetlila prečo a pani pochopila a vyhovela. Všetko je vecou komunikácie!!! A na margo toho, že niekto nepracuje? Je to jeho vec, nie je zlá ani tá mamina, pre ktorú je rodina prvoradá a bude jej venovať všetok voľný čas, ale nie je zlá ani tá, ktorá popri malých deťoch pracuje. Je to aj môj prípad, do práce som išla keď mal malý 10 mesiacov. Jednoducho musím pracovať, pretože z priateľovho príjmu a trápeneho rodičáku by sme nevyžili. Mám to šťastie, že som sa mala kde vrátiť, že mám svokru, ktorá je ochotná byť s dieťaťom. Ja pracujem už 20 rokov, chvalabohu som nepocítila, čo to je byť bez práce, ale ja sa potrebujem realizovať a byť v kontakte s ľuďmi. Aj napriek tomu si myslím, že som dobrá mama jedného 1,5 ročného a jedného 15 ročného chalana a moja rodina je spokojná. Je to každého vec!!!

localoca
6. okt 2012

@nelinka0401 ja som bola s tebou tiez spokojná ako s predavajucou,tak sa tesim niekedy nabuduce 🙂 🙂 🙂

localoca
6. okt 2012

@matik1 Vies,mne to vobec neslo o postovné aj by som priplatila tych par centov ak treba,ale to ked mi napisala ze ci nechcem privela tym ze si dam nieco rezervovala,nepisala som ze rezervuj mi to,ale citujem ako som napisala ,,poprosila by som vas rezervovat do 14.10,teda do buduceho tyzdna,,takze po tom co som ja poprosila dotycnu slusne o rezervaciu ona mi odpisa ta tak ako napisala tak nech necaka odomna ani ona pekné slová,zato som jej napisala nech si to necha pre seba,ja som do tej doby slusne rozpravala s nou,teda pisala,ale to ma fakt vytocilo ze ci nechcem privela,ohla mat o tyzden 13€ a takto nebude mat nic,je to jej vec,ja sa snou hadat nebudem,tiez som sirezervovala nie lacné veci napr. kocik Jané,co neni lacná zalezitost,a pani mala viac zaujemcov mohla aj hned predat,ale radsej cakala par mesiacov na to aby som jej ja zaplatila a to tak ze som jej platila na 2X,takze asi nie som taka zla nakupujuca ako to myslala pani bozska,a mimochodom kazda pise ze sa nastala chyba v komunikacii aj pri nej aj pri mne,no z mojej stranky az potom ked ona neslusne odpisala,tach nech si nemysli nikto ze ju za to este budem aj chvalit,uz som si nasla ochotnejsiu maminku ktorá mi vecicky s radostou rezervovala,a na tutó predoslu sa mozem akurat tak......asi tolko,a uz to nebudem riesit,a tiez z takymi ludmi co sa nevedia so mnou slusne rozpravat v tomto pripade pisat ani ja sa nebudem s nimi....

matik1
6. okt 2012

@localoca hneď si sa urazila, mohla si ešte skúsiť, že či by sa nedalo.....samozrejme, keď nie je ochotná, tak si nájdeš to, čo potrebuješ inde. Ja napr. nemám problém rezervovať veci, keď mamina o to požiada. Napr. som držala tri týždne kabelku, kde som v inzeráte mala napísané, že darujem za poštovné. Pani sa viac neozvala. Možno má predávajúca viac takýchto skúseností a preto rezervovať nechce. Nechaj to už tak. Maj sa pekne.

rainee
6. okt 2012

baby neviem ci sa to aj vam stava, ale niekedy si maminy poobjednavaju veci, nechaju rozerervovat aj mesiac a potom napisu ze prepacte nezobeirem lebo mi nevysli peniazky....teda pride mi to trosku divne objednavat si veci ked nemam peniazky a nejedna sa o horibilne sumy ale 4-5 eurove polozky.... ale zas chapem ze ked si objedna u 10tich predavajucich tak to moze byt slusna ciastka, kadzopadne taketo spravanie mi uz ide na nervy 😝

rainee
6. okt 2012

@matik1 ja rezervujem teraz jednej mamine veci skoro 1,5 mesiaca co je dost nezvykle, ale pani zaplatila zalohu tak dufam ze si to nerozmysli...

mmacca
6. okt 2012

@rainee Mne sa to už tiež stalo. Po mesiaci napísala presne to isté. Prípadne iné výhovorky.

matik1
6. okt 2012

@rainee Áno, je to diskutabilné, či zarezervovať, alebo nie. Ja som ešte ani raz za rok, čo tu obchodujem, rezerváciu neodmietla. Ale ak by mi napísala pani, s ktorou nemám dobré skúsenosti, tak to bez mihnutia oka urobím. Chápem, že možno maminy nemajú hneď peniažky a páči sa im to a chcú to. Ale zarezervovať si 4, alebo 5€ vec a potom to odmietnuť sa mi nezdá fér. Veď predsa ako správna gazdiná musím vedieť, čo si môžem dovoliť a čo nie. Nebudem si predsa u 10-tich objednávať 5€ veci, keď viem, že si nemôžem dovoliť mesačne utratiť trebárs 50€ na oblečenie. Mne tuším ešte okrem tej darovanej veci rezerváciu nikto nezrušil, ale stalo sa mi, že mi jedna pani napísala, že mám záujem, teda som poslala údaje k platbe so sumou a potom týždeň ani obraz ani zvuk. Tak som poslala mail, či si to rozmyslela, alebo to platí. Zasa nič. Tak som sa naštvala, veď nič by sa nebolo stalo, keby napísala, že to neberie. Ale ona nič, tak som jej dala hodnotko. A čuduj sa svete sa po pár minútach ozvala, že mala pokazený počítač, v servise, tak mi nemohla dať vedieť. A že čo som taká netrpezlivá a že už nič nechce. Bola by som hodnotko aj vymazala, keby bola vysvetlila, že jej nedošli peniažky, alebo našla iné, lacnejšie, ale ona sa ešte do mňa navážala, že čo som taká netrpezlivá. Tak keď niečo chcem, reagujem na inzerát, tak to kúpim. A nie, že som ticho, bez zvuku. A išlo len o 4,50€. Niekedy nám tu naozaj treba pevné nervy...

rainee
6. okt 2012

@matik1 tak toto sa mi stava bezne ze prejavia zaujem a po zaslani udajov k platbe sa viac neozvu. keby som este toto riesila tak sa na negatkach nedorobim 😉 ved musim vediet ci to (ne)chcem alebo aspon napisem ze som nasla nieco ine, nesedia rozmery atd.... ak sa do 2 dni viac neozvu,napisem ci to teda beru alebo nie, ak sa dalej neozvu posuvam dalsiemu zaujemcovi. a s dlhodobejsimi rezervaciami nemam dobre skusenosti, tolko to natahovali az si to nakoniec rozmysleli.

rough
7. okt 2012

@localoca standardna chyba v pisomnom styku je, ked si clovek mysli, ze to co napise znie rovnako ako v jeho hlave. Zial pri pisomnej komunikacii chyba intonacia a vyraz tvare, preto to, co je napisane musi splnat pravidla slovenskeho pravopisu a vyssie standardy komunikacie, inak dochadza k takymto nedorozumeniam. A to, co si ty myslis, ze vyznelo ako slusna prosba o rezervaciu, nakoniec znie ako poziadavka, resp. oznamovacia veta.
Cijem: "Dobry vecer,jasné moze byt za taku cenu,ale poprosila by som vas rezervovat do 14.10,teda do buduceho tyzdna,a ta posta by mohla byt radsej doporucene druhou triedou?"
Aby to ta druha strana mala pochopit spravne, mohlo to byt napisane nejako takto: Dobry vecer, jasne, moze byt za taku cenu. Chcela by som vas poprosit, bolo by mozne veci rezervovat do 14.10., teda do buduceho tyzdna? Nasledne tovar urcite uhradim. A mozte mi to poslat doporucene druhou triedou? Dakujem. (Ak pridas Dakujem za ustretovost, iste nabuduce nebude oprskla).

lenulienka2011
7. okt 2012

@localoca skus si to prevazit,garantujem ze sa to nezmesti!!!!!!!!!!!!! 😀 🙄

localoca
7. okt 2012

@lenulienka2011 ako vidim ty si to tiez nepochopila,nejde mi o postovné,ved ked je to aj o 50centov drahsie ma nezaujima ak nieco chcem,ale to co mi nasisala za tu rezervaciu ci nechcem privela,a s postovnym mi dajte pokoj vsetci,lebo mi o to nejde ci je to 1€ alebo 2€,mohla napisat aj inak,napr.sorry ale rezervacie nerobim

lenulienka2011
7. okt 2012

@localoca neurazaj sa hned!vsak aj ty si jej to mohla napisat inak?nemyslis?jasne ze keby si to napisala ze prosis rezervovat do materske....urcite ti odpise ze jasnacka,vsak sme ludia...zakop vojnovu sekeru ospravedln sa jej a v pohode,sme vsetky na jednej lodi
😵

missy97231
7. okt 2012

@localoca tiez mi pride z tej komunikacie, ze chcs privela 😀 najskor zlava, potom sa zda postovne vysoke, a nakoniec sa ani neopytas ci by mohla rezervovat, ale ako uz spomenula @rough si to predavajucej iba oznamila,,, aj ked tam bolo pouzite slovicko "poprosim",,, neviem,,, mne by to asi tiez trochu vadilo... A nemyslim, ze predavajuca @bozska to napisala neslusne,,, jej prislo od teba vela poziadaviek,,, tak sa normalne opytala ci nechces privela 😉 co je na tom neslusne?

tehula
7. okt 2012

@rainee to je este ten lepsi pripad, MNe sa tak stalo, ze si maminy objednali, a ze na dobierku a nakoniec mi to neprevzali, lebo ze nemali peniaze, Tak to ma vytocilo uz riadne.

missy97231
7. okt 2012

myslela som predavajucu v predoslom prispevku @bozske 😀

rough
7. okt 2012

@localoca avsak mas pravdu, aj ona reagovala prehnane. Tym svojim konstatovanim vas obchod nikam neposunula a je to len zbytocna sarkasticka poznamka. Mohla to tiez napisat inak...najma z toho nie je jasne, ci je alebo nie je ochotna tovar rezervovat.

Skutocne by to chcelo trosku viac slusnosti a ohladuplnosti, no a mozno sa aj menej urazat za prkotiny🙂

Fyi @missy97231