icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nanulik
7. okt 2012

tak a už aj mne napísala podvodníčka, ta dobre známa čo prišla pri povodniach o všetko 😀

nanulik
7. okt 2012

dobri som slobodna mimika mam dve deti som natom dost zle prisla som o rodini domcek aj o veci cosom mala vdomceku oblecenie obuv hracki na bitok o vsetko cosom mala v dome teras bivam u rodicov prosim vas pomoste mi prosim vas na kolena potrebujem pomoct nemam ani osuski a oblecki aine veci deki prosim vas potrobujeme pomct manzela nemam opustil nas staram sa sama o moje deti moj sincek starsi chodi do skolki a nema ani tasku a ine veci malicki ma 6 mesice ties nic nema ani obuv ateplucke oblecenie ne maju prosim vas pomoste mi ak mozete prosim vas pre boha pomoste nam budeme vam vdacni po celi zivot prosim pekne pomoste nam ja vam pisem ot sestri lebo ja bivam u rodicov prosim pekne pomoste nam prosim vas vela ne chceme odvas ak mozete tak pomoste prosim pekne
fotoportrét

jolanka78@post.sk - jolanka (neregistrovaná/ý) - Dnes o 12:21

localoca
7. okt 2012

@lenulienka2011 ja uz to nejdem riesit s nou,uz som si nasla ochotnu predavajucu ktorá mi to rezervovala do v tedy ako som si ziadala....
@missy97231 vies ona mi nemusela dat z lavu,ja som sa len pytala ci by sa nedalo dohodnut ked si vezmem viac veci,ona keby mi napise ze nie cena je pevna aj tak by som tie vecicky brala,lebo som ich cela,ona bebola povinná dat tu zlavu vies?a takisto neni povinná ani rezervovat ale dalo by sa aj krajsie napisat ze nerezervuje
@rough no mne z toho vypliva ze neni ochotná rezervovat,tak je to jej vec mohla mat zarobené,ale takto nebude mat,terez uz keby aj za polovicu ponukala si to neberem od nej

bozske
7. okt 2012

Ja tiež zvyknem tovar rezervovať,aj mám rezervovaný.Ale pani najprv poprosila o dohodu na cene,to som jej vyhovela.Mala tovar za 13,50,ja som jej sľúbila za 13 už aj s poštovným.Tovar vážil 0,78kg,ponúkla som jej poštovné za 1,20 obyčajne 1.trieda,ona na to,že chce doporučene za 1,20 ( lebo že iné mami tak posielajú,u mňa prečo je za 1,60)a na koniec,že to mám aj rezervovať,a vôbec ma nepoprosila tak ako to tu píše.Nešlo my vôbec o rezerváciu ale o ten prístup,že to poštovné prečo je toľko.(veď mala až 5 vecí)Ja vždy si tovar odvážim a tak si za poštovné vypýtam,niekedy ešte ja na to doplatím keď je to viac,alebo keď sa to nedá poslať ako list ale ako balík.

jankah77
7. okt 2012

@nanulik zvlastne je, ze tusim vsetky taketo "prosby o pomoc" su napisane s katastrofalnou gramatikou, sama hrubka, bez ciarok a bodiek, vacsinou aj sklonovanie ako u cinana.

missy97231
7. okt 2012

@jankah77 😀 @nanulik o co im ide? Ona / -i nas akoze povazuju za nejake blbny, co na to hned skocia? 😒

lenulienka2011
7. okt 2012

@nanulik jooooooooooooj znama to jolanka-aj o manzela prisla,nieje ju vystat....fakt vyzerame hlupo? 😝 🙄 taku by som jej...su zeny naozaj v nudzi a nezobronia,prave podla tej gramatiky,a adresa Malcice,nie?

nanulik
7. okt 2012

@lenulienka2011 ja som to hned vymazala 😝
@missy97231
@jankah77 mne to pripadá že to je stále ten istý človek a len to občas skopíruje z jednoho inzerátu dod ruhého . lebo ved ako dlho to tu koluje? a stále je to v tom istom znení 😝

lenulienka2011
7. okt 2012

pisem jednej pani ze beriem ciapocku nech mi da cislo uctu a adresu peniaze pojdu post.poukazkou,poslala cislo uctu a ze naco mi je adresa ze ona este o tom nepocula!no co uz,asi tam este take veci nedorazili 🙄

nanulik
7. okt 2012

@lenulienka2011 adresa tam nebola,

jankah77
7. okt 2012

@lenulienka2011 tak jej posli odkaz na toto http://www.posta.sk/subory/263/vzor-postoveho-p... ... ze proste bez toho to nejde, sek musis vypisat so vsetkym, co treba, inak ho posta nevezme 😀

bozske
7. okt 2012

@localoca To ste tam zabudli napísať,že tovar čo ste si vybrali boli 3tričká,1 semišové tepláky a 1 semišová mikina,a napísala som aj to,že všetko koľko váži a vôbec som nechcela viac za poštovné,ako vy ma tu ohovárate.

localoca
Odpoveď bola odstránená
kucminka
7. okt 2012

@rainee mne sa to stáva často,napíšu-mám záujem o danú vec,keď pošlem podklady k platbe,viacej sa neozvú.Mali by tu zriadiť nejakú stránku,kde by sme mohli o takýchto kupujúcich ´,respektíve nekupujúcich napísať,lebo negatko sa im nedá dať,keďže obchodík neprebehol,ale už aj mňa to hnevá.Nemám čas vypisovať celý deň a potom nemajú ani slušnosť napísať,že už nemajú záujem.

rainee
7. okt 2012

baby ja teraz riesim jeden problem,sice sa to netyka MK ale predsa. niekto predava auto a uviedol tam mm tel.cislo takze nam teraz vyvolavaju zaujemcovia. kontaktovala som dotycneho na mail nech si to laskavo opravi, aj admina webu, lenze zatial ziadna odozva. da sa proti tom nejako branit aby sa inzerat stiahol kedze uvadzaju neopravnene nase kontaktne udaje? 😕

bozske
7. okt 2012

@localoca Vám som písala zabalený,a tam len tovar.A už toho nechajme.

localoca
7. okt 2012

@rainee mne sa to raz stalo,ale s yorkshirmi,ze niekto daruje z rodinnych dovodov yorkshirov,a vyvolavali mi ceky den ci je to este aktualné,ci to este mam,joj nervy som chytala,som asi piateho co mi vlal poslala kade lahsie 😀 lebo fakt som nevedela o com tocia,ale potom jedna pani mi vysvetlila vsetko,precitala mi cely inzerat,ale cca 2 dni mi volali,ale potom som to uz brala sportovo,ked zazvonil mobil,a sa pytali tak som povedala ze uz ich nemam 😀 😀 😀 😀

elisskah
7. okt 2012

preco ma vsetci klamu na postovnom? Teda uz 3 posebe. A mozno ich bolo aj viac, ale predtym som si nevsimala razitko na balickoch, tak neviem. Teraz si uz davam pozor. Posledne dva boli PROshopy, tam je aj vyssia objednavka, kedze ide o nove veci a nejake zlavy nehrozia vobec a este aj na postovnom chcu zarobit. ako keby nezarabali dost na tovare. 😠

bodka13
7. okt 2012

@localoca neviem ako sa doriešil tvoj prípad...prečítala som si zatiaľ len vašu úvodnú komunikáciu o dohodovaní ....tvoja reakcia bola max.prehnaná,povedala by som až útočná ....predávajúca ti uviedla správnu cenu za dop.list 2,triedy 1,60€ pri hmotnosti nad 0,5kd do 1kg...a ak by mňa po takejto zľave niekto takýmto spôsobom požiadal o rezerváciu,asi by som nadšená nebola 😉

bodka13
7. okt 2012

@bozske takže ak to správne počítam bez zľavy na tovare a s poštovným by platila 13,50+1,60=15,10€ 😕 ....ušetrila si jej (by si jej) 2,10 keďže si jej to ponúkla všetko za 13€
...od kupujúcej @localoca mi tam chýba slušnosť a vďaka za ochotu 😉

traktor
8. okt 2012

@bozske v tomto pripade davam za pravdu vam.. myslim, ze ste dala dobru zlavu a
@localoca sa nema preco hnevat ani nic podobne..ona ziadala zlavu, ona ziadala pockat s platbou..a ziadat mohla aj inak a nie sa este urazit 😉 ..vasu komunikaciu som oznacila..ak tu vkladate komunikaciu, cislo uctu sa vzdy vymazava..

trnka77
8. okt 2012

@elisskah často tieto pro shopy majú v podmienkach,že účtujú aj balné.......
ak nie,samozrejme by som pýtala preplatok naspäť 🙂 🙂

localoca
8. okt 2012

@bodka13
@traktor akoze teraz vsetci tvrdite ze som ju neslusne ziadala o rezervaciu???????to ze som pisala POPROSILA BY SOM VAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To je co?to neni slusnost?mala som pisat rezervuj mi to?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
a tiez zlavu mi nebola povinna dat,ja som sa len opytala,a nenutila,takze tomu nemusela vyhoviet,a nepochopi nikto ze mi neslo o postovné?ked daco chcem tak zaplatim aj 3€ za postu,ale o to ako ona napisala to co napisala,ja som do v tedy ani jedno zle slovo nenapisala,a uz to nerozoberajte,uz som si nasla svelu predavajucu......

bodka13
8. okt 2012

@localoca už len tieto otázniky svedčia o tvojom nie príliš miernom jednaní 😕 😉 ...je to téma verejná,takže vyjadriť sa môže hocikto 🙂
...napísala som svoj názor - vlastne som vôbec nepochopila načo si sa sťažovala - na odpoveď predávajúcej,ktorá sa ti nepáčila?
....ak sa mi páči nejaký tovar a momentálne naň nemám,tak sa spýtam či je možná rezervácia a až potom či sa vieme dohodnúť aj na cene,keďže toho beriem viac ....nechápem tvoje komentáre "takto mohla mať 13 € hneď 14.10 a teraz nebude mať nič" - si jasnovidec,možno to predá za pôvodné ceny ak aj nepredá je to jej problém,ktorý nemusíš komentovať ...inak práve ma napadlo,že moja odpoveď by bola " ok ,tovar Vám rezervujem ale ruším zľavu - takže poprosím poslať 13,50 za tovar+1,60 poštovné"
...áno máš pravdu,zľavu ti dať nemusela - ale dala,lebo sa potešila,že kúpiš naraz toľko vecičiek tak chcela aj ona potešiť teba - no o chvíľu ju šokovala tvoja "prosba" o rezerváciu na dosť dlhý čas 😉 😒

PS: @bodka a @traktor sú všetci ?

traktor
8. okt 2012

@localoca to je super , ze si si nasla inu..ale aj tak si stojim za tym, ze sa to dalo aj inak..a aj ta komunikacia tu..tu vela zohrava ....???? 😀 😀 😀 a podobne smajliky ..kedze sa clovek nevidi, ma moznost len citat..a v tomto niekedy fakt treba ubrat 😉 ..pytala si sa na nazor, tak si ho dostala..ja tymto temu uzatvaram, povedala som k tomu uz vsetko

nikolca
8. okt 2012

@localoca su tu viacere ktore si myslia že aj 5kilovy balik je možne poslať doporučene za 1,20!!!to ide od vahy,a ked ste mali viac veci a vaha bola nad pol kila tam je poštovne doporučene už 1,60 eura!!poštovne nejde predavajucej do vačku ale plati sa to pošte!u mna tiež minule jedna kupovala zimne čižmy a sa čudovala prečo jej ich nepošlem za 1,20 doporučene ked iny jej posielakju baliky tak!!si myslela asi že damske čižmy maju do pol kila 😕 😨

ivett1
8. okt 2012

tiež som sa chcela k celej tej veci "s rezerváciou ..." vyjadriť, ale myslím , že už tu bolo toho popísaného dosť...pravdu povediac, ešte sa mi nestalo, aby mi kupujúca navrhla rezerváciu až po jednaní o zľave a to rezervujem bežne ... keby sa mi to stalo, tak ja by som postupovala podľa toho, či chcem predať a mať isté peniaze o týždeň - dva, alebo či sa neponáhľam (čo je väčšinou...) a počkám, či nepredám za tú vyššiu cenu (podľa hesla "každý cent dobrý😀...)... veď o tom je bazárik ... inak, trošku mi to celé pripomenulo jedno príslovie (asi ako väčšine predávajúcich😉)... "podaj prst, zoberú ti celú ruku..." ...🙂 (a prosím, neberte to osobne, to je len na odľahčenie...😉)

mawka
8. okt 2012

nehadajte sa tu ako babky na trhu, hlavne @localoca - uz ked nieto pouzije viac ako 2-3 otazniky a viac ako 2-3 vykricniky, to ako keby na niekoho krical cez pismenka, je to neprijemne a podla mna sa toho tolko nestalo, aby sa to tu rozoberalo dokola na tri strany. osobne som alergicka na kupujuce, ktore sa nie ze pytaju,a le diktuju si podmienky, pouzivaju oznamovacie vety ako keby som ja bola povinna dat zlavu, znizit postovne a neviem co. vsetci by si mali uvedomit, ze komunikacia je zaklad. stava sa mi casto, ze niekto nenapise ani zdvorilostne Ahoj alebo Dobry den - to je uz co? a ze na mna niekto vyblafne s rezervaciou a zlavou a postovnym, no nie, dakujem.
uz sa nerozculujte a co sa tyka postovneho, holt musime prehryznut slovensku postu ako monopol, ktora ma ceny vysoke, ale co s tym spravime? ak s tym niekto ma problem, tak nech nakupuje v secondhande alebo v outlete vo svojom meste, obci a ma vyriesene.
podla mna sa tu deju vaznejsie veci, ktore treba riesit a nie toto...

mawka
8. okt 2012

@ivett1 uzasna predavajuca si 😀 a mala je spokojnaaaaa 😀

luna22
8. okt 2012

ano, tak je to, že poštovné si každý myslí, že sa zmestí do 0,6 alebo 1,2. Ja om sa takto x krát nechala nachytať, že kupujúca si nadiktuje koľko je poštovné.Čo sú poštárky? Najviac , keď posielam tú istu vec, tak viem koľko je poštovné. Vždy aj navrhnem, že zbytok môžem cez IB vrátiť.