icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
10. okt 2012

@michelleuk kazda sme nejaka..ber to tak 😉 ..mozno skratova reakcia / ta suma nie je mala, tak sa obavala/..a mozno nie..ale aj tak to treba vyriesit..ved supravka je nova, preda sa..naco si tu kazit meno..

michelleuk
10. okt 2012

@garzonka ano mam ju podla mna to neni tenka teplakovina ako trickovina ale je to bavlna a fleec miesane alebo ako to mam napisat

shopvick
10. okt 2012

neprispievam sem do temy, ale napadlo ma, ze nemali by sa profesionali predavajuci na MK riadit obchodnik zakonikom, v ktorom je dane, ze kupujuci ma pravo kupovany tovar v povodnom stave vratit bez udania dovodu? podla mna ziaden profesional tu na MK by nemal mat v podmienkach predaja nic take, ze tovar neberiem naspat, peniaze nevraciam...to je riziko podnikania, ze sa najdu zakaznici co tovar vratia, lebo nemaju sancu si ho obchytat, vidiet nazivo

michelleuk
10. okt 2012

@traktor ja to neberiem ako kazenie mena preco bz som aj mala??len presne poviem aj to co som jej napisala ze ked som vydela nick ktory si objednava uz som vedela ze to je zarucenz problem neviem preso asi intuicia ,,

traktor
10. okt 2012

@michelleuk vedela si, ze podla nicku bude zaruceny problem..ale....prisla jej vec inych rozmerov, ineho materialu..a za to predsa ona nemôze..za to zodpovedas ako predajca ty..cize ty to mas riesit a vyriesit..keby sa ti len stazovala, ze sa jej to nepaci, rozmyslela si to alebo neviem co..ok, neriesila by som ju..ale tu bola chyba na tvojej strane..a pozri..ty akosi nehladas zaver..ze ok, vratis peniaze..ale hladas tu ine..kto je problem podla nicku..hm..

missy97231
10. okt 2012

ako sorry,,, ale toto je PROfesional? To teda asi kazdy z nas si vie objednat z anglicka ci z ciny ci odkial...ked to vidim len na obrazku... 😒 tak ci tak postovne si hradi kupujuca 🙂
Myslim,,, ze registrovat alebo radit sa medzi PRO predavajucich tu na MK by sa mali ti,,, co tovar ktory si objednavame "pozna" este predtym nez ho zasle po neviem kolkych xy dni konecnemu zakaznikovi... A vyhovarat sa ze predajca mal uvedene takto miery, kvalitu, farbu a ostatne ,,, tak to ju nezbavuje svojej zodpovednost za TOVAR za ktory ona dostala peniaze... To kludne mozu mat iba linky na predajcov v UK, a si to mozeme sami objednavat, nie?? 😀 Tym sa vyhne PRO predavajuca tu na MK reklamaciam 😀 😀
aj ked mna sa to bytostne netyka,,, ale je to veeeelmi nekorektny pristup... a PRO @shopvick to napisala uplne presne a vystizne... 😉

stanislavao
11. okt 2012

@traktor vdaka. viem, ze so v prave. ohovara ona mna. este aj negatko mi dala, totalne nepravom. lebo ona mala uz mesiac moje peniaze.

stanislavao
11. okt 2012

@michelleuk a ziadam vas o zmazanie hodnotenia. ja som dala vam opravnene hodnotenie. vy ste mi dali negatko preco? zato, ze ste mali mesiac moje peniaze? alebo zato, ze ste mi poslali malu supravu? alebo zato, ze zlozenie je ine, ako mate uvedene vo vasom popise? preco mam ja negaticne hodnotenie? ja vas neohovaram. myslim, si, som mala dovod napisat svoju skusenost na mk do fora, aby dalsie mamicky vedeli, co mozu cakat. a to, ze vy sem davate moje informacie, adresu, meno, tak to je vrchol drzosti. to normalny clovek nerobi.

stanislavao
11. okt 2012

@michelleuk vobec ste mi hned nenavrhli vratenie penazi a ked som si precitala vase podmienky predaja, tak viem, ze by ste ich nevratili, lebo tam mate napisane, ze tovar spat neberiete a peniaze nevraciate. tak sa tu prosim neohradzujte tym, ze by ste ich vratili. navrhli ste mi to az potom, ako vam tu vo fore pisu, ze by to bolo spravne, lebo chyba vznikla na vasej strane. nechcem to uz viac rozoberat, stacilo uz. mozno, ked ste v pro shope, mali by ste predavat len to, co mate zmerane, alebo radsej nepisat velkosti a ani zlozenie materialu. ale mala som v podstate stastie, lebo mi prislo aspon nieco. viem, ze mate zakaznicku, ktorej od vas neprislo nic a caka uz poriadne dlho.

stanislavao
11. okt 2012

@michelleuk flees v suprave znamena to, ze z vnutornej strany je taka akoby ochlpatena a tato nieje. je to len krasicka tensia teplakovina. ale to je druhorade. prvorade je ten rozmer, ktory nesedi.

stanislavao
11. okt 2012

@traktor zato, ze clovek prispieva do fora, tak to je akoze problemovy clovek. ani pol slova by som nenapisala na nu, keby som dostala to, za co som pred mesiacom zaplatila. ja mam viac hodnoteni, ako ona, same poztivne, ani jedno jedine negatko {ked nepocitam toto jej}. cize asi som serioznejsia, ako ona. ona ich ma mozno aj zo 10 negativnych. a jedna pani od nej nedostala tovar vobec a peniaze jej nevratila.

michelleuk
11. okt 2012

@stanislavao Ja - Včera o 21:53
ok poslite mi vase c.u nejdem sa tu s vami dohadovat o fleece a 4 cm uvidim ked mi ju vratite

stanislavao - Dnes o 06:38
viete co, nechajte tak. ja si ju predam. nechcem to uz dalej riesit, lebo ma to nebavi.

stanislavao - Dnes o 06:53
davat negativne hodnotenie len preto, ze vy ste ho dostali je porti pravidlam mk. budte tak laskava a zmazte mi ho skor, ako to nahlasim adminovi. tym bude nas obchod uzavrety a dufam, ze sa uz nase cesty na mk nestretnu.

Ja - Dnes o 07:11
tak vieteco ak si teraz idete stavat hlavu tak dobre ako chcete,,a to negativne hodontenie vam tam, necham pretoze si ho zasluzite napisala som tam pravdu ani som vam neodpisala a uz ste tam pisali,
Pridať ďalšiu odpoveď 1. záujemcovi (stanislavao

michelleuk
11. okt 2012

@stanislavao pani vam sa sniva alebo co ????kto si tu teraz stavia hlavu ja alebo vy???ja som vam povedala ze keby ste sa spravali inak hned by som vam vratila tu pladbu bez tohto handrkovania ale prosim naucte sa spravat,,,nie tu hned kazdeho ohovarat a to hodnotenie si zasluzite je tam len cista pravda ani jedno slovo tam neni na vas krivo.

michelleuk
11. okt 2012

@traktor
@stanislavao ale pani aky mesiac som mala vase peniaze vy ste si neprectlii dodanie 3-4 tyzdene?a kedy vam to prislo za mesiac<a to negativne je tam pravom nenapisala som nic zle

jankah77
11. okt 2012

@michelleuk

no myslim, ze tento problem jednoducho vyriesi admin. Pani @stanislavao napiste adminovi ziadost o stiahnutie negatka, mate na to uplne pravo.

ivett1
11. okt 2012

@jankah77 díky za radu, už ho mám 😵... dnes ráno som si ho vyzdvihla na pošte, keď som viezla deti do škôl🙂 inak, ani moc "nelietal"... bol na tej našej "nešťastnej" uzlovej - centrálnej pošte ... a cesta do našej pobočky mu trvala dva dni 😅 😝 (aj keď, obe budovy sú od seba cca 25 minút rezkou chôdzou...)

stanislavao
11. okt 2012

tak toto je snad zly sen. este nakoniec ja som ta zla, lebo ona chudinka mi poslala malu supravu a mala mesiac moje peniaze. a staci si precitat jej PP. a jej prva reakcia na staznost bola "mame ju aj my, nechapem, co sa vam nepaci". ziadne vratenie penazi nespomenula. vratenie mi navrhla az po tom, co tu na fore mi dali za pravdu. samozrejme, ze je nespolahliva.

jankah77
11. okt 2012

@michelleuk no, a ked sme uz pri tom... kedze nakupujes za ucelom dalsieho predaja = maloobchodny predaj = potrebujes ZIVNOST (mas ju?). A ako zivnostnik spadas pod ustanovenia Obch. zakonnika. Takze neexistuje nieco take, ze reklamacie neberiem. Rovnako pri predaji cez internet ma kupujuci pravo vratit tovar bez udania dovodu do 7dni.
To, ze je to pre teba nerentabilne, posielat reklamacie, neobstoji pred SOI. Ak sa ti to nevyplati, tak nepodnikaj. Ak ty kupis nieco v kamennom obchode, vyrobene v cudzine, myslis, ze pri reklamacii dostanes odpoved: nam sa to neoplati posielat do Nemecka, trhnite si nohou? UVEDOM SI, ze tvoja cinnost nie je predaj tebou pouzitych nepotrebnych veci. Ty ich skupujes a so ziskom predavas, takze si podnikatel!

Ak nemas zivnost, tak ide o podnikanie na cierno. Takze, ak by som bola tebou, bola by som sakra opatrna, aby som predavala vsetko tip - top, a kontrolovala tovar pred odoslanim zakaznikovi, ci splna kriteria dohodnute pri obchode. Lebo by som sa obavala, ze ma niekto bonzne na Zivnostenskom a Danovom urade. Pri tvojom postoji k nakupujucim, resp. k opravnenym reklamaciam sa cudujem, ze to este nikto neurobil.

Takze, @stanislavao , ak michelleuk ti neumozni uplatnit reklamaciu, mozes sa obratit na SOI (ohladom nevybavenia samotneho procesu reklamacie).

stanislavao
11. okt 2012

@jankah77 ja viem, ale tak snad nebudeme tu zachadzat do takychto extremnosti. ja som si myslela, ze dospely ludia, ktory tu predavaju a nakupuju su normalny ludia, ale denne sa presviedcam o opaku. ja ked nieco predavam, vsetko zmeriam, dokladne popozeram aby kupujuca nebola nemilo prekvapena. a 4 cm je podla mna pri detskej velkosti dost vela. uz je to jedno. ja jej supravku nevratim, lebo nebudem mat ani tu a ani peniaze. ja si ju predam a budem si zhanat vacsiu u inej predavajucej, lebo supravka je ina krasna. ved to, ze na kupu cez internet sa vztahuje moznost vratenia tovaru a pod, ale to tu nikoho "netankuje", kazdy na to kasle. da si do podmienok predaja, ze tovar neberie, peniaze nevracia a tym je to akoze vybavene. ale kazda predavajuca by mala mat ako prvotny ciel ten, aby kupujuca bola spokojna. ja nie som konfliktna osoba, ale klamat sa nenecham a "bijem" sa za svoju pravdu a to sa niekomu nepaci. je tu mamicka, co nema ani peniaze a ani tovar od tejto kupujucej. no od hanby by som sa pod zem prepadla.

jankah77
11. okt 2012

@stanislavao no to uz je tvoja vec, lebo 24e (ci kolko presne to bolo) nie je sranda. Ale ak si sa rozhodla pre alternativu, je to ok. Mna tiez stvu takito akozepodnikatelia, ci predajcovia vyzuvajuci sa zo zodpovednosti.

lenkove
11. okt 2012

Jedného takého profíka mám teraz v merku ja... Išlo o háčkované čiapočky, ktoré mi prišli menšie, že ich prerobí.. (ja som chcela vrátenie peňazí, pani nie). Tak som jej ich poslala na moje náklady... ešte v aguste.. 28. 9. mi po dvoch urgenciách napísala, že ich posiela v pondelok.. Doteraz nemám ani čiapočku, ani správu.. A ostatné mamičky píšu spokojné hodnotká 😝 Tak si počkám ešte a dúfam, že sa tu pranierovať nebudeme musieť 🙄

traktor
11. okt 2012

@lenkove ak to bola jej chyba, mala ti preplatit postu..na tom by som trvala..a pokial to riesi takto dlho, ziadala by som vratenie plnej sumy + preplatenie posty, ciapocky by som uz nechcela, ..riesila by som to hned..pokial nereaguje, tak rovno negatkom a napisala by som ju na ciernu listinu

michelleuk
11. okt 2012

@stanislavao no tak pani pod vami @trebiska mi teraz pisala objendavala si tu istu supravu a zazracne je spokojna co mi k tomu poviete???

traktor
11. okt 2012

@michelleuk asi jej prisiel spravny rozmer... 😉 ..ako to to tu je teraz o com?

michelleuk
11. okt 2012

@traktor no asi objednavala si tusim tu iostu velkost a je to ten istz dodavtel ide o to ze pani som pisala nech mi poisle c.u ona ze nie ze si ju preda sama a teraz mi pisala ze kde je jej postovne ze na obalke bolo free shipping

michelleuk
11. okt 2012

@jankah77 prepacale asi si necitala vzysie ja som pisala pani nech mi posle c.u vcera vecer tusim a ona mi napisala ze si ju preda sama...

traktor
11. okt 2012

@michelleuk to si uz musite vysvetlit vy dve v ip..lebo takto si tu môzte odkazovat donekonecna..ak sa neviete dohodnut na nicom konkretnom, ako to vyriesit, zapojte admina a ako rozhodne tak bude a vy to uzavriete..

michelleuk
11. okt 2012

@traktor ale ja to chcem normalne vyriesit som jej pisala nech posle c.u ale ako to mam inak riesit este...?som jej napsiala nech kasle na postovne,aj fleec aj 4cm a nech mi posle c.u ze jej poslem aj na psotu ku mne lebo mna uz slahne

jankah77
11. okt 2012

@michelleuk ano, dnes mi to pani stanislava napisala. Ale moj posledny prispevok sa tykal vseobecne tvojho obchodovania na Profi-MK a tvojich PP

michelleuk
11. okt 2012

@jankah77 aha jaj tak ja ale ty aj tak nevies o com bola tato diskusia na zaciatku ze?