icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

makankamegy
15. okt 2012

@missy97231 ja som adminovi vtedy napísala, že by som mu chcela poslať fotky aby vedel, že mám pravdu, ale neviem ako to urobiť a na to nereagoval, proste ho to asi nezaujímalo a nakoniec mi napísal, že ona komunikovala s jeho nadriadeným tak on s tým už nič spraviť nemôže. tú kapucňu som si všimla až včera a skoro ma porazilo 😠 . lebo ak ju aj ona kúpila pre svoju dcéru, to koľko za ňu vskutočnosti dala? to hodnotenie som mala dať vtedy, len som sa bála a nechcela som sa zachovať ako hnusoba a bála som sa aj toho, aby mi nezablokovali bazar, alebo také niečo, bola som tu prihlásená len chvílu, tak som nevedela, ako to tu chodí. ale teraz už viem, že svoju nespokojnosť treba vyjadriť hneď, lebo sa to nakoniec otočí ešte proti mne. ☹

mima1311
15. okt 2012

@benne no ved prave ze ten adrenalin 🤐 i ked tak narychlo hybat zadnicou so skoro 12 kilovym zatazim by tiez nebolo na skodu 😀 😀 😀 ...takze teoreticky zajtra by mali byt na mieste ....rozhodne dam info ako to dopadlo a tebe uz len jemny zasklb , nic prijemne to nieje , mne tak oko pomaly robi doslovaprievan z mojich pubertakoch , tiez nestacim pocitat kmitocty ....drzim palce 😵

jankah77
15. okt 2012

@makankamegy no, tak som si precitala jednu aj druhu stranu, moj osobny nazor na tuto vec je:
Predavajuca zamlcala stav (nekvalitne stehovanie) - mozno neumyselne (ale pravda je, ze vidiet to musela, mozno to nepovazovala za relevantne - toto by som vsak brala ako dovod u vetrovky za 6 eur , nie u takej drahej). Myslim si, ze po reklamacii (hned po obdrzani vetrovky) mala vziat bundu spat a vratit peniazky (lebo predavajuca je zodpovedna za to, co predava).
Na druhej strane, kupujuca urobila chybu, ze si tovar dokladne nepopozerala, hned ako prisiel (zips). A hned, ako predavajuca nechcela pristupit na vratenie, mala kupujuca dat negatko (nebat sa).
Mozno by sa to nakoniec vyriesilo nejakou dohodou, zlavou. Lebo 17e je dost za nekvalitu.
Ponaucenie:
1. nakupovat len tovar, ktory ma kvalitne foto - prip. vyziadat dalsie detajlne fotky vo vyssom rozliseni.
2. prestudovat si PP ! ak sa niekto dopredu uvadza, ze reklamacie neuznava, tak nenakupovat!
3. ak niekto uvedie podivne postovne (mimo balneho), alebo pyta preddavok pricom preplatok nie je ochotny vratit, nenakupovat!
3. po prevzati tovaru dokladne vsetko prezriet (sviky, zipsy, cvoky, prip. flaky, dierky, a aj vyskusat, ci sedi rozmerovo, futro - ci sa latka nerozchadza na svikoch)
4. drahsie veci by som tu radsej nekupovala (ani kociky - jedine osobny odber)...to by som sa bala, predsa, nie kazdy je poctivy.

jankah77
15. okt 2012

@mima1311 ved radsej zavolaj a pytaj si rovno veducu

missy97231
15. okt 2012

@makankamegy asi by som chcela kontakt od admina na svojho nadriadeneho,, ale aj dnes 😉 aj ked mozno pre niekoho to je passe,,, ale tak by som chcela doriesit to sitie, vratit sa k tej veci a @nikolca nech ti prezradi meno admina toho nadriadeneho s kym komunikovala,, a teda jemu by som opat poslala tie fotky, co mas nafotene z toho augusta, aj inzerat pripadne - ze v nom nebola ZIADNA zmienka o tych suchych zipsoch... A @nikolca prepac, ale ze si si to nevsimla? Kebyze to bolo na jednom OK, ale vsak to sitie je na skoro kazdom zipse hrozne... 😒 ja ked kupujem nejaku drahsiu vec, co v tomto pripade JE draha az moc, na zodpovedajuci stav , tak si vsimnem aj kazdu nitku co trci, a nie ze takto sfusovanu bundu kupim... Ku kapucni ani zipsu sa nevyjadrujem,,, ale k fotkam z 9.8. kupujuca mala PRAVO aby si peniaze jej vratila,,, a co ti vtedy admin napisal? Asi vobec nevidel fotky co mala kupujuca nafotene po obdrzani bundy, a ani text inzeratu kde sa nespomenulo o tomto sfusovanom siti 😠

makankamegy
15. okt 2012

@jankah77 no verte tomu, že ja sa od vtedy pýtam už aj na to, na čo by som sa nemusela 🙂. stane sa, že si človek niečo nevšimne, ale to čo je viditelé... (môj priateľ si to šitie všimol hneď ako som tú bundu vytiahla z balíka a to bol odo mňa asi 5 metrov). človek je dôverčivý, kým sa nepopáli na vlastných chybách a mňa táto moja chyba vyšla dosť draho ☹ už sa mi stalo, že som mala odfotenú vec a keďže som to fotila na rýchlo, nevšimla som si dierku. mamička mala záujem, aj sme si vymenili údaje k platbe a keď som tú vec išla baliť, som si všimla dierku. tak som jej o tom napísala a napísala som jej aj to, že ak tú vec už nechce a poslala peniaze, samozrejme jej ich pošlem späť, keď prídu. lenže asi nie všetci sme rovnaký a dôverujeme a myslíme si, že to čo by sme neurobili my, neurobí ani nikto nám 😒

jankah77
15. okt 2012

@makankamegy aj ja si myslim, ze admin pri prvej komunikacii pochybil: to, ze je toto bazar neznamena, ze sa moze zatajovat stav veci. Obciansky zakonnik plati aj tu predsa. Znenie som tu uz pred par stranami davala.
Aj novy tovar moze byt poskodeny (mohol ho tak kupit), alebo inym sposobom znizena jeho hodnota. A predajca je povinny pravdivo informovat. Ak aj neumyselne opomenul nejaky fakt, tak ma kupujuci pravo odstupit od obchodu, kedze pri nakupe cez net sa nemohol presvedcit o stave veci.

makankamegy
15. okt 2012

@missy97231 ja som včera písala tomu adminovi, čo vtedy ona, lebo mi zablokoval fotoblog, v korom som tieto fotky mala. ona mu vtedy samozrejme nenapísala, že mám pravdu, napísala mu, že som si od nej kúpila bundu a nepáči sa mi šitie, ale žo ona ju nešila, ani neprešívala, že tá bunda bola nová. on jej napísal, že môže byť ústretová a vrátiť mi peniaze, ale keďže je toto bazár, nie je to nutné... no a to jej stačilo na to, aby to dopadlo tak, ako to dopadlo ☹ a mimichodom, včera napísala k tomu fotoblogu, že za tú bundu dala 25 eur

makankamegy
15. okt 2012

@jankah77 no ja si myslím presne to isté, lenže vtedy som tu bola len chvíľu, tak som nevedela na koho sa obrátiť a kedže ona napísala adminovi ako prvá, mala pravdu ona ☹ ☹ ☹

jankah77
15. okt 2012

@makankamegy noooo tak to sa jej cudujem, ze ju kupila. Za 25e by ta bunda mala byt poriadne sita. Takuto by som ocakavala v cinaku, alebo s poriadnou zlavou na nejakych 10e ako tovar 2tr.

makankamegy
15. okt 2012

@jankah77 no to by som brala, ale to včera predávajúca napísala ako reakciu na to, že som ja napísala, že ju kúpila možno za 5 eur vo výpredaji a na mne dobre zarobila

missy97231
15. okt 2012

@makankamegy pocuj,, ak ta bunda stala 25eciek, tak ju kupovala asi fakt slepa osoba, pretoze normalny kupujuci za tuto vec v tomto stave by ozaj nedal tolke prachy... Mozno v pripade ak by to nosila predtym nejaka majkla dzeksna dcera, a mala hodnotu nejakych 1000eciek,,, a mne by ju ponukli za "smiesnych" 25eciek 😀 😀 😀

makankamegy
15. okt 2012

@missy97231 😀 😀 😀 asi tak nejak. ale o tejto hodnote sa mi tiež nezmienila 😉

missy97231
15. okt 2012

@makankamegy a adminovi na tu odpoved ze "je to bazar tak nemusi", nech zmenia podmienky,,, "je povolene zavadzat, neopisovat pravdivo stav veci a pod." Vsak je to bazar,,, co chceme?

makankamegy
15. okt 2012

@missy97231 dnes som mu to napísala, že on nie je síce zodpovedný za predávajúcich, ale má moc na to, aby dal podmienku, že aspoň pri nových a nenosených veciach by malo platiť niečo podobné, ako v obchode, že tovar môžeš vrátiť. lebo koho by napadlo pýtať sa pri novej veci na poškodenie??? ja osobne, keď predávam nenosenú vec, prezerám ju 3 krát toľko ako nosenú, lebo o tej viem, ak sú tam vady, keďže ju obliekam, periem, žehlím 😒

timejka1
15. okt 2012

@benne co to prosim ta je ten harok ??? nieco som zazrela na poste a cudovala som sa dik 🙂

nikolca
15. okt 2012

@makankamegy no asi tak nejak,cena bola uvedena aj pri danom inzerate vam to nejak uniklo,tak sa zas nerobte blba,či ešteaj to zatajite 😕 fotky boli prezrete z jednej i druhej strany,som tu nejaky čas dlhšie ako vy no som netušila že tu je nadriadeny admin 😕 ,dalej bola dnes prezreta komunikacia z oboch stran a toto je dnešne stanovisko admina

Ahoj,

pozrel som si aj informacie z druhej stranky. Rozhodol som sa, ze hodnotenie ani jednej zo stran nebudem mazat. Vymazat si ich budete moct iba navzajom.

makankamegy
15. okt 2012

@makankamegy v pravidlách medzi kupujúcim a predávajúcim je toto: "Ak predaná vec sa ukáže ako poškodená a pritom o tom poškodení nebola v inzeráte zmienka. Predavajúca sa zaväzuje vratiť peniaze a niesť aj náklady poštovného. Takúto vec, už nemôže vložiť znovu do svojho bazáru ako inzerát." ale ani skopírovanie a poslanie adminovi mi vtedy nepomohlo ☹

benne
15. okt 2012

@timejka1 na stránke pošty si nájdi ePodací hárok: http://eph.posta.sk/

napíšeš svoju adresu a potom v poradí pekne všetky ostatné listové zásielky (balíkové pôjdu na iný hárok), teda doporučené zásielky.. ty sama píšeš adresáta a či to bude prvá trieda, prípadne dobierka či iné obdobné služby. Ked si dáš hárok vygenerovať, na mejl ti dôjde potvrdenie a číslo. Ty s tým číslom prídeš na poštu, podáš tetuške, a v poradí, ako si nahadzovala balíčky, podávaš ich tetuške. Ona síce lepí čiarové kody a váži.. ale zvyšok už len kliká do PC, čiže.. ked sa tento spôsob zabehne, tak bude podávanie doporučených zásielok rýchlejšie. Teraz ked zmenili na SP podaj balíkov.. že musia tetušky vypisovať pracne adresáta, odosielateľa.. ked tento systém bude fungovať aj na balíky ( u nás to ide len na listy zatial), tak budem vdačná ..

po podaní poslednej zásielky už len zaplatíš sumu, čo vyhodí PC, a ideš domov. Po uzávierke na danej pošte ti domov príde mejl s podacími číslami a infom k zásielkam, a hlavne už nemusím mať na podacie lístky zvlášť škatuľku, na ich skladovanie (teraz už len aby nám nehackli net, lebo .. 😅 😀)

nikolca
15. okt 2012

@makankamegy no už pišete sebe 😀 😀 😀 😀 😀 ,a viete prečo vam boli blokovane fotky adminom????pretože ste bez môjho vedomia použili a nasledne skopirovali moje fotky čo je zakazane!!!

missy97231
15. okt 2012

@makankamegy no co uz,,, odhliadnuc od kapucne,,, bunda bola fakt zositim suchych zipsov hodna 5eciek, aj ked nenosena so stitkom ☹ aj ked sa ti peniaze nevratia - hodnotenie by som nemazala, akurat poupravila a opisala prvotnu skusenost po zakupeni bundy... Aj ked po 2mesiacoch, na fotkach je vidiet stav... Nebola si oboznamena, ziadala si peniaze spat a nic... Kapucna - to je uz detail podla tych suchych zipsov..

makankamegy
15. okt 2012

@nikolca a čo keď tam bola uvedená aj pôvodná cena? vy ste mi vec nepopísali tak ako skutočne vyzerá, takže aj tá cena môže byť taká skutočná. neviem, čo teraz odo mňa čakáte? že vymažem hodnotenie? a prečo??? pretože ste písali adminovi??? ja neviem, kto je komu nadriadený, mne to vtedy ten admin tak napísal, tak sa tu nehrajte na najmúdrejšiu. to hodnotenie vyjadruje môj názor na vás ako predávajúcu a mazať ho nemám dôvod. vy ste sa presne tak ako sa chováte teraz zachovali ku mne aj vtedy a bolo to na vašom vedomí a svedomí. ja mám svedomie čisté a môžem kľudne spávať. vy snáď nie???

makankamegy
15. okt 2012

@nikolca joooj, tak vy ste teda asi pani neomylná a dokonalá...

nikolca
15. okt 2012

@makankamegy aj moje hodnotenie vyjadruje nazor ako na kupujucu kedže ste ma po dvoch mesiacoch od obdržania tovaru že na zipse chybaju tri zubky,čo ak ja vas teraz obvinim z umyselneho poškodenia?si myslim že to by vas obvinili viaceri 😒 😒 ,neviem sa vžiť do situacie že tu niečo kupim a po dvoch mesiacoch začnem obvinovať predavajucu že na veci je to a to poškodene 😕 😨 ,nepredalasom len jednu dve veci,su maminy ktore u mna nakupili aj viackrat a boli spokojne tak verim že sa radi vratia i ked si prečitaju vaše hodnotenie 🙂 😉

missy97231
15. okt 2012

@nikolca isto nie preto bol bloknuty fotoblog.... Preto lebo to mala riesit v tejto teme, co sa aj stalo... A odhliadnuc od tej kapucne - bunda je hrozna,, a vadilo by to kazdej kto by taku bundu kupil. Odpoved admina aj svedci o tom ze asi uz nesuhlasi s tym ako to dopadlo pred dvoma mesiacmi,,, a zrejme vtedy tie fotky nevidel ☹ a podmienka bazara - ferova predavajuca si uzna chybu ked kupujuca o tom predlozi dokaz, co sa stalo ☹ to ze tu niekto dlhsie predava na MK - z nas nerobi cestnejsimi ani ferovejsimi 😉

makankamegy
15. okt 2012

@nikolca no tak to vám želám, aby sa vrátili a boli aj naďalej spokojné a keď ste si tým taká istá, že to tak bude aj po prečítaní môjho hodnotenia, tak nechápem, prečo to riešite. ja som vás vtedy žiadala o vrátenie peňazí a dátum na fotkách jasne svedčí o tom, že to bolo opodstatnené a bolo to hneď. ten zisp je už druhá vec a nemala som prečo ho poškodiť úmyselne, keďže od vás nežiadam aby ste mi vrátili peniaze

timejka1
15. okt 2012

@benne presne take nieco som videla na poste nasu veducu 😀 a veru jej to trvalooooooooooooo 😀. takze takto to je ! este si to kuknem riadne a dik 😉

sante81
16. okt 2012

maminy prosím vás o radu, ako získat hodnotenie za predany tovar. predávam mozno 2 mes, a z asi 10 predanych vecí mám len 2 hodnotenia. prosit sa mi o hondotko mi príde trápne a zas nie kazdá mamička dá vôbec info o doručení, a dávat jej prvá hodnotenie ako kupujecej ked ani obraz ani zvuk mi príde zase vlezlé. len by mi to trochu pomohlo mat nejaké pozivítne hodnotenia na začiatok, aspon kvôli doveryhodnosti, nakolko sa mi stalo uz 2x ze mi kupujuca písala ze uhradila platbu a čakala na tovar, peniaze nikde a ešte mi aj napíse ze tovar nemá.

martinka17
16. okt 2012

@sante81 keď pošleš balíček, napíš správu, že balíček je poslaný a poprosím správu o doručení. A potom napíšem, že som pridala hodnotenie a ak ste spokojná, aj mňa jedno poteší. 😉

missy97231
16. okt 2012

@martinka17 tak isto to robim aj ja 😉 nepride mi to ako zobronenie, alebo doprosovanie sa 🙂