icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ivett1
22. okt 2012

Kočky, aj ja som minule nestihla poslať balíček v obvyklom termíne - teda v deň, ako mi nabehnú peniažky ...lebo som vyviedla takú "hovadinu"...balíček som mala pripravený, aj s lístkom a ke´d som bola pri okienku, tak som ho ukázala pani poštárke - bol väčší, tak sme sa presunuli k "okienku" kde sa podávajú balíky (je to tak zvláštene urobené, že ona odsunie kovový poklop a ja položím balíček a zasa ho zasunie a prevezme na svjäojej strane) a ako som jej ho tam teda dávala, tak ona skôr posunula poklop a šup, balíček sa roztrhol na kovovej hrane...no a kým som sa potom dostala k "znovazabaleniu " ...tak mi trvalo dva dni a už som bola v sklze...ale kupujúcu som o tom informovala, lebo si viem predstaviť, ako by to nasralo mňa (aj ma to vždy poriadne naštve...), keď na niečo čakám a to nechodí a nechodí...

ivett1
22. okt 2012

PS:... inak, to, že mi príde balíček až týždeň po pripísaní peniažkov na účet predávajúcej (t.j. čakám na balíček niekedy aj 10 dní od dátumu, kedy vlastne zadám príkaz k platbe cez IB, lebo peniažky sa presúvajú cca 2 dni medzi rôznymi bankami), je obvyklá prax najmä u predávajúcich MMA (aukciách...)... predávajúce čakajú, pokiaľ nemajú uzavreté akcie z celého týždňa a potom rozosielajú... ešte, že to tak často nevyužívam....keď som sa jednej takej - dokonca bola z BA a odmietla pôvodne môj návrh, že si pre to prídem osobne...- po 10tich dňoch ozvala, že mi zatiaľ balíček nedorazil, čo sa deje...tak mi urazene odpísala, že ona je pracujúca žena a matka a má malé dieťa a skrátka nemá čas, čo ma teda tak vytočilo, že som jej obratom odpísala, taký "láskyplný" príspevok, že som mala balíček na druhý deň...ako som dosť trpezlivá a maximálne dokážem pochopiť mamičky (lebo som jednou z nich), ale, ak sa niekto vyhovára na toto a pritom ešte odmietne osobné prevzatie... tak odtiaľ - potiaľ ... a samozrejme, že som jej to napísala do hodnotenia...aj keď tovar bol super, aj cena🙂... ale ... s tým dodaním ma poriadne vytočila ...😠

makankamegy
22. okt 2012

@jankah77 @danielllka hodnotenie mi síce zostalo, ale peniažky sa mi od "rudlicka" vrátili 🙂 🙂 🙂

sailes
22. okt 2012

Mna dnes porazilo z jednej maminky ! Kúpila si odo mna bundu, v popise uvádzam miery, vyslovene som jej napísala, aby si radšej doma premerala , či jej bude dobrá. Napísala, že sa jej páči a a chce ju. Dnes mi píše: Bunda prišla, ale je mi malá. Môžem ju poslat naspat a niečo si u vás vybrat iné? No myslela som si, že spadnem zo stoličky 😀 Ved som jej v 3 mailoch o tom písala, aby si ju premerala, lebo v dnešnej dobe ani na ZARA značku sa nedá spolahnút, že sedí uvedená velkost. 😖 😖

danielllka
22. okt 2012

@makankamegy a všetky, či len tých 6 eur? Aj hodnotenie mohla by mala @rudlicka zmazať, nezaslúžiš si ho 😢

lenulienka2011
22. okt 2012

@makankamegy ak ti peniaze vratila napis tomu inteligentovi co jej ho dal prikazom napisat,nech to ho vymaze,ked ti prachy vratila to znamena ze priznala chybu,ja uz nemam na tohoto kona nervy hlavne koli adminom!!!!!!!!!!!!!!do placu,si v prave a niekto prikaze dat negatko?psychopati!!!!!!!!!! 😝

makankamegy
22. okt 2012

@danielllka tých 6 eur, ale som rada aspoň za to, vlastne tak sme sa s ňou aj dohodli a to, či mi mala vrátiť aj to poštovné, čo som posielala ja tovar späť, už neriešim 🙂 🙂 🙂

makankamegy
22. okt 2012

@lenulienka2011 no to už nechám na nej, či to negatko nechá, alebo nie. a jemu som napísala, to som si neodpustila 😉 , že podľa mňa, by mal, ak mu príde upozornenie z jednej stany, mal by si "vypočuť", prečítať aj tú druhú, lebo aj tá druhá strana môže mať pravdu. a ešte som mu napísala, že verím a dúfam, že sa mu podarí nájsť a dať sem také podmienky, ktoré bude každý dodržiavať a nebude ich môcť obchádzať a potom nebudú vznikať takého situácie a on ich nebudete musieť riešiť. 🙂 😉

lenulienka2011
22. okt 2012

@makankamegy ale normalne sa ho opytaj,akym pravom sa ti vyhraza zablokovanim bazaru,ked ty si jej nic neurobila!!!a pokial niekoho neurazas tak ti nema co branit diskutovat konkretne na tomto fore-to kde zijeme preboha,ak to nechas tak tak ochvilu nam tu budu podvodnicky diktovat aj s adminmi a my ticho cusat? 🙄

lenulienka2011
22. okt 2012

@makankamegy to nie ze mal,on je povinny precitat obe strany!!!!!!!!!!!!!!

makankamegy
22. okt 2012

@lenulienka2011 on našu komunikáciu vyhodnotil ako trvdohlavú, nevhodnú a neľudskú... no však je to jeho názor, ja mu ho neberiem, aj keď až tak nestranný nebol 🙂 neviem, či čítal obe strany, ale rozhodol bez toho, aby mňa na to upozornil a či sa dokáže ako admin dostať do našej komunikácie, to netuším, možno áno, neviem

lenulienka2011
22. okt 2012

@makankamegy samozrejme,vsak ako inak by posudzoval?tvrdohlava,neludska a nevhodna?no to by mi skusil napisat,keby som mala problem a vedela by som ze mam pravdu,vsak existuje aj nad nim niekto,som fakt zhnusena,nechapem tomu,kde nato prisiel,niekto ta podvedie a on toto posudi? 😠

makankamegy
22. okt 2012

@lenulienka2011 no asi tak nejak ☹ @danielllka tú našu komunikáciu čítala a aj celé jeho vyjadrenie sa k tomu, ale myslím, že ho nepochopila tak isto ako aj ja. je veľmi zlé, že neposiela v takýchto prípadoch upozornenie lebo aj keď mi predávajúca napísala, že písala adminovi, nevedela som ktorému, tak som sa nemohla hneď brániť. ale teda poučila som sa fakt poriadne ☹

jankah77
22. okt 2012

@ivett1 ta pracujuca zena, co nema cas, to mi pripomina jednu pani zo Skaliteho .... nakoniec som jej vratila peniaze, lebo nebola ochotna, resp. nemala cas doplatit postovne... cert ho ber.

jankah77
22. okt 2012

@bibina25 to co je za exotku???? mne sa tak dostat do bazaru, tak ju vidlami pozeniem!

makankamegy
22. okt 2012

no stačí vám??? tak hodnotenie zmazala, lebo bolo pridané veľkými písmenami a pridala nové

danielllka
22. okt 2012

@makankamegy ... tak toto je už ozaj cez.. @rudlicka, nehnevajte sa na mňa za úprimnosť, čítala som celú Vašu konverzáciu a podľa mňa- cez to všetko, ako sa prezentujete- ako férová a ústretová osoba- je to od Vás riadne zákerné! Ako sa v jednom človeku môže držať takáto zloba 😖

bibina25
22. okt 2012

@jankah77 no ja neviem, mam tam topanky za 1 €, ale to neznamena, ze som nejaka chudera, ved ked ich nikto nekupi, tak co, horsie by bolo, keby som ich davala za 10€, ako poniektore tuna predavaju a zamlcia vady, nie?

jankah77
22. okt 2012

@bibina25 myslim, ze chudera je ona, svojim myslenim, neznasam pokrytcov a ludi, ktori sa povysuju nad inych...radsej kupim topanky za 1e v pohode nositelnom stave od cestnej maminy, ako za 10 e v katastrofalnom stave ... skoda reci.

jankah77
22. okt 2012

@makankamegy no co mozes cakat od podovdnicky...? a nechapem ako to, ze jej bazar este fici, ked vo velkom porusila pravidla bazara - profi predaj... tusim si nejakeho admina omotala okolo prsta... nic ine mi z toho nevychadza 🙄

makankamegy
22. okt 2012

@danielllka @jankah77 asi to je z jej strany pomsta za ten profi obchod a prečo jej bazár ešte stále fičí, netuším ☹

dejnas
22. okt 2012

kočky, chcem sa poradiť... kedy dávate negatívne hodnotenia?...
všade som čítala, že hodnotiť sa má zrealizovaný obchod...
ale čo ak napr. niekto potvrdí kúpu, vypýta si číslo účtu a viac sa neozve, na správy nereaguje, dali by ste negatko?
veľmi nerada sa prikláňam k takémuto riešniu, ale ja mám stopnutý tovar tým pádom tu na MK a na ďalších bazárikoch, pretože predpokladám seriózny obchod, ktorý napokon neprebehne... je to prehnané? upozorniť na to záujemcu? dík za rady 😉

jankah77
22. okt 2012

@dejnas No, mne sa to v poslednu dobu stava casto. Dokonca jedna pani sa pytala, ci si moze rezervovat, a viac sa neozvala...po tychto skusenostiach pozastavujem inzerat az ked mi kupujuca posle spravu, ze uz zaslala peniaze (vyslovene to od nich ziadam), ale ak mam z nejakej zly pocit (strohe vystupovanie), tak az vtedy, ked mi dojdu peniazky. Ak sa medzitym nahodou niekto iny ozve, tak mu proste poviem, ze cakam platbu a poziadam o strpenie 24h. A prveho bombardujem, nech potvrdi nakup, resp. zasle peniaze. Ak sa neozyva, tak posuvam tovar. Ale nastastie, mala som len raz takyto natresk, a ta druha pani bola velmi mila a trpezliva, aj ked nakoniec tovar siel prvej.

jonas17
22. okt 2012

@dejnas ja stopnem až vtedy, ked mi potvrdí, že peniaze poslal. dovtedy mám inzerát otvorený...nie je to korektné, ale strašne málo ľudí, ktorí si vypýtajú miery, aj odpovedia, že nesedí, sedí, ale nechcem, dakujem, neprosím, áno beriem a nič, poprosím číslo účtu a nič...ja už toto ani neirešim, myslím si svoje, ale čo z toho, zlostiť sa mi neoplatí na imaginárnych zákazníkoch 😀

jonas17
22. okt 2012

@jankah77 hehe, strohé vystupovanie 😀 ja niekedy nerváčim, ked ja niečo kupujem a pani mi odpovedá: áno, nie, dobre, ok...tak neže by som nemala s kým pokecať, ale tri slová v jednej vete je veľa? 😕

jankah77
22. okt 2012

@jonas17 nooo ... moj posledny predaj - kupujuca bola dost stroha, asi nema rada pisanie:
Mate?
Beriem. Poslite cu.
Zaslane. Adresa:....

Hmmm ako by pisala telegram...alebo musi platit za kazde napisane pismenko??

jankah77
22. okt 2012

@jonas17 a to nehovorim o tom, ze absolutne necitaju moje PP a ja im to potom musim staaale dookola pisat ako cesky zandar....

dejnas
22. okt 2012

ani mi nehovorte!! ja už píšem, aby čítali PP do každého môjho inzerátu... odvtedy to klape 🙂 žiaľ, dovtedy nik nečítal a potom zúrili a urážali sa, lebo ja mám v PP, že nečakám na vyjadrenie PRVÉHO zákazníka, tovar ide tomu, kto prvý potvrdí odber, hoc aj šiesty v poradí... tu na MK boli kupujúce akosi automaticky zvyknuté že si klikli na tovar a v domienke, že sú prvé, si dávali načas s odpoveďou 😖
ok, takže podľa Vás, sa mám na to radšej vykašľať? nerada by som dávala negatko, ale zasa tiež nie je korektné, keď sa tak správajú... veď nikomu hlavu neodtrhnem, ak napíše, že si to rozmyslel 😝

jankah77
22. okt 2012

@dejnas neviem, aj mna uz v poslednu dobu cukalo 🙂 ale vykaslala som sa...mozno by si jej v IP mala napisat, ze ocakavas jej vyjadrenie

dejnas
22. okt 2012

@jankah77 ok, dík 😉